Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zipoo

#876 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zipoo »

Ja nikad nisam imao problem sa sa-tax. Neki su mi cak i 20-30 kf halalili i uvjek su prema meni bili ljubazni( mozda sto me ima :D ) ali nikad nisu bili bezobrazni ni kad su mi bili potrebni radi 1-2 km.
poznanik

#877 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

zipoo wrote:Ja nikad nisam imao problem sa sa-tax...
Radije pozivam Sarajevo-taksiste, nego "Žute", "Crvene", "Benje" i slične, u čija vozila ne mogu ući od raznoraznih mirisa, često prljava i zapuštena, vidljivo istrošena, u kojima vozači često puše i još češće griješe u adresama. Nisu ni "Sarajevo-taksi" cvijeće, ali za stepen više su od ostalih po kvalitetu usluga, što, naravno, ne znači da i među njima nema loših.
kokuz_sa

#878 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kokuz_sa »

vala za red taxi s ene bi slozio..imaju stand blizu moje zgrade..znam kako ih erovic i njegovi drze pod konac..i nema sanse da ti vise naplate ili da ako sta izgubis kod njih u taksiju ti ne bude vraceno ili da ti kazu tipa kratka relacija necu da vozim..
bar po meni su najprofesionalniji..samo zato sto imaju onakvog gazdu
mahalas505

#879 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

kokuz_sa wrote:vala za red taxi s ene bi slozio..imaju stand blizu moje zgrade..znam kako ih erovic i njegovi drze pod konac..i nema sanse da ti vise naplate ili da ako sta izgubis kod njih u taksiju ti ne bude vraceno ili da ti kazu tipa kratka relacija necu da vozim..
Mislim takodjer, da su sto se tice kvalitete bolji od ostalih, valjda se boje da ih Erovic ne zada koji direk :-) .
xamp

#880 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by xamp »

mahalas505 wrote:
kokuz_sa wrote:vala za red taxi s ene bi slozio..imaju stand blizu moje zgrade..znam kako ih erovic i njegovi drze pod konac..i nema sanse da ti vise naplate ili da ako sta izgubis kod njih u taksiju ti ne bude vraceno ili da ti kazu tipa kratka relacija necu da vozim..
Mislim takodjer, da su sto se tice kvalitete bolji od ostalih, valjda se boje da ih Erovic ne zada koji direk :-) .
Tako je i sa zutim taksijem... Imaju GPS u autima i GPRSom im je prikopcan taksimetar, tako da i ne smiju...
Vrteska

#881 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Vrteska »

Samo da pohvalim Kale taksi - sinoc sam usla i nakon voznje izdan mi je racun, bez pitanja, to mi se po prvi put desilo sa bilo kojim taksi prijevoznikom (i tek sam tad vidjela koliko me Sarajevo taksi pljackao za istu relaciju). I ciko je bio pravo ljubazan i susretljiv, nakon svih losih iskustava sa taksistima, bas me prijatno iznenadio. :-D
dresdener78

#882 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

Pozdrav svima!
Ja sam "zapadnjak" ali često boravim u Sarajevu i spletom okolnosti moram često koristiti taksi. Moja iskustva su vrlo raznolika. Rekao bi da 40 posto taksi vozača uvijek pokušavaju da putnika ogule, no 60 posto vozača su ljubazni i pošteni ljudi - neki čak i rođeni filozofi! :bih:
Zox

#883 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zox »

Vrteska wrote:Samo da pohvalim Kale taksi - sinoc sam usla i nakon voznje izdan mi je racun, bez pitanja, to mi se po prvi put desilo sa bilo kojim taksi prijevoznikom (i tek sam tad vidjela koliko me Sarajevo taksi pljackao za istu relaciju). I ciko je bio pravo ljubazan i susretljiv, nakon svih losih iskustava sa taksistima, bas me prijatno iznenadio. :-D
Mislim da nas je sinoc vozio isti taksista :) i od mene pohvala.
kojeime

#884 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

Poznanik:

"Radije pozivam Sarajevo-taksiste, nego "Žute", "Crvene", "Benje" i slične, u čija vozila ne mogu ući od raznoraznih mirisa, često prljava i zapuštena, vidljivo istrošena, u kojima vozači često puše i još češće griješe u adresama. Nisu ni "Sarajevo-taksi" cvijeće, ali za stepen više su od ostalih po kvalitetu usluga, što, naravno, ne znači da i među njima nema loših."

Cesto se slazem sa tobom, ali u ovome ne mogu. NIkada mi se nije desilo da kazem vozacu Crvenog ili Zutog taksija da stane poslije nekoliko metara i izadjem zbog uslova u autu ili kako vozac vozi, a to sam nekoliko puta uradio vozeci se Sarajevo taksijem.

Ali isto tako, a to sam vec i rekao, kupivsi neke malo teze stvari trebao mi je taksi i zovem Zuti taksi ni jedan nece da vozi, nazovem Sarajevo taksi, odmah dodjose i prevezose bez dodatne naplate, samo po taksimetru naplatise. Tako da nema pravila, svuda ima i ovakvih i onakvih. Hocu reci, u vezi sa naslovom teme, ima u Sarajevo taksiju groznih ljudi, ali da su dno dna nije tacno, ima ih i koji ce uraditi i vise nego sto treba.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#885 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Truba »

jutros scena kod građevinske škole :D
frajko 20-22 god slučajno malim prstom dotakao njegovu svetost sarajevo taksi pasat i ovaj iz taksija se ko porječka s njim
i izađe da ga bije... džaba jarane što si ko medvjed i od brda odvaljen kad si pičkica :D izašao i ništa :D vrati se
:lol: :lol: :lol: sva sreća da sam imao slušalice da ne slušam te dijaloge :mrgreen:
cigara

#886 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by cigara »

Al u Sarajevo taksiju kad mi dodje: "Jooooj vidi picke bi je jebooo jebem jooj maaajku kako bi je kaaroo" tamo cura nema 15 godina, jebo sebe...
poznanik

#887 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

cigara wrote:Al u Sarajevo taksiju kad mi dodje: "Jooooj vidi picke bi je jebooo jebem jooj maaajku kako bi je kaaroo" tamo cura nema 15 godina, jebo sebe...
Tok i sadržaj razgovora između vozača i putnika u taxi vozilima umnogome zavisi i od putnika :oops:
Truba

#888 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Truba »

pa svakom drugom bi mogo nabaciti policiju na vrat da je normalna država šta sve pričaju

npr. odrađivo pjanu curu u taksiju
Frooteky

#889 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Frooteky »

Odrađivo je on racku moj, kad ih vidim ne bi im 99% prostitutki dali i on kad krenu pricat sta su radili :lol: :lol: :lol: :lol: desilo mi se 2-3 puta sa Tuzla Taksijem da slusam lovacke cojk bi pomislio da je on Tony Stark il Barney Stinson :mrgreen:
Truba

#890 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Truba »

pa nije rekao da je trijezna bila :cry: :cry: :cry:

al kad krenu objašnjavati sheme za prevare žena :roll:
ono čudo kako ijedna oće s taksistom :mrgreen:
kokuz_sa

#891 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kokuz_sa »

jednom ja kuci krenuo ujutro oko 5h..udjem u taksi(SA taksi je bio) u Hrasnom kod Robota
kad vozac isto izgubljen..
suti do prvog semafora i onda poce
pokusam citiram ga

"Kako si sve zene fuj
bolan vjeruj ja 2 mjeseca se ganjam s jednom malom
slatka lijepa..guza fenomenalna..stalno s njom po centralu se vidjam i tako..al neda nema sanse..
i nocas napokon odemo da je odradim..u zivotu mi se vise zensko nije zgadilo..smrdi isto da je nije oprala 2 godine..
odmah sam joj kazao oblaci se i evo ti cenera zovi taksi idi iz hotela
2 mjeseca ja nju ganjam i ona ovak..bolan ja zenu i 2 djece imam..i pokusam nesto sa strane i ona ovako"

jedva sam docekao svoje naselje da izadjem iz auta..hajd sto smori pricom nego liku oci pune suza
isto da mu je neko umro :-)
alcho

#892 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by alcho »

kokuz_sa wrote:jednom ja kuci krenuo ujutro oko 5h..udjem u taksi(SA taksi je bio) u Hrasnom kod Robota
kad vozac isto izgubljen..
suti do prvog semafora i onda poce
pokusam citiram ga

"Kako si sve zene fuj
bolan vjeruj ja 2 mjeseca se ganjam s jednom malom
slatka lijepa..guza fenomenalna..stalno s njom po centralu se vidjam i tako..al neda nema sanse..
i nocas napokon odemo da je odradim..u zivotu mi se vise zensko nije zgadilo..smrdi isto da je nije oprala 2 godine..
odmah sam joj kazao oblaci se i evo ti cenera zovi taksi idi iz hotela
2 mjeseca ja nju ganjam i ona ovak..bolan ja zenu i 2 djece imam..i pokusam nesto sa strane i ona ovako"

jedva sam docekao svoje naselje da izadjem iz auta..hajd sto smori pricom nego liku oci pune suza
isto da mu je neko umro :-)
Pa traumatican dogadjaj...i ja bih zaplakao poslije toga :lol:
little_bit_confused

#893 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by little_bit_confused »

Procitah da je neko napisao da zavisi i od putnika kako ce se taxista ponasati.. Ne bih se bas slozila s tim..

Jedne prilike sam morala hitno do neke ambasade i udjem u taxi. Vozacu kazem gdje idem i pitam ga da li mu je problem da me saceka, vrati na isto mjesto i napise racun. On kaze ok. Nakon par minuta je prokomentarisao da je nekad vozio za tu ambasadu i kako sam bila nezainteresovana za komunikaciju, prestao je pricati. Dodjemo do ambasade, predam papire, vratim se u taxi i krenemo nazad do offica. Stojimo na semaforu i on pocinje da komentarise curice koje nemaju vise od 18 godine, kako se oblace, skoro su pa gole, kako ih nije stid i slicne stvari, danas su djeca previse razvijena za svoje godine.. I dalje sam u svom svijetu i cutim.. On je pricao, vise sam za sebe.. Pita me da li poznajem neku gospodju, kazem ''ne, ne poznajem je''. Kaze da je ona neka ugledna doktorica, bar se tako predstavlja.. On nju cesto vozi taxijem na posao, ali eto kriza je u zemlji pa mu nema platiti uvijek. A ni on nema para jer ima zenu i dvoje odrasle djece.. Ja cutim i dalje, kontam covjeku dosta vise pa malo kuka.. Kao eto prosli mjesec je zvao, dugovala mu kao nekih 50KM, a nema da plati (ta doktorica), i ona mu ponudi sex jer nema te pare.. i on naravno prihvati, nije mu ni prvi ali ni posljednji put, jedva ceka da mu opet neko ostane duzan da ga dobro iz*ebe .. zavrsava pricu -eto kakva je ona doktorica kad se prodaje za sitne pare..
nekad kad je zavrsio pricu i stigli smo do offica..
da mi je bila ova pamet izasla bih iz taxija onog momenta kad je poceo komentarisati curice..

sada vise hodam i vozim se gradskim prevozom :)
duboka_misao

#894 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by duboka_misao »

Black swan wrote:pa nije rekao da je trijezna bila :cry: :cry: :cry:

al kad krenu objašnjavati sheme za prevare žena :roll:
ono čudo kako ijedna oće s taksistom :mrgreen:
naumpade mi
ChataDodajStaHoces

#895 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ChataDodajStaHoces »

Uletimo mi jednu vecer u taxi i kontamo naloziti vozaca da nam baci par supljaka :) Mi vidno "zagrijani" i raspolozeni za pricu, krenuli u neki izlazak i on poce o njegovim dogodovstinama. Elem ko u jednom trenutku poce na pricati kako mu je sin trazio 20KM da izvede curu vani, ono da je pocasti ovo ono, a on mu hadzija odgovorio "Mali, eo ti 40, al izhebi to dobro" hahaha na sta smo mi kolektivno oplakali od smijeha
DON_eARL

#896 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by DON_eARL »

*mima*

#897 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by *mima* »

Kaze sad neki taksista....jedno dvadesetak taksista preslo u ..taxi stari grad.......ocekuju da ce ih bit jedno stotinjak...........
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#898 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gentoo »

Sta je taxi stari grad tita ti ? Dje to ima ?
*mima*

#899 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by *mima* »

udruzenje stari grad......tako rekose.......prelaze iz sarajevo taxija.....
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#900 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gentoo »

I sta sad kao kad promjene udruzenje bice manji papci nego sad ? Neko izgleda hoce da se opari pa napravio sebi udruzenje..

Udruzenje taxista "Kemo i kemina raja Bistrik" :-)
Post Reply