PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fixer

Post by fixer »

neoxxx wrote:Da se i ja tuspasim u prvacice, tema koja me konacno navela da predjem iz "gostiju" u "domace" :)
Nadam se da se ovo sto se desava zadnjih sedmica nece zaustaviti i svesti na 7 ljudi kao prosle godine, kad su nas s podsmijehom pratili kako se skupljamo ispred Skupstine. Ali sto je bilo bilo je, vrijeme je za nove snage i dizanje glasa protiv ovog, sada vec decenijskog javasluka koji nam priredjuju ovi "na vlasti". A vec sam pomalo pocela gubiti i nadu i vjeru da je ovom ispacenom narodu vise dosta da ih se pravi budalama. Ako se vec ne zele buniti protiv siromastva, jada i bijede.
I kontra onim promidzbenim porukama za CNN o bh turizmu, gdje izgleda da se u ovoj zemlji dobro jede i pije, ja bih sutra samo dodala: Ne, ovo je Bosna i Hercegovina.
I svaka vam cast na do sada ulozenom trudu. Eto.
i ne ne smijemo stati. 30 nvo od kojih su vecina izuzetno jake su nam dali podrusku. ne smijemo stati radi boljeg sutra
Last edited by fixer on 22/02/2008 16:38, edited 1 time in total.
teAMICA

Post by teAMICA »

Dobro došli svi novi članovi (sa dobrim namjerama :D )!
ODOH LJEPITI PLAKATE PO MAHALI, IDDEEEMOOOO!
JEDVA ČEKAM SUTRA, KO DA IDEM NA MORE, A NE PRED KATEDRALU, TOLIKO SAM SRETNA! :-)
I mala molbica: SVI (i novi i stari i gosti i ostali) - pazite da ko sranje ne napravi!!! Odmah prijavljujte policajcu kojekakve provokatore!
DOCI CE MASA, OVO CE BITI SUUPPEER!
atko

Post by atko »

"Ovo je jos uvijek ono Saraj'vo" :bih: :bih: :bih: :bih:

Moj licni transparent... subota 13h ... dan ponosa !
jasminasab

Post by jasminasab »

Amazonka27, evo ostavih tvoj post kad ti je toliko vazan, iako je spamanje teme. BTW, nema potrebe da vices, ja savrseno razumijem postove napisane malim slovima.

Novi clanovima zelim dobrodoslicu i zaista me raduje sto nam se javljate, i kad sam iznervirana, vratite mi osmijeh na lice. Gostima koji ne mogu da se registruju: nije vazno da li ste se uspjeli registrovati na forum, budite sutra tamo gdje treba. :)

I, da podsjetim:

Leci i plakati se mogu preuzeti kod Zulejhe (prodavacice novina) ispred trznice i kod Mine u Cumezu.

Ostavio mi neko letak na auto. :lol: Idemo ljudi... :bih:
zlatiborka

Post by zlatiborka »

megafon wrote:I zaboravih, kupio sam megafon i vidimo se sutra!
Gdje si kupio i koliko kosta?

Hocu i ja jedan!
fixer

Post by fixer »

letci izgledaju bas onako kako smo ih dizajnirali?
s jedne strane poziv s druge zahtjev?
barby02

Post by barby02 »

Ja cu zbog mladjih clanova, koji moraju biti oslonac, tokom sutrasnjeg protesta ( da bi bilo uspjesno kao prosli put-bez papirica a pogotovo kamencica) da stavim link, da mogu procitat ako ih zanima :)

http://www.ks.gov.ba/index.htm
barby02

Post by barby02 »

Da ne zaboravim: dobro dosli, bolje nas nasli,vi tek registrovani :-D nadam se da ce nas biti jos vise :-)
atko

Post by atko »

U PONEDJELJAK ĆE MINISTAR PRIVREDE ABID ŠARIĆ POSJETITI PRIVREDNE SUBJEKTE "BEGEX" I "DTS ŠPED" - poziv medijima
22.02.2008.godine

ODOBRENA SREDSTVA ZA SOCIJALNU ZAŠTITU, ZA LIJEKOVE I ORTOPEDSKA POMAGALA ZA RVI U KANTONU SARAJEVO
22.02.2008. GODINE

UGROŽEN RAD JU "SARAJEVO ART" I MUZIČKE OMLADINE SARAJEVO - saopćenje za medije
22.02.2008. godine

DELEGACIJA VLADE KS U POSJETI JU "DOM ZDRAVLJA KS"-informacija za medije
21.02.2008.godine

IMPLEMENTACIJA KAPITALNOG PROJEKTA NOVOG I SAVREMENOG MJERENJA STVARNOG UTROŠKA TOPLOTNE ENERGIJE - informacija za javnost
21.02.2008.godine

Eeeeee radi vlada u tri smjene zadnjih dana hahahahaha :D :D :D :D :D

OSTAVKE!!!
megafon

Post by megafon »

zlatiborka wrote:
megafon wrote:I zaboravih, kupio sam megafon i vidimo se sutra!
Gdje si kupio i koliko kosta?

Hocu i ja jedan!
Pa bila bi to reklama za firmu u kojoj su prilicno odrali: 120 KM :-)
Cijena je bez baterija, njihove su tek preskupe, kazu traju...
Ide 8 komada, mogu one "sa trafike"

Ali nije los megafon...
Posaljem na PP ime i lokaciju firme
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

evo da i ja uradim nes konkretno,naime ja cu evo biti odgovoran za muziku, tj donijet cu cd :D pa ako neko ima kakvih pjesama za koje misli da bi trebali biti neka se javi na pp...veceras su staviti spisak pjesama pa cemo glasati sta ostaviti sta izbaciti...moze???
shecherlema

Post by shecherlema »

teAMICA wrote:Dobro došli svi novi članovi (sa dobrim namjerama :D )!
ODOH LJEPITI PLAKATE PO MAHALI, IDDEEEMOOOO!
JEDVA ČEKAM SUTRA, KO DA IDEM NA MORE, A NE PRED KATEDRALU, TOLIKO SAM SRETNA! :-)
I mala molbica: SVI (i novi i stari i gosti i ostali) - pazite da ko sranje ne napravi!!! Odmah prijavljujte policajcu kojekakve provokatore!
DOCI CE MASA, OVO CE BITI SUUPPEER!
... i veceras svi rano na spavanje; treba cuvati energiju za sutra :) :) :)
atko

Post by atko »

_mubarle_ wrote:evo da i ja uradim nes konkretno,naime ja cu evo biti odgovoran za muziku, tj donijet cu cd :D pa ako neko ima kakvih pjesama za koje misli da bi trebali biti neka se javi na pp...veceras su staviti spisak pjesama pa cemo glasati sta ostaviti sta izbaciti...moze???
Krivi smo mi (balasevic) na pocetku

Sarajevio ljubavi moja (kemo) na kraju

A izmedju malo instrumentala.... bez hip hopa samo please
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

atko wrote:
_mubarle_ wrote:evo da i ja uradim nes konkretno,naime ja cu evo biti odgovoran za muziku, tj donijet cu cd :D pa ako neko ima kakvih pjesama za koje misli da bi trebali biti neka se javi na pp...veceras su staviti spisak pjesama pa cemo glasati sta ostaviti sta izbaciti...moze???

sory moira fkt malo hip hopa ,eto max 2-3 pjesme
znam da ima raje koja se protivi pjesmama tipa dosta i slicno ali takve pjesme po meni trebaju ici...ugl veceras ide konacni spisak pa cemo skontati nes do sutra
fixer

Post by fixer »

pjesme nek se biraju po tome sta bi narod htio slusati a ne individualci. s tim da ne smije biti vishe od tri pjesme.
alica.k

Post by alica.k »

hoce li zox ponijeti cd player?
jos jedan Bosnjo

Post by jos jedan Bosnjo »

_mubarle_ wrote: sory moira fkt malo hip hopa ,eto max 2-3 pjesme
znam da ima raje koja se protivi pjesmama tipa dosta i slicno ali takve pjesme po meni trebaju ici...ugl veceras ide konacni spisak pa cemo skontati nes do sutra

Sinko, nemoj ovo pogresno shvatit molim te, i izvini za moj skepticizam, ali dodjes ti sa ukupno 6 komentara, samoproglasis se za muzickog urednika protesta i onda bi dan i vecer prije protesta pravio nekakve liste pjesama po "vlastitom nahodjenju" iako se ovdje prethodnih 7 dana ljudi ubise od pokusaja da se protest na ispolitizira, ne ucini nasilnim, ne udalje simpatizeri itd.

Nejde to tako moj ti.
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

da li ce biti postavljen razglas za muziku ???
stochar

Post by stochar »

_mubarle_ wrote:
atko wrote:

sory moira fkt malo hip hopa ,eto max 2-3 pjesme

Dubioza - Svi u strajk

Dubioza i Frenkie - Dosta!

Frenkie - haj'mo ih rusit'

Edo - jebo vladu

Edo - Severina

Marc Bolan&T. Rex - Children of Revolution

TBF - Pljacka

TBF - Nostalgicna

Protest - Mister predsjednik

Protest - Sarajevo feeling
alica.k

Post by alica.k »

ma nemojte ba te muzike da ljudi polude od nje, onda smo donji sto se nereda tice. pa samo dosta kad slusas dodje ti da razbijas sebi po kuci, a kamoli....
alica.k

Post by alica.k »

i neko je prosli put vec napravio cd...
fixer

Post by fixer »

jos jedan Bosnjo wrote:

Sinko, nemoj ovo pogresno shvatit molim te, i izvini za moj skepticizam, ali dodjes ti sa ukupno 6 komentara, samoproglasis se za muzickog urednika protesta i onda bi dan i vecer prije protesta pravio nekakve liste pjesama po "vlastitom nahodjenju" iako se ovdje prethodnih 7 dana ljudi ubise od pokusaja da se protest na ispolitizira, ne ucini nasilnim, ne udalje simpatizeri itd.

Nejde to tako moj ti.
je ne vidim razlog zasto on sa 6 postova ne bi imao jednako pravo da odlucuje kao i neko sa 1000000000000. posebno na ovoj temi. ako imash vishe postova ne znaci da si vishe "gradjanin"
ko god dodje i da razuman argument bi trebao biti poslusan.
sad druga je stvar sto se ne slazem da trebamo pustati pjesme koje su agresivnije. smatram da himna treba da bude glavna. (neka neko dodje sa zastavom- zuto plavom) a ostale pjesme moraju da budu mirnije od hiphopa da ukazu na jad vecine ljudi na prosvjedu(pjesme sa tuznom tematikom)
i to je to. moje misljenje :D
don vito

Post by don vito »

1. Zabranjeno pusenje "Otpor stoko"...

2. Danas u gradu dobio poziv na letku po principu "salji dalje" 8-)

3. Vidimo se sutra
fixer

Post by fixer »

javljajte da li ce sta informativne emisije po ridiju i tvu spominjat
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

jos jedan Bosnjo wrote:

Nejde to tako moj ti.
ma nikakav problem ali ja samo zelim uraditi nes konkretno,a razlog zbog kojeg imam samo tih par komentara je administracija jer mi vec 3 mjeseca nisu bili u stanju odobriti registraciju...nisam se ja proglasio urednikom niti sta slicno, nego samo vidim da niko to ne spominje i pjesme ne idu po mom vlastitom nahodjenju,procitaj moj prethodni komentar u kojem fino pise da "molim" svakoga ko ima prijedlog vezan za pjesme da mi se javi (volio bih kada bi i ti/Vi to uradio/li) a takodje sam rekao da cu veceras postaviti konacan spisak pa nek raja kaze sta im se svidja a sta ne(znaci izbor nije moj,ja cu samo sprziti te pjesme i donijeti ih sutra)...jednostavno sve sto sam zelio je uraditi nes konkretno, a ne samo govoriti trebalo je ovo,trebalo je ono, mislim da bi trebali uraditi ovako...pa sada ako moja angaziranost nekome smeta to je njegov problem...ne zamjeri sta
Locked