KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
kerima1

#876 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

Chuckie wrote:Ovo je strasno sta se posta ovdje. Ima li moderatora?
Aha pratis :thumbup:
dzejkej

#877 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dzejkej »

van helsing wrote:Pozdrav. Nisam dolazio na forum cca 7 dana. Primio sam tu prvu kemoterapiju,prva 2-3 dana sam loshe se osjecao,mucnine,povracanje,tijelo malaksalo,spava mi se,ma uzas. Kako koji dan prolazio,te nus pojave se pocele smanjivati,i skroz su prosle. U ponedeljak obnavljam nalaze,jer bih trebao akobogda primit u srijedu drugu kemoterapiju. Pocela me lagano nervoza hvatati kako se blizi srijeda. Malo su mi loshe vene,6x su me boli dok nisu potrefili. Traje dugo,cini mi se oko 5,5h,ukocio sam se na onom lezaju. Cini mi se 4 flashe da primam,ali nisam siguran. Znam da je jedna od 1 lit,ostale su manje. Velika guzva,a samo jedna sestra bila,druga morala na 13-i sprat u ispomoc. Toliko je naroda koji prima te terapije,pa boze... Pitam se ima li tko zdrav u ovoj drzavi. Vecinom su starije osobe,ali bogme ima nas i mladih prilicno. Da,nisam izasao iz kuce od te srijede. Kao da imam neku kocnicu u glavi,ne da mi. Bilo je i kisovito,pohladno,nije se ni moglo,al opet.. Obecao sam sebi sutra da cu u setnju. Onkolog mi je rekao da izbjegavam sunce,zasto ne znam. Citao sam ove postove iznad.....zao mi je..mene pogodi kad ovo citam,nekada me tacno strah i otvorit ovu temu da vidim nove postove.

Tapatalk 2
Pisem iz sjecanja:
za leukocite - Ecomer tablete i kokice
Za mucnine - Torecan i Zofran (ili tako nesto tablete - ovo drugo je mnooogo ucinkovitije)
Za imunitet - Imunnomax, svjeze iscjedeni sok od jabuke, cvekle i jabuke, otidi nekome da ti smuti med i kakve trave, sjemenke lana..

sretno!!!
pop_corn

#878 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pop_corn »

Zna li neko ima li u našim apotekama sode bez aluminija?
Narya

#879 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Narya »

@kerima
Hehe peglanje sa savjetima,zar to moze biti peglanje da neko sa strane uleti na ovu temu i napise sta zna.Od moje dajdzince sestra je isto bila u Sa na tim terapijama kao Helcing pa su je posavjetovali da pije ove cajeve i zena je ziva,zdrava.
ma mislila sam da ga ja lično ne peglam, jer moje iskustvo sa maminim rakom je ništa u poređenju sa njegovim. nisam ništa loše mislila.
a savjeti su dobrodošli, pogotovo konkretni. ovako kao što si ti napisala za ovaj čaj. to je nešto što bih ja čitala na ovom topicu. konkretna priča i konkretne informacije.

ja ne mogu više članaka o uroti farmaceutske industrije, bogatima, siromašnima, ko se liječi, ko se ne liječi, ko je koga zatvorio...napiši mi jasan i precizan recept za neki prirodni lijek ili informaciju o nekom doktoru, gdjese može obaviti neka dijagnostika, a da je blizu, iskustvo iz prve ruke sa nekim travarom, fitoterapeutom, homeopatom...bilo šta samo da je jasno, precizno i bez naklapanja i potezanja priče o zavjerama i o tome kako trebamo misliti svojom glavom. pa čijim glavama misle svi ovi koji su ovdje došli zato što su oboljeli od raka ili zato što imaju nekoga ko boluje od raka?
moja mama i ja ništa nemamo od toga što je neko nekoga zatvorio zbog liječenja vitaminom B17 ili što je neki doktor liječio rak klistirom. da joj kažem: mama, evo daj da te klistiram čula sam na internetu da je to super. a klistiraćemo te u kućnoj varijanti, ako pri tome izgubiš minerale i elektrolite evo ja ću ti priključiti infuziju, ništa se ti ne brini. pa i svi ti doktori koji su radili alternativne tretmane su valjda to radili u nekim kliničkim uslovima. evo nek se neko prav zdrav sam klistira kod kuće pa da vidimo.

i rak je gljivica???!!
ok, super, sad odmah odoh mami da kažem da ima gljivično oboljenje.

ja bih stvarno zamolila moderatore da reaguju, neka otvore novi topic za video klipove i članke ovog tipa, a ovo bi trebalo biti ozbiljno mjesto gdje se daju konkretne informacije bilo o prirodnim lijekovima, bilo o klasičnom načinu liječenja, doktorima, klinikama, a ne u stilu "ima jedna klinika u americi i tamo rade eksperimentalno liječenje jonima srebra" (lupam sada). da, u ovoj situaciji svima koji imaju teškog bolesnika kod kuće ta informacija jako puno znači. odmah će uprtiti svog bolesnika i pravac u ameriku na liječenje jonima srebra.

izvinjavam se, vjerovatno su mi tanki živci, ali stvarno...
kerima1

#880 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

Marya razumim te,dobro si napisala sta prolazi ovdje i toga se trebamo pridrzavati.Ja sam iznijela sve sto znam i sama odavno berem i sijem neke ljekovite trave od kojih spravljam kreme i ulja,sirupe,sokove,zimi cajeve pa sam nasla kao plemenito od mene da sa vama ovo podijelim.Ako dodjem do jos nekih podataka za koje se saznalo da pomaze napisem ovdje.Da vam svima dragi Bog olaksa i pomogne zelim vam.
Narya

#881 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Narya »

i sama odavno berem i sijem neke ljekovite trave od kojih spravljam kreme i ulja,sirupe,sokove,zimi cajeve pa sam nasla kao plemenito od mene da sa vama ovo podijelim.
kerima hvala ti :)
e pa o tome govorim.
imaš iskustva, imaš znanje, znaš o čemu pišeš, takav bi ovaj topic trebao biti.

sve je meni jasno kako farmaceutska industrija funkcioniše, ali u situaciji kada stalno razmišljamo jesmo li učinili najbolje za naše bolesne, hoće li im stvarno pomoći neki čaj koji smo nabavili, neki vitamini, neki lijek, ništa nema od priča o istraživanjima, eksperimentima, teorijama. konkretan savjet pa od forumaša, ili nekog kao ti ko se bavi ljekovitim travama ili nekog hoemopate ili doktora ili bilo koga...ali samo da ima nekog smisla.

hvala ti još jednom.
miki27A

#882 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by miki27A »

Za van helsing:
pitaj doktora da li se moze ugraditi central line (kod kljucne kosti) obzirom da ces primati cesto infuzije, a da se ne unistavaju vene sedmicno (kolegicina mama je imala to: permanent port surgically installed in her chest to save the integrity of her arm veins.)
kerima1

#883 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

Marya ;-) drago mi da se razumijemo.
Ja sve kazem sve sam rekla sto znam,a malo malo ispliva nesto cega se sjetim :-D
Cečnjak i crveni luk iscijediti im sok,(5 cehnova cesnjaka,glavica crvenog) kasicica cimeta pola limuna ovo jaca tijelo ja to cesto djeci pravim kad zakaslju,prehlada itd.
van helsing

#884 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by van helsing »

U srijedu primio drugi ciklus kemoterapije. Jako loshe sam je podnio. Mucnina,povracanje,kao da sam osamucen. Kolega #miki27a spomenuo da ugradim,kako ga doktori nazivaju,port. To mi je dr.Anes Pasic predlagao jos u septembru,a ja strasljiv,nisam uradio. To dodje kao jedna manja operacija,sa lokalnom ansestezijom se ugradjuje. Sada vidim da sam se debelo zaebo sto nisam ugradio ga. Posebno sam poslije operacije vidjeo koliko bi mi dobrodosao,kada vise nisu imali vena na rukama,onda su me u nogu ubadali. A u mozak udara koliko boli. Plus cu primit jos najmanje 10ak kemoterapija,tako da .....
Pisem opet kada budem bolje.
Zahvaljujem svima na savjetima,moralnoj podrsci i svemu ostalom.
Van Helsing.

Tapatalk 2
miki27A

#885 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by miki27A »

Samo polako Van Helsing, bice to bolje, jos organizam nije navikao na sve to. Sto se porta tice (znaLA sam da nemam blage kako se kaze na nasem jeziku), probaj kad dodjes sebi (mozda sljedece sedmice) ipak nazvati svog doktora i pitati da ga ugrade, vjeruj da ce ti biti puuuno lakse primati sve te hemoterapije. Mislimo mi svi na tebe, nisi sam u ovome!
nova_korisnica

#886 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by nova_korisnica »

Lacrosse wrote:
Tanjamika wrote:Dragi moji,

MOja majka se vec godinu i po bori sa cetvrtim stadijem karcinoma pluca sa metastazom na mozgu. Prilikom dijagnoze pojedini doktori su joj davali tri mjeseca. Ja u to ni danas ne zelim vjerovati i niko ne treba! Treba se boriti do zadnjeg atoma snage jer nam jedino to preostaje!

Od terapija prosli smo svasta. Prvo sam surfajuci na netu nasla mogucnost gamma knife operacije za metastazu na mozgu koju smo odradili u Turskoj. Kome trebaju detalji neka se javi! To je zasada hvala bogu mirno. Onda smo krenuli na kemoterapiju Cisplatin/Gemzar, 4 ciklusa koja nije dala nikakve rezultate. Onda sam ponovo poslala nalaze na kliniku u Tursku gdje su rekli da mogu odraditi targetirano zracenje pluca. To smo odradili u septembru prosle godine. Mama je to hvala bogu dobro podnijela. Finansijski smo se iscrpili, ali vrijedilo je. Do marta je bila OK, a onda su joj opet na PET CT-u (koji smo opet odradili vani, dok CT ovdje nije pokazao nista) otkrili nove metastaze na plucima u drugom reznju. Onkoloski konzilij joj je predlozio Alimtu, to je lijek novije generacije. Za njega se sastaje posebna komisija u federalnom zavodu samo jednom mjesecno. Vec drugi mjesec ne prolazimo na toj komisiji!
Vec sam ocajna i ne znam sta da radim! Cak sam pitala da li mi mozemo sami krenuti sa terapijom misleci da posudim novce jer vise zaista nemam, pa da mi refundiraju, na sta su mi u Zavodu rekli, ukoliko to ucinim oni mi NECE refundirati nista.

Kako dalje? Ima li pacijenata koji su primali Alimtu i kako su do nje dolazili? KOga traziti u Zavodu?
Bori se ti do bankrota, a onaj koji se skolovao 25 godina kad ti kaze da nije niko prezivjeo to sto ti mati ima, je debil kojem se ne treba vjerovati.

Sad kreni po bankama pa kupi jos koji mjesec mami zivota a onda poslje gledaj kako ces odplatiti.

Izgleda da je postala sramota biti ljekar u trecerazrednoj zemlji. Odes u Tursku i tamo sve sredis, s parama bezbeli, ako moze jos jedno 20 godina zivota u Turskoj da joj kupis, nije problem, jer ti kao kcerka ne mozes da prihvatis da ti mati umire. Kako ti mati to prihvata, jel ona rekla sceri draga ako trebas raditi jedno 10 godina da odplacujes ove moderne ljekove, a ti udri i zapni? Zena ima metastazirani rak. Metastaza ko u prici, svaki PET CT nove metastaze, a ti jos jurisas?

Mozda je bolje malo da se pitas jel bolje umrti lako ili je bolje umirati u ratama.

I na kraju price, nije niko ostao iza.

A jedom kad imas metastazirani rak, nijedan rak nije isti, svaki je kao i covjek kojeg pogadja, nekom pogoduje ova nekom ova kemoterapija, ali ako je cilj kemoterapija odlaganja neizbjeznog, to nema smisla. Ako je cilj dokuciti odredjeni datum jer ce se neko ozeniti, udati, fakultet zavrsiti i slicno, onda je to nesto drugo.

Ja sam ljekar u Americi. Slucajeve kao tvoja mati saljem u hospice tj. saljem da umru. Alimtu placa medicare, hvala bogu, pa ih ja opet saljem da umru jer ljudi umiru dok ih kemoterapija razvaljuje. Na kraju pusti mater da sama donosi odluke i vidi sa njom koliko agresivna zeli da bude u svom tretmanu. Obisla je svojom patologijom par zemalja, mozda je vrijeme da se smiris ti prva, a onda i ona iza tebe.
Pozdrav svima,

vec nekoliko mjeseci ne pisem na forumu, jer nemam vremena, ali sa vremena na vrijeme provirim i procitam par tema. Neki ce se mozda sjetiti da sam i na ovoj temi, nazalost, aktivna bila.

Dragi Lacrosse, ovo sto si napisao je krajnje drsko i bezosjecajno!! Postoji senzibilniji nacin, a ti kao ljekar to bolje znas nego ja, da nekome kazes da je mozda bez smisla primjenjivati odredjene nacine terapiranja. Moja majka je prije pola godine umrla od PaCa iliti njegovih posljedica i da sam ja imala sansu da joj podarim za 10.000 KM nekoliko dodatnih dana zivota, ja bih to uradila.
Nadam se da nikada neces osjetiti kako je nekome ko se nalazi u toj situaciji i za kakve se slamke hvata! Ti kao ljekar mozda i saljes ljude da "umru" i nisi vise osjetljiv na to, ali taj neko je neciji otac, majka, brat, sestra, muz, zena...nekome sve! Vjerovatno te je plata od 200.000 $ (ako se ono dobro sjecam) mozda desenzibilirala na ovakve slucajeve....

Van Helsing, tebi zelim puno snage i sve najbolje!! Ukoliko mozes port sebi ugraditi, uradi to. Moja majka ga je imala i puno joj je olaksavalo primanje terapije.
Zovem se Zelena

#887 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Zovem se Zelena »

pop_corn wrote:Zna li neko ima li u našim apotekama sode bez aluminija?
100% znam da ima u tabletama, pravo nešto jeftino... Prah mislim da bi se mogao nabaviti. Tražiti farmaceutsku (medicinsku) sodu bikarbonu.
Grover

#888 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Grover »

Dr. Lorraine Day, prirodno lečenje raka 1

Image

LINK

Dr. Lorraine Day, prirodno lečenje raka 2

Image

LINK
pop_corn

#889 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pop_corn »

Zovem se Zelena wrote:
100% znam da ima u tabletama, pravo nešto jeftino... Prah mislim da bi se mogao nabaviti. Tražiti farmaceutsku (medicinsku) sodu bikarbonu.

Hvala ti Zelena!
Grover

#890 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Grover »

Image

Image

Image

Nastavak:

LINK
kerima1

#891 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

Samo da naisem da sam citala neki clanak u vezi ove sode bez aluminija da kod tezih oboljenja pomaze kad se koristi zajedno sa medom.
pop_corn

#892 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pop_corn »

kerima1 wrote:
Samo da naisem da sam citala neki clanak u vezi ove sode bez aluminija da kod tezih oboljenja pomaze kad se koristi zajedno sa medom.

Našla sam danas u tabletama i kupila sam 60 komada, za 1 mjesec, 2x dnevno - kako piše u članku koji si postirala.
Interesuje me je li isto - prah i tablete ili mora biti u prahu?
kerima1

#893 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

pop_corn wrote:
kerima1 wrote:

Našla sam danas u tabletama i kupila sam 60 komada, za 1 mjesec, 2x dnevno - kako piše u članku koji si postirala.
Interesuje me je li isto - prah i tablete ili mora biti u prahu?
Sad sam citala clanak o tome i pise soda u prahu evo idem ti na pp citav clanak copirati pa vidi kako ide postupak.
p.s. mislim d amogu i tablete jer kako pise soda se pomijesa sa siretom pa se saceka da zapjeni pa reko mozda se tableta uspije rastvoriti kao prah.
pop_corn

#894 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pop_corn »

Ja sam tražila ovu u prahu ali nema.....
Tražit' ću i dalje pa ako nađem javim ovdje, a do tada ne mogu mu škoditi ove tabletama :?
Zovem se Zelena

#895 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Zovem se Zelena »

Jel to nema u našim apotekama u prahu?
Što se tiče recepture, može sa melasom ili javorovim sirupom. Za med nisam čula.
pop_corn

#896 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pop_corn »

Mi smo uključili sve i svašta.....:
džumbir i med, kunica i med, čaj koji je kerima predlozila: neven, žara, kunica, hren i med, nutridrink, ulje konoplje, b17 vitamin u kapsulama, b kompleks, evo od večeras i sodu bikarbonu u tabletama.
Bojim se da nemamo baš vremena da mu dajemo jedno po jedno a kontam da mu ništa od ovoga ne može škoditi.
U zadnjih 10 dana je bio super do jučer. Jučer mu je bio prilično težak dan ali, evo, već danas je super hvala Bogu! 3h smo sjedili na terasi i razgovarali :kiss:
kerima1

#897 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

Zovem se Zelena wrote:Jel to nema u našim apotekama u prahu?
Što se tiče recepture, može sa melasom ili javorovim sirupom. Za med nisam čula.
Pise sve troje med,javorov sirup,melasom da se moze mijesati pa koje hoces evo postirat cu tex pa citajte.
Rak je kiselina, posebno mliječna kiselina koja je otpadni produkt gljivica i plijesni i živi u okruženju s vrlo malo kisika. Ukoliko se do kancerogenih stanica dovede što više molekula kisika one ugibaju. Soda bikarbona, neprijatelj svake farmaceutske industrije.

KNJIGU NA ENGLESKOM JEZIKU OD DR. MARK SIRCUS-a MOŽETE BESPLATNO SKINUTI OVDJE.

Snažno će se opirati ideji da nešto tako jefino kao što je natrijev bikarbonat može nadmašiti najskuplje farmaceutike. Postoje uvjerljivi dokazi i mnoštvo podržavajućih teorija koje upućuju na to da bi natrijev bikarbonat trebao biti primarni i univerzalni medikament za široki raspon različitih oboljenja, uključujući rak i dijabetes, kojeg bi u lječilišni postupak trebali uključiti svi terapeuti i medicinski stručnjaci za veliki broj bolesti današnjice.

Kad se radi o natrijevom bikarbonatu to je dobro proučena i shvaćena tvar. Već se desetljećima nalazi u širokoj upotrebi, čak i od strane onkologa koji ne bi željeli da njihovi pacijenti prebrzo umru zbog prevelike toksičnosti konvencionalnih tretmana. Natrijev se bikarbonat rutinski primjenjuje kako bi se spriječilo da toksičnost kemoterapeutika i zračenja uništi bubrege pacijenata ili da ih ubije. Milijuni ljudi po cijelom svijetu konzumiraju ione bikarbonata u vodi za piće u svrhu prevencije ili se pomoću njih liječe u bolnici, klinici ili hitnoj službi zbog kliničke acidoze kao i kod mnoštva drugih stanja. Natrijev bikarbonat pomaže da se svakog dana spasi nebrojeno mnogo života.

Soda bikarbona (natrijev bikarbonat) je u medicinskom smislu jasno oslikana logotipom tvrtke Arm & Hammer kao bazični radni konj medicine za kojeg bi svaki profesionalni liječnik, a i roditelj trebao znati, ali i kako ga rutinski primjenjivati. Kad se kombinira s drugim snažnim i temeljnim prirodnim tvarima kao što su magnezijev klorid i jod, svatko ima na dohvat ruke trojstvo medicinskih superheroja spremnih da odjednom ostvare znanstvena medicinska čuda. Natrijev bikarbonat je istovremeno čudesni lijek i prijatelj, to je i

tvar koju biste željeli uvijek imati pri ruci, pogotovo u današnje vrijeme ekonomskih i zdravstvenih nevolja. Ta se tvar uistinu kvalifcira kao medikament preživljavanja, a u slučaju nuklearnog rata željet ćete tu tvar imati na zalihi kako bi zaštitili bubrege i ostale osjetljive organe članova obitelji. Željet ćete je imati pri ruci za više razloga nego što uopće možete zamisliti, zato krenite u trgovinu i kupite 10-20 kilograma. Znate li da možete kupiti 25 kilograma sode bikarbone za manje od 50 dolara?

Manjak bikarbonata je na cijelom svijetu najneprepoznatljivije medicinsko stanje unatoč tome što je izuzetno uobičajeno. Problemi s kiselim pH vrijednostima (relativni manjak bikarbonatnih iona) uzima veliki danak u ljudskoj fiziologiji i što više neka osoba primi kiselog, to je veći problem za staničnu fiziologiju. Svaka biokemijska reakcija je osjetljiva na pH vrijednost jer su enzimi na tu ravnotežu posebno osjetljivi. Naša prehrana igra važnu ulogu u održavanju povoljnog tjelesnog pH. Veliki dio suvremene prehrane dovodi do smanjenja pH vrijednosti prema kiselom. Neravnoteža pH ometa stanične aktivnosti i stanične funkcije, pogotovo ako pH nastavi padati. Pretjerano kiseli pH vodi ka staničnom propadanju, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i žgaravica. Činjenica kako biološki život najbolje funkcionira u ne-kiselom (alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.

Soda bikarbona odgovorna je za transport kisika: širi krvne žile i lakše otpušta kisik u tkiva, što znači da povećava PH vrijednost / lužnatost /. Povišenje PH vrijednost mokraće spriječava kristalizaciju mokraćnih kanala.

Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, bubrežne kamence. Također stvara otrovni spoj alkosan koji stvaraju gljivice, a to znači dijabetes i konačno rak.

Oralnim uzimanje soda bikarbona izvlači Uran iz bubrega, spriječava infekciju mokraćnog mjehura, gihta, artritisa, groznicu te pomaže aktivnost gušterače za koju se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju inzulina.

U slučaju nuklearnog rata američka vojska preporučuje kupke u koje se stavi 2,5 kg sode kako bi se zaštitili bubrezi i ostali organi od ozračenosti. Pijte je svaki dan ujutro i uvečer po pola male žličice u čaši vode ali samo farmaceutsku sodu bikarbonu jer ne sadrži aluminij.

Onu koju kupite u trgovini upotrebljavajte samo za kućnu uporabu. Još je bolje ako je pijete u kombinaciji sa svježe iscijeđenim limunovim sokom ili s jabučnim octom, također svaki dan. Za teža oboljenja najdjelotvornije je ako je pijete pomiješanu sa crnom melasom, javorovim sirupom ili medom. Za ovaj tretman je propisani određeni broj dana.

Bez obzira ima li netko srčana ili neurološka oboljenja, rak ili teži oblik gripe ako uzima zajedno sodu i magnezijev klorid osigurava sebi siguran tretman. Njihovo zajedničko djelovanje učikovito odsranjuje otrove i kiseline iz svih stanica, tkiva i organa. Uzimati 4-6 mjeseci pa 2-4 mjeseca prekid.

NAČIN UPORABE SODE BIKARBONE

Koristimo je za liječenje / oralno, kupka, klistir / i za kućnu uporabu. Za liječenje obvezno koristiti farmaceutsku sodu, a za kućnu upotrebu onu koju možete kupiti u trgovini. Pijte je svaki dan 2 puta dnevno ujutro i uvečer na prazan želudac pomiješanu s vodom. Preporuča se destilirana voda.

Još je djelotvornije ako je svaki dan pijete pomiješanu s jabučnim octom ili s svježe iscijeđenim limunovim sokom.

Ovo će te pripremiti na slijedeći način. Dvije jušne žlice jabučnog octa ili dvije jušne žlice svježe iscijeđenog limunskog soka pomiješati sa pola male žličice sode. Pričekajte da zapijeni i nakon što pjena pade ulijte vode i popijte.

Ako je limun prskan sa pesticidima stavite u 2 dcl kipuće vode šaku soli i 5-6 jušnih žlica octa. Kad se voda ohladi u nju staviti limune 24 sata i dobro isprati. Ako se radi o težim bolestima pa čak i o raku pomiješajte sodu sa crnom melasom, javorovim sirupom ili medom. Ovaj tretman traje od 7-14 dana.

CRNA MELASA – Pomiješati po jednu malu žličicu melase i sode u čaši vode i piti jedanput dnevno.

JAVOROV SIRUP – Pomiješati javorov sirup i sodu u omjeru 3 naprema 1. Zagrijavati na laganoj vatri i miješati. Kad se zapijeni skinuti, uliti u bocu i čuvati u hladnjaku. Pije se jedna mala žličica dnevno.

MED – Isto kao i za javorov sirup. Klistiranje – Na 1 litru vode staviti nekoliko jušnih žlica sode.

KUPKA – / ozračenje, kemoterapija / U toplu kupku staviti 2,5 kg sode i 1,5 kg soli. Izvlači uran i ostale teške metale.

UMOR, NAPETOST MIŠIĆA, SKIDANJE MRTVIH STANICA KOŽE – U toplu kadu staviti jednu šalicu sode. Skinuti će mrtvi dio kožnih stanica i ostaviti svijetlu i mladu kožu.

BRADAVICE – Na vlažnu nakvašenu bradavicu lagano utrljati sodu. Raditi češće.

GRIPA – Za prvi dan doza je pola male žličice u čaši vode koju pijete 6 puta dnevnu u razmaku od 2 sata. Za drugi dan pijete 4 doze dnevno u razmaku od 2 sata. Treći dan pije se dvije doze po jedna ujutro i uveće.

Četvrti dan nastaviti s dvije doze.

MOKRAĆNI MJEHUR – Staviti jednu žličicu sode u čašu vode pa piti dvije čaše zaredom tri puta dnevno / znači 6 čaša /. Ovako piti prvi tjedan. Drugi tjedan isto samo piti 2 puta dnevno. Treći tjedan isto samo piti jedan put dnevno. Ne koristiti ovo više od 21 dan.

RAK PROSTATE I KOSTIJU – Pomiješati po jednu žličicu sode i melase u čaši vode i piti 4 dana zaredom po jednu čašu dnevno. Peti dan isti omjer mješavine piti 2 puta dnevno. Od 6-11 dana pomiješati po dvije male žličice melase i sode i piti 2 puta dnevno
Chuckie

#898 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Chuckie »

Kerima, koliko poznaješ osoba koje su izlječene sodom bikarbonom? I za koje si spremna predočiti medicinsku dokumentaciju o istoriji bolesti. Ovo je strašno šta se piše na ovako ozbiljnoj temi, dokle će moderacija ovo dozvoljavati?!?
pop_corn

#899 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pop_corn »

Šta je melasom i gdje se kupuje :?
kerima1

#900 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

pop_corn wrote:Mi smo uključili sve i svašta.....:
džumbir i med, kunica i med, čaj koji je kerima predlozila: neven, žara, kunica, hren i med, nutridrink, ulje konoplje, b17 vitamin u kapsulama, b kompleks, evo od večeras i sodu bikarbonu u tabletama.
Bojim se da nemamo baš vremena da mu dajemo jedno po jedno a kontam da mu ništa od ovoga ne može škoditi.
U zadnjih 10 dana je bio super do jučer. Jučer mu je bio prilično težak dan ali, evo, već danas je super hvala Bogu! 3h smo sjedili na terasi i razgovarali :kiss:
Kako se radujem da ide na bolje,a nije ni cudo koliko se vi porodica borite da ozdravi :thumbup:
Selam od mene za babuku tvog. :bih:
Post Reply