Za predane Allahu dž.š.

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
partybrakerica

#876 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by partybrakerica »

fato,ne vjeruju ni one u mene,tako da.... :D
Kroksica

#877 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

Slazem se sa Misketom (inace, historijski trenutak) da i ako bude ta tzv Armagedonska bitka, nece se desiti sve dok se Muslimani ne ujedine, prvo u vjeri pa onda i u svemu ostalom.
fatamorgana

#878 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
miskin wrote:
partybrakerica wrote:tako se sad cini,al to spominjem jer je jedan od predznaka Sudnjeg dana,i ocekuje se da se desi u bliskoj buducnosti,ako ne sad,onda za nekoliko godina...
jeste bit ce i ti govoris o Armagedon bitci kada ce drvo progovarti,...
Jos jedna biblijska referenca. :D
Ima dobar film sa Švarcnegerom kad dŽavo dođe po svoje ....
miskin

#879 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

partybrakerica wrote:Slazem se s tobom,nego pokusavam ti reci:do Armagedona i ostalih velikih predznaka mora doci,kakvo god stanje u ummetu bilo..doci ce kad,tad!
zar mislis da ce se stanje popraviti? :roll:
da, vjerujem.

Imas kuranski princip “Allah neće promijeniti stanje jednog naroda sve dok taj narod ne promijeni samoga sebe”. (Er-Raad, 11)

Nasa vjera nije vjera bajki, nego sa jasnim dokazima za onogo ko zeli da ih prihvati, neema u islamu cuda i tih stvari, sve dok mi ne sazrijemo i vratimo se nasim vrijedostima u svakom segmentu zivota, ne samo kada smo u dzamiji nego i na poslu i na ulici i kuci s porodicom i s komsijom valjat cemo se u ovom blatu gdje smo danas, nece sigurno nista preko noci da se promjeni, treba truda, odricanja, za bilo sto u zivotu pa tako i za ovo
Last edited by miskin on 19/11/2012 00:58, edited 1 time in total.
miskin

#880 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

Kroksica wrote:Slazem se sa Misketom (inace, historijski trenutak) da i ako bude ta tzv Armagedonska bitka, nece se desiti sve dok se Muslimani ne ujedine, prvo u vjeri pa onda i u svemu ostalom.
:shock:
partybrakerica

#881 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by partybrakerica »

onda bi to trebalo potrajati-najmanje desetljeca... :roll:

ako se ne ujedine sada,sa osvrnucem na desavanja u Gazi,Siriji...ne znam kad ce.
neko je spomenuo-Turska prijeti vojnim napadima,Egipad zabranio prolaz Izraelu gore,zakuhalo se bgm
partybrakerica

#882 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by partybrakerica »

Premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je premijeru Izraela Benyaminu Netanyahuu da dobro procjeni čitavu geopolitičku situaciju na Bliskom istoku i u svijetu, jer “svijet više nije u 2008. godini”, javio je izvještač agencije Anadolija.

Erdogan je, u okviru posjete Kairu održao govor na poslovnom samitu u egipatskoj prijestolnici.

“Obraćam se Netenyahuu; nismo više u 2008. godini, sada smo u 2012. godini. Znaj da uvjeti u 2012. godini nisu uvjeti iz 2008. godine. Dobro se sračunaj”, kazao je turski premijer.

Erdogan je izjavio da su srušene vještačke prepreke između bratskih zemalja i bratskih naroda na Bliskom istoku, koje su bile formirane prije jednog stoljeća.

“U ovom regionu bratski narodi se sa čežnjom grle nakon dugotrajnog razdvajanja. Razdvanjanje koje je trajalo skoro čitavo stoljeće je pri samom kraju. Jučer sam na Univerzitetu u Kairu obraćajući se hiljadama mladih studenata i egipatskim intelektualcima osjetio tu atmosferu. Osjetio sam čežnju za bratstvom i zajedništvom muslimana i zato vjerujem da se “Arapsko proljeće” koje je započelo na trgu Tahrir neće ugasiti”, kazao je Erdogan.
Kroksica

#883 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote:
Kroksica wrote: Jos jedna biblijska referenca. :D
End of Days? Gledala. :D
Kroksica

#884 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

miskin wrote:
Kroksica wrote:Slazem se sa Misketom (inace, historijski trenutak) da i ako bude ta tzv Armagedonska bitka, nece se desiti sve dok se Muslimani ne ujedine, prvo u vjeri pa onda i u svemu ostalom.
:shock:
:lol: :lol: :lol:
fatamorgana

#885 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
fatamorgana wrote:
Jes', Gabriel Byrn dŽavo, ja ga gled'o sa Dolby efektima prvi put, ukavario se bio pravo, :lol:
miskin

#886 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

kako da se ujedinimo kada smo ogrezli u neznanju (islamskom) kako cemo se ujediniti s onim koji proklinju Aisu, koji psuju ashabe kojima je obecan dzennet, one koje je ALlah pohvalio u Kur'anu, kako cemo se ujediniti s onim koji uzimaju Alija za boga mimo Allaha, kako cemo su ujediniti kada smo ogrezli u slijepom slijeđenju kao sto se navodi u text par stranica prije ljudi koji se cesljalju po hanefijskom mezhebu, kada 2 brata stoje u saffu a mrze se, cak ima i takvih da izađu iz saffa, treba uciti, poducavati se drugacije ne moze nikako
Kroksica

#887 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote: Jes', Gabriel Byrn dŽavo, ja ga gled'o sa Dolby efektima prvi put, ukavario se bio pravo, :lol:
Bio je strasan kad sam ga prvi pt gledala, ali bila sam dijete. Sad mi je smijesan. :D
fatamorgana

#888 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
fatamorgana wrote:
A zatos' postala vjernica?, :wink:
Kroksica

#889 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

miskin wrote:kako da se ujedinimo kada smo ogrezli u neznanju (islamskom) kako cemo se ujediniti s onim koji proklinju Aisu, koji psuju ashabe kojima je obecan dzennet, one koje je ALlah pohvalio u Kur'anu, kako cemo se ujediniti s onim koji uzimaju Alija za boga mimo Allaha, kako cemo su ujediniti kada smo ogrezli u slijepom slijeđenju kao sto se navodi u text par stranica prije ljudi koji se cesljalju po hanefijskom mezhebu, kada 2 brata stoje u saffu a mrze se, cak ima i takvih da izađu iz saffa, treba uciti, poducavati se drugacije ne moze nikako
There is no other way.

Jedinstvo u Islamu se moze postici slijedjenjem samo Kur'ana i zanemarivanjem drugih izvora koji nisu u skladu sa njim.
miskin

#890 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

@partybrakerica :)

Image

Uploaded with ImageShack.us
Kroksica

#891 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote:
Kroksica wrote:
Aham, nakon tog slikovitog prikaza borbe izmedju dobra i zla. :D
nasa

#892 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by nasa »

Kroksica wrote:
miskin wrote:kako da se ujedinimo kada smo ogrezli u neznanju (islamskom) kako cemo se ujediniti s onim koji proklinju Aisu, koji psuju ashabe kojima je obecan dzennet, one koje je ALlah pohvalio u Kur'anu, kako cemo se ujediniti s onim koji uzimaju Alija za boga mimo Allaha, kako cemo su ujediniti kada smo ogrezli u slijepom slijeđenju kao sto se navodi u text par stranica prije ljudi koji se cesljalju po hanefijskom mezhebu, kada 2 brata stoje u saffu a mrze se, cak ima i takvih da izađu iz saffa, treba uciti, poducavati se drugacije ne moze nikako
There is no other way.

Jedinstvo u Islamu se moze postici slijedjenjem samo Kur'ana i zanemarivanjem drugih izvora koji nisu u skladu sa njim.
A sto moramo svi isto misliti....dovoljno je da se postigne minimum zajednicki...
miskin

#893 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

Kroksica wrote:
There is no other way.

Nice try, but please don't, it's late
miskin

#894 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

A sto moramo svi isto misliti....dovoljno je da se postigne minimum zajednicki...
pa minimum bio bio samo islamski i imanski sarti, ali nema ni toga
fatamorgana

#895 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
fatamorgana wrote:
Kroksica wrote:
Aham, nakon tog slikovitog prikaza borbe izmedju dobra i zla. :D
Moraću ga onda i ja još jednom pogledat', :D
partybrakerica

#896 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by partybrakerica »

eh,miskine,znam da te to ljuti al ne zamaraj se,i ta podjela je predznak kraja,znas to vec i da ti ne govorim.ja licno ne mrzim nikoga ko izgovori sehadet,jer to nije dozvoljeno,nije dozvoljeno reci za nekoga da je kjafir,sve dok sehadet izgovara,pa nek on radi sta zeli i klanja kako zeli,Allah ce nam suditi,nismo mi sudije...on najbolje zna kakvo je stanje srca kod pojedinaca.

- Sudnji dan neće nastupiti sve dok muslimani ne zarate sa židovima. U toj borbi će ih muslimani pobijediti, tako da će se židovi sakrivati iza kamenja i drveća, pa će kamenje ili drveće govoriti: „Muslimanu, robe Allahov! Evo židova iza mene dođi i ubij ga!, osim drveta garkad, jer je ono židovsko drvo.
(Muslim)
Ja mislim da će ovo nastati nakon ovih strašnih scena prolivanja nevine krvi palestinske nejači, iskrenih dova bogobojaznih vjernika i konačne pravde na ovome svijetu!!!

Dr. Šefik Kurdić

Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov, Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem, rekao:

"(Vojske noseći) crne zastave će doći iz pravca Horasan (najveći dio današnjeg Afghanistana). Ni jedna sila ih neće moći zaustaviti i napokon će stići do Jerusalema, gdje će uzdići svoje zastave (zastave šehadeta - la ilaha ila Allah)"

eto i mnoga ulema se slaze sa mnom vezano za rat..odavno se o tome prica,treba prosiriti vidike malo.
kad bude trebalo uzeti oruzje i krenuti u odbranu islama,sve ce se vidjeti ko je kakav i koliko smo ujedinjeni,ne treba bez veze sada o tome mlatiti praznu slamu

Selam,odoh spavati,pa vi raspravljajte,valja ranit ujutro :zzzz:

thank you for your advice miskin :-) ...i also advice you to open your mind and start looking beyond your nose :thumbup: :thumbup: :thumbup:
nasa

#897 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by nasa »

miskin wrote:
Zato kazem...oko tumacenja nema sanse kako stvari sad stoje ali neki taj podnosljivi minimum bi se mogao uz vise volje....
miskin

#898 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

nasa wrote:
miskin wrote:
Zato kazem...oko tumacenja nema sanse kako stvari sad stoje ali neki taj podnosljivi minimum bi se mogao uz vise volje....
kakva volja kada imas ljudi s ovakvom akidom http://balkancentar.net/forum/content.p ... a-u-Siriji

S ovakvima nema puno price, a ova mezhebska razilazenja, to je uredu i podnosljivo, samo da se ne pretjeruje sa uzdizanjem imama mezheba nista vise
Kroksica

#899 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

Hahahah! Ko da sam predlozila da se konvertujemo na Hinduizam. Pa ljudi dragi, Kur'an bi trebao biti svima nama osnova vjere, da nam to jeste ne bi bilo tih ljudi koji proklinju Poslanikovu porodicu i prijatelje i slicnih stvari.

Naso, ne moramo svi misliti isto, to i onako nije prirodno ali kao Muslimani trebamo se okupiti oko jedine 100% ispravne "stvari", tj. Kur'ana.
partybrakerica

#900 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by partybrakerica »

Zaboravih napisati-ne znam jeste li primjetili ,ali sve vise mladih ljudi se okrece vjeri...u mom mjestu do prije nekoliko godina u dzematu sami penzioneri bili,sad vise omladine mashallah ima :-D ...ljudi za koje nikad ne bih rekla,obrijali irokeze,stavili kapice,umjesto heavy metala,slusaju ilahije...to je za nepovjerovat.ozb!
a kamoli podaci da samo u VB hiljade i hiljade ljudi prelazi na islam svake godina,i sirom svijeta,inace islam je trenutno najmnogobrojnija religija na svijetu,jos da se i ujedinimo,gdje bi nam bio kraj.al nekima godi nasa podijeljenost,na sto se trude i uticati,-zavadi pa vladaj!...ali,mislim da ce brzo tome doci kraj
Post Reply