Po istom principu pravim i krem juhu od tikvica, bundeve, mrkve... Obavezno dodati 1-2 krompira i glavicu luka jer pomaze gustini i ukusu.
Evo jedna od bundeve i mrkve sa kockicama tofu-sira.

Moderator: anex
kole?dacina_curica wrote:@Aorta: evo recept za onaj kolacic sa slike...super jednostavan a haos ukusan
![]()
Kolac od plazme
Kora:
5 jaja
1 prasak za pecivo
5 kašika šećera
5 kaš.brašna
3 kas. ulja
1 kašika kakaoa
Fil:
300.gr. mljevene plazme potopiti sa jednom limenkom kole ,
250 g. putera (istopljenog)
5 kašika šećera
5 kašika mljevenih oraha..
Sve dobro izjednačiti i pomazati po hladnoj kori i dodati šlag pjenu (po želji).
@hadzinica: salata super izgleda
Ti mozes i stokomdanas wrote:kole?dacina_curica wrote:@Aorta: evo recept za onaj kolacic sa slike...super jednostavan a haos ukusan
![]()
Kolac od plazme
Kora:
5 jaja
1 prasak za pecivo
5 kašika šećera
5 kaš.brašna
3 kas. ulja
1 kašika kakaoa
Fil:
5 kašika šećera
Sve dobro izjednačiti i pomazati po hladnoj kori i dodati šlag pjenu (po želji).
@hadzinica: salata super izgleda![]()
![]()
Jedini kolac koji ja znam pravitidacina_curica wrote:@Aorta: evo recept za onaj kolacic sa slike...super jednostavan a haos ukusan
![]()
Kolac od plazme
Kora:
5 jaja
1 prasak za pecivo
5 kašika šećera
5 kaš.brašna
3 kas. ulja
1 kašika kakaoa
Fil:
5 kašika šećera
@hadzinica: salata super izgleda
hadzinice je li mislis na creolski zacin (tj. smjesu zacina)? Nisam cula za creolski biber (google-ala sam pa ne nadjoh nista), a ako ti treba smjesa "recept" je skroz jednostavan, mozes i sama napravitihadzinica wrote:
znas li ima li gdje kupiti crni susam? i evo jedan mali "zadatak" a moze i biti i molbica za one koji zive "vani": treba mi creolski biber pa ako neko zna ili je u situaciji da ga kupi , bicu zahvalna ako me kontaktira preko pm pa da "regulisemo " kako da dodje do sarajeva!

Evo ti recept, odnosno sastojci, a redoslijed kod slatkog kruha i sama znaš:hadzinica wrote:DALMATINKO!!!
predivno, tako sam se pozelila brudeta, godinama nisam pojela pravi!![]()
daj mi molim terecept za pincu ili vec kako se zove, onaj uskrsnji kolac!
mmmmm ni ja odavno ne pojedoh brudethadzinica wrote:DALMATINKO!!!
predivno, tako sam se pozelila brudeta, godinama nisam pojela pravi!![]()
daj mi molim terecept za pincu ili vec kako se zove, onaj uskrsnji kolac!

ma Eckhart je mala maca za njegaAorta wrote:Sta je rec, niko danas ne sprema? : )
Eh, htjela sam podijeliti nesto s vama. Gledala sam danas film No Reservations sa C.Z.J, koja je divno odigrala ulogu leading lady. Toplo preporucujem ovaj prijatan film svim kuharima i kuharicama! Arslanaga bi onog mog'o komotno zamjenit'. ; )

danas wrote:unisti me sa ovom ribom...![]()
![]()