Sulejman Bugari
- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#876 Re: Sulejman Bugari
Sve je to uredu, ni ja ne podrzavam taj vid drzave, mislim da u njoj svi ljudi nemaju jednaka prava i da nemaju licne slobode, ali ne znam kakve to veze ima sa Bugarijem, jednostavno on moze biti nekome dobar ili ne, a ja se sa mnogima ne slazem u nekim ideolosko-politickim stavovima, sto ne zanci da oni nisu bolji ljudi od mene, ovaj covjek je jednostavno dobar covjek to mozete osjetiti ili ne, nekome se ne svidja nekome svidja i to je to, ali kategoricno odbijanje i negiranje jednog covjeka koji jos nikome nije naudio nego kao sto procitah pomogao mnogima je po meni odvratno, ako zaradjuje pare neka treba da zivi od neceg, mnogi od vas su glasali za vece lopove na izborima koji nisu nikom pomogli osim sebi, a ove sa maramama i bradama sto negiraju svakoga ko ne prijeti i ne ruzi ne bih komentarisao, jednostavno problem je sto ovakav covjek ima njih za protivnika i ljude koji su kategoricki protiv vjere, ja kao covjek koji nije religiozan ne zaludujem se o dzennetu i vjecnom miru i ljepoti niti sam primjetio da Bugari fata na tu kartu, a po nekima bi najbolje bilo da se Bugari dere, lupa i prica protiv drugih ljudi, tada bi mozda bio dobar i njima, ali eto on to ne radi i covjek je fin, miran i dobrocudan, moje misljenje na osnovu toga sto iamh cast popricat sa jednim ovakvim covjekom i ne primjetih u njegovim rjecima mrznju, zavist i slicne ohole stvari, naprotiv primjetih dobrocudnost, a da li postuje nekog revolucionara, to je za mene nebitno, ja ne postujem takav vid drzavnog uredjenja i to je to, ali to ga ne cini losim covjekom jer jednostavno to nije, ne mozemo svi isto misliti o razlicitim stvarima, ali kada je u pitanju ljudskost tu postoje dvije stvari ili si dobar ili zao, a hafiz Bugari je definitivno dobar covjek.
- HAVANA
#877 Re: Sulejman Bugari
Pojma nemam kakav je ovaj bugari nit me to interesuje ali pomogao mi je dvojici drugova da se izvuku iz droge.Dugogodisnji ovisnici kod kojih je dobra zajebancija prerasla u bolest,sada su cisti,zene,djeca...
Potrebno im je bilo to nesto sto im je on dao,nasli su taj neki put i po njihovim rijecima on im je jako puno pomogao, isto kao drugome oni evangelisti u brezi...Bolje je ovako,zivi,boljeg zdravlja...Jedino,malo je cudno kod tih ljudi... kad ulete u nesto ,ulete i dusom i tijelom.
Sad je ista ona zaludjenost gudrom presla u jedan drugi oblik zaludjenosti vjerom.Sad mi svaka kafa sa njima umjesto prijasnjeg laganja o prestanku,lijecenju...nosi pricu i peglanje o ispravnom putu blablabla
Vazda neki extremni potezi i nacin zivota
Nek su oni meni zivi i zdravi,samo nek druge ne peglaju.Nekome su te stvari potrebne u zivotu,nekome nisu...
Drzi svoje vjerovanje u svoja 4 zida i ne nameci svoj nacin zivota i vjerovanja kao jedini ispravan.Sve ok.
Suprotno od ovoga izaziva agresivnost,zaljenje,zacudjenost,muku...bar kod mene...
Drzi svoje vjerovanje u svoja 4 zida i ne nameci svoj nacin zivota i vjerovanja kao jedini ispravan.Sve ok.
Suprotno od ovoga izaziva agresivnost,zaljenje,zacudjenost,muku...bar kod mene...
- brad90
#878 Re: Sulejman Bugari
tako je !!!!!!HAVANA wrote:Pojma nemam kakav je ovaj bugari nit me to interesuje ali pomogao mi je dvojici drugova da se izvuku iz droge.Dugogodisnji ovisnici kod kojih je dobra zajebancija prerasla u bolest,sada su cisti,zene,djeca...Potrebno im je bilo to nesto sto im je on dao,nasli su taj neki put i po njihovim rijecima on im je jako puno pomogao, isto kao drugome oni evangelisti u brezi...Bolje je ovako,zivi,boljeg zdravlja...Jedino,malo je cudno kod tih ljudi... kad ulete u nesto ,ulete i dusom i tijelom.
Sad je ista ona zaludjenost gudrom presla u jedan drugi oblik zaludjenosti vjerom.Sad mi svaka kafa sa njima umjesto prijasnjeg laganja o prestanku,lijecenju...nosi pricu i peglanje o ispravnom putu blablabla
Nek su oni meni zivi i zdravi,samo nek druge ne peglaju.Nekome su te stvari potrebne u zivotu,nekome nisu...
Drzi svoje vjerovanje u svoja 4 zida i ne nameci svoj nacin zivota i vjerovanja kao jedini ispravan.Sve ok.![]()
- NIN
#879 Re: Sulejman Bugari
Nema mi nista smjesnije kad pocnu nesto o Iranu, a ne znaju ga ni na mapi nac' - nit' znaju bil' bi posli il' su tek dosli.
@GOLFERU i @ljubav_aha, postovi vam se brisu i imate opomenu pred ban!
@GOLFERU i @ljubav_aha, postovi vam se brisu i imate opomenu pred ban!
-
zonbirile
#880 Re: Sulejman Bugari
Iran zemlja sa najviše narkosa po svim statistikama.Očito javna vješanje ne daje rezultate.Čudi me stalno ibrećenje na pojam trgovine drogom,za pouk je pročitati o I. i II. opijumskom ratu u Kini.
- NIN
#881 Re: Sulejman Bugari
Obrisem ti post ti opet. Opemena!zonbirile wrote:Iran zemlja sa najviše narkosa po svim statistikama.Očito javna vješanje ne daje rezultate.Čudi me stalno ibrećenje na pojam trgovine drogom,za pouk je pročitati o I. i II. opijumskom ratu u Kini.
-
zonbirile
#882 Re: Sulejman Bugari
OK,nisam upratio,a nisam se našao u crvenom spisku.
- BHF_Manijak
#883 Re: Sulejman Bugari
Nije tacno i hajd sad voz, da ne kazuem stagod krupnije...Nisi ozbiljan sagovornik a posebno nisi spremna za debate i razmjenu misljenja, dobro je reko BB, na postove odgovaras sa jednom recenicom koja nema veze sa prethodnim postom(a fino ti objasnih da to nije ni blizu kao sa papom a ti opet po svom) sto nema veze sa zdravom pamecu i onda bi covjek najradije da te posalje u tri lijepe i zavrsi s tobom za sva vremena jer si za svoje godine jako ogranicena sa pogledima, ali razumijem, al' znam ja sta bi tebe smirilo pa ne bi visila po vascijeli dan za kompom i ljudima na postove nebulozama odgovarala...ljubav_aha wrote: ovako se ponasaju i katolici kad vide papu
- mrtva kokoš
#884 Re: Sulejman Bugari
ja ipak mislim da je limunada, kapiras, limun bas moze ono da...smiri...

- BHF_Manijak
#885 Re: Sulejman Bugari
Meni nesto?!carobnjak_iz_voza wrote:Čaj od kamilice ?BHF_Manijak wrote:Nije tacno i hajd sad voz, da ne kazuem stagod krupnije...Nisi ozbiljan sagovornik a posebno nisi spremna za debate i razmjenu misljenja, dobro je reko BB, na postove odgovaras sa jednom recenicom koja nema veze sa prethodnim postom(a fino ti objasnih da to nije ni blizu kao sa papom a ti opet po svom) sto nema veze sa zdravom pamecu i onda bi covjek najradije da te posalje u tri lijepe i zavrsi s tobom za sva vremena jer si za svoje godine jako ogranicena sa pogledima, ali razumijem, al' znam ja sta bi tebe smirilo pa ne bi visila po vascijeli dan za kompom i ljudima na postove nebulozama odgovarala...ljubav_aha wrote: ovako se ponasaju i katolici kad vide papu
- BHF_Manijak
#886 Re: Sulejman Bugari
To je to, zato i napisah onaj post na nekoj od prethodnih stranica gdje rekoh da je isto ha bio dusa ha bio pakšu, isto ti dodje kod pojedinaca i njihovih rezona, eh onda je prema takvima debil biti, kad vec ne ide ona bolja varijanta!carobnjak_iz_voza wrote:Šalim se ahbabu ,relax![]()
To je samo još jedan problem u koji muslimani često zapadaju,odnosno zabluda da će ukoliko budu podilazili i tolerisali društvu puno toga,da će im društvo to vratiti na isti način.Ne,neće!
Pa bio to arogantni efendija Zukorlić ili mehki Sulejman Bugari "oni vama neće biti zadovoljni".....i to je to ,nemaš se šta živcirati
-
cHarsHija_aT_nigTH
#887 Re: Sulejman Bugari
ima tako jedna pricha...
nisam siguran, kako ide tacno al ispisat cu najbolje sto se sjecham...
Mislim da se radilo o hz Hidru. Helem, im'o neki chovjek zhelju da upozna hz Hidra. I tako taj upita Musa-a a.s. da li postoji mogucnost da ga upozna. Musa a.s. mu reche postoji mogucnost da dodje sutra do tebe. I tako ovaj pospremi svoju avliju, ocisit kucu, uraedi sto najbolje mozhe da docheka hz. Hidra. I tako je on sutradan cheko i cheko. Nigdje nikog ne bijashe osim jednog starca sa bremenom slame(sijena) na svojim ledjima. Kako je starac proazio avlijom ispalo mu tog sijena na ochischenu avliju i gazda zagalami i otjera ga. Navecher nekad gazda opet sretnu Musa a.s. i reche mu ti meni obecha da ce doci, a nidje ga... samo neki starac sa prodje i uhelachi mi avliju.... na to njemu Musa a.s odgovori da je to bio hz. Hidr.
Pametnom dosta...
nisam siguran, kako ide tacno al ispisat cu najbolje sto se sjecham...
Mislim da se radilo o hz Hidru. Helem, im'o neki chovjek zhelju da upozna hz Hidra. I tako taj upita Musa-a a.s. da li postoji mogucnost da ga upozna. Musa a.s. mu reche postoji mogucnost da dodje sutra do tebe. I tako ovaj pospremi svoju avliju, ocisit kucu, uraedi sto najbolje mozhe da docheka hz. Hidra. I tako je on sutradan cheko i cheko. Nigdje nikog ne bijashe osim jednog starca sa bremenom slame(sijena) na svojim ledjima. Kako je starac proazio avlijom ispalo mu tog sijena na ochischenu avliju i gazda zagalami i otjera ga. Navecher nekad gazda opet sretnu Musa a.s. i reche mu ti meni obecha da ce doci, a nidje ga... samo neki starac sa prodje i uhelachi mi avliju.... na to njemu Musa a.s odgovori da je to bio hz. Hidr.
Pametnom dosta...
-
Prijatelj Omladine
#888 Re: Sulejman Bugari
Dobar covjek, znao me i udarit kad nesto lose uradim...Pozdrav za uvijek nasmijanog covjeka. 
- Olovni_Vojnik
#889 Re: Sulejman Bugari
Da je da mi ljude privucemo u saff, a saff ma kako saren bio mora da bude jedinstven...
-
mYst1caL
#890 Re: Sulejman Bugari
100 ljudi-100 ćudi..
ne valja blatit' i pisat' o čovjeku koji čak nije ovdje..
Čovjek samo poziva da se ljudi vrate vjeri..te kroz svoja predavanja nastoji "osvježiti" iman..svakom normalnom čovjeku dobro dođe.. a ovaj tzv. hafiz što priča o Bugariju
..znate da ne valja prenositi tuđe riječi.. dovoljno 
Čovjek samo poziva da se ljudi vrate vjeri..te kroz svoja predavanja nastoji "osvježiti" iman..svakom normalnom čovjeku dobro dođe.. a ovaj tzv. hafiz što priča o Bugariju
- Olovni_Vojnik
#891 Re: Sulejman Bugari
U ovakvim situacijama naravno da valja =))mYst1caL wrote:100 ljudi-100 ćudi..
Čovjek samo poziva da se ljudi vrate vjeri..te kroz svoja predavanja nastoji "osvježiti" iman..svakom normalnom čovjeku dobro dođe.. a ovaj tzv. hafiz što priča o Bugariju..znate da ne valja prenositi tuđe riječi.. dovoljno
Vjerujem da ovdje ima ljudi iz sulejmanovog dzemata pa neka ga upitaju i da barem o tome zavrsimo...
- Zlata M.
#892 Re: Sulejman Bugari
Smurff wrote: Musliman trazi pokrice za ono sto cini a sumnjivo mu je...
Pa lakse je u moru "ucenjaka" pronaci par njih koji ce ohalaliti cigarete nego li ih baciti.
P.S.

... procitati. Pogledati film.
Vise puta, po potrebi.
(pravi meleci medju nama, uvijek imaju mane ... vise njih
- UmmiKulsum
#893 Re: Sulejman Bugari
Prenosi se u životopisu Musaa, alejhisselam, da je rekao:
"Gospodaru moj, želim nešto od Tebe."
"Šta je to što želiš?" - upita ga njegov Gospodar, iako On to najbolje zna.
"Želim da odvratiš jezike ljudi od mene" - reče Musa.
"O Musa, tako mi Moje sile i uzvišenosti, to ni Sebi nisam priuštio. Ja ih stvaram i opskrbljujem svime što im je potrebno, a oni Me vrijeđaju i grde!"- odgovori mu Allah, džellešanuhu.
mislim da je ovo dovoljno od mene
"Gospodaru moj, želim nešto od Tebe."
"Šta je to što želiš?" - upita ga njegov Gospodar, iako On to najbolje zna.
"Želim da odvratiš jezike ljudi od mene" - reče Musa.
"O Musa, tako mi Moje sile i uzvišenosti, to ni Sebi nisam priuštio. Ja ih stvaram i opskrbljujem svime što im je potrebno, a oni Me vrijeđaju i grde!"- odgovori mu Allah, džellešanuhu.
mislim da je ovo dovoljno od mene
-
Serenity
#894 Re: Sulejman Bugari
Slazem se sa tobom i ja to vidim kao najvrijednije njegovo zalaganje, samo imas jednu greskicu: Nije ih Bugari niti izlijecio niti pomogao, Allah ih je izlijecio i pomogao im. A sto se tice te faze u kojima su ti tvoji jarani, sacekaj jos malo, proci ce i to, pa te nece vise tusiti tom pricom. Bitno je jaranstvo sacuvati!HAVANA wrote:Pojma nemam kakav je ovaj bugari nit me to interesuje ali pomogao mi je dvojici drugova da se izvuku iz droge.Dugogodisnji ovisnici kod kojih je dobra zajebancija prerasla u bolest,sada su cisti,zene,djeca...Potrebno im je bilo to nesto sto im je on dao,nasli su taj neki put i po njihovim rijecima on im je jako puno pomogao, isto kao drugome oni evangelisti u brezi...Bolje je ovako,zivi,boljeg zdravlja...Jedino,malo je cudno kod tih ljudi... kad ulete u nesto ,ulete i dusom i tijelom.
Drzi svoje vjerovanje u svoja 4 zida i ne nameci svoj nacin zivota i vjerovanja kao jedini ispravan.Sve ok.![]()
- Bellydancesuperstar
#895 Re: Sulejman Bugari
pročitala sam jednu njegovu knjigu iz znatiželje i pouke su mu plitke i jednostaven, više psihološko-moralne nego o Bogu.
- brad90
#896 Re: Sulejman Bugari
Pa sta ces ti si to prevazisla, ali ima plitkih ljudi kojima bash takve poruke odgovarajuBellydancesuperstar wrote:pročitala sam jednu njegovu knjigu iz znatiželje i pouke su mu plitke i jednostaven, više psihološko-moralne nego o Bogu.
- arzuhal
#897 Re: Sulejman Bugari
Njegove knjige (koliko ja znam imaju dvije) su zbirke njegovih hutbi, dakle jednostavna obraćanja vjernicima svih uzrasta i svih nivoa obrazovanja tokom centralnog, sedmičnog namaza petkom u podne. To nisu predavanja za studente teologije ili govori na okruglim stolovima na temu Božanska transcendentnost i imanentnost kroz odraz makrokosmičke zbilje u mikrokosmičkoj naravi čovjeka, ili nešto slično...Bellydancesuperstar wrote:pročitala sam jednu njegovu knjigu iz znatiželje i pouke su mu plitke i jednostaven, više psihološko-moralne nego o Bogu.
- brad90
#898 Re: Sulejman Bugari
dzes joj to rec ba, plitko je to za njen intelekt, ona zna i ona je procitala, ha jaarzuhal wrote:Njegove knjige (koliko ja znam imaju dvije) su zbirke njegovih hutbi, dakle jednostavna obraćanja vjernicima svih uzrasta i svih nivoa obrazovanja tokom centralnog, sedmičnog namaza petkom u podne. To nisu predavanja za studente teologije ili govori na okruglim stolovima na temu Božanska transcendentnost i imanentnost kroz odraz makrokosmičke zbilje u mikrokosmičkoj naravi čovjeka, ili nešto slično...Bellydancesuperstar wrote:pročitala sam jednu njegovu knjigu iz znatiželje i pouke su mu plitke i jednostaven, više psihološko-moralne nego o Bogu.
-
Val
#899 Re: Sulejman Bugari
Allah salje ljudima pomoc i preko ljudi.Naravno da svaka pomoc dolazi od Boga,ali netreba omalovazavati vrijednost onih preko kojih Allah pruza drugima pomoc.Serenity wrote: Slazem se sa tobom i ja to vidim kao najvrijednije njegovo zalaganje, samo imas jednu greskicu: Nije ih Bugari niti izlijecio niti pomogao, Allah ih je izlijecio i pomogao im. A sto se tice te faze u kojima su ti tvoji jarani, sacekaj jos malo, proci ce i to, pa te nece vise tusiti tom pricom. Bitno je jaranstvo sacuvati!
kaže Veličanstveni: „Oni koji su u Allaha i onaj svijet vjerovali i dobra djela činili – ničeg se oni neće bojati i nizačim oni neće tugovati.
kazu ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Bogu.
- Bellydancesuperstar
#900 Re: Sulejman Bugari
samo se ti rugaj, napisala sam samo svoje mišljenje. otkad je to zabranjeno? najviše čitam religijsku tematiku i zato znam da postoje PUNO bolje knjige i PUNO bolji pisci od Bugarija.brad90 wrote:dzes joj to rec ba, plitko je to za njen intelekt, ona zna i ona je procitala, ha jaarzuhal wrote:Njegove knjige (koliko ja znam imaju dvije) su zbirke njegovih hutbi, dakle jednostavna obraćanja vjernicima svih uzrasta i svih nivoa obrazovanja tokom centralnog, sedmičnog namaza petkom u podne. To nisu predavanja za studente teologije ili govori na okruglim stolovima na temu Božanska transcendentnost i imanentnost kroz odraz makrokosmičke zbilje u mikrokosmičkoj naravi čovjeka, ili nešto slično...Bellydancesuperstar wrote:pročitala sam jednu njegovu knjigu iz znatiželje i pouke su mu plitke i jednostaven, više psihološko-moralne nego o Bogu.