Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#876 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote:
KatarinaKosaca wrote:Volila sam ja sjest i kod PInje i kod Čole, i kod Maše, ali najviše kod Čole preko dana kad je proljeće ili ljeto. Lijepo pogled, lijepa terasa... baš lijepo. Na muziku nisam išla tamo. Muzika Jekovac :oops: , kad je Bilal držao. Lom :D
-mala išla kad je Rizo Hamidovic pjevo :D
:D :dance:
muha_sa

#877 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

KatarinaKosaca wrote:
muha_sa wrote:
KatarinaKosaca wrote:Volila sam ja sjest i kod PInje i kod Čole, i kod Maše, ali najviše kod Čole preko dana kad je proljeće ili ljeto. Lijepo pogled, lijepa terasa... baš lijepo. Na muziku nisam išla tamo. Muzika Jekovac :oops: , kad je Bilal držao. Lom :D
:D :dance:
-oklen ti lova :lol: :lol:
KatarinaKosaca

#878 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote:-oklen ti lova :lol: :lol:
Ne volim ljude koji kukaju za prošlim vremenima, ali fakat je bilo bolje vrijeme... Uvijek se imalo za kafane, a tad sam bila student. Sad radim, pa nema šanse da bih mogla svaku veče u kafanu ili 3x dnevno..

al, nisam kitila Rizu cenerima :D

Jel ko išao u Alpinu kod Brace?
muha_sa

#879 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

KatarinaKosaca wrote:
Ne volim ljude koji kukaju za prošlim vremenima, ali fakat je bilo bolje vrijeme... Uvijek se imalo za kafane, a tad sam bila student. Sad radim, pa nema šanse da bih mogla svaku veče u kafanu ili 3x dnevno..

-eeeeeeeeeeeee :-) u ona doba smo i kavaljeri bili :D dama nije smjela ni pomislit trznut se za novcanik.

- mi smo bogme i rintali i zaradjivali--a bogme i trošili :lol:
memx

#880 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by memx »

muha_sa wrote:
KatarinaKosaca wrote:

-eeeeeeeeeeeee :-) u ona doba smo i kavaljeri bili :D dama nije smjela ni pomislit trznut se za novcanik.

- mi smo bogme i rintali i zaradjivali--a bogme i trošili :lol:
Ovo je istina. Stvarno se ne sjećam da sam kad platila piće, osim onog prvog kad tek izađem. Pravi kavaljeri. Još se uvrijede ako ja nekad probam platiti. :-D
KatarinaKosaca

#881 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote:-eeeeeeeeeeeee :-) u ona doba smo i kavaljeri bili :D dama nije smjela ni pomislit trznut se za novcanik.
:roll: :roll: Jel pričamo o istom gradu? :lol: :lol: :lol: šalim se... To se nije gledalo ko plati i kad. I sa rajom tako isto. Ko ima taj plati. Nisam nešto ja taj odnos ikada doživjela. I neka nisam, emancipacija :oops:
memx

#882 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by memx »

KatarinaKosaca wrote:
muha_sa wrote:-eeeeeeeeeeeee :-) u ona doba smo i kavaljeri bili :D dama nije smjela ni pomislit trznut se za novcanik.
:roll: :roll: Jel pričamo o istom gradu? :lol: :lol: :lol: šalim se... To se nije gledalo ko plati i kad. I sa rajom tako isto. Ko ima taj plati. Nisam nešto ja taj odnos ikada doživjela. I neka nisam, emancipacija :oops:
Ti si se borila da platiš?! :wink: Ha ha sad kad razmišljam, nije ni bilo lako ovim našim drugarima i momcima, uvijek nas bilo u grupi puno cura 7-8, pa su se oni refenali nešto, toga se sjećam.
vrtlar

#883 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vrtlar »

Ja mislim da sve ove bivse kafandjije znam ako nista ono iz vidjenja.A za muhu meni se cini da se onaj kafic iza tri sesira zvao krim ili krin.A jeli ko zalazio u idu dani prema Blazuju,riblji restoran na Ilidji prema Hrasnici mi ga tako zvali a da li se tako zvao ne znam.Kod Stake u Lukavici.
Gusztav

#884 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Gusztav »

muha_sa wrote:
..........i braća Serbezovski sa ciganima sa Šutke :)
KatarinaKosaca

#885 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

vrtlar wrote:Ja mislim da sve ove bivse kafandjije znam ako nista ono iz vidjenja.A za muhu meni se cini da se onaj kafic iza tri sesira zvao krim ili krin.A jeli ko zalazio u idu dani prema Blazuju,riblji restoran na Ilidji prema Hrasnici mi ga tako zvali a da li se tako zvao ne znam.Kod Stake u Lukavici.
Da nije kod stake na vracama? Na janjetinu? Joj to Krin mi pravo nešto poznato...... :? Sad ću se opet zadeverati..
vrtlar

#886 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vrtlar »

KatarinaKosaca wrote:
vrtlar wrote:Ja mislim da sve ove bivse kafandjije znam ako nista ono iz vidjenja.A za muhu meni se cini da se onaj kafic iza tri sesira zvao krim ili krin.A jeli ko zalazio u idu dani prema Blazuju,riblji restoran na Ilidji prema Hrasnici mi ga tako zvali a da li se tako zvao ne znam.Kod Stake u Lukavici.
Da nije kod stake na vracama? Na janjetinu? Joj to Krin mi pravo nešto poznato...... :? Sad ću se opet zadeverati..
Ma na onoj trebevickoj magistrali moze biti da je u visini vraca.Ne mogu sad da se sjetim tacno.PA kod Softe kod studentskog doma, e tu sam jeo dobru koljenicu.
KatarinaKosaca

#887 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

vrtlar wrote:Ma na onoj trebevickoj magistrali moze biti da je u visini vraca.Ne mogu sad da se sjetim tacno.PA kod Softe kod studentskog doma, e tu sam jeo dobru koljenicu.
Ma, ja na vracama. Nego, čekaj :? zar nije Softa držao neki pansion na Palama? Poslije je umro....
Ako mislimo na istog, Softa bivši bokser. Sa Bjelava je mislim bio, pa se to slaže sa studentskim domovima
Što bi sad jednu koljenicu :roll:
*mima*

#888 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

Sta je Softa drzo kod st.domova :?
vrtlar

#889 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vrtlar »

KatarinaKosaca wrote:
vrtlar wrote:Ma na onoj trebevickoj magistrali moze biti da je u visini vraca.Ne mogu sad da se sjetim tacno.PA kod Softe kod studentskog doma, e tu sam jeo dobru koljenicu.
Ma, ja na vracama. Nego, čekaj :? zar nije Softa držao neki pansion na Palama? Poslije je umro....
Ako mislimo na istog, Softa bivši bokser. Sa Bjelava je mislim bio, pa se to slaže sa studentskim domovima
Što bi sad jednu koljenicu :roll:

Pojma nemam da li je bio bokser,Softa kod studenstkog doma u Nedjaricima.A krin ti je bio iza tri sesira nekad je tamo bila knjizara svjetlost ne znam da li je u njoj otvoren ili pored ja bio nekoliko puta.
poznanik

#890 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

Nije "kafić", ali je u kontekstu teme, jer, kad već spominjemo Čolu, Pinju, Staku itd. red je da spomenemo i "Jekovac". Sjećam se kao dijete da je tu vikendom bila muzika u živo, čak neki pričaju da je tu zapjevala i Silvana Armenulić, i da je skoro redovno bilo "flaša u letu"... :D A dole ispod, na stijeni, redovno su se okretala 2-3 ražnja... :D
vrtlar

#891 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vrtlar »

*mima* wrote:Sta je Softa drzo kod st.domova :?

Ma u Nedjaricima u onoj ulici nekad se zvala aleja Branka Bujica meni se cini odma na pocetku ulice preko puta njega bio travar.
KatarinaKosaca

#892 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

poznanik wrote:Nije "kafić", ali je u kontekstu teme, jer, kad već spominjemo Čolu, Pinju, Staku itd. red je da spomenemo i "Jekovac". Sjećam se kao dijete da je tu vikendom bila muzika u živo, čak neki pričaju da je tu zapjevala i Silvana Armenulić, i da je skoro redovno bilo "flaša u letu"... :D A dole ispod, na stijeni, redovno su se okretala 2-3 ražnja... :D
Spomenuto. Malo iznad . I rizo Hamidović :)
Last edited by KatarinaKosaca on 20/12/2011 12:10, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#893 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

vrtlar wrote:
*mima* wrote:Sta je Softa drzo kod st.domova :?

Ma u Nedjaricima u onoj ulici nekad se zvala aleja Branka Bujica meni se cini odma na pocetku ulice preko puta njega bio travar.
Nije to ovo na šta sam ja mislila
muha_sa

#894 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

poznanik wrote:Nije "kafić", ali je u kontekstu teme, jer, kad već spominjemo Čolu, Pinju, Staku itd. red je da spomenemo i "Jekovac". Sjećam se kao dijete da je tu vikendom bila muzika u živo, čak neki pričaju da je tu zapjevala i Silvana Armenulić, i da je skoro redovno bilo "flaša u letu"... :D A dole ispod, na stijeni, redovno su se okretala 2-3 ražnja... :D
-ne znam da je skoro redovno bilo "flaša u letu" --cesto smo znali osjest al se ne sjecam nekog veceg belaja.
-da ovom spisku dodamo i kod Kića na Zmajevcu--Toma Zdravkovic i varen i pecen :) pokoj mu duši :(
muha_sa

#895 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

-riblji odmah kad most predješ pa s lijeve strane :D tad se hanuma izvodila-tu i u Kristal--ljtne bašte.
- u "Idu dani" se ponekad znalo zalutat.odmah uz kamp-na čošku. :D
poznanik

#896 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

muha_sa wrote:...-da ovom spisku dodamo i kod Kića na Zmajevcu--Toma Zdravkovic i varen i pecen :) pokoj mu duši :(
Stari se, stari... :D

South Blue Mama

#897 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by South Blue Mama »

hajd' Boga ti poznanik, jah Zmajevac, jah Zlatiste, kako god ono je mrijestiliste

Muha - tata mi je u taj vakat radio u Kristalu :D
vrtlar

#898 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vrtlar »

muha_sa wrote:
-riblji odmah kad most predješ pa s lijeve strane :D tad se hanuma izvodila-tu i u Kristal--ljtne bašte.
- u "Idu dani" se ponekad znalo zalutat.odmah uz kamp-na čošku. :D

Tu u ribljem restoranu je tek poceo Halid Beslic pjevati.Koliko se mogu sjetiti Necko Esadovic,svirao gitaru a bubnjeve Cako sa Sirokace kasnije imao drumsko razbojnistvo taxisti oteo pare na Trebevicu.
muha_sa

#899 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

South Blue Mama wrote:hajd' Boga ti poznanik, jah Zmajevac, jah Zlatiste, kako god ono je mrijestiliste

Muha - tata mi je u taj vakat radio u Kristalu :D
:lol: :lol: :lol: :lol:

joooooooooooooojjjjjjjjjjjjj :-) Zlatište :lol: lapsus u pisanju--a nije ni cudo kad sam metuzalemcina fosilna :lol:

-mamice-Kristal je bio u taj vakat :thumbup: hem dobra usluga-hem lijepo za sjest-hem bez belaja :)
-evo sijaset :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: za maju princezu :-D
*mima*

#900 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

tako sam ja u neka doba sjela na pod pored stola i zovem konobara.......daj mi jos jednu da popijem s nogu.......
Post Reply