Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kupovao sam dosta stvari preko ebay i drugih stranica ali ovo mi se prvi put pojavilo
otisao sam na checkout, ali iz nekog razloga mi stoji da mi je adresa u hrvatskoj, a ne bosni i hercegovini.
i nikako to ne mogu promjenuti.... inace kartica je od unicredit banke
Pozdrav,
imam jedno pitanjce...ja sam inace iz Srbije i Paypal ne radi kod nas,na zalost..a treba mi za kupovinu preko e-bay....pa me interesuje da li neko moze umesto mene da placa,naravno uz proviziju neku a ja bih novac uplatila na neki vas racun ili poslala nekako...to je vec stvar dogovora...Ako mi neko moze pomoci neka mi se javi..hvala unapred
cocaboca wrote:Pozdrav,
imam jedno pitanjce...ja sam inace iz Srbije i Paypal ne radi kod nas,na zalost..a treba mi za kupovinu preko e-bay....pa me interesuje da li neko moze umesto mene da placa,naravno uz proviziju neku a ja bih novac uplatila na neki vas racun ili poslala nekako...to je vec stvar dogovora...Ako mi neko moze pomoci neka mi se javi..hvala unapred
Draga naša komšinice, ili su te pogrešno informisali ili je nešto drugo u pitanju, Paypal radi u Srbiji bez problema i kako stvari stoje vjerovatno će stanovnici Srbije imati više Paypal opcija nego stanovnici BiH.
Forumaši - oprez! Svako ko nudi/traži bilo kakve "ispomoći" i transakcije sa strane je potencijalni prevarant.
Ja imam u Raiffaizen banci otvoren devizni racun na kom imam para,tada sam otvorila i Visa debitnu karticu koju koristim i radi ali kada sam se prijavila na e-bay i tamo se registrovala,Srbije nema kao opcije da izaberem,upisala sam da sam iz slovenije i prijavila karticu ali pise da na racunu imam 0.00e.Ja se zaista ne razumem bas u sve ovo,izvinite ako je glupo pitanje,ali gde sam pogresila ako Paypal radi u Srbiji? Hvala
cocaboca wrote:Ja imam u Raiffaizen banci otvoren devizni racun na kom imam para,tada sam otvorila i Visa debitnu karticu koju koristim i radi ali kada sam se prijavila na e-bay i tamo se registrovala,Srbije nema kao opcije da izaberem,upisala sam da sam iz slovenije i prijavila karticu ali pise da na racunu imam 0.00e.Ja se zaista ne razumem bas u sve ovo,izvinite ako je glupo pitanje,ali gde sam pogresila ako Paypal radi u Srbiji? Hvala
Potrebno je prvo se registrovati na Paypalu (www.paypal.com). Tu će trebati unijeti broj kartice i ostalo pa će Paypal sa kartice uzeti oko 1$. Nakon 2-3 dana treba otići u banku i tražiti izvod a na izvodu će pisati npr. Paypal487583. E onda taj broj 487583 treba ukucati u Paypal kao verifikaciju da je to tvoj račun.
I imaj u vidu da ti je bolje imati odvojene račune. Jedan devizni za štednju ili šta već a na kartici čuvaj samo 20 EUR i stavljaj onoliko koliko ti treba za određenu kupovinu. Tako da ako ti neko i ukrade broj kartice može ti ukrasti samo 10, 15 ili 20 EUR a ne 1000 EUR.
Opet ja...samo ja i pisem..he..((,sada sam zvala banku da mi provere izvod i kaze da u izvodu nista ne pise...samo one uobicajene transakcije koje sam do sada imala...
cocaboca wrote:Opet ja...samo ja i pisem..he..((,sada sam zvala banku da mi provere izvod i kaze da u izvodu nista ne pise...samo one uobicajene transakcije koje sam do sada imala...
Pa jesi li registrovala karticu na Paypal stranici? Trebaš tamo odabrati da ti pošalju verifikacijski kod.
Iskrena da budem,sta je trazilo to sam popunjavala,ali se ne secam da mi je igde pisalo da mi posalju kod..pogledacu ponovo pa ako negde zaskripi javljam se...Hvala puno...
cocaboca wrote:Iskrena da budem,sta je trazilo to sam popunjavala,ali se ne secam da mi je igde pisalo da mi posalju kod..pogledacu ponovo pa ako negde zaskripi javljam se...Hvala puno...
u opcijama moras dodati karticu
imas my accaunt i onda add/edit credit card i to je to...sutradan odes u banku po izvod /mozes na terminalu/ i to je to. Ne dodajes pare na paypal vec oni autamatski skidaju sa kartice
Znam da mi ne možemo podizati novac sa PayPal računa, pomirila sam se s tim, ali kontam nešto, sva ta lova se ako ništa može iskoristiti za ponovnu kupovinu na eBay-u, što je opet super (ako to tako funkcioniše).
Pozdrav svima,
Moram prvo da Vam se zahvalim na VELIKOOJ POMOCI,uspela sam da verifikujem karticu i radilo je super 2 dana,sada mi na zalost pise da mi je kartica limitirana...poslala sam na mail licnu kartu,telefonski racun koji glasi na moje ime ali i dalje pise LIMIT...i sta sada? A imam pare na racunu...Hvala jos jednom..
Mislim da ima neka caka oko iznosa prve kupvine, mislim da postoji neki limit od 100 dolara ili nešto slično - ne mogu nikako da se sjetim o čemu se radilo.
Radilo se o nekakvom ograničenom iznosu prve kupovine dok ne dobiješ prvi feedback ili nešto tako...
Sori na polovnoj informaciji - nisam sigurna da li problem imaš sa eBay-om ili direktno sa Paypalom...pokušat ću se sjetiti o kakvom limitu je bilo riječi:)
Još nešto - vidim da si se prijavila kao da si iz Slovenije - eBay ti automatski prepoznaje odakle si tako da ne znam baš hoće li to proći, znam da su svi koji su pokušavali prijaviti se na drugu državu imali problema. Također, ako u adresu za dostavu ukucaš jedno - tj.- Srbiju, a u adresu odakle su ukucaš nešto drugu, možda ti prodavači neće htjeti slati ono što kupiš. Da li si imala prvu kupovinu?
Imala sam pre par dana,tako da cekam da mi stignu proizvodi..a i pise mi da sam ostvarila limit odnosno da sam bila previse aktivna prvog dana pa zato valjda imam limit...neznam sta da radim sada..hvala u svakom slucaju...pozz
cocaboca wrote:Pozdrav svima,
Moram prvo da Vam se zahvalim na VELIKOOJ POMOCI,uspela sam da verifikujem karticu i radilo je super 2 dana,sada mi na zalost pise da mi je kartica limitirana...poslala sam na mail licnu kartu,telefonski racun koji glasi na moje ime ali i dalje pise LIMIT...i sta sada? A imam pare na racunu...Hvala jos jednom..
plahko ne panici.... Uslikaj karticu, vozacku i licnu kartu i racun iz banke ( pretpostavljam da imas mjesecni izvod pa moze i to) i fino im sve to posalji.. Pazi da je rezolucija dobra i da mogu procitati, to sve uploadujes tamo u "Resolution Center"
Znam da mi ne možemo podizati novac sa PayPal računa, pomirila sam se s tim, ali kontam nešto, sva ta lova se ako ništa može iskoristiti za ponovnu kupovinu na eBay-u, što je opet super (ako to tako funkcioniše).
Ima li iko ikakva iskustva po ovom pitanju?
I ja sam tako razmišljao no koliko mi je poznato ni to nije moguće. Dakle da ti pare ostanu negdje "u havi" pa da ih koristiš na Ebayu.
Razmišljam o Moneybookersu, kod njih izgleda može i da se prima novac.
Juce sam poslala na mail karticu,licnu kartu i racun za telefon,na kom pise moja adresa kao dokaz neki,ali nema nikakvog odgovora od PayPal-a...neznam da li i pasos da posaljem? A na mom racunu i dalje limit
@cocaboca - zao mi je, nisam se sjetila cake sa limitima:(
@eborg - e nadala sam te da bar to moze... a moneybookers, i da funkcionise, za koristenje an npr. ebayu onda recimo ja to stavim kao opciju prihvataja uplata, kao sto sada vecini sellera stoji paypal. samo sto onda kupci trebaju imati i tamo racun, sto vecina nema, i paypal je opsteprihvacen na ebayu (tj. on i jeste ebayov) tako da ne znam koliko ovaj drugi prolazi. mada, za koristenje na ostalim stranicama bi to bilo dobro, ja sam zasad dobacila samo do ebaya:)
cocaboca wrote:Juce sam poslala na mail karticu,licnu kartu i racun za telefon,na kom pise moja adresa kao dokaz neki,ali nema nikakvog odgovora od PayPal-a...neznam da li i pasos da posaljem? A na mom racunu i dalje limit
sacekaj, budi strpljiva zamisli da ti trebas odraditi preko milion repleya
Jedino mi to i ostaje..da cekam.. ,iskreno jesam nestrpljiva,verovatno zato sto treba pare da im dam ....hvala puno na podrsci,javljam cim se oni oglase.Veliki pozdrav
Chayna wrote:@cocaboca - zao mi je, nisam se sjetila cake sa limitima:(
@eborg - e nadala sam te da bar to moze... a moneybookers, i da funkcionise, za koristenje an npr. ebayu onda recimo ja to stavim kao opciju prihvataja uplata, kao sto sada vecini sellera stoji paypal. samo sto onda kupci trebaju imati i tamo racun, sto vecina nema, i paypal je opsteprihvacen na ebayu (tj. on i jeste ebayov) tako da ne znam koliko ovaj drugi prolazi. mada, za koristenje na ostalim stranicama bi to bilo dobro, ja sam zasad dobacila samo do ebaya:)
Koliko sam shvatio Moneybookers je kompatibilan sa Paypalom, Ebay ga podržava. Dakle, oni plate Paypalom a ti dobiješ novac na Moneybookers ili obratno.
@Eborg
Koliko sam shvatio Moneybookers je kompatibilan sa Paypalom, Ebay ga podržava. Dakle, oni plate Paypalom a ti dobiješ novac na Moneybookers ili obratno.
***Moneybookers je kompatibilan sa Paypalom-DA,i odlicno funkcionise sto se tice prebacanja novca..jednom prijatelju sam prebacivala ,odnosno uplatila neki novac za neko on line kladjenje a zatim je isplata normalno isla preko moneybookers-a,i to dok jos nisam imala paypal...a na Ebay ne prihvataju svi moneybookers kao vid placanja...to je moje iskustvo,nadam se da sam bar malo pomogla...
*A sto se tice mog limita na PayPal,jos uvek stoji...ne bih ga sada ni koristila ali me ta situacija nervira
Pozdrav
Dedda wrote:Evo drugovi, sa Vas obavjestim kao dobra vila.
Paypal je poceo sa radom i u Bosni i Hercegovini kao i u Hrvatskoj.
Nakon ogromnog znojenja, potpisivanja peticija, napokon je i nasa zemlja ugledala svijetlo dana sto se koristenja paypala tice.
U samom pocetku, necete moci placati preko paypala, nego samo primati novac i donacije.
Nedim