Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Stari

Post by Stari »

la mela wrote:Pa ima ih jos koji bi se seksualno svetili i polno opstili na Semirovoj piramidi, dizali muzeje u zrak, prijetili (wells, el-bosniaco, hrasno38). Visokobrazovani i tolerantni rodoljubi.
Ne, nemogu a da ne prokomnetarisem ovo sa posebnim osvrtom na ovo sto sam podebljao. Sexualno svetili ? Moram priznati da ne znam sta bi ovaj izraz trebao znaciti. Jel to znaci da ima ljudi koji na neki nacin vide sex kao vrstu osvete ...nekome ili necemu...cijenjeni forumski dopisnice imam utisak da ...uprkos cinjenici da ja ni izbliza nisam osoba koja ima previse znanja i (svjezih) iskustava u tom podrucju....ti je neko ispricao nesto vrlo pogresno o toj stvari koja se zove sex. Dozvoli da te uputim na neke od forumskih dopisnika koji o tome znaju znatno vise ... no da ne bi bilo da ti ostajem duzan odgovor.

Sex ...to je nesto lijepo...njezno i obicno ne oznacava akt neprijateljstva naprotiv...a kamoli osvete. Pokusaj se nekome sexualno osvetiti pa ces vidjeti da je to nemoguce....osim ako nisi od onih ...znas vec kojih.
la mela

Post by la mela »

novel wrote:PROFESSOR ANTHONY HARDING
President, European Association of Archaeologists

profesore, ako ste znali a, znali ste "According to your report there are indeed archaeological sites on the hill in question ? Illyrian (Iron Age), Roman and Medieval; " zasto vi profesore niste dosli i kopali zasto profesore cekati da dodje neko sa strane kako vi kazete "It adds insult to injury when rich outsiders can come in and spend large sums pursuing their absurd theories"

"The situation of professional heritage management in Bosnia-Herzegovina is, since the Bosnian war, in a poor state, with a klix number of people trying to do what they can to protect their rich heritage from looting and unmonitored or unauthorised development."

Pizda mu materina profesore zasto je Evropa dozvolila da nam "heritage" ode u qrac?? Profesore vi ste ("President, European Association of Archaeologists") 'president', zasto Evropa ne otkopava "indeed archaeological sites on the hill".......more profesore(i) mars u PM....spalite se :x ....ja cu donirati benzin :x
Evropa i svijet su vec navikli na nas slikoviti nacin izrazavanja. Evo, recimo Seselj, koji kaze cijelome sudu da mu mogu popusiti kurac (gade mi se lazni moralisti i hipokriti koji pisu qrac, a vrijedjaju na najgori moguci nacin. Hebati kao nije vulgarno?).
Sta ocekivati od naroda, ciji je otac knjizevnosti sakupljao slijedece narodne umotvorine:

"Jagode brala, nesto je ubode, mislila je da je trava, nije trava, vec kurceva glava."

"Kad sam bila mala, pisala sam tanko, a sad kurcu hvala pisam k'o iz bokala."
(Vuk Karadzic)

Zadnji citat pokazuje i totalno nepoznavanje zenske anatomije. Kao sto ne poznaju anatomiju, tako ne poznaju ni istoriju, pa ocekuju piramidu. Nacekat ce te se.
la mela

Post by la mela »

Stari wrote:
la mela wrote:Pa ima ih jos koji bi se seksualno svetili i polno opstili na Semirovoj piramidi, dizali muzeje u zrak, prijetili (wells, el-bosniaco, hrasno38). Visokobrazovani i tolerantni rodoljubi.
Ne, nemogu a da ne prokomnetarisem ovo sa posebnim osvrtom na ovo sto sam podebljao. Sexualno svetili ? Moram priznati da ne znam sta bi ovaj izraz trebao znaciti. Jel to znaci da ima ljudi koji na neki nacin vide sex kao vrstu osvete ...nekome ili necemu...cijenjeni forumski dopisnice imam utisak da ...uprkos cinjenici da ja ni izbliza nisam osoba koja ima previse znanja i (svjezih) iskustava u tom podrucju....ti je neko ispricao nesto vrlo pogresno o toj stvari koja se zove sex. Dozvoli da te uputim na neke od forumskih dopisnika koji o tome znaju znatno vise ... no da ne bi bilo da ti ostajem duzan odgovor.

Sex ...to je nesto lijepo...njezno i obicno ne oznacava akt neprijateljstva naprotiv...a kamoli osvete. Pokusaj se nekome sexualno osvetiti pa ces vidjeti da je to nemoguce....osim ako nisi od onih ...znas vec kojih.
Nismo se razumili, jer je trebalo staviti pod navodnike "seksualno svetiti", ali je ocigledno za neke ljude to nacin osvete, ponizavanja i anuliranja licnosti (silovanja po Bosni nisu bila uzivanja za zene).
Piramidos

Post by Piramidos »

opet nikavih odgovora semire ( cernie), mozda se to uzurbano pakujes za odlazak u usa, malo ti je jucer zamjenik tihica sanuo na uho da si precero pa sad na hladjenje c c c c
Vidimo se u subotu ali ispred parlamenta ima vaznih pitanja u ovoj zemlji od ublehe.
p.s. ludvig ti je malo pretjerao kod onog malog na blogu sa onim spermatozoidnim zadovoljavanjem.
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll: sta li je tebi :roll:
la mela

Post by la mela »

qwertyuiop?\123456
Kombinovanjem razlicitih tipki mogu se izrazavati. E+v+o = Evo
Sjajno. Mogu svijetu da pokazem sta i kako mislim i kako se izrazavam. Ako opsujem sa namjerom da uvrijedim, biti cu vulgaran i nekulturan. Ako prijetim paljenjem i dizanjem u zrak muzeja, u meni je latentni terorista koji ceka svojih pet minuta (nije tesko zabu u vodu utjerati). To dosta govori. Ako moderator na uvrede upucene drugima ne reaguje, da li to znaci da ih odobrava? Ako ih odobrava i ako nije nepristrasan, onda ne bi trebao biti moderator.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Piramidos wrote:opet nikavih odgovora semire ( cernie), mozda se to uzurbano pakujes za odlazak u usa, malo ti je jucer zamjenik tihica sanuo na uho da si precero pa sad na hladjenje c c c c
Vidimo se u subotu ali ispred parlamenta ima vaznih pitanja u ovoj zemlji od ublehe.
p.s. ludvig ti je malo pretjerao kod onog malog na blogu sa onim spermatozoidnim zadovoljavanjem.
A da tebe sta ne boli dijete drago. Mozda fali boba. Sta ti je? Ti si opterecen sa Semirom i piramidom. Spavas li? Tebi kao da se otkopava piramida u avliji. A vidim da si i dobro informisan o saputanjima na uvce. Ajde ti nama lijepo odgovori sta tebe tisti i muci. Istresi to iz sebe mozda te i shvatimo, ko zna.
hrasno38

Post by hrasno38 »

la mela wrote:qwertyuiop?\123456
Sjajno. Mogu svijetu da pokazem sta i kako mislim i kako se izrazavam. Ako opsujem sa namjerom da uvrijedim, biti cu vulgaran i nekulturan. Ako prijetim paljenjem i dizanjem u zrak muzeja, u meni je latentni terorista koji ceka svojih pet minuta (nije tesko zabu u vodu utjerati). To dosta govori. Ako moderator na uvrede upucene drugima ne reaguje, da li to znaci da ih odobrava? Ako ih odobrava i ako nije nepristrasan, onda ne bi trebao biti moderator.
A procita li ti ovdje naslov teme ili ti je to promaklo. Ajde napisi nesto vezano za ovu temu a vjezbanje praktikuj u slobodno vrijeme ili otvori jednu temu koja ce se zvati "Ovdje vjezbamo". Nevulgarno i kulturno te molim da se ipak drzis teme ako ti to nije tesko.
Harrys

Post by Harrys »

Jabuko,imas pice od mene u Bar Harem.
:lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

na kojim si ti bobama Tita ti?
Ovo nije uvreda, vec jednostavno pitanje... :roll:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

[
b]Počelo pripreme za iskopavanja na istorčnoj strani Visočice [/b]

Iako su u četvrtak bile nepovoljne meteorološke prilike za penjanje na Visočicu, a pogotovo ra radove, „bosanska piramida sunca“ je bila, ponovo, dobro posjećena. Radnicima koji su angažovani od Fondacija su se pridružili mještani MZ Kula Banjer, njih 40. Među njima su bile dvije žene i čovjek bez noge, koji je došao pomoći, ali i upoznati se sa Semirom. Planirane obaveza za četvrtak su se odnosile na pripremanje terena za iskopavanja na istočnoj strani. Teren je očišćen od vegetacije, i prva ispopavanja su počela.
Na platou je sve mirno i tiho. Kiša je „ušutila“ uobićajenu vrevu, a ekipe su usmjerene na postavljanje nove ograde oko privatnog posjeda, koja je poskidana i zapaljena prije nekoliko dana. To međutim, nije interesovalo strane novinare koji su, uprkos lošem vremenu posjetili Visočicu. Tako je Craig Smith, dopisnik New York Times-a za Evropu, u trodnevnoj posjeti BiH i Visokom. Sa Semirom je obišao sve interesantne lokacije, a upoznao se i sa piramidom mjeseca na Plješevici. Pored njega tu je bila i poljska televizija, a najavljen je dolazak jedne mađarske TV kuće i RTL-a.
la mela

Post by la mela »

@mIRCerka

Kako ti jednostavno odgovoriti, a da ti to bude pristupacno?
car-x

Post by car-x »

El-bosniaco wrote:
Iako su u četvrtak bile nepovoljne meteorološke prilike za penjanje na Visočicu, a pogotovo ra radove, „bosanska piramida sunca“ je bila, ponovo, dobro posjećena. Radnicima koji su angažovani od Fondacija su se pridružili mještani MZ Kula Banjer, njih 40. Među njima su bile dvije žene i čovjek bez noge, koji je došao pomoći, ali i upoznati se sa Semirom. Planirane obaveza za četvrtak su se odnosile na pripremanje terena za iskopavanja na istočnoj strani. Teren je očišćen od vegetacije, i prva ispopavanja su počela.
Na platou je sve mirno i tiho. Kiša je „ušutila“ uobićajenu vrevu, a ekipe su usmjerene na postavljanje nove ograde oko privatnog posjeda, koja je poskidana i zapaljena prije nekoliko dana. To međutim, nije interesovalo strane novinare koji su, uprkos lošem vremenu posjetili Visočicu. Tako je Craig Smith, dopisnik New York Times-a za Evropu, u trodnevnoj posjeti BiH i Visokom. Sa Semirom je obišao sve interesantne lokacije, a upoznao se i sa piramidom mjeseca na Plješevici. Pored njega tu je bila i poljska televizija, a najavljen je dolazak jedne mađarske TV kuće i RTL-a.
[/quote]

drago mi je, ja sam craig.. i meni je pravo drago.. ja sam piramida.. a zovu me jos i mjesecnica.. ;)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

drago mi je, ja sam craig.. i meni je pravo drago.. ja sam piramida.. a zovu me jos i mjesecnica..
bog s tobom covjece :-?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

la mela wrote:@mIRCerka

Kako ti jednostavno odgovoriti, a da ti to bude pristupacno?
potrudi se da to budu dvoslozne rijeci jer nesto komplikovanije ne mogu shvatiti...
:D
la mela

Post by la mela »

Sje-di i uci.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

la mela wrote:VELIKIM SLOVIMA PISEM.
malim slovima pisem.
Ova tastatura je mocna. Isti ljudi ovdje pisu, neki su promijenili nick, kriticarka nikova i dalje lupa po tastaturi. Sve je ok. Smiren sam. Koncentrisan sam na unutrasnje oko koje sve vidi. Zmajevo oko. Stairway scare Dan Dare who's there?
Član od: 26 apr 2006
Ukupno komentara: 16
[0.00% od ukupno / 16.00 komentara na dan]
Nađi sve komentare korisnika: la mela
opa bato...sinoc se registrovao...postirao svega i svacega...a sve ko biva znas...bem ti ZNANJE... :D

kako ti se bolan da vise? pa makar promijeni stil pisanja da te ne prokontamo, cak i mi priglupi, nakon prvih 20 postova....
la mela

Post by la mela »

mIRCerka wrote:
malim slovima pisem.
Ova tastatura je mocna. Isti ljudi ovdje pisu, neki su promijenili nick, kriticarka nikova i dalje lupa po tastaturi. Sve je ok. Smiren sam. Koncentrisan sam na unutrasnje oko koje sve vidi. Zmajevo oko. Stairway scare Dan Dare who's there?
opa bato...sinoc se registrovao...postirao svega i svacega...a sve ko biva znas...bem ti ZNANJE... :D

kako ti se bolan da vise? pa makar promijeni stil pisanja da te ne prokontamo, cak i mi priglupi, nakon prvih 20 postova....
Obscured by the clouds?

Lime and limpid green, a second scene
A fight between the blue you once knew.
Floating down, the sound resounds
Around the icy waters underground.
Jupiter and Saturn, Oberon, Miranda
And Titania, Neptune, Titan.
Stars can frighten.

Blinding signs flap,
Flicker, flicker, flicker blam. Pow, pow.
Stairway scare Dan Dare who's there?
Lime and limpid green
The sounds surrounds the icy waters underground
Lime and limpid green
The sounds surrounds the icy waters underground.
hrasno38

Post by hrasno38 »

la mela wrote:
mIRCerka wrote:
malim slovima pisem.

Obscured by the clouds?

Stars can frighten.

Blinding signs flap,
Lime and limpid green
Lime and limpid green

Ooooo vratia se barba sa piramide da malo pojaca prve redove. Bas si nam nedostajao kao 8 dan u sedmici. Ajmo sad ispocetka sa visom filozofijom.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

la mela wrote:
mIRCerka wrote:
malim slovima pisem.

Obscured by the clouds?

Stars can frighten.

Blinding signs flap,
Lime and limpid green
Lime and limpid green
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kako da ti odgovorim....pravimjernice..kad ti sve znas...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

:-) ponesena cudnim valom...srece...sto se otpisani vratio... :-D
hrasno38

Post by hrasno38 »

mIRCerka wrote::-) ponesena cudnim valom...srece...sto se otpisani vratio... :-D
Evo meni i suza kanu od radosti.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

hrasno, ne zachatavaj :faraon: :faraon1:
Last edited by mIRCerka on 27/04/2006 15:26, edited 1 time in total.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Image
Mladen Vlahović profesionalni konobar sa otoka Brača priključio se kao volonter na istraživanju sonde otvorene u podnožju brda Visočica.

«Ovdje se osjećam fenomenalno, tako da mi je žao što sam pogodio posao tokom ljeta na Braču. Odličan osjećaj je kad naslonite ruku na ove otkrivene ploče. Priča o akumuliranoj energiji i zračenju piramida lako se može potvrditi ovdje, jer radio aparat kod mojih kolega ne može raditi duže od pola minute. Kad se vratim na Brač uslijediće dobra marketinška kampanja za Bosansku piramidu Sunca. Ko zna, možda se vidimo na jesen.»
sta reci, tuzno brate tuzno, da nashi bosanci nevjeruju a hrvati da vjeruju da ima u nashoj domovini piramida, :-? cudna jada od naroda, sreca pa su to vecinom pojedicni

Image

LJudi koja je ovo strana visocice ???? treba mi hitno da znam

Image

Prve kamene blokove nakon instrukcija koje mu je dao domaćin kuće smještene u podnožju Visočice otkrio je legendarni planinar Amir Suša.

«Trebali ste vidjeti to uzbuđenje među radnicima kada smo počeli otkrivati blokove. Jednostavno sam ih osjetio pod nogama. Radili smo udarnički do kasno u noć, kada je Semir i zvanično rekao da smo dobili rat. Za petnaestak dana kameni blokovi će biti vidljivi i iz centra čaršije.»

e ovo je strava izjava 8) mogu mislit kako su se osjecali kad su se ukazale ploce , wooow
Locked