KB9 wrote:poenta je u tome da nije najbolji, eto u nba je na ovim prostorima bio bolji kukoc
sam drazen da je ziv bio rado zamjenio svoju karijeru za onu kukoca na kraju krajeva (da, kako ti nagadjas da bi bio neko i nesto tako ja nekako mnogo objektivnije mogu nagadjat isto tako)
sto se tice kosarkasa ovog kontinenta tek je teska glupost rec npr da je drazen najbolji svih vremena, bas onako tuga
Kraljevi ex-yu kosarke
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#876 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
- KB9
#877 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
sta zato kukoc ima tri puta? 
- hrasno38
#878 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
nema Kukoc nego imaju Chikago Bullsi tj. Jordan, Pipen, Rodman. Imas li ti imalo mozga pa da skontas sta je znacilo kada si imao jednog Jordana u ekipi koji je te tri sezone imao prosjek 30, 29 i 28 koseva po utakmici! Titule su klupske...timske a statistika je individualna i vezana za igraca.KB9 wrote:sta zato kukoc ima tri puta?
- hrasno38
- KB9
#880 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
samo se ti tjesi mitovima koji rade prevagu na tvoju stranu i negiraj sve sto ti ne ide u koristhrasno38 wrote:nema Kukoc nego imaju Chikago Bullsi tj. Jordan, Pipen, Rodman. Imas li ti imalo mozga pa da skontas sta je znacilo kada si imao jednog Jordana u ekipi koji je te tri sezone imao prosjek 30, 29 i 28 koseva po utakmici! Titule su klupske...timske a statistika je individualna i vezana za igraca.KB9 wrote:sta zato kukoc ima tri puta?
- hrasno38
#881 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
hehehehe e to se zove komentar kada maca ostane bez argumenata i jezika...ajde sad lijepi slicice po albumima i ganjaj pokemone po gradu...ostavi se kosarke nije to za tebe.KB9 wrote:samo se ti tjesi mitovima koji rade prevagu na tvoju stranu i negiraj sve sto ti ne ide u koristhrasno38 wrote:nema Kukoc nego imaju Chikago Bullsi tj. Jordan, Pipen, Rodman. Imas li ti imalo mozga pa da skontas sta je znacilo kada si imao jednog Jordana u ekipi koji je te tri sezone imao prosjek 30, 29 i 28 koseva po utakmici! Titule su klupske...timske a statistika je individualna i vezana za igraca.KB9 wrote:sta zato kukoc ima tri puta?
- hrasno38
#882 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
Ocemo dalje....klupski NBA Hall of Famers...
Chicago Bulls

Nagradno pitanje......vidis li ti gdje Pink Pantera (ne mozes uloziti kviska)
Brooklyn Nets (New Jersey Nets)

i tako to ide.......
Chicago Bulls

Nagradno pitanje......vidis li ti gdje Pink Pantera (ne mozes uloziti kviska)
Brooklyn Nets (New Jersey Nets)

i tako to ide.......
- KB9
#883 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
vidis li gdje svog mitskog kosarkasa u osvajacima naslova prvaka (sto je najvece priznanje u nba)
kao sto rekoh, gledas samo sto ti ide u korist
- zg1911
#884 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
ima i zan tabak 3 eurolige i nba prsten
- hrasno38
#885 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
KB9 wrote:vidis li gdje svog mitskog kosarkasa u osvajacima naslova prvaka (sto je najvece priznanje u nba)![]()
- KB9
#886 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
sad se umanjuju tonijeve zasluge za naslove da bi se povecale drazenove za nista
tacno bez ikakve logike pisete, branite nesto sto jednostavno ne mozete odbranit
tacno bez ikakve logike pisete, branite nesto sto jednostavno ne mozete odbranit
- hrasno38
#887 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
ti stvarno nisi nosio kapicu kad si bio mali......pises takve nebuloze da bi mogao uci medju TOP 10 nebuloznih forumasa. Moram priznati da u evo svojih 12 godina takvi kao ti su prava rijetkost.....ti jarane ne znas jesi li posao ili dosao....kakve veze imaju prstenovi sa individulanom statistikom igraca. Po toj tvojoj logici Kukoc je bolji i od legendarnog Julius Ervinga jer ima vise prstenovaKB9 wrote:sad se umanjuju tonijeve zasluge za naslove da bi se povecale drazenove za nista![]()
- KB9
#888 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
mnogo, al bas mnogo lose nagadjas pa onda na osnovu toga, logicno, jos losije zakljucujes
strasno
strasno
- hrasno38
#889 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
upravo u skladu sa svojim avatarom! tako mi i izgledas!KB9 wrote:mnogo, al bas mnogo lose nagadjas pa onda na osnovu toga, logicno, jos losije zakljucujes
strasno
- KB9
#890 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
jos jednom jasno pokazujes manjak odgoja, uvreda za uvredom dok ja tebi ni jednu jedinu nisam napiso za te nebuloze koje piseshrasno38 wrote:upravo u skladu sa svojim avatarom! tako mi i izgledas!KB9 wrote:mnogo, al bas mnogo lose nagadjas pa onda na osnovu toga, logicno, jos losije zakljucujes
strasno
trebas se stidit svojih godina ako si star kolko pokusavas prikazat
- hrasno38
#891 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
KB9 wrote:jos jednom jasno pokazujes manjak odgoja, uvreda za uvredom dok ja tebi ni jednu jedinu nisam napiso za te nebuloze koje piseshrasno38 wrote:upravo u skladu sa svojim avatarom! tako mi i izgledas!KB9 wrote:mnogo, al bas mnogo lose nagadjas pa onda na osnovu toga, logicno, jos losije zakljucujes
strasno![]()
trebas se stidit svojih godina ako si star kolko pokusavas prikazat

-
cove41
#892 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
Upravo sam u ovo i imao uvid prije nego sam spomenuo Stojakovića.hrasno38 wrote:
Da ali za koliko godina igranja???!!!! Uzmi sve ove igrace o kojima pricamo u svoje prve cetiri godine NBA pa to uporedjuj sa Drazenom a ne sta je neko uspio nakon 15 godina igranja na spram Drazenove 4! Fakat ste smijesni i totalno neozbiljni sugovornici. U cetvrtoj godini igranja Drazen je imao prosjek 22.3 poena po utkamici te 3,5 asistencija a Pedja 21.2 poena i 2,5 asistencija. Kada tako ravnopravno uporedjujemo Pedja mu jeste bio ubjedljivo najblizi i Pedja jeste zaista vrhunski igrac i suter...bio! Evo da ne pricate napamet....
Drazen Petrovic
Tony Kukoc
Pedja Stojakovic
Vlade Divac
i kao jednu od usporedbi koliko je Drazen bio kosarkaski velikan evo i statistike za Tonija Parkera
Nego, da li sad znači da se sa Držanom mogu uporediti samo igrači koji su proveli 4 godine u NBA. Ili se mogu uporediti samo njihove prve 4 godine?
Treba li onda uzeti u obzir da je Stojaković u dvije od te prve četiri godine Kingse vodio duboko u playoff (Finale zapada - Lakersi?!). I treba li uzeti u obzir i njegove brojeve iz playoffa? Da je u te prve četiri godine bio jednom all-star, jednom najbolji tricaš. U međuvremenu je sa Srbijom (tj. "Jugoslavijom) uzeo europsko i svjetsko. Eto, to su te 4 godine.
Naposlijetku, statistika je puno zahvalnija na mnajem uzorku. Peja je i nakon dugogodišnje karijere imao respektabilne brojke. Recimo, ako gledamo procente šuta, procenti Peje i Dražena su jako blizu, iako je Peja igrao, koliko, skoro pet puta duže?
- hrasno38
#893 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
Pa kako ces uporediti nekoga ko je igrao 15 godina sa nekim ko je igrao 4 osim da im gledas svima isto. Mozes i kalkulisati pa predvidjati sta bi bilo da je bilo i da je Drazen ostao ziv ali to je SF. Da ali je i Hrvatska predvodjena Petrovicem bila druga na OI sto je puno jace naego EP. A osim toga imas jednu drugu stavku a to je da je Drazen dosao skoro 10 godina prije Stojakovica kada su evropljani o kojim se toliko pricalo bili praVA RIJETKOST JER SU SVI IGRALI U SJENI JEDNOG mAGICA, jORDANA I OSTALIH LEGENDI nba.cove41 wrote:Upravo sam u ovo i imao uvid prije nego sam spomenuo Stojakovića.hrasno38 wrote:
Da ali za koliko godina igranja???!!!! Uzmi sve ove igrace o kojima pricamo u svoje prve cetiri godine NBA pa to uporedjuj sa Drazenom a ne sta je neko uspio nakon 15 godina igranja na spram Drazenove 4! Fakat ste smijesni i totalno neozbiljni sugovornici. U cetvrtoj godini igranja Drazen je imao prosjek 22.3 poena po utkamici te 3,5 asistencija a Pedja 21.2 poena i 2,5 asistencija. Kada tako ravnopravno uporedjujemo Pedja mu jeste bio ubjedljivo najblizi i Pedja jeste zaista vrhunski igrac i suter...bio! Evo da ne pricate napamet....
Drazen Petrovic
Tony Kukoc
Pedja Stojakovic
Vlade Divac
i kao jednu od usporedbi koliko je Drazen bio kosarkaski velikan evo i statistike za Tonija Parkera
Nego, da li sad znači da se sa Držanom mogu uporediti samo igrači koji su proveli 4 godine u NBA. Ili se mogu uporediti samo njihove prve 4 godine?
Treba li onda uzeti u obzir da je Stojaković u dvije od te prve četiri godine Kingse vodio duboko u playoff (Finale zapada - Lakersi?!). I treba li uzeti u obzir i njegove brojeve iz playoffa? Da je u te prve četiri godine bio jednom all-star, jednom najbolji tricaš. U međuvremenu je sa Srbijom (tj. "Jugoslavijom) uzeo europsko i svjetsko. Eto, to su te 4 godine.
Naposlijetku, statistika je puno zahvalnija na mnajem uzorku. Peja je i nakon dugogodišnje karijere imao respektabilne brojke. Recimo, ako gledamo procente šuta, procenti Peje i Dražena su jako blizu, iako je Peja igrao, koliko, skoro pet puta duže?
- KB9
#894 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
hahahahaha
svaka cast
to je ta nemoguce je poredit al mitoloski drazen je najbolji logika

svaka cast
to je ta nemoguce je poredit al mitoloski drazen je najbolji logika
-
cove41
#895 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
E pa sad se samo može izvući zaključak da se Dražen može porediti sa bekom šuterom iz Jugoslavije, koji je igrao 4 sezone u NBA i to početkom devedesetih? Evo, Dražen je najbolji evropljanin u konkurenciji onih koji su igrali 4 sezone u NBA početkom dvedesetih.hrasno38 wrote:Pa kako ces uporediti nekoga ko je igrao 15 godina sa nekim ko je igrao 4 osim da im gledas svima isto. Mozes i kalkulisati pa predvidjati sta bi bilo da je bilo i da je Drazen ostao ziv ali to je SF. Da ali je i Hrvatska predvodjena Petrovicem bila druga na OI sto je puno jace naego EP. A osim toga imas jednu drugu stavku a to je da je Drazen dosao skoro 10 godina prije Stojakovica kada su evropljani o kojim se toliko pricalo bili praVA RIJETKOST JER SU SVI IGRALI U SJENI JEDNOG mAGICA, jORDANA I OSTALIH LEGENDI nba.cove41 wrote:Upravo sam u ovo i imao uvid prije nego sam spomenuo Stojakovića.hrasno38 wrote:
Drazen Petrovic
Tony Kukoc
Pedja Stojakovic
Vlade Divac
Nisi se osvrnuo na playoff, trice, all-star, svjetsko...
- hrasno38
#896 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
E pa jebem li ga to je isto kao da uporedjujes ko je dao vise golova u klubu onog sto je igrao 5 sezona i onog ko je igrao 15....normalno je da ce dati vise onaj koji je igrao 15. Kako bi ti uporedio Drazena sa ostalim NBA igracima sa nasih prostora??? I gdje je u cijeloj prici onda Vlade Divac recimo u odnosu na Kukoca?
Vidi da bilo kome ozbiljno u kosarkaskom svijetu postavis pitanje "ko je bolji Drazen ili Stojakovic" svi bi se vjeruj mi slatko nasmijali i rekli Drazen bez zamuckivanja.
Vidi da bilo kome ozbiljno u kosarkaskom svijetu postavis pitanje "ko je bolji Drazen ili Stojakovic" svi bi se vjeruj mi slatko nasmijali i rekli Drazen bez zamuckivanja.
- KB9
#897 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
divac je iza kukoca naravno
svi na ovim prostorima su iza kukoca
svi na ovim prostorima su iza kukoca
-
kakavdanakneiskustvu
#898 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
zg1911 wrote:znam ja to. nije poanta mog posta bila velicat longleya vec osporit vrednovanje igraca kroz momcadske uspjehekakavdanakneiskustvu wrote:zg1911 wrote:najbolji 6. igrac je ipak igrac s klupe
naslovi u ovom slucaju ne igraju presudnu ulogu jerbo je kuki bio igrac s klupe, ne glavni igrac. jel veci luc longley (koji ima prsten) od pata ewinga koji nema? a jos je longley kakav je takav je bio u prvoj postavi bullsa
bio je u prvoj petorci zbog toga sto je centar,ali je imao manju minutazu od kukoca koji je vecinom bio 3
kukoc je bio odlican. drazen je bio po misljenju vecine jos bolji. u ovom slucaju sam ja u taboru vecine. no mislim da i jedan i drugi mogu biti birani za najeuropljanina 20. st
što volim kad se sa nekim moze normalno i kostruktivno raspravljati
-
kakavdanakneiskustvu
#899 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
KB9 wrote:ma ti zivis u svijetu mitomanije gdje je svaki plus drazena ustvari pluscina a svaki plus nekog drugog ustvari minus epskih proporcija, ne moze se to tebi dokazat
plus jos spominje parkera usporedjujuci njega i ex yu kosarkase,ajmo onda i novickog i gasola spominjati
-
kakavdanakneiskustvu
#900 Re: Kraljevi ex-yu kosarke
http://www.fiba.com/hall-of-fame/famers#|tab=Players
antoine rigaudeau je tu a kukoca nema,tom logikom francuz je bolji igrac od kukoca,ok
antoine rigaudeau je tu a kukoca nema,tom logikom francuz je bolji igrac od kukoca,ok