N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Pearl

Post by Pearl »

jasminasab wrote:
Pearl wrote:
thousands of voices wrote:Možda u bebeče pakete da ubacite još Pavlovićevu/bademovu kremu za guzu - neophodan dio baby opreme. S tim što su u apotekama skupe, jeftinije su u tržnim centrima.

BTW baby puder nikada nisam koristila - radije ubacite baby ulje ili šampon - šta kažu druge mame?
ok, spisak glasi za sad:
pelene za bebu od 18 mjeseci
pakovanje vlaznih maramica
pavloviceva krema
ulje ili sampon

mame, oglasite se :d
caj za bebe? :)
ma mozemo mi i caj i hipp i svasta nesto.. samo da ne bude skuplja pita nego tepsija... da uzmemo stvarno ono sto treba za svaku bebu, neovisno od uzrasta...
jasminasab

Post by jasminasab »

Pearl wrote:
jasminasab wrote:
Pearl wrote: ok, spisak glasi za sad:
pavloviceva krema
ulje ili sampon

caj za bebe? :)
ma mozemo mi i caj i hipp i svasta nesto.. samo da ne bude skuplja pita nego tepsija... da uzmemo stvarno ono sto treba za svaku bebu, neovisno od uzrasta...
Ma znam. Nego ne znam sta jos bebe stalno koriste, osim pelena i hrane, pa reko mozda je caj :D :-)
thousands of voices

Post by thousands of voices »

Pearl wrote:
thousands of voices wrote:Možda u bebeče pakete da ubacite još Pavlovićevu/bademovu kremu za guzu - neophodan dio baby opreme. S tim što su u apotekama skupe, jeftinije su u tržnim centrima.

BTW baby puder nikada nisam koristila - radije ubacite baby ulje ili šampon - šta kažu druge mame?
ok, spisak glasi za sad:
pavloviceva krema
ulje ili sampon

Dodala bih i po jedan obični toplomjer - provjerila cijenu u apoteci - 2,50KM.
Koliko god običan bio u mnogim ga kućama nažalost nema.
Pearl

Post by Pearl »

"bebeci" paketi:
pavloviceva krema
ulje ili sampon
toplomjeri (2.50 km u apoteci)

(ovo ja stalno spisak ponavljam sa novim stavkama da ne pogubim a i da vide ostali (a ne da spamam) :) :-) )
Pearl

Post by Pearl »

evo jos jednom objasnjenje kako doci do igraone, da nam se telefoni ne usijaju :)

kako naci igraonu LaLuna:

ako idete busom, sjetite na broj 17 (Breka) do zadnje stanice. tu krenite desno (kao orjentir- to je jedina ulica kuda mogu proci auta, sve ostale imaju neke stepenice. pravo tom ulicom dok auti vise ne moze da prodje (dodje se do zgrade).onda sidjete niz stepenice i na dnu zgrade je Laluna. ima resetke sive i poljepljene neke plakate za djecu...

autom put 1:
iz bolnicke ulice, na samom vrhu (tu je i kraj ulice) skrenete na raskrsnici lijevo. vozite pravo, sa desne strane ce te vidjeti OMV pumpu. 20tak metara nakon toga na raskrsnici skrenete desno (strmo dosta), a iz te ulice skrenete u drugu ulicu desno. vozite pravo dok ne vidite prolaz za auta kroz zgradu (crvena zgrada).kad prodjete prolaz, igraona je uz stepenice gore pa nadjite parking tu negdje:)

autom put 2:
iz bolnicke ulice, na samom vrhu (tu je i kraj ulice) idete na raskrsnici pravo (s lijeve strane cete proci trafo stanicu veliku). skrenete u drugu ulicu lijevo (prije igralista ogradjenog velikom ogradom), pa opet lijevo (desno je parking). skretanje je malo sakriveno jer ima okuka. to je ulica safeta pasalica. vozite pravo, uz zgrade i garaze dok s lijeve strane ne vidite konzum a malo ispred isti on j prolaz kroz zgradu :D parkirajte gdje nadjete mjesta :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... c&start=25
Pearl

Post by Pearl »

dinchy je kupila 7-8 kesa punih skolskog pribora :)
zastava101

Post by zastava101 »

Pearl wrote:
nadira wrote:Hocemo li sutra ranije od 11 u LaLunu?????

Kako i da li mogu pomoci oko spiskova?
ne mozemo radi ljudi koji drze LaLunu, da i oni malo odmore.. :(
ako se slazete svi, mozemo se naci u kafe amerikanac (preko puta lalune) na kafici i dogovoru.. nadam se da rade :)
Ja sam za kaficu i dogovor :) Samo reci kad :)
Last edited by zastava101 on 21/12/2007 15:27, edited 1 time in total.
Lejla_v

Post by Lejla_v »

Heeeej ljudi

evo i mene ponovo(imala sam problema sa racunarom :( )ali sad je sve ok :D

Pearl sto se tice ponedeljka ja sam kod teta Zilhe od 9h
za sutra neznam dali cu doci bebac mi je jos bolestan :(
a za voznje i ostalo tu sam

i jos da kazem

ja sam u srijedu bila u vrticima Radost i Tresnjica(inace to je sastavljen Ljiljan i Tresnjica pa je sad jedan vrtic) i rekli su da ce se rado odazvati i ucestvovati u akciji :-D

O.Š"behaudin Selmanovic"je vec zapocela akciju i trajat ce do ponedeljka i direktor skole mi je javio da je odziv bio fantastican :thumbup:

eto toliko od mene

i da BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN za sve koji slave

ljudi divni ste :kiss:
Pearl

Post by Pearl »

@Lejla_v.. ako ne dodjes, ja ti javnem sve sto je bilo...
:kiss: :kiss:
Lejla_v

Post by Lejla_v »

Pearl wrote:@Lejla_v.. ako ne dodjes, ja ti javnem sve sto je bilo...
ma joooooooooj dusa moja
:sax:
Pearl

Post by Pearl »

kafa + dogovor sutra u 10:00 u kafe Amerika (preko puta LaLuna, nivo zgrada ispod)

pa ko moze... za sad dolazimo nermina, nadira i ja...
Pearl

Post by Pearl »

danas nam je divan dan, divan dan, divan dan
nasoj Ivy rodjendan, rodjendan, rodjendan
zivjela, zivjela i srecna nam bilaaaaaa
zivjela, zivjela i srecna nam bila!

:):)
Ivy

Post by Ivy »

Pearl wrote:danas nam je divan dan, divan dan, divan dan

HVALA HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
justika_sa

Post by justika_sa »

Pearl wrote:kafa + dogovor sutra u 10:00 u kafe Amerika (preko puta LaLuna, nivo zgrada ispod)

pa ko moze... za sad dolazimo nermina, nadira i ja...
dodjem i ja...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pearl wrote:danas nam je divan dan, divan dan, divan dan

Ja cu cestitku ipak da ostavim za licno sutra.... :D
Dori

Post by Dori »

Kako je bilo danas? Koliko Vas je bilo? Koliko ste paketica napravili?
Ja sam stvarno htjela doci, ali nisam uspjela. Jako mi zao! :(
Ali sljedeci vikend sam 100% Vasa!!! :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Danas je 15-17 kontinuirano radilo cijeli dan i dosta ih je jos ostalo, ja jednostavno vise nisam mogao.
Citat ce te izvjestaj kasnije.

Ja bi da se zahvalim slijedecim donatorima:
OŠ Osman Nakaš, ljudi su napunili kombi stvarima! najavljenih 30tak kesa se pretvorilo u najmanje 70! :-)
Cvjecara "Bambus" u Merkuru na Otoci, jucer kad su culi o kakvoj se akciji radi dali su nam od sebe 900 metara trake za pakovanje! Ustedili smo na tome 70tak maraka.
To im nije bilo dovoljno pa su na sve to kad sam uzimao paketice za bebe ganjali me po Merkuru i od sebe platili jos dodatnih 120KM za paketice. :thumbup:

Ovim putem molim cnerminu da napise dvije zahvalnice za ova dva donatora.

Takodjer zelim da kazem da su stigle i pare ( 265 $ ) od nasih forumasa iz Amerike&Kanade (danas & sestra & prijateljica, pitt, breza, anais & roditelji, dacina curica) i zahvaljujem im se ovim putem!!!

Moram samo da kazem da je danas bilo NEVJEROVATNO! U nekoliko sam navrata znao stati onako i pogledati sa strane ljude koji su se danas skupili da pakuju, pa djelovalo je kao da imaju najmanje po dva para ruku! Ljudi, SVAKA VAM CAST!!! Zaista ste sve u stanju!

Odoh se onesvjestiti od umora. :zzzz:

p.s. Mislim da ce ovogodisnja akcija uci u anale i da ce teeeesko biti nekad obimom je nadmasiti! Nesaglediv je obim posla koji je uradjen i koji je jos pred nama, ali ide naprijed i ljudi su... LUDILO!
buba

#893 re

Post by buba »

Nekad jednostavno krene..a nekad zapne pa nece nikako. Srecom pa je sada krenulo :) Mozda iz razloga sto se ovaj put zaista angazovalo jako puno ljudi, vijest se prosirila i to je to :)

Meni je zao sto ne mogu uskociti oko tih pakiranja, ali bebach je kuci, pa je gotovo nemoguce ici bilo gdje :-)
suncica24

Post by suncica24 »

Smrc... :(
Je li ostalo stagod za slijedecu subotu? Ja obecavam da cu ozdraviti (ponovo)?
Nego raja, cula sam se s Peral i samo mogu reci SVAKA CAST!
A sad odoh opet po injekciju :-)
PS: Daduli, sta bi s hitnom?
Lejla_v

Post by Lejla_v »

daduli_sa wrote:Danas je 15-17 kontinuirano radilo cijeli dan i dosta ih je jos ostalo, ja jednostavno vise nisam mogao.
Citat ce te izvjestaj kasnije.

Ja bi da se zahvalim slijedecim donatorima:
OŠ Osman Nakaš, ljudi su napunili kombi stvarima! najavljenih 30tak kesa se pretvorilo u najmanje 70! :-)
Cvjecara "Bambus" u Merkuru na Otoci, jucer kad su culi o kakvoj se akciji radi dali su nam od sebe 900 metara trake za pakovanje! Ustedili smo na tome 70tak maraka.
To im nije bilo dovoljno pa su na sve to kad sam uzimao paketice za bebe ganjali me po Merkuru i od sebe platili jos dodatnih 120KM za paketice. :thumbup:

Ovim putem molim cnerminu da napise dvije zahvalnice za ova dva donatora.

Takodjer zelim da kazem da su stigle i pare ( 265 $ ) od nasih forumasa iz Amerike&Kanade (danas & sestra & prijateljica, pitt, breza, anais & roditelji, dacina curica) i zahvaljujem im se ovim putem!!!

Moram samo da kazem da je danas bilo NEVJEROVATNO! U nekoliko sam navrata znao stati onako i pogledati sa strane ljude koji su se danas skupili da pakuju, pa djelovalo je kao da imaju najmanje po dva para ruku! Ljudi, SVAKA VAM CAST!!! Zaista ste sve u stanju!

Odoh se onesvjestiti od umora. :zzzz:

p.s. Mislim da ce ovogodisnja akcija uci u anale i da ce teeeesko biti nekad obimom je nadmasiti! Nesaglediv je obim posla koji je uradjen i koji je jos pred nama, ali ide naprijed i ljudi su... LUDILO!

jao ljudi divni ste :-D
zao mi je sto sam danas ostala jako kratko....visa sila i nema druge ali mi je drago sto sam uspjela i to kratko biti sa vama divnim ljudima
p.s.nisam bas u fazonu da postavim sliku :roll: ali cim skontam kako postiram da vidite kako je daduli_sa danas bio vrijedan
jolia

Post by jolia »

Jao jest ludnica bila, dok nije nestalo ono brdo od odjece, nismo stajali, super su svi bili, svaka cast, hvala gospođi iz Interexa koja se mučila da nam nađe najpovoljnije teke iz magacina :D
cnermina

Post by cnermina »

Evo stigoh i ja kuci :)

preumorna sam da pisem detaljan izvjestaj- ukratko: puuuno pozitivne energije, daduli je ziva legenda, Ivy nam je pristigla cak iz Italije, pglinator iz Breze ;), do sada smo spakovali oko 300 paketica (znaci dosta uradjeno ali jos nas ceka toliko), pozivnice izgledaju preeeeedivnooo, vec smo obavjestavali neke porodice- neki su nas i rasplakali svojim reakcijama...

naravno svaka pomoc je vise nego dobrodosla... ljudi javljajte se!!!

Pripremili smo paketice za gorazde, olovo, tuzlu, kakanj, mostar, ugorsko, pa ako neko slucajno bude isao do nekog od ovih mjesta molim vas da nam se javite da povezete paketice, u igraonici stvarno ponestaje prostora.

eto ljubim vas sve :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

a sad odoh i ja malo :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Lejla_v

Post by Lejla_v »

cnermina wrote:Evo stigoh i ja kuci :)

preumorna sam da pisem detaljan izvjestaj- ukratko: puuuno pozitivne energije, daduli je ziva legenda, Ivy nam je pristigla cak iz Italije, pglinator iz Breze ;), do sada smo spakovali oko 300 paketica (znaci dosta uradjeno ali jos nas ceka toliko), pozivnice izgledaju preeeeedivnooo, vec smo obavjestavali neke porodice- neki su nas i rasplakali svojim reakcijama...

naravno svaka pomoc je vise nego dobrodosla... ljudi javljajte se!!!

Pripremili smo paketice za gorazde, olovo, tuzlu, kakanj, mostar, ugorsko, pa ako neko slucajno bude isao do nekog od ovih mjesta molim vas da nam se javite da povezete paketice, u igraonici stvarno ponestaje prostora.

eto ljubim vas sve :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

a sad odoh i ja malo :zzzz: :zzzz: :zzzz:
cnermina imas PP :D :D
Tesssa

Post by Tesssa »

nemam sta dodati, sve je receno :D

Osim, da smo danas odradili sigurno duplo veci posao nego prosle subote. :-)

:kiss: vas sve :D !
daduli_sa

Post by daduli_sa »

D'jutrooo ljudi! :D
Sta je ovo, zatisje, nigdje nikoga? je li to dolazite sebi od jucer?
Mene ledja odvalise... :-)

Hajde, statistike da cujemo....
Post Reply