FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bušman
#876 Re: FC Barcelona
I nijedan od njih nije bio cist kao onaj nad Henryem u Barceloni. Uostalom od tih 3,4,5 jedan je ko bio penal. Citaj malo pravila, strucne komentare, a ne clanke u avazu...
- hidrant
#877 Re: FC Barcelona
Je li Alves faulirao Maloudu?Bušman wrote:I nijedan od njih nije bio cist kao onaj nad Henryem u Barceloni. Uostalom od tih 3,4,5 jedan je ko bio penal. Citaj malo pravila, strucne komentare, a ne clanke u avazu...
Jest.
Je li bilo u sesn'est?
Jest.
Je li penal?
Jest.
Je li svirao?
Nije.
Je li Pique igrao rukom?
Jest.
Je li bilo u sesn'est?
Jest.
Je li penal?
Jest.
Je li svirao?
Nije.
Je li Eto'o igrao rukom?
Jest.
Je li bilo u sesn'est?
Jest.
Je li penal?
Jest.
Je li svirao?
Nije.
Eto da ne spominjem dva faula nad Drogbom i onaj nad Anelkom.
- Rz88
#878 Re: FC Barcelona
Dr.Belajsuz wrote:Rz88 wrote:Morali. BiH je morala protiv Danse dobiti i svi su to znali i dobili ih u gostima a kod kuće nismo. Trebali smo Špance dobiti i primimo gol u 97, Srbija također u Španiji vodi do 96 i onda gol. Bayern morao da osvoji 97\98 LP ali onda primiše dva gola u 2 minute. Leverkusen ubio Reala u finali ali Zidan dade majstorski gol. Ovo je sve namješteno.......
Ovo više nema smisla.![]()
![]()
![]()
![]()
Godine, ekipe, golove, sve si pomješao![]()
Znači, ako je Barcelona na tabeli ispred nekog kluba, znači da su svi igrači automatski bolji? Ja da igram u Barci, i budemo bolji od Reala, to znači da sam bolji od Robbena? Isto tako, praktično, znači da je Valdes bolji od Ikera?![]()
Gluposti. Isto kao što hidrant valja gluposti, jer i on sam zna da Barca igra najljepši fudbal na svijetu, tako su i ovo tvoje - teške nabuloze.
Wow, sve sam pomješao, pa ti si genijalac. Zna se ko bude izabran na kraju godine u idealnu 11 da su oni najboljih 11 te godine bili, i na toj poziciju su najbolji. To je logika, nisma ja to izmislio već Uefa. Calm down dude.
- Distortion
#879 Re: FC Barcelona
Vitamin C je napisao jedan post na prethodnoj stranici kojeg svi trebaju da procitaju bar 3 puta, posebno hidrant!
Ekipa koja zabije u jednoj sezoni u svim takmicenjima oko 150 golova zasluzuje da osvoji sve. Evo hidrant i dalje spominje taj Chelsea koji je igrao tako ofirno pred milionskim auditorijem sirom svijeta u polufinalu lige prvaka da ti ta ekipa ubije zelju da gledas fudbal uopste. Ja bi volio da znam koliko je Cech puta izbio loptu tek onako da nije kod njih u toku utakmice na Camp Nou stadionu. Koliko je Messi puta primio loptu? Koliko je faulova bilo nad njim? Jel ijednom zaustavljen? Nije, pa i da jest Boze moj? Zasto je tako bilo? Zato sto Guardiola nije glup trener jer je znao da je ulog veliki i zato je pametno napadao bez srljanja u napadu i nepotrenih izgubljenih lopti pa je vjerovatno sugerisao Messiju da ne srlja a onaj nije isao ko muha bez glave. Cilj je bio ne primiti gol i to se desilo u prvoj utakmici a to sto nisu dali gol iz 5-6 mrtvih sansi to je stvar srece koja im se vratila u Londonu i prosli su dalje.
Penali penali...jedini penal je ono igranje rukom Piquea, ovo ostalo nema smisla govorit. Penal je bio nad Henryem na Camp Nou, pa ako hoces i Ballackova ruka u 16 na Camo Nou, to ne spominjes? Sta je sa drugim zutim kartonom Ballacka? Da su tad igrali sa igracem manje dobili bi 2 komada i cao, napadaj u Londonu pa ces peticu primit ko Real sto je napad'o
Barcelona je bila jedini tim koji je mogao zaustaviti te engleze koji su bili svjesni da se nemogu nadigravati sa Barcom, jednostavno nemaju igrace koji ce igrati otvoreno protiv njih. Volim gledat fin i otvoren fudbal pa makar i primili 3 komada nego onu antipropagandu fudbala koju je demonstrirao Chelsea u polufinalu. Ljudi imali igraca vise 20 minuta i branili se, na kraju prime gol i sudija kriv
e to te Bog kazni...
Ja samo mogu reci da sam sretan sto zivim u vremenu u kojem imam priliku da gledam fudbalske velemajstore poput Messija, Xavija, Inieste, Henrya...
Na kraju kad pogledas sastav Barcelone i vidis koliko njihovih igraca, koji su ponikli u tom klubu, trenutno igra onda ti je sve jasno. K'o sto Laporta kaze, ovaj tim pravi najbolje igrace na svijetu...
Barcelona je institucija koja je postala globalni brand u svijetu i tim koji jedini placa milione i milione godisnje da nosi logo UNICEFa na dresu dok drugi pohlepni klubovi ubiru milione eura. Velika je to razlika i ti ljudi mogu biti ponosni na ovaj projekat koji funkcionise veoma dobro a ljudi koji su gledali prosle sezone tu ekipu i svojim unucima ce pricati kako je igrala ta Barcelona, vjerovatno najbolja ekipa koja je ikad igrala fudbal...a necemo poredit fudbal 70tih 80tih...nema smisla!
Ekipa koja zabije u jednoj sezoni u svim takmicenjima oko 150 golova zasluzuje da osvoji sve. Evo hidrant i dalje spominje taj Chelsea koji je igrao tako ofirno pred milionskim auditorijem sirom svijeta u polufinalu lige prvaka da ti ta ekipa ubije zelju da gledas fudbal uopste. Ja bi volio da znam koliko je Cech puta izbio loptu tek onako da nije kod njih u toku utakmice na Camp Nou stadionu. Koliko je Messi puta primio loptu? Koliko je faulova bilo nad njim? Jel ijednom zaustavljen? Nije, pa i da jest Boze moj? Zasto je tako bilo? Zato sto Guardiola nije glup trener jer je znao da je ulog veliki i zato je pametno napadao bez srljanja u napadu i nepotrenih izgubljenih lopti pa je vjerovatno sugerisao Messiju da ne srlja a onaj nije isao ko muha bez glave. Cilj je bio ne primiti gol i to se desilo u prvoj utakmici a to sto nisu dali gol iz 5-6 mrtvih sansi to je stvar srece koja im se vratila u Londonu i prosli su dalje.
Penali penali...jedini penal je ono igranje rukom Piquea, ovo ostalo nema smisla govorit. Penal je bio nad Henryem na Camp Nou, pa ako hoces i Ballackova ruka u 16 na Camo Nou, to ne spominjes? Sta je sa drugim zutim kartonom Ballacka? Da su tad igrali sa igracem manje dobili bi 2 komada i cao, napadaj u Londonu pa ces peticu primit ko Real sto je napad'o
Barcelona je bila jedini tim koji je mogao zaustaviti te engleze koji su bili svjesni da se nemogu nadigravati sa Barcom, jednostavno nemaju igrace koji ce igrati otvoreno protiv njih. Volim gledat fin i otvoren fudbal pa makar i primili 3 komada nego onu antipropagandu fudbala koju je demonstrirao Chelsea u polufinalu. Ljudi imali igraca vise 20 minuta i branili se, na kraju prime gol i sudija kriv
Ja samo mogu reci da sam sretan sto zivim u vremenu u kojem imam priliku da gledam fudbalske velemajstore poput Messija, Xavija, Inieste, Henrya...
Na kraju kad pogledas sastav Barcelone i vidis koliko njihovih igraca, koji su ponikli u tom klubu, trenutno igra onda ti je sve jasno. K'o sto Laporta kaze, ovaj tim pravi najbolje igrace na svijetu...
Barcelona je institucija koja je postala globalni brand u svijetu i tim koji jedini placa milione i milione godisnje da nosi logo UNICEFa na dresu dok drugi pohlepni klubovi ubiru milione eura. Velika je to razlika i ti ljudi mogu biti ponosni na ovaj projekat koji funkcionise veoma dobro a ljudi koji su gledali prosle sezone tu ekipu i svojim unucima ce pricati kako je igrala ta Barcelona, vjerovatno najbolja ekipa koja je ikad igrala fudbal...a necemo poredit fudbal 70tih 80tih...nema smisla!
-
Bušman
#880 Re: FC Barcelona
Ajmo lagano. Alves jeste faulirao Maloudu. Medjutim, faulirao ga je ranije, barem je sudija svirao ranije. To sto je Malouda dva puta veci od Alvesa pa ga uspio ugurati u medjuvremenu u 16-terac je skroz druga prica. Pique je igrao rukom i to jeste penal. Pravilo FIFA-e kaze da igrac koji igra rukom i mijenja putanju ili brzinu lopte prema zamisljenoj destinaciji napravio je penal. Pique je prsima odbio loptu i loptu koja je krenula u korner zakacio rukom. Zato bi trebao biti penal. Sto nije? Pa ocito kompenzacija za onu sudijsku provalu sa crvenim kartonom za Abidala. Eto'o igrao rukom? Ozbiljno? Stitio covjek lice. Jel trebalo da ga onaj krkan posalje u bolnicu? Bujrum, ako nebi nije postavit glavu pod sjekiru (u ovom slucaju projektil) niko ti ne brani.hidrant wrote:Je li Alves faulirao Maloudu?Bušman wrote:I nijedan od njih nije bio cist kao onaj nad Henryem u Barceloni. Uostalom od tih 3,4,5 jedan je ko bio penal. Citaj malo pravila, strucne komentare, a ne clanke u avazu...
Jest.
Je li bilo u sesn'est?
Jest.
Je li penal?
Jest.
Je li svirao?
Nije.
Je li Pique igrao rukom?
Jest.
Je li bilo u sesn'est?
Jest.
Je li penal?
Jest.
Je li svirao?
Nije.
Je li Eto'o igrao rukom?
Jest.
Je li bilo u sesn'est?
Jest.
Je li penal?
Jest.
Je li svirao?
Nije.
- hidrant
#881 Re: FC Barcelona
Hoces lagano?Bušman wrote: Ajmo lagano. Alves jeste faulirao Maloudu. Medjutim, faulirao ga je ranije, barem je sudija svirao ranije. To sto je Malouda dva puta veci od Alvesa pa ga uspio ugurati u medjuvremenu u 16-terac je skroz druga prica. Pique je igrao rukom i to jeste penal. Pravilo FIFA-e kaze da igrac koji igra rukom i mijenja putanju ili brzinu lopte prema zamisljenoj destinaciji napravio je penal. Pique je prsima odbio loptu i loptu koja je krenula u korner zakacio rukom. Zato bi trebao biti penal. Sto nije? Pa ocito kompenzacija za onu sudijsku provalu sa crvenim kartonom za Abidala. Eto'o igrao rukom? Ozbiljno? Stitio covjek lice. Jel trebalo da ga onaj krkan posalje u bolnicu? Bujrum, ako nebi nije postavit glavu pod sjekiru (u ovom slucaju projektil) niko ti ne brani.
1. 3:06 Pogledaj kad sudac svira faul.
Sad ces reci da je pustio prednost pa vratio.Nije.Pogledaj mu gestikulaciju.
2. 4:40 faul, penal,zadnji igrac, crveni karton
Ocigledno je kako ga je povukao za dres.
3. 5:30 Bez komentara.
4. 6:21 Stiti glavu na 2,5 metra visine?
Ja glavonje, majko moja!
Ovako ofirno se ne stima ni u BHPL.
Ako i dalje tvrdis suprotno, predlazem da ponovno pogledas ove situacije.
-
Cafe Camargue
#882 Re: FC Barcelona
jel ti šta u rodu onaj De Bilde?hidrant wrote:Je li Alves faulirao Maloudu?Bušman wrote:I nijedan od njih nije bio cist kao onaj nad Henryem u Barceloni. Uostalom od tih 3,4,5 jedan je ko bio penal. Citaj malo pravila, strucne komentare, a ne clanke u avazu...
Jest.
Je li bilo u sesn'est?
Jest.
Je li penal?
Jest.
Je li svirao?
Nije.
Je li Pique igrao rukom?
Jest.
Je li bilo u sesn'est?
Jest.
Je li penal?
Jest.
Je li svirao?
Nije.
Je li Eto'o igrao rukom?
Jest.
Je li bilo u sesn'est?
Jest.
Je li penal?
Jest.
Je li svirao?
Nije.
-
Bušman
#883 Re: FC Barcelona
3:06 - Svirao je ranije. I poceo je trcati kada su obojica pali i neko iz Barce pokupio loptuhidrant wrote:Hoces lagano?Bušman wrote: Ajmo lagano. Alves jeste faulirao Maloudu. Medjutim, faulirao ga je ranije, barem je sudija svirao ranije. To sto je Malouda dva puta veci od Alvesa pa ga uspio ugurati u medjuvremenu u 16-terac je skroz druga prica. Pique je igrao rukom i to jeste penal. Pravilo FIFA-e kaze da igrac koji igra rukom i mijenja putanju ili brzinu lopte prema zamisljenoj destinaciji napravio je penal. Pique je prsima odbio loptu i loptu koja je krenula u korner zakacio rukom. Zato bi trebao biti penal. Sto nije? Pa ocito kompenzacija za onu sudijsku provalu sa crvenim kartonom za Abidala. Eto'o igrao rukom? Ozbiljno? Stitio covjek lice. Jel trebalo da ga onaj krkan posalje u bolnicu? Bujrum, ako nebi nije postavit glavu pod sjekiru (u ovom slucaju projektil) niko ti ne brani.
1. 3:06 Pogledaj kad sudac svira faul.
Sad ces reci da je pustio prednost pa vratio.Nije.Pogledaj mu gestikulaciju.
2. 4:40 faul, penal,zadnji igrac, crveni karton
Ocigledno je kako ga je povukao za dres.
3. 5:30 Bez komentara.
4. 6:21 Stiti glavu na 2,5 metra visine?
Ja glavonje, majko moja!
Ovako ofirno se ne stima ni u BHPL.
Ako i dalje tvrdis suprotno, predlazem da ponovno pogledas ove situacije.
4:40 - Da Drogba isto nije radio mozda bi i bio faul
6:21 - Ja ti opet kazem, ti stavi glavu pod onakvu loptu. Tek tada mozemo pricati, jer si poceo sa pretjerivanje,
- Rz88
#884 Re: FC Barcelona
Vjerovali ili ne, i ja se slažem sa Hidrantom. Meni je bilo nenormalno krivo kada je Barca ušla u finale. Nisu zaslužili ali jel Man Utd zaslužio da onda dobiju Bayerna nije. Imali smo prečku, stativo 1:0 ubili ih igrom i oni nama 2 hinjava gola. Tako je i u ovom polufinalu bilo, ali sreća prati hrabre. Ne gledaj jednu tekmu već cijelu sezonu.
- ja.neron
#885 Re: FC Barcelona
Rz88 wrote:Morali. BiH je morala protiv Danse dobiti i svi su to znali i dobili ih u gostima a kod kuće nismo. Trebali smo Špance dobiti i primimo gol u 97, Srbija također u Španiji vodi do 96 i onda gol. Bayern morao da osvoji 97\98 LP ali onda primiše dva gola u 2 minute. Leverkusen ubio Reala u finali ali Zidan dade majstorski gol. Ovo je sve namješteno.......
Ovo više nema smisla.
mala greška Bayern je u sezoni 98/99 igrao finale lige pravaka protiv Man Utd i izgubio, a sad vas dvojica nastavite sa šupljom
- Rz88
#886 Re: FC Barcelona
Imam snimljeno sve, ljudski je griješiti. 14 minuta Basler slobodnjak desni ugao od Petea Schmeichela. Nemoj me učiti o Bayernu,........A kad smo kod BArce, sječam se gola Hasana na Nou Campu oko 84 minute kada je dobro uletio pokraj 2 igrača i zabio lagano gol za slavlje Bavaraca.
- ja.neron
#887 Re: FC Barcelona
Rz88 wrote:Imam snimljeno sve, ljudski je griješiti. 14 minuta Basler slobodnjak desni ugao od Petea Schmeichela. Nemoj me učiti o Bayernu,........A kad smo kod BArce, sječam se gola Hasana na Nou Campu oko 84 minute kada je dobro uletio pokraj 2 igrača i zabio lagano gol za slavlje Bavaraca.
ja samo ispravio datum, a ti za prosipanje šuplje imaš cikcangu/hidranta
- Rz88
#888 Re: FC Barcelona
I tebe , naravno.
Hvala za ispravku godine.
Hvala za ispravku godine.
- Vitamin C
#889 Re: FC Barcelona
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090706042
Najbolji odbrambeni na svijetu zna da Premier liga i svi klubovi u njoj kurcu ne valjaju. I hidro će to jednom shvatiti.
Najbolji odbrambeni na svijetu zna da Premier liga i svi klubovi u njoj kurcu ne valjaju. I hidro će to jednom shvatiti.
- hidrant
#890 Re: FC Barcelona
Neko ovu panjinu naziva najboljim odbrambenim igracem?
PATETICNO!
PATETICNO!
-
Dr.Belajsuz
#891 Re: FC Barcelona
Dja ba hidrant, nemoj uvijek biti svakom loncu poklopac. Ko je najbolji? Gallas? Silvestre?hidrant wrote:Neko ovu panjinu naziva najboljim odbrambenim igracem?
PATETICNO!
- Vitamin C
#892 Re: FC Barcelona
Nešto su ti crna i debela slova. Siguran sam da nije do tebe.hidrant wrote:Neko ovu panjinu naziva najboljim odbrambenim igracem?
PATETICNO!
- hidrant
#893 Re: FC Barcelona
Ferdinand i Terry su tu negdje.
- Vitamin C
#894 Re: FC Barcelona
Znamo da su tu negdje iza Puyola. Sasvim očito.
- ja.neron
#895 Re: FC Barcelona
evo ti pa malo razgledaj statistiku o ligama http://www.statto.com/football/stats/en ... 2009/tableVitamin C wrote:Znamo da su tu negdje iza Puyola. Sasvim očito.
- Vitamin C
#896 Re: FC Barcelona
Statistika u ovakvim poređenjima nema mnogo fajde. Borbenost, strast, vjernost ne mogu nikakvi brojevi nadjačati. A govorim o tek nekoliko Carlesovih osobina i to samo ljudskih. Gramzivi Terry i Ferdinand nikada neće biti bolji od jednog Puyola.ja.neron wrote:evo ti pa malo razgledaj statistiku o ligama http://www.statto.com/football/stats/en ... 2009/tableVitamin C wrote:Znamo da su tu negdje iza Puyola. Sasvim očito.
-
pOZz
#897 Re: FC Barcelona
Silvestre i Vidić su tu negdje.hidrant wrote:Ferdinand i Terry su tu negdje.
-
Bušman
#898 Re: FC Barcelona
Ferdinand i Terry su sjajno odigrali na EPu. Puyol sa Spanijom je bio smijesan. Da su igrali bez njega mozda bi i plasirali na EURO 2008

- Vitamin C
#899 Re: FC Barcelona
Hidrante, evo što je o odnosu Primere i Premier lige rekao bivši najveći adut potonje. Čak je završilo na stranici Olimpika.
http://www.olimpik.ba/cms/ Moram ipak priznati da nešto zna ovaj Ce Ronaldo.Cristiano Ronaldo wrote:Primera bolja od Premijer lige
- Charuga
- Globalni moderator
#900 Re: FC Barcelona
Valdés, until 2014
27 year old Víctor Valdés has extended his contract with Barça until June 30, 2014. The termination clause has been set at 150 million euros.
Shortly after 12.00 midday, Victor Valdés signed an extension to his contract with FC Barcelona. This links him to the club until June 30, 2014. His previous contract was until June 30, 2010.
The termination clause has been set at 150 million euros.
Touré was first
The first player to extend his contract this summer was Touré Yaya , who has signed until 2012 with a termination clause of 100 million euros. So, both Touré Yaya and Víctor Valdés have been rewarded for such great performances with FCB.
27 year old Víctor Valdés has extended his contract with Barça until June 30, 2014. The termination clause has been set at 150 million euros.
Shortly after 12.00 midday, Victor Valdés signed an extension to his contract with FC Barcelona. This links him to the club until June 30, 2014. His previous contract was until June 30, 2010.
The termination clause has been set at 150 million euros.
Touré was first
The first player to extend his contract this summer was Touré Yaya , who has signed until 2012 with a termination clause of 100 million euros. So, both Touré Yaya and Víctor Valdés have been rewarded for such great performances with FCB.