muha_sa wrote:-mala išla kad je Rizo Hamidovic pjevoKatarinaKosaca wrote:Volila sam ja sjest i kod PInje i kod Čole, i kod Maše, ali najviše kod Čole preko dana kad je proljeće ili ljeto. Lijepo pogled, lijepa terasa... baš lijepo. Na muziku nisam išla tamo. Muzika Jekovac, kad je Bilal držao. Lom
Sarajevski kafici nekad i sad...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#876 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
- muha_sa
#877 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
-oklen ti lovaKatarinaKosaca wrote:muha_sa wrote:-mala išla kad je Rizo Hamidovic pjevoKatarinaKosaca wrote:Volila sam ja sjest i kod PInje i kod Čole, i kod Maše, ali najviše kod Čole preko dana kad je proljeće ili ljeto. Lijepo pogled, lijepa terasa... baš lijepo. Na muziku nisam išla tamo. Muzika Jekovac, kad je Bilal držao. Lom
![]()
- KatarinaKosaca
#878 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ne volim ljude koji kukaju za prošlim vremenima, ali fakat je bilo bolje vrijeme... Uvijek se imalo za kafane, a tad sam bila student. Sad radim, pa nema šanse da bih mogla svaku veče u kafanu ili 3x dnevno..muha_sa wrote:-oklen ti lova![]()
al, nisam kitila Rizu cenerima
Jel ko išao u Alpinu kod Brace?
- muha_sa
#879 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
-eeeeeeeeeeeeeKatarinaKosaca wrote:Ne volim ljude koji kukaju za prošlim vremenima, ali fakat je bilo bolje vrijeme... Uvijek se imalo za kafane, a tad sam bila student. Sad radim, pa nema šanse da bih mogla svaku veče u kafanu ili 3x dnevno..muha_sa wrote:-oklen ti lova![]()
al, nisam kitila Rizu cenerima![]()
Jel ko išao u Alpinu kod Brace?
- mi smo bogme i rintali i zaradjivali--a bogme i trošili
-
memx
#880 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ovo je istina. Stvarno se ne sjećam da sam kad platila piće, osim onog prvog kad tek izađem. Pravi kavaljeri. Još se uvrijede ako ja nekad probam platiti.muha_sa wrote:-eeeeeeeeeeeeeKatarinaKosaca wrote:Ne volim ljude koji kukaju za prošlim vremenima, ali fakat je bilo bolje vrijeme... Uvijek se imalo za kafane, a tad sam bila student. Sad radim, pa nema šanse da bih mogla svaku veče u kafanu ili 3x dnevno..muha_sa wrote:-oklen ti lova![]()
al, nisam kitila Rizu cenerima![]()
Jel ko išao u Alpinu kod Brace?u ona doba smo i kavaljeri bili
dama nije smjela ni pomislit trznut se za novcanik.
- mi smo bogme i rintali i zaradjivali--a bogme i trošili
- KatarinaKosaca
#881 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
muha_sa wrote:-eeeeeeeeeeeeeu ona doba smo i kavaljeri bili
-
memx
#882 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ti si se borila da platiš?!KatarinaKosaca wrote:muha_sa wrote:-eeeeeeeeeeeeeu ona doba smo i kavaljeri bili
![]()
Jel pričamo o istom gradu?
![]()
![]()
šalim se... To se nije gledalo ko plati i kad. I sa rajom tako isto. Ko ima taj plati. Nisam nešto ja taj odnos ikada doživjela. I neka nisam, emancipacija
- vrtlar
#883 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ja mislim da sve ove bivse kafandjije znam ako nista ono iz vidjenja.A za muhu meni se cini da se onaj kafic iza tri sesira zvao krim ili krin.A jeli ko zalazio u idu dani prema Blazuju,riblji restoran na Ilidji prema Hrasnici mi ga tako zvali a da li se tako zvao ne znam.Kod Stake u Lukavici.
- Gusztav
#884 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
..........i braća Serbezovski sa ciganima sa Šutkemuha_sa wrote:-mala išla kad je Rizo Hamidovic pjevoKatarinaKosaca wrote:Volila sam ja sjest i kod PInje i kod Čole, i kod Maše, ali najviše kod Čole preko dana kad je proljeće ili ljeto. Lijepo pogled, lijepa terasa... baš lijepo. Na muziku nisam išla tamo. Muzika Jekovac, kad je Bilal držao. Lom
- KatarinaKosaca
#885 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Da nije kod stake na vracama? Na janjetinu? Joj to Krin mi pravo nešto poznato......vrtlar wrote:Ja mislim da sve ove bivse kafandjije znam ako nista ono iz vidjenja.A za muhu meni se cini da se onaj kafic iza tri sesira zvao krim ili krin.A jeli ko zalazio u idu dani prema Blazuju,riblji restoran na Ilidji prema Hrasnici mi ga tako zvali a da li se tako zvao ne znam.Kod Stake u Lukavici.
- vrtlar
#886 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ma na onoj trebevickoj magistrali moze biti da je u visini vraca.Ne mogu sad da se sjetim tacno.PA kod Softe kod studentskog doma, e tu sam jeo dobru koljenicu.KatarinaKosaca wrote:Da nije kod stake na vracama? Na janjetinu? Joj to Krin mi pravo nešto poznato......vrtlar wrote:Ja mislim da sve ove bivse kafandjije znam ako nista ono iz vidjenja.A za muhu meni se cini da se onaj kafic iza tri sesira zvao krim ili krin.A jeli ko zalazio u idu dani prema Blazuju,riblji restoran na Ilidji prema Hrasnici mi ga tako zvali a da li se tako zvao ne znam.Kod Stake u Lukavici.Sad ću se opet zadeverati..
- KatarinaKosaca
#887 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ma, ja na vracama. Nego, čekajvrtlar wrote:Ma na onoj trebevickoj magistrali moze biti da je u visini vraca.Ne mogu sad da se sjetim tacno.PA kod Softe kod studentskog doma, e tu sam jeo dobru koljenicu.
Ako mislimo na istog, Softa bivši bokser. Sa Bjelava je mislim bio, pa se to slaže sa studentskim domovima
Što bi sad jednu koljenicu
- vrtlar
#889 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
KatarinaKosaca wrote:Ma, ja na vracama. Nego, čekajvrtlar wrote:Ma na onoj trebevickoj magistrali moze biti da je u visini vraca.Ne mogu sad da se sjetim tacno.PA kod Softe kod studentskog doma, e tu sam jeo dobru koljenicu.zar nije Softa držao neki pansion na Palama? Poslije je umro....
Ako mislimo na istog, Softa bivši bokser. Sa Bjelava je mislim bio, pa se to slaže sa studentskim domovima
Što bi sad jednu koljenicu
Pojma nemam da li je bio bokser,Softa kod studenstkog doma u Nedjaricima.A krin ti je bio iza tri sesira nekad je tamo bila knjizara svjetlost ne znam da li je u njoj otvoren ili pored ja bio nekoliko puta.
- poznanik
#890 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Nije "kafić", ali je u kontekstu teme, jer, kad već spominjemo Čolu, Pinju, Staku itd. red je da spomenemo i "Jekovac". Sjećam se kao dijete da je tu vikendom bila muzika u živo, čak neki pričaju da je tu zapjevala i Silvana Armenulić, i da je skoro redovno bilo "flaša u letu"...
A dole ispod, na stijeni, redovno su se okretala 2-3 ražnja... 
- vrtlar
#891 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
*mima* wrote:Sta je Softa drzo kod st.domova
Ma u Nedjaricima u onoj ulici nekad se zvala aleja Branka Bujica meni se cini odma na pocetku ulice preko puta njega bio travar.
- KatarinaKosaca
#892 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Spomenuto. Malo iznad . I rizo Hamidovićpoznanik wrote:Nije "kafić", ali je u kontekstu teme, jer, kad već spominjemo Čolu, Pinju, Staku itd. red je da spomenemo i "Jekovac". Sjećam se kao dijete da je tu vikendom bila muzika u živo, čak neki pričaju da je tu zapjevala i Silvana Armenulić, i da je skoro redovno bilo "flaša u letu"...A dole ispod, na stijeni, redovno su se okretala 2-3 ražnja...
Last edited by KatarinaKosaca on 20/12/2011 12:10, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#893 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Nije to ovo na šta sam ja mislilavrtlar wrote:*mima* wrote:Sta je Softa drzo kod st.domova
Ma u Nedjaricima u onoj ulici nekad se zvala aleja Branka Bujica meni se cini odma na pocetku ulice preko puta njega bio travar.
- muha_sa
#894 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
-ne znam da je skoro redovno bilo "flaša u letu" --cesto smo znali osjest al se ne sjecam nekog veceg belaja.poznanik wrote:Nije "kafić", ali je u kontekstu teme, jer, kad već spominjemo Čolu, Pinju, Staku itd. red je da spomenemo i "Jekovac". Sjećam se kao dijete da je tu vikendom bila muzika u živo, čak neki pričaju da je tu zapjevala i Silvana Armenulić, i da je skoro redovno bilo "flaša u letu"...A dole ispod, na stijeni, redovno su se okretala 2-3 ražnja...
-da ovom spisku dodamo i kod Kića na Zmajevcu--Toma Zdravkovic i varen i pecen
- muha_sa
#895 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
-riblji odmah kad most predješ pa s lijeve stranevrtlar wrote:Ja mislim da sve ove bivse kafandjije znam ako nista ono iz vidjenja.A za muhu meni se cini da se onaj kafic iza tri sesira zvao krim ili krin.A jeli ko zalazio u idu dani prema Blazuju,riblji restoran na Ilidji prema Hrasnici mi ga tako zvali a da li se tako zvao ne znam.Kod Stake u Lukavici.
- u "Idu dani" se ponekad znalo zalutat.odmah uz kamp-na čošku.
- poznanik
#896 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Stari se, stari...muha_sa wrote:...-da ovom spisku dodamo i kod Kića na Zmajevcu--Toma Zdravkovic i varen i pecenpokoj mu duši
![]()
- South Blue Mama
#897 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
hajd' Boga ti poznanik, jah Zmajevac, jah Zlatiste, kako god ono je mrijestiliste
Muha - tata mi je u taj vakat radio u Kristalu
- vrtlar
#898 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
muha_sa wrote:-riblji odmah kad most predješ pa s lijeve stranevrtlar wrote:Ja mislim da sve ove bivse kafandjije znam ako nista ono iz vidjenja.A za muhu meni se cini da se onaj kafic iza tri sesira zvao krim ili krin.A jeli ko zalazio u idu dani prema Blazuju,riblji restoran na Ilidji prema Hrasnici mi ga tako zvali a da li se tako zvao ne znam.Kod Stake u Lukavici.tad se hanuma izvodila-tu i u Kristal--ljtne bašte.
- u "Idu dani" se ponekad znalo zalutat.odmah uz kamp-na čošku.
Tu u ribljem restoranu je tek poceo Halid Beslic pjevati.Koliko se mogu sjetiti Necko Esadovic,svirao gitaru a bubnjeve Cako sa Sirokace kasnije imao drumsko razbojnistvo taxisti oteo pare na Trebevicu.
- muha_sa
#899 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
South Blue Mama wrote:hajd' Boga ti poznanik, jah Zmajevac, jah Zlatiste, kako god ono je mrijestiliste
joooooooooooooojjjjjjjjjjjjj
-mamice-Kristal je bio u taj vakat
-evo sijaset
-
*mima*
#900 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
poznanik wrote:Nije "kafić", ali je u kontekstu teme, jer, kad već spominjemo Čolu, Pinju, Staku itd. red je da spomenemo i "Jekovac". Sjećam se kao dijete da je tu vikendom bila muzika u živo, čak neki pričaju da je tu zapjevala i Silvana Armenulić, i da je skoro redovno bilo "flaša u letu"...A dole ispod, na stijeni, redovno su se okretala 2-3 ražnja...
tako sam ja u neka doba sjela na pod pored stola i zovem konobara.......daj mi jos jednu da popijem s nogu.......