NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
arze
najbolje bi bilo finale boston-phoenix definitivno...
al bi i lakersi u kombinaciji npr. sa bostonom ili ,,,,,
to je to
houston se zahuktava...jos dok mcgrady pocne manje solirat i vise timski igrat mogu i oni daleko...tu je i denver...
ma jedino znam da ekipa od koje se najvise ocekuje nece definitivno osvojit jer je pritisak prevelik a to bi upravo mogli bit celticsi
al bi i lakersi u kombinaciji npr. sa bostonom ili ,,,,,
to je to
houston se zahuktava...jos dok mcgrady pocne manje solirat i vise timski igrat mogu i oni daleko...tu je i denver...
ma jedino znam da ekipa od koje se najvise ocekuje nece definitivno osvojit jer je pritisak prevelik a to bi upravo mogli bit celticsi
- alphonse kauders
Nije, Detroit - Dallas, tako piše na teletekstu, valjda odložen prijenos.Comrad wrote:Jel Lakerse prenose veceras? Steta nema Arenasa.
- limun_
ovo sa gasolom je fakat dobar potez
.pouzdan i lucidan (nesto ko divac) mislim da ce se dobro uklopiti...i dobro bi bilo da ga povrede zaobidju.
samo da bynum, do aprila dosegne top-formu. a imace mjesec dana fore
s njim na centru i gasolom na cetvorci...jesu ovo novi twin towersi ?!
i klupa je dosta dobra. imamo
dosta, sto bi edin reko, legitimnih igraca
finale celtics-lakers...padali bi rekordi gledanosti
samo da bynum, do aprila dosegne top-formu. a imace mjesec dana fore
s njim na centru i gasolom na cetvorci...jesu ovo novi twin towersi ?!
i klupa je dosta dobra. imamo
- Comrad
limun_ wrote:ovo sa gasolom je fakat dobar potez.pouzdan i lucidan (nesto ko divac) mislim da ce se dobro uklopiti...i dobro bi bilo da ga povrede zaobidju.
samo da bynum, do aprila dosegne top-formu. a imace mjesec dana fore![]()
s njim na centru i gasolom na cetvorci...jesu ovo novi twin towersi ?!![]()
i klupa je dosta dobra. imamodosta, sto bi edin reko, legitimnih igraca
![]()

Ne aludiram ni na sta.
- van Basten
Mislim da se Phoenix opasno zeznuo s tim trade-om.
- Neelix
i ja bih rekao. marionu 29, vrlo rijetko propusta utakmice
shaq 36, zadnjih godina odigra po oko 50 po sezoni
da ne spominjem sto ne moze potrcat, a phoenix koncepciju igre zasniva na trcanju
haha, on nece ni do pola terena dok nash i barbosa vec budu trcali nazad u odbranu
shaq 36, zadnjih godina odigra po oko 50 po sezoni
da ne spominjem sto ne moze potrcat, a phoenix koncepciju igre zasniva na trcanju
haha, on nece ni do pola terena dok nash i barbosa vec budu trcali nazad u odbranu
-
LSD
Sve to vi pametno zborite,ali marion je trazio trade jos prije pocetka sezone (u zavadi je sa pola tima, npr.uopste ne komunicira sa amare-om,dakle tempirana bomba u svlacionici, itd...),doduse i shaq je poznati egocentik,egomanijak uopste- pa tako da phoenix nista nije dobio po pitanju timskog igraca.
Phoenix ima na poziciji 3 vec veterana hill-a,ali izgubio je drugog skakaca tima (ili prvog,nisam siguran) u marionu,a za uzvrat je dobio shaqa od 36 kuka kojem je ovo definitivno zadnja sansa za jos jedan naslov.Sunsima je svakako trebao centra za play-offa,posebno na zapadu (spursi imaju duncana,denver camby-ija,evo i lakersi doveli gasola).S druge strane Wade je otvoreno uslovljavao celnike Miamija da se dovede neki jak igrac u trenutno najlosiju ekipu cijele NBA,ako nista bar za narednu sezonu i dobili su mariona koji je all-star kalibar (dakle,svakako su na dobitku jer ovu sezonu su vec halalili).
Hoce li Shaq moci pomoci Sunsima da konacno dodju to tog prstena,ostaje da se vidi.
Phoenix ima na poziciji 3 vec veterana hill-a,ali izgubio je drugog skakaca tima (ili prvog,nisam siguran) u marionu,a za uzvrat je dobio shaqa od 36 kuka kojem je ovo definitivno zadnja sansa za jos jedan naslov.Sunsima je svakako trebao centra za play-offa,posebno na zapadu (spursi imaju duncana,denver camby-ija,evo i lakersi doveli gasola).S druge strane Wade je otvoreno uslovljavao celnike Miamija da se dovede neki jak igrac u trenutno najlosiju ekipu cijele NBA,ako nista bar za narednu sezonu i dobili su mariona koji je all-star kalibar (dakle,svakako su na dobitku jer ovu sezonu su vec halalili).
Hoce li Shaq moci pomoci Sunsima da konacno dodju to tog prstena,ostaje da se vidi.
-
arze
ovaj trade je najcudniji i historiji nba...88%
phoenix i pored mariona(ex) ima hilla i pomalo vec zaboravljenog diawa koji je jedan od najperspektivnijih igraca u nba...jedini igrac vjerovatno u historiji kosarke koji moze igrat od 1 do 5...nemoj samo da neko rekne mogo je bodiroga
a sta ce shaq u sunsima?
pa iz cistog razloga da strasi protivnicke igrace i centre...gledajuci phoenix godinama vidio sam i sam da je najveca boljka reket koji je poput propuha...amare nije mogao sve sam!
alll...tu je nash, tu je barbosa, tu je stoudamire...oni ce se brinut za poene...i show....dok ce shaq samo biti zaduzen za koji lakat u facu i pokoji skok
ma salim se moze on jos puno bolje... a u ostalom ove sezone mu je 15 poena prosjek sto je odlicno za 16-ogodisnjeg veterana...
phoenix i pored mariona(ex) ima hilla i pomalo vec zaboravljenog diawa koji je jedan od najperspektivnijih igraca u nba...jedini igrac vjerovatno u historiji kosarke koji moze igrat od 1 do 5...nemoj samo da neko rekne mogo je bodiroga
a sta ce shaq u sunsima?
pa iz cistog razloga da strasi protivnicke igrace i centre...gledajuci phoenix godinama vidio sam i sam da je najveca boljka reket koji je poput propuha...amare nije mogao sve sam!
alll...tu je nash, tu je barbosa, tu je stoudamire...oni ce se brinut za poene...i show....dok ce shaq samo biti zaduzen za koji lakat u facu i pokoji skok
ma salim se moze on jos puno bolje... a u ostalom ove sezone mu je 15 poena prosjek sto je odlicno za 16-ogodisnjeg veterana...
-
b@tto
teško da on može igrati playa u nba,znam da je startao na centru prošle sezone ali je to bilo kad nije bilo stoudamira a trener phoenixa nije tad imao rezervi na centru.arze wrote:ovaj trade je najcudniji i historiji nba...88%
phoenix i pored mariona(ex) ima hilla i pomalo vec zaboravljenog diawa koji je jedan od najperspektivnijih igraca u nba...jedini igrac vjerovatno u historiji kosarke koji moze igrat od 1 do 5...nemoj samo da neko rekne mogo je bodiroga![]()
a sta ce shaq u sunsima?
alll...tu je nash, tu je barbosa, tu je stoudamire...oni ce se brinut za poene...i show....dok ce shaq samo biti zaduzen za koji lakat u facu i pokoji skok![]()
jesi ti čuo za magica johnsona i tonija kukoča
- alphonse kauders
Eh, jeste Shaq trom, ali zato kad ga u odbrani budu duplali a ovamo na trici stoje nash, barbosa i bell.
Zna Steve Kerr sta radi - za dvije godine ce imati brdo slobodnih para od sallary cup-a (kada Hill i O'Neal završe karijeru), imaće doduše 36-godišnjeg Nasha ali ovaj kako igra i tada može igrati na visokom nivou, imaće Stoudamirea, Barbosu i Diawa, a može onda dati para za kakvog šutera koliko god treba..
Zna Steve Kerr sta radi - za dvije godine ce imati brdo slobodnih para od sallary cup-a (kada Hill i O'Neal završe karijeru), imaće doduše 36-godišnjeg Nasha ali ovaj kako igra i tada može igrati na visokom nivou, imaće Stoudamirea, Barbosu i Diawa, a može onda dati para za kakvog šutera koliko god treba..
- Neelix