Kada smo losi na stomatologiji...sta onda da ocekujes u domu zdravlja...a ti opet probaj...ali vadenje negine..._summer wrote:Ima li neko iskustva sa stomatolozima u Domu zdravlja Stari Grad?
Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
-
YankY
#876 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
-
tarikBA
#877 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
moja pohvala za cijeli tim ordinacije Dr. Pirovic, fantasticno rade svi , ljubazni, cijene prihvatljive.

-
beliver
#878 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Imam problem sa zubom, otvoren je, malo je počeo crniti, imam s njim već dugo problema, a prije nikad ni sa jednim i kontam ima li kakva preporuka za nekog zubara koji bi tu gangrenu liječio i na kraju liječenja uspješno zatvorio zub..
Sve ostale opcije su mi prilično loše.
-
YankY
#879 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Dr.Pirovic jedini koji ja znam da je to sve uradio kako treba...to znam iz iskustva jer je i meni lijecio..hvala.beliver wrote:Imam problem sa zubom, otvoren je, malo je počeo crniti, imam s njim već dugo problema, a prije nikad ni sa jednim i kontam ima li kakva preporuka za nekog zubara koji bi tu gangrenu liječio i na kraju liječenja uspješno zatvorio zub..
-
mp3problem
#880 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:14, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#881 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Da li je ikako moguce naci zubara u Sarajevu(ili da li iko ima iskustva sa slijedecim), kod kojeg mogu uraditi fiksni aparat za zube, ali da ne dolazim na pregled svakih 6-8 sedmica, jer ne zivim trenutno u BiH i nisam u mogucnosti da dolazim na pregled svako mjesec dana?
- kamen spoticanja
#882 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
to je kod svakog moguce ali se tebi ne isplati jer tu terapiju treba cesto kontrolisatitodd_smith wrote:Da li je ikako moguce naci zubara u Sarajevu(ili da li iko ima iskustva sa slijedecim), kod kojeg mogu uraditi fiksni aparat za zube, ali da ne dolazim na pregled svakih 6-8 sedmica, jer ne zivim trenutno u BiH i nisam u mogucnosti da dolazim na pregled svako mjesec dana?
-
todd_smith
#883 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pa dobro, mozda sam trebao vise naglasiti onaj dio "da li iko ima iskustva" u vezi toga. Naravno isao sam kod 2-3 zubara, i sami su me savjetovali protiv toga, ali glavni razlog je zbog vremena (zelim radije sada nego kasnije da uradim to, jer ko zna kada cu moci kasnije zbog licnih razloga) i naravno novca.
-
YankY
#884 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
A fikni rad ako se ne prati i ne dolazi na kontrole onda ti je to samo glupost raditi ne vrijedi jer se treba konstantno pratiti i dotezati luk.todd_smith wrote:Da li je ikako moguce naci zubara u Sarajevu(ili da li iko ima iskustva sa slijedecim), kod kojeg mogu uraditi fiksni aparat za zube, ali da ne dolazim na pregled svakih 6-8 sedmica, jer ne zivim trenutno u BiH i nisam u mogucnosti da dolazim na pregled svako mjesec dana?
-
nova_korisnica
#885 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ovo ti samo mogu potvrditi...ja sam nakon bezuspjesnog pokusaja lijecenja dvice otisla kod pirovica da se konsultujem za implantat ili navlaku...covjek pogledao i kaze nema potrebe, sredicemo to...i ne vidi se razlika izmedju dvice i keca, a imam jako svijetle zube!YankY wrote:Dr.Pirovic jedini koji ja znam da je to sve uradio kako treba...to znam iz iskustva jer je i meni lijecio..hvala.beliver wrote:Imam problem sa zubom, otvoren je, malo je počeo crniti, imam s njim već dugo problema, a prije nikad ni sa jednim i kontam ima li kakva preporuka za nekog zubara koji bi tu gangrenu liječio i na kraju liječenja uspješno zatvorio zub..
Btw, prvi zubar mi je za lijecenje uzeo skoro 200 KM i uzasno sam izgledala...on mi je to zavrsio za puno manje...ne mogu da se sjetim koliko, ali da budem iskrena iznenadila sam se sto se tice cijena...obzirom da je zubar sa iskustvom i na dobroj lokaciji, ja sam ocekivala vise cijene...
-
YankY
#886 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Bas zbog toga ga i preporucujem ...zna da radi svoj posao a cjene kao sto kazes i suvise pristupacne za ono sto nudi.nova_korisnica wrote:Ovo ti samo mogu potvrditi...ja sam nakon bezuspjesnog pokusaja lijecenja dvice otisla kod pirovica da se konsultujem za implantat ili navlaku...covjek pogledao i kaze nema potrebe, sredicemo to...i ne vidi se razlika izmedju dvice i keca, a imam jako svijetle zube!YankY wrote:Dr.Pirovic jedini koji ja znam da je to sve uradio kako treba...to znam iz iskustva jer je i meni lijecio..hvala.beliver wrote:Imam problem sa zubom, otvoren je, malo je počeo crniti, imam s njim već dugo problema, a prije nikad ni sa jednim i kontam ima li kakva preporuka za nekog zubara koji bi tu gangrenu liječio i na kraju liječenja uspješno zatvorio zub..
Btw, prvi zubar mi je za lijecenje uzeo skoro 200 KM i uzasno sam izgledala...on mi je to zavrsio za puno manje...ne mogu da se sjetim koliko, ali da budem iskrena iznenadila sam se sto se tice cijena...obzirom da je zubar sa iskustvom i na dobroj lokaciji, ja sam ocekivala vise cijene...
-
MirtolaDas
#887 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Zna li iko dobrog tehničara u Sarajevu koji radi kompletne proteze?
-
švrljo
#888 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Koliko kosta popravka zuba kod dr. Pirovica?
Unaprijed hvala na odgovoru
p.s. Da li studenti mogu popravljati zube na stomatologiji?
-
tarikBA
#889 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
25 KM amalgamšvrljo wrote:Koliko kosta popravka zuba kod dr. Pirovica?
30 KM HELIO plo,ba
-
YankY
#890 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
30KM ti je helio plomba a amalgam 25KMšvrljo wrote:Koliko kosta popravka zuba kod dr. Pirovica?
nisam vidio da je odgovorena...pomagao odma:D
-
švrljo
#891 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Hvala na odgovoru, iznenadjena (pozitivno) cijenom.YankY wrote:30KM ti je helio plomba a amalgam 25KMšvrljo wrote:Koliko kosta popravka zuba kod dr. Pirovica?
Neki dan mi rekose da pojedini privatni stomatolozi traze od 60 do 100 KM za popravak, sto mi je preskupo.
-
YankY
#892 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ma budale mogu da traze..a sta nude to ih ne interesuje...švrljo wrote:Hvala na odgovoru, iznenadjena (pozitivno) cijenom.YankY wrote:30KM ti je helio plomba a amalgam 25KMšvrljo wrote:Koliko kosta popravka zuba kod dr. Pirovica?
Neki dan mi rekose da pojedini privatni stomatolozi traze od 60 do 100 KM za popravak, sto mi je preskupo.
- Swan_
#893 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Mogušvrljo wrote:Koliko kosta popravka zuba kod dr. Pirovica?
-
Adi-g
#894 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Da li ste isli na popravke kod dr Pirovica i da li su ove navedene cijene gore sa anestezijom ili bez...Da li vrsi laserske popravke i sl. pozzz
Znaci bitno mi je da popravke ne bole puno jer imam fobije od tih stomatologa....
Znaci bitno mi je da popravke ne bole puno jer imam fobije od tih stomatologa....
-
YankY
#895 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Cuj bez anestezije o boze pa to samo oni najpohlepniji stomatolozi rade ...NAPLACUJU ANESTEZIJU...a to kod Pirovica nema ...anestezije se ne napacuju jer on hoce da prvenstveno tebe ne boli a uz to nece mu ni jedan pacijent skakati od bolova i da ga ometa u radu..a cijene su kao sto su navedene.A sto se tice straha to ce ti biti proslost ...vjeruj miAdi-g wrote:Da li ste isli na popravke kod dr Pirovica i da li su ove navedene cijene gore sa anestezijom ili bez...Da li vrsi laserske popravke i sl. pozzz
- Perdita_Durango
#896 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
E ekipa je li mozda netko bio kod doktora Selman Ramadanovica na Bistriku i ako je, kakva su iskustva?
-
terremoto
#897 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Quick smile u Importanne centru,jako profesionalni,sve najbolje mogu reci i skupi.
-
YankY
#898 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Da da najvaznije je to skupi ...naplacuju ti sami ulazak ne moras nista ni da uradis ...popravak te dode kao 2-3 popravka kod ostalih doktora...terremoto wrote:Quick smile u Importanne centru,jako profesionalni,sve najbolje mogu reci i skupi.
-
u_prolazu
#899 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
posto je vrijeme da mjenjam zubni most,
moze li mi neko reci od prilike koliko se sada krecu cijene po zubicu zubnog mosta???
moze li mi neko reci od prilike koliko se sada krecu cijene po zubicu zubnog mosta???
-
Adara87
#900 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Donja vilica, već odavno izvađena šestica, a sada pored nje kvarna sedmica koja se mora vaditi. Nakon što to uradim tu ostaje velika praznina, a s obzirom da već odavno uglavnom žvaćem na drugoj strani vilice, tu očito moram nešto uraditi.
U privatnoj klinici u kojoj sam bio doktor kaže, ako sam dobro razumio nazive - MOST koji bih mogao uraditi bi koštao oko 700 KM, druga alternativa je skuplja, a to je - da uradim ta 2 zuba na ŠARAFE ili kako vec, i izaslo bi oko 1700-1800KM.
Moje pitanje je - koliko je neophodno da ovo uradim? Znam da bi doslo do doformacije vilice jer bih stalno zvakao na drugoj strani gdje imam zube?
I zanima me ovo oko cijene - jesu li cijene inace ovolike za ovakve i slicne probleme? U drugim privatnim ordinacijama? Da li se moze uraditi nesto preko zdravstvenog, u domovima zdravlja ili na stomatoloskom fakultetu?
Hvala
U privatnoj klinici u kojoj sam bio doktor kaže, ako sam dobro razumio nazive - MOST koji bih mogao uraditi bi koštao oko 700 KM, druga alternativa je skuplja, a to je - da uradim ta 2 zuba na ŠARAFE ili kako vec, i izaslo bi oko 1700-1800KM.
Moje pitanje je - koliko je neophodno da ovo uradim? Znam da bi doslo do doformacije vilice jer bih stalno zvakao na drugoj strani gdje imam zube?
I zanima me ovo oko cijene - jesu li cijene inace ovolike za ovakve i slicne probleme? U drugim privatnim ordinacijama? Da li se moze uraditi nesto preko zdravstvenog, u domovima zdravlja ili na stomatoloskom fakultetu?
Hvala