BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
winabike

#876 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by winabike »

Djokej wrote:Eh sad cemo mi malo o tom Sudiću pricati, pa ce neki novinar doci na forum, pa ce napravit interviju sa njim, pa ce ga Pape kontaktirati i eto, dečko je naš :D
Dakle, da skratimo postupak:

Novinari, vi što ovo čitate, a znamo da čitate. Braćo i sestre. Drugovi i drugarice. Patriote naše. Ha mobitel u ruke, pa Papeta nazvat', i ovo mu ispričat'. A s obzirom da se Pape već očitovao o nedostatku lijevog beka, i njegove tuge uzrokovane tim nedostatkom, mislim da bi mu ta informacija bila draža od poklona za Božić, Bajram, Novu godinu i rođendan zajedno.

Hajd' sokolovi naši :mrgreen:

A sada zamislite happyend varijantu: Pape stvano uspije da vrati Papca, a i Sudić dođe u reprezentaciju: problem lijevog beka riješen i kratkoročno i dugoročno! Ha sokolovi, hajmo to!

EDIT: Brzi ste pravoi :mrgreen: Pape u SAN-u:
Pre­po­ru­či­li su mi Su­di­ća iz Šved­ske, ne­ko mi je spo­me­nuo je­dnog mom­ka iz Kar­lov­ca. Sa­da ni­sam zvao Mrav­ca i Mir­vi­ća... Do uta­kmi­ce sa Šved­skom i Nje­ma­čkom, a po­se­bno do po­čet­ka kva­li­fi­ka­ci­ja, mo­ram na­ći igra­če za de­fi­ci­tar­ne po­zi­ci­je.
Djokej

#877 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Djokej »

Čestitke drugovi novinari :D
BaileyS

#878 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BaileyS »

Prvo da kazem da je sarajevo-x vec radio intervju sa Jasminom Sudicem i da je on tom prilikom rekao da je njegova zelja da igra za reprezentaciju svoje zemlje. Pohvale saxu za trud.

Evo i ja sam guglao i moze se reci da bi igrac njegovog profila sigurno dobro dosao reprezentaciji, bar kao alternativa za ne tako daleku buducnost.

Radi se o stoperu, rodjen u Prijedoru, 90' godiste (4 godine mladji od Pandze, 9 godina od Jahica, 10 godina od Spahica, 11 godina od Nadarevica) visok 188. Prosle sezone, koja u Svedskoj pocinje na proljece a zavrsava na jesen, odigrao 23 utakmice. Navodno je u ovim zimskim pripremama u Spaniji vec izborio mjesto u prvih jedanest za sljedecu sezonu.

Eh sad, ja nisam gledao ni jednu utakmicu svedske lige ali kad se radi o stoperu koji puni dvadeset u ovoj godini onda je sama cinjenica da je standardni igrac dovoljna bez obzira na kvalitet lige u kojoj igra.

Evo i link sa stranice njegovog kluba sa malo statistike i kracim video klipom Jasmina Sudica
http://www.mff.se/Personer/A_truppen/Ut ... Sudic.aspx
http://www.mff.se/Personer/A_truppen/Ut ... Sudic.aspx

Drugi igrac istog profila, koji bi mogao biti interesantan Safetu Susicu je igrac Moskovskog Saturna Denis Halilovic. Stoper, rodjen 86' (navodno u Foci ali nema podataka na internetu), ima slovenacko drzavljanstvo ali vjerujem da bi rado igrao za nas jer je njegov saigrac, Marko Topic, vec razgovarao o toj mogucnosti sa bivsim selektorom Blazevicem a spominjao ga je i nekim novinarima. Cisto sumnjam da je to radio na svoju ruku a da prethodno nije razgovarao sa Halilovicem.

Evo malo i o njemu sa stranice Saturn Moskva
http://www.saturn-fc.ru/en/team/players/23231/
http://www.saturn-fc.ru/en/team/players/23231/
jeza u ledja

#879 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

komeba wrote:
jeza u ledja wrote:imal dze kakav interviju sa tim sudicem vizavi njegovog igranja zanaske?
Ma ima milion njegovih izjava da bi jedva docekao poziv da igra az BiH,bukvalno se nudio savezu.Nema nikakve dileme da Sudic zeli igrati za nas i mislim da mu bh mediji uopste ne trebaju eksplicitno postavljati to pitanje jer bi moglo da mu to nasteti rejting u svedskoj u-21 reprezentaciji,a za njegov razvoj i za nas je bitno da dok ne igra za BiH,barek skuplja iskustvo sa svedskom u-21.
Treba mu samo uputiti poziv za reprezentaciju i to je to,on ce se odazvati sigurno.Ali ko da mu uputi poziv...Tulicu ne pada na pamet da uradi ista sto bi osnailo mladu reprezentaciju.Ja se nadam da ce Pape pozvati Sudica da ga testira barem na pripremama i u prijateljskoj,nista nece izgubiti.
Eno, navodno ga je vec danas spomenuo Susic. :bih:

Samo ovaj, ako smijem primjetiti Sudic cini mi se igra stopera. Pise na kraju klipa 'Mittback', i vidim da je desnjak.
Ne kazem da ga ne treba pozivati, naprotiv. Ali opet nije ni on lijevi bek. :sad:
Djokej

#880 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Djokej »

Sudic, Jasmin
Född: 1990-11-24

Position: Innerback

Klubb: Malmö FF

Moderklubb: Heleneholms SK

Födelseort: Bosanki Novi, Bosnien

Längd: 188 cm

Vikt: 80 kg
jeza u ledja

#881 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

Sta sad znaci 'Innerback'? :-?
klixober

#882 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Ja mislim da Sudic igra stopera.Svejedno,svakako treba biti pozvan za nasu reprezentaciju,ne bi vrijedio 1,4 mil. € prema transfermarkt-u i ne bi igrao za Svedsku u-21 i ne bi bio standardan u timu,da nije ogroman potencijal.
Djokej

#883 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Djokej »

To vjerovatno znači da može igrati i beka...
Djokej

#885 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Djokej »

Piše da je napadač,sturm.. dešnjak...
ODVRATAN_i_GADAN

#886 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Djokej wrote:Piše da je napadač,sturm.. dešnjak...
Toliko i ja taj strani jezik znam ali jeli nas ili je njihov osim sto ga vode kao austrijanca mada svi znamo da nije!?
Djokej

#887 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Djokej »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
Djokej wrote:Piše da je napadač,sturm.. dešnjak...
Toliko i ja taj strani jezik znam ali jeli nas ili je njihov osim sto ga vode kao austrijanca mada svi znamo da nije!?
Trenutno je njihov jer je član mlade Austrijske reprezentacije do 20 god..
zenny

#888 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zenny »

da na trenutak skrenem pricu sa dijasporaca :-) odmah da kazem slabo pratim nas fudbal a ovo malo sto pratim gledam sarajevo kad igra.. mali Jasmin Campara, koliko sam primjetio igra u napadu, spica i veznog igraca.. ne dobija cesto priliku ali kad god sam ga vidio da je usao rastrci se mali i uvjek pokaze neki potez da skrene paznju na sebe necim pozitivnim.. ako ima neko da ga je zapazio malo bolje od mene nek me ispravi ako grijesim :)
cyprus

#889 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by cyprus »

zenny wrote:da na trenutak skrenem pricu sa dijasporaca :-) odmah da kazem slabo pratim nas fudbal a ovo malo sto pratim gledam sarajevo kad igra.. mali Jasmin Campara, koliko sam primjetio igra u napadu, spica i veznog igraca.. ne dobija cesto priliku ali kad god sam ga vidio da je usao rastrci se mali i uvjek pokaze neki potez da skrene paznju na sebe necim pozitivnim.. ako ima neko da ga je zapazio malo bolje od mene nek me ispravi ako grijesim :)
Ma nije ti ovo tema za domaće igrače :oops: :D
zecko_kupuz

#890 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zecko_kupuz »

Vala ako Portugalci mogu pokrenuti inicijativu da njihovi puleni na SP-u nastupe sa brkovima (što nije 100% izvodivo, zbog činjenice da je Plačinaldo čosav), možemo sigurno i mi pokrenuti inicijativu da se pronađe taj lijevi bekan. :D
jeza u ledja

#891 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

zecko_kupuz wrote: možemo sigurno i mi pokrenuti inicijativu da se pronađe taj lijevi bekan. :D
I to da je brkat! :D
imposible

#892 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by imposible »

Samo ću dodat da je dobar odbrambeni,ako ništa bolji je od Pandže brat bratu i mladji!
JA sam ga gledao u Švedskom U21 dresu i čini mi se da je igro lijevog beka.

Jasmin Sudic

Ovi mu pjevaju,da lomi noge. :D :D
Ali najviše o njemu govori izjava u intervjuu na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza Švedske,najbolji tim koji si gledao odgovorio je FK Sarajevo.T :thumbup:

http://www.youtube.com/watch?v=YxOnQSICA0Q

E sad molim Šveđane iz Malmeu da kažu na kojoj poziciji igra.
BTW,sad će još malo počet prvenstvo u Švedskoj pa nek neko postavi kakav izvještaj,neka ga malo snima,da vidimo.

Onaj mali Boškailo iz Djugardena propo,igra u Drugoj Švedskoj,jel tako!
BaileyS

#893 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BaileyS »

Interesantno u vezi Sudica a ujedno i odgovor na kojoj poziciji igra. Izabran u najboljih jedanest lige u debutantskoj sezoni....sta reci nego wow.

Pogledati 14 minutu ovog klipa

http://www.svenskafans.com/fantv/defaul ... ogram=1061
udrch

#894 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by udrch »

Jebajiga, dosadno ovo gledati, ništa ih ne kontam :D ..
bosnisk_boy

#895 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bosnisk_boy »

Sta mislite ciji je ovo sin nije safetov naime od njegovog brata seada dobio je poziv u mladu selekciju belgije http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
Mobile_Disco

#896 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Mobile_Disco »

Citam na FB komentare na slike Sudica, i sestra mu ima album 5 slika njegovih neke iz kluba neke iz reprezentacije, i zezaju ga kao nevalja mu boja dresa, bolja je bosanska, a sestra na to odgovara AKOBOGDA :)
bijelo_dugme

#897 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bijelo_dugme »

bosnisk_boy wrote:Sta mislite ciji je ovo sin nije safetov naime od njegovog brata seada dobio je poziv u mladu selekciju belgije http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
Tino-Sven

Ovoga treba pozvati samo zbog imena.

Tino-Sven :lol: :run:
klixober

#898 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Mobile_Disco wrote:Citam na FB komentare na slike Sudica, i sestra mu ima album 5 slika njegovih neke iz kluba neke iz reprezentacije, i zezaju ga kao nevalja mu boja dresa, bolja je bosanska, a sestra na to odgovara AKOBOGDA :)
Pogledaj samo videa Sudicu na fejsbuku,ostaces bez dileme za koga zeli igrati :D
Znaci sto se Sudica tice,uopste ne treba voditi polemiku da li zeli igrati za nas,nego momku treba uputiti poziv odmah za sljedecu prijateljsku utakmicu.
imposible

#899 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by imposible »

Standardan je član U21 švedskog tima,a oni su na zadnjem Evropskom U21 bili treći to su zijanili na penale,nisam siguran da je igrao tada jer je premlad,ali sigurno je da ima jaku konkurenciju do 21 godine! :D

A što se mene tiče ja ga ne bih zvao dok još makar godinu dana,bolje mu je da igra za U21 Švedske nego da se Tulić uči na njemu i da isprobava svoje taktičke zamisli? :run:
Last edited by imposible on 08/03/2010 22:27, edited 1 time in total.
imposible

#900 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by imposible »

U subotu Malmo igra s GAISom u Geteborgu,maksuz odoh na tekmu da vidim malog!
Moram da vam napomenem da je Sudic izabran u najbolji tim švedske lige,a rodjen je 24tog Novembra 1990te godine!U formaciji 3-4-3 igrao je lijevog stopera,a u Malmeu igra lijevog beka,visok,jak u duelu,koliko ga ovde hvale rekako bih da je wonderkid! :D :D
Last edited by imposible on 08/03/2010 22:27, edited 1 time in total.
Post Reply