OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Mislim da plaćeni oglas ne treba koristiti.. treba poslati medijima saopštenje i poziv za subotu koji će oni objaviti besplatno, pored toga mislim da bi trebalo napraviti reakciju, kontaktirati i ostala udruženja... po mogućnosti da ih kontaktiraju njihovi članovi... i onda jasno i glasno reći ljudima šta i kako...

Ostaviti brojeve telefona udruženja i da ih i obični ljudi mogu nazvati i provjeriti.. odnosno uvjeriti se u činjenice....

:x 8) :x
mala-i

Post by mala-i »

danas je objavljeno, probat ću da skeniram, prezime begović u potpisu kako sam letimično vidjela.
SL67

Post by SL67 »

Ljudi jeste li čuli pjesmu ili sam opet zakasnila?
Sharan, novinar sarajevskog Radija 202
SVAKA ČAST SVIM SARAJLIJAMA KOJE IMAJU MOZAK U GLAVI! VIDIMO SE ISPRED KATEDRALE!

Pozdrav od Sharana
http://www.myspace.com/sharanrap
http://www.radio202.ba
PJESMU ''TAJINA ISPOVIJEST'' SKINITE OVDJE (desni klik, save target as)
EVO VAM DIO TEKSTA

Alo narode, ma koji vam je kurac
Nisam ja Vlado, mrski vam sudac
Ja sam Samir, vaš najdraži tajo
Ali zašto ste prepaji moje majo
I Semihu mamu grada, vi ste prestravili
Blijeda je, drogu straha joj u kafu stavili
Prvo vam je na meti bio Adnan Terzić
Sad napadate Semihu i njen kompletić
Svaki put kad sa Katedrale masa krene
Ja moram uplatiti novi termin za bazene
Obrve ko krov odmah su zašiljene
Kad vidim one iz Ferhadije kretene
Čini se da mi se počela klimat stolica
Jer se neprestano prebacivala loptica
I narodu je više pun kurac svega
Svi se šale, meni gori, meni nije šega

Rulja, vi ste jebena rulja
Rulja koja svaki dan sve više buja
Rulja, vi ste jebena rulja
Ne uspijevam više da vas naivno muljam
Masa, vi ste jebena masa
Masa burna nestišanog glasa
Masa, vi ste jebena masa
A Tajo napaćeni, taj ja sam

SVE OSTALO MOŽETE VIDJETI NA
Sharan - ''Tajina Ispovijest'' - Pjesma decenije :)
NA OVOM FORUMU
anakadabra

Post by anakadabra »

SL67 wrote:Ljudi jeste li čuli pjesmu ili sam opet zakasnila?
Ljudi ovo u subotnji MIX obaveznooooooooooo :lol: :lol: :lol: :lol:
damirm

Post by damirm »

alica.k wrote:
anakadabra wrote:
alica.k wrote: logikom sto ej pretprosle sedmice to bilo udarno, a prosle je bilo zatisenje. ako objave u petak do subote ce to vec biti stara vijest
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Niđe veze!!!!
ok
Ljudi subotom kupuju novine malo kasnije i ne mozemo ocekivati da ce cim procitaju nesto o protestima, baciti sve i pohrliti nama u zagrljaj. S druge strane, ako je objavljeno u petak, ljudi imaju vremena da o protestu malo popricaju i na taj nacin rasire, nadamo se, pozitivnu vijest drugima. I trece, petkom novine imaju najveci tiraz, zbog oglasa.
SL67

Post by SL67 »

PREDLAŽEM DA OVA PJESMA " TAJINA ISPOVIJEST" BUDE NAŠA HIMNA!!!!
JESTE LI ZA?
mala-i

Post by mala-i »

slušajte bloggere na efm-u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
damirm

Post by damirm »

SL67 wrote:PREDLAŽEM DA OVA PJESMA " TAJINA ISPOVIJEST" BUDE NAŠA HIMNA!!!!
JESTE LI ZA?
Izmedju nas :D...
J.B.Tito

#884 Saopstenje za javnost.

Post by J.B.Tito »

Evo i placenog oglasa koji je danas izasao u avazu a koji ima naslov "Saopstenje za javnost" i iza kojeg, navodno, stoje sljedece organizacije.

KOORDINACIONI ODBOR BORAČKIH ORGANIZACIJA KANTONA SARAJEVO
- JOB UNIJA VETERANA KANTONA SARAJEVO
- ORGANIZACIJA ŠP i PB KANTONA SARAJEVO
- SAVEZ RATNIH VOJNIH INVALIDA KANTONA SARAJEVO
- ORGANIZACIJA .ZLATNI LJILJAN IZL POL. ZNAČKA" KANTONA SARAJEVO
- SAVEZ DEMOBILISANIH BORACA KANTONA SARAJEVO
- UDRUŽENJE ZELENE BERETKE KANTONA SARAJEVO
- UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA KANTONA SARAJEVO
- SAVEZ ANTIFAŠISTAI BORACA NOR-a KANTONA SARAJEVO
- SAVEZ UDRUŽENJA BORACA PATRIOTSKA LIGA KANTONA SARAJEVO
- UDRUŽENJE VETERANA ODREDA POLICIJE „BOSNA" KANTONA SARAJEVO
- UDRUŽENJE LOGORAŠA KANTONA SARAJEVO
Sjedište, Sarajevo ul. Džidžikovac br. 3/III, tel./fax: 033-213-412
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Na zahtjev opštinskih i kantonalnih boračkih organizacija u Sarajevu održana je Vanredna sjednica Koordinacionog odbora boračkih organizacija dana 26. 02. 2008. godine, po pitanju sveukupne bezbjedonosne situacije i opšteg stanja u Kantonu Sarajevo, gdje su doneseni konkretni zaključci i utvrđeni stavovi:
1. Sveukupna boračka populacija Kantona Sarajevo je izuzetno zabrinuta zbog činjenice, da su na sceni neformalne grupe, za koje se ne zna ko ih je organizovao, ko ih finansira i ko snosi odgovornost za nastale materijalne i druge posljedice njihovog djelovanja, kojim na vaninstitucionalni način se pokušava destabilizirati sigurnosno bezbjedonosna situacija, najuređenijeg i najorganizovanijeg Kantona u Bosni i Hercegovini, kao nukleusa države BiH čiju su slobodu borci izuzetno skupo platili.
2. Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo će podržati sve napore, koje Vlada i Skupština čini i u narednom periodu bude činila, u smislu funkcionalnosti i efikasnosti rada svih institucija i organa društva, kao i građana Sarajeva. Od svih dužnosnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti se zahtijeva, da uz najefikasnije metode vrše svestranu primjenu sveukupne zakonske regulative, čime će se omogućiti i doprinijeti bržem i adekvatnom rješenju nastale sveukupne bezbjedonosne i druge problematike. Istovremeno se zahtijeva od Vlade da otvori dijaloge u svim segmentima društva, sa svm nevladinim organizacijama i drugim društvenim subjektima, s ciljem dogovora o jedinstvu akcije, u smislu rješenja uočenih problema, udovoljenju opravdanih zahtjeva građana i sveukupnom napretku Kantona Sarajevo.
3. Koordinacioni odbor oštro osuđuje politikantsku djelatnost nepoznatih organizatora maloljetnih đaka, učenika i neupućenih građana, u smislu stvaranja tenzija, nesigurnosti, paralize vlasti i stvaranje nepovjerenja između građana i zakonodavne i izvršne vlasti.
Takođe, oštro osuđujemo ultimatume, koji se postavljaju za smjenu određenih dužnosnika, s obzirom na to da se smjena ili zamjena kadrova obavlja u okvirima institucija sistema, na način kako su se i imenovali, a navedenoj neformalnoj i nelegalnoj grupi poručujemo, da se ne igraju sa narodom i djecom našeg grada, jer smo upravo mi borci narodnooslobodilačkog i odbrambenog rata Ž92 - Ž95 godine, svojim životom stali u odbranu Države i ove tek rođene djece i sada u miru nećemo nikome dozvoliti da ih zbog svojih politikantskih ciljeva ugrožavaju, a za sva nastala trenutna pitanja i probleme pozivamo ih da ih zajednički u okviru nadležnih institucija rješavamo.
4. Pozivamo članove boračke populacije Kantona Sarajevo, da navedena i slična nenajavljena i neadekvatno organizovana okupljanja, iza kojih navodno ne stoji niko, niti snosi bilo kakvu odgovornost, ne podržavaju, da se ne odazivaju, niti u istim učestvuju, jer ovakav način rješenja društvenih problema je nepotreban i samo može imati negativnu refleksiju na kompletno društvo i izazvati nepotrebne, neželjene reakcije građana.
5. Najoštrije osuđujemo aktere i organizatore lijepljenja plakata ,,go home" kojima se sugeriše Visokom predstavniku gosp. Miroslavu Lajčaku da ide kući, iako potreba za njegovom misijom u Bosni i Hercegovini nije do kraja završena.
6. Medijima poručujemo da blagovremeno, istinito i odgovorno informišu građane. Ovo iz razloga, što su neke medijske kuće napravile spektakl od iskrslih problema i nastojali da u najvećem mogućem obimu podgriju nezadovoljstvo građana, uz opravdanje postupaka „neformalne grupe" koja je praktično demolirala zgradu Vlade i Parlamenta Kantona Sarajevo.
7. Ne priznajemo nikakva neformđlna okupljanja, neosnovane pritiske i ultimatume, i korištenje demokratije u bezakonje, anarhiju i entropiju sistema.
8. Na kraju ako i dalje tzv. neformalne grupe budu nastavile svoje aktivnosti, Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo će u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju organizovati manifestaciju, na kojoj će iskazati punu podršku funkcionisanju institucija sistema i rješavanju svih pitanja kroz demokratski dijalog u okviru nadležnih institucija.

U potpisu je generalni sekretar Koordinacionog odbora boračkih organizacija Kantona Sarajevo Ahmo Begović

Treba ovo ispitati, nesto ne mogu da vjerujem da su svi ovi ovakvog stava.
Prvo i osnovno, i medju nama ima onih koje, kao, predstavljaju gore pomenute organizacije, u čije ime oni govore?
didigirl

#885 gradjani

Post by didigirl »

Postovani/e gradjani i gradjanke,

Imam jednu sugestiju za osobe koje pisu najava protesta i ostale materijale koje idu stampu. Molila bih ako je ikako moguce da ti dokumenti ne budu pisani samo u muskom rodu, jer kako se pokazalo nisu samo gradjani na cesti i nije samo gradjanima lose u ovoj zemlji.
Mozda se nekome cini suludim ili nepotrebnim imati jednakost u jeziku, ali mi aktivistkinje vjerujemo da je i to vazno, posebno zbog toga sto time uvazavate drugi spol i dajete mu politicku vaznost.
Ako zelimo promjene moramo mijenati ustaljene nacine i metode po kojima animiramo javnost i pozivamo na akciju. Ukljucivanje svakog gradjanina i svake gradjanke u ovaj proces je vazno ne samo zbog raznolikosti nego zato sto cemo tako osigurati jednakost u zahtjevima za promjene i povecati snagu ovog gradjanskog pokreta. Takodjer je bitno da budemo pravedni/e i da ne koristimo uvredljive ili diskriminatorne plakate (aludiram na onaj na kojem je silajdzic trudan) jer tako kreiramo situacije u kojima nas osobe nece podrzati samo zbog toga sto to smatraju degutantnim ili slicno.

Sto se mene tice, ja jesam i hocu stajati na cesti dokle god ovo nasilje ne prestane i nudim se da pomogne oko svega, pa i oko ispravljanja najava i ostalog kako bi iste bile korektne...

evo jednog primjera

26.02.2008.

Poštovani/e,

Prije svega bismo Vam se željeli zahvaliti na korektnom praćenju
dosadašnjeg toka subotnjih protesta organiziranih od strane neformalne
grupe građana/ki. Također Vas želimo informirati da smo spremni, na bilo
koji način i bilo kojim putem, odgovoriti na upite i eventualne
nejasnoće u vezi s protestima, našim zahtjevima, kao i samom
neformalnom grupom.

Naši zahtjevi su isti, i dalje tražimo od vlasti da preuzmu
odgovornost za posao koji nije urađen a čiji ishod su zločini koji su
se desili, a i dalje se dešavaju, ne samo u Sarajevu, već i u ostalim
gradovima.

Pozivamo gradonačelnicu Grada Sarajeva i premijera Kantona Sarajevo da
podnesu ostavke, jer građani i građanke su im već dali otkaze, te građane i građanke Sarajeva da budu primjer i podstrek građanima/kama ostalih gradova koji podignutim glasom traže državu po mjeri građana/ki.

Ovim putem Vas obavještavamo da, ukoliko gradonačelnica Grada Sarajeva
i premijer Kantona Sarajevo do četvrtka 28.02.2008. ne podnesu
ostavke, mi nastavljamo sa protestima 1. marta, pred Katedralom. Na
Dan nezavisnosti želimo ponovo zatražiti od političkih partija da se
umjesto retorikom bave problemima građana i građanki te njihovim zahtjevima.

S poštovanjem,

Građani/ke

U prilogu dostavljamo naše zahtjeve.

Od srca
Didi
__._,_.___
SL67

Post by SL67 »

damirm wrote:
JESTE LI ZA?
IZVINI ALI NISAM SKONTALA, JA SAM MALO STARIJA PA MOŽDA NISAM U FOLU JEL TO ZNAČI - ZA????
damirm

Post by damirm »

SL67 wrote:
damirm wrote:
JESTE LI ZA?
IZVINI ALI NISAM SKONTALA, JA SAM MALO STARIJA PA MOŽDA NISAM U FOLU JEL TO ZNAČI - ZA????
Znaci moze izmedju nas. Za javnost ovo k.rac i sl. bas ne ide, jel tako?
Risto Kuglarić

#888 Re: Saopstenje za javnost.

Post by Risto Kuglarić »

J.B.Tito wrote: 5. Najoštrije osuđujemo aktere i organizatore lijepljenja plakata ,,go home" kojima se sugeriše Visokom predstavniku gosp. Miroslavu Lajčaku da ide kući, iako potreba za njegovom misijom u Bosni i Hercegovini nije do kraja završena.
Na stranu nebuloza sa već legendarnom entropijom sistema... šta je ba ovo?!?! :shock:
SL67

Post by SL67 »

damirm wrote:
SL67 wrote:
damirm wrote: Izmedju nas :D...
Znaci moze izmedju nas. Za javnost ovo k.rac i sl. bas ne ide, jel tako?
SLAŽEM SE SA TOBOM!!!
v.

Post by v. »

ljudi, ovo saopstenje je prevrsilo sve granice.opet tamo neko salje "proglase narodu", samo sad pod tudjim imenom. ovo se mora ispitati hitno i poslati saopstenje medijima. vidjela sam da je neko vec zvao neka udruzenja. treba saznati tacno ko stoji iza ovoga, i jos danas zavrsiti stvar. a ako je istina da imaju ovoliku podrsku boraca...blago se nama
suncica24

Post by suncica24 »

didigirl: Dogovoreno :-D
damirm

Post by damirm »

Ljudi, ovo se zove REPRESIJA!!!
alica.k

#893 Re: Saopstenje za javnost.

Post by alica.k »

Risto Kuglarić wrote:
J.B.Tito wrote: 5. Najoštrije osuđujemo aktere i organizatore lijepljenja plakata ,,go home" kojima se sugeriše Visokom predstavniku gosp. Miroslavu Lajčaku da ide kući, iako potreba za njegovom misijom u Bosni i Hercegovini nije do kraja završena.
Na stranu nebuloza sa već legendarnom entropijom sistema... šta je ba ovo?!?! :shock:
kakve veze mi imamo s ovim?
Alhemicarkaa

#894 Re: gradjani

Post by Alhemicarkaa »

didigirl wrote:Od srca
Didi
__._,_.___
Didi, hvala za sugestiju :)
U pravu si, trebamo obratiti paznju na ovo, mada, u svoj frci, covjek se ne moze svega sjetiti, alu hvala Bogu, zato nas je ovoliko pa ce uvijek neko greske ispraviti...
KOORDINACIONI ODBOR BORAČKIH ORGANIZACIJA KANTONA SARAJEVO
- JOB UNIJA VETERANA KANTONA SARAJEVO
- ORGANIZACIJA ŠP i PB KANTONA SARAJEVO
- SAVEZ RATNIH VOJNIH INVALIDA KANTONA SARAJEVO
- ORGANIZACIJA .ZLATNI LJILJAN IZL POL. ZNAČKA" KANTONA SARAJEVO
- SAVEZ DEMOBILISANIH BORACA KANTONA SARAJEVO
- UDRUŽENJE ZELENE BERETKE KANTONA SARAJEVO
- UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA KANTONA SARAJEVO
- SAVEZ ANTIFAŠISTAI BORACA NOR-a KANTONA SARAJEVO
- SAVEZ UDRUŽENJA BORACA PATRIOTSKA LIGA KANTONA SARAJEVO
- UDRUŽENJE VETERANA ODREDA POLICIJE „BOSNA" KANTONA SARAJEVO
- UDRUŽENJE LOGORAŠA KANTONA SARAJEVO
Koje od ovih organizacija su izjavile da nisu prisustvovale sastanku i nemaju nista sa izjavom?
Vingo

#895 Re: Saopstenje za javnost.

Post by Vingo »

Risto Kuglarić wrote:
Ovo je - nasuprot entropiji pak redundanca

:lol:
Risto Kuglarić

#896 Re: Saopstenje za javnost.

Post by Risto Kuglarić »

alica.k wrote:
Risto Kuglarić wrote:
kakve veze mi imamo s ovim?
pa to ti kažem! Jesmol to mi osim što smo rulja, masoni i strani plaćenici još i anti-lajčakovci, il je ovo nevezano za nas, pa pošto je plaćeni oglas, da o jednom trošku obave dvije stvari? :?

EDIT: @didigirl - podržavam :thumbup:
Risto Kuglarić

#897 Re: Saopstenje za javnost.

Post by Risto Kuglarić »

Vingo wrote:
Risto Kuglarić wrote: Na stranu nebuloza sa već legendarnom entropijom sistema... šta je ba ovo?!?! :shock:
Ovo je - nasuprot entropiji pak redundanca
:lol:
:lol: :lol: :lol: good shit :lol:
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

VLADO KS KAKO TE NIJE STID ISKORISTAVATI BORCE KOJI SU SE BORILI ZA VASE FOTELJE. UCJENJIVATI IH MRVICAMA KOJE STE IM DALI. TI LJUDI NE STOJE IZA OVOG SAOPSTENJA ALI SU UCJENJENI MRVICAMA KOJE SU DOBILI RANIJE. ZAMAZIVANJE OCIJU NASIM BORCIMA. SADA IH UCJENJUJU. LJUDI PROGOVORITE I IZADITE S NAMA NA ULICU. :x :x :x :x :x

VLADOOOOOOO DOSO TI JE KRAJJJJJJJJJJJJJJ :x :x :x :x :x
Vingo

Post by Vingo »

vjesticanametli wrote:VLADO KS KAKO TE NIJE STID ISKORISTAVATI BORCE KOJI SU SE BORILI ZA VASE FOTELJE. UCJENJIVATI IH MRVICAMA KOJE STE IM DALI. TI LJUDI NE STOJE IZA OVOG SAOPSTENJA ALI SU UCJENJENI MRVICAMA KOJE SU DOBILI RANIJE. ZAMAZIVANJE OCIJU NASIM BORCIMA. SADA IH UCJENJUJU. LJUDI PROGOVORITE I IZADITE S NAMA NA ULICU. :x :x :x :x :x

VLADOOOOOOO DOSO TI JE KRAJJJJJJJJJJJJJJ :x :x :x :x :x
Sad se Vlado - sudac (stobirekosharan) syebo
Al neka je :D
damirm

Post by damirm »

Na REŽIMsku retoriku, najbolje je odgovoriti novim PROTESTima!
Locked