Kod Darka na isti auto ugrađen plin prije 50.000 km. Nikakvih problema, tri puta filtere mijenjao i evo sad jednu diznu trebao, ali sam sve 4 jer tu im je negdje vijek. jedna dizna 20 maraka, servis filtera 30 maraka, sa uračunatim rukama naravno.O'zone wrote:Opel Astra G 1.6 16v šta strpati u nju?
Zavolli ili LPG Tech?
Zavolli poznat brend nije potrebno nešto pretjerano pričati o njemu izuzev da mu je garnacija 100 000 km.
LPG Tech manje poznat ali me zainteresovao pa sam malo njuškao o njemu ispade uglavnom da se dio inžinjera iz STAG-a odvojio i pokrenu svoju firmu. Proizvode sve svoje od kontrolera, softvera u istom, isparivača i dizni pod imenom Dragon za koje neki tvrde da su među najboljima u trenutnoj ponudi. Iskustava što sam uspio naći sva su pozitivna. Ima li neko ovdje da ima ovaj sistem u autu?
Hvala.
Mapa odlična, gubitak snage neprimjetan. Potrosnja vrlo malo povecana. Benzin mi je isao oko 9,5-10 litara po gradu, ovako ide oko 10-10,5 plina. Na otvorenom mi je malo veca potrosnja u odnosu na benzin, oko 8 na 100. Benzina je bila 6,5-7. Ali moj stil voznje je takav.
Ne znam kako se ponasaju drugi motori pod LPG, ali ako ima boljeg od bas ovog opelovog XEL 1,6, onda svaka cast onome ko ga je napravio.