BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#876 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Znaci slucajnost je da smo jedini put bili ozbiljna reprezentacija kada su Osim i ostale legende vodili savez?
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#877 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Ma valjaju gluposti.Crvena Tifoza wrote: ↑13/09/2023 16:13 Vahu interesuju pare. Uredu.
Hajde mi navedi jednog profesionalnog trenera ili igraca koji igra za aplauze sa tribina.
Vaha ima isti problem da povede repku kao što je imao problem Ivica Osim ako je ikad to na tren ozbiljno pomislio.
Vaha (kao što ni Osim nije) ne vjeruje nikome u i oko reprezentacije.
S pravom.
Prevelik je on za ove švercere i polovnjake.
- ultima_palabra
#878 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
A nije bio prevelik za Mamica? Ili gospodu po savezima Slonovace, Alzira, Maroka, pretpostavljam sve becka skola?teskeredzic_22 wrote: ↑13/09/2023 23:23Ma valjaju gluposti.Crvena Tifoza wrote: ↑13/09/2023 16:13 Vahu interesuju pare. Uredu.
Hajde mi navedi jednog profesionalnog trenera ili igraca koji igra za aplauze sa tribina.
Vaha ima isti problem da povede repku kao što je imao problem Ivica Osim ako je ikad to na tren ozbiljno pomislio.
S pravom.
Vaha je dinar efendija, ne bi me zacudilo da ima kakvu ponudu iz arapskih zemalja, pa ih pozuruje tako sto fingira interes BiH.
-
Karikaturist
#879 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Ne mogu da vjerujem da neko priziva Vahu, isfucao se toliko po svim ligama i reprezentacijama i sad nama da dolazi..
Ustvari, nije ni bitno vise ko je selektor sve smrdi od glave..
Ustvari, nije ni bitno vise ko je selektor sve smrdi od glave..
- p206
#880 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
isto mislim, najkvalitetniji je kojeg imamo ali je šupakultima_palabra wrote: ↑14/09/2023 03:08A nije bio prevelik za Mamica? Ili gospodu po savezima Slonovace, Alzira, Maroka, pretpostavljam sve becka skola?teskeredzic_22 wrote: ↑13/09/2023 23:23
Ma valjaju gluposti.
S pravom.
Vaha je dinar efendija, ne bi me zacudilo da ima kakvu ponudu iz arapskih zemalja, pa ih pozuruje tako sto fingira interes BiH.
davno je zaradio da mu može biti i za unuka, mogao je do sada prihvatiti ponudu koju savez daje, ali ko da je jedino on bio u ratu ovdje koliko sere kad priča o tome
-
skank
#881 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Ljudi prvi u grupi sa maksimalnim ucinkom.auspuhc wrote: ↑13/09/2023 18:54Tih Skota i Iraca nema nigdje. Talijani su isto grohnuli.Romanista 101% wrote: ↑13/09/2023 16:28 Mi smo hendikepirani vec od himne. Koga ce ona tuzna muzika da motivira?? Niti imamo pravu himnu, ni zastavu. Pogledaj reakcije Hrvatskih igraca kad im krene himna. Napale se, preoru teren, ostave srce. A da ne pricam o Italijanskoj, Skotskoj, Irskoj himni. Naprave ljudi show, citav stadion pjeva a nekad vidim da igraci i placu koliko im to znaci.
Ne mogu da vjerujem da se i dalje trube gluposti. Glavni problem je nedostatak kvaliteta. Nece Hadzikadunic i Hadziahmetovic postat bolji fudbaleri ako neki patriota zamijeni Vicu.
-
Zoooka
#882 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Ja sam za Hadžibegića, mislim da zaslužuje još jednu šansu.
-
detroit-mercy
#883 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Mesa Bazdarevic 
- DaysleepeR
#884 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Na primjeru Peteva se pokazalo da mlađi treneri imaju više smisla za vođenje repstacije.
Mi sve hoćemo dinosauruse iz YU ere i onda kukamo kad dođu kako su dinosaurusi iz YU ere.
Mi sve hoćemo dinosauruse iz YU ere i onda kukamo kad dođu kako su dinosaurusi iz YU ere.
- Mishelinke
#885 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Sve su to naše legende.
Ja bih sa Predragom Pašićem pokušao.
-
PM72
#886 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Braco Hadžiosmanović Vrbanjuša lobira u UEFi 
-
detroit-mercy
#887 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
A Semir Tuce.
-
detroit-mercy
#888 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Spaha, Vedo, Bico, BarbaDaysleepeR wrote: ↑14/09/2023 14:49 Na primjeru Peteva se pokazalo da mlađi treneri imaju više smisla za vođenje repstacije.
- Mishelinke
#889 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
I on.
U uži krug bih ubacio i Bracu iz Vrbanjuše.
I on je legenda.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#890 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Mamić je kriminalac prvenstveno , ni prvi ni zadnji u nizu.ultima_palabra wrote: ↑14/09/2023 03:08 [A nije bio prevelik za Mamica? Ili gospodu po savezima Slonovace, Alzira, Maroka, pretpostavljam sve becka skola?SpoilerShoww
Nije Vaha fakir iz Maroka koji hoda u odjeći Mahatme Gandija.
Ako Vaha samo jedan sat preuzme reprezentaciju , treba da se udaramo za guzicu od sreće sve dok ne ode.
- MehmedPasaMoric
#891 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Braco za selektora, Nikola Nikic za asistenta i baraz je nas
-
detroit-mercy
#892 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Jos uvijek si raspolagao sa kakvim takvim igrackim kadrom, igraci proistekli iz drugih skola fudbala. Ovo sto sad imamo, hajmo biti realniultima_palabra wrote: ↑13/09/2023 22:12 Znaci slucajnost je da smo jedini put bili ozbiljna reprezentacija kada su Osim i ostale legende vodili savez?
Okosnicu A reprezentacije bi trebali ciniti ljudi koji su pocinjali u mladim reprezentacijama i koji godinama igraju zajedno, to je kicma ili jezgro. Kod nas prvo nismo izbacili igraca kako valja od Dzeke, drugo, hvataju se mladi igraci ponikli vani koji zajedno igraju 4 puta godisnje.
Nase skole fudbala su u kurcu i to je citava poenta, sve dok ne budemo proizvodili igrace koji odlaze u klubove koji ne zavrsavaju na "spor" od nas nece biti hljeba.
-
Hakiz
#893 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Znači, Bešiktaš može?detroit-mercy wrote: ↑15/09/2023 16:54Jos uvijek si raspolagao sa kakvim takvim igrackim kadrom, igraci proistekli iz drugih skola fudbala. Ovo sto sad imamo, hajmo biti realniultima_palabra wrote: ↑13/09/2023 22:12 Znaci slucajnost je da smo jedini put bili ozbiljna reprezentacija kada su Osim i ostale legende vodili savez?.
Okosnicu A reprezentacije bi trebali ciniti ljudi koji su pocinjali u mladim reprezentacijama i koji godinama igraju zajedno, to je kicma ili jezgro. Kod nas prvo nismo izbacili igraca kako valja od Dzeke, drugo, hvataju se mladi igraci ponikli vani koji zajedno igraju 4 puta godisnje.
Nase skole fudbala su u kurcu i to je citava poenta, sve dok ne budemo proizvodili igrace koji odlaze u klubove koji ne zavrsavaju na "spor" od nas nece biti hljeba.
- dječak sa šibicama
#894 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Treba samo biti realan, realnost je da Portugalu ne mozemo pera odbiti, ali isto tako nesto ne vjerujem da smo slabiji od Luxemburga. Barem ne igracki.
Nismo mi nista ni bolji od Slovacke ali nekad bi mogli i pobijediti. Cini mi se da ova ekipa igra ispod svojih mogucnosti, i na stranu prevelika ocekivanja navijaca i poredjenja sa Hrvatskom ko biva "ako mogu oni mozemo i mi" i slicne subjektivne opservacije, mislim da moze bolje ali ovi igraju sve gore.
Realnost ove momcadi je neka sredina tabele, lov na drugo mjesto u idealnom sklopu dogadjaja, sto bi bilo i realno kad bi atmosfera bila zdrava. Ne vidim ni zasto se krivi Vico, kakve on veze ima sa cinjenicom da je "bosnjacka komponenta" zahtjevala selektora Bosnjaka, i da se Ivajlo makne izkuhinje. Ovo je sve produkt nestrucnih ljudi koji blage veze nemaju sa poslom koji rade.
Nismo mi nista ni bolji od Slovacke ali nekad bi mogli i pobijediti. Cini mi se da ova ekipa igra ispod svojih mogucnosti, i na stranu prevelika ocekivanja navijaca i poredjenja sa Hrvatskom ko biva "ako mogu oni mozemo i mi" i slicne subjektivne opservacije, mislim da moze bolje ali ovi igraju sve gore.
Realnost ove momcadi je neka sredina tabele, lov na drugo mjesto u idealnom sklopu dogadjaja, sto bi bilo i realno kad bi atmosfera bila zdrava. Ne vidim ni zasto se krivi Vico, kakve on veze ima sa cinjenicom da je "bosnjacka komponenta" zahtjevala selektora Bosnjaka, i da se Ivajlo makne izkuhinje. Ovo je sve produkt nestrucnih ljudi koji blage veze nemaju sa poslom koji rade.
- Edin H.
#895 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Kakva zavjera, kakva Vicina genijalnost, ko bi se toga dosjetio.Ali_G wrote: ↑13/09/2023 10:16Vico doveo Ivayla…doveo ga da unisti reprezentaciju. Ivaylo radio skroz korektan pos’o, eh sad ga taj isti Vico nogir’o jer nas nije unistio.Edin H. wrote: ↑12/09/2023 21:04
Ova priča oko Vice je baš smiješna jer je A reprezentaciju očigledno prepustio Bošnjacima, uključijući izbor selektora. Njegov izbor je bio Petev kada je izabran najvjerovatnije.
Ja mu jedino zamjeram što nije kupio više kamera i bolju opremu za BHT, jer su Islanđani dali gol iz offside, ali nema ugla kamere koji bi sa sigurnošću potvrdio da je “clear and obvious mistake”
- Laplace
#896 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Meni je realnija teorija "guske u magli". FSBiH povlači poteze kao kad guske idu kroz maglu, nisi vide gdje idu niti se znaju vratiti nazad. Mijenjaju selektore da bi nešto kao poduzeli, više bacanje prašine u oči nego pokušavanje da se riješe problemi. Okrivi selektora i dovedi drugog pa si nekoliko utakmica miran. I tako iz godine u godinu.
Sa takvim postupanjem propadanje reprezentacije nije plansko nego posljedica prepuštanju iste zakonima entropije.
Sa takvim postupanjem propadanje reprezentacije nije plansko nego posljedica prepuštanju iste zakonima entropije.
- Edin H.
#897 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
To je suština, uhljebljeni mufljuzi.Laplace wrote: ↑16/09/2023 09:42 Meni je realnija teorija "guske u magli". FSBiH povlači poteze kao kad guske idu kroz maglu, nisi vide gdje idu niti se znaju vratiti nazad. Mijenjaju selektore da bi nešto kao poduzeli, više bacanje prašine u oči nego pokušavanje da se riješe problemi. Okrivi selektora i dovedi drugog pa si nekoliko utakmica miran. I tako iz godine u godinu.
Tražili ste Bošnjaka selektora, što dobar dio plebsa podržava, izvolite.
Što nije dorastao, ne smeta. Niko neće da da izjavu za javnost zašto Petevu nije produžen ugovor, novinari šute.
Vidiš da nema pismena čovjeka u Savezu da odgovori Sheffieldu. Čuj razgovarao sa tri člana Saveza. Pa zar nije obaveza da se javiš reprezentativnom doktoru da te pregleda ukoliko si povrijeđen. Ima li kakav advokat da provjeri pravilnik i tuži Sheffield ukoliko za to ima osnove. Izvrši pritisak na oca zbog bezobraznih izjava. Radite posao za koji ste plaćeni sa fokusom na dobrobit reprezentacije. Ne može se samo plata uzimati.
-
Ali_G
#898 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
[/quote]
To je suština, uhljebljeni mufljuzi.
Što nije dorastao, ne smeta. Niko neće da da izjavu za javnost zašto Petevu nije produžen ugovor, novinari šute.
[/quote]
I BHF je izlazio na proteste protiv Peteva samo zato jer je doveden kao S komponenta za selektora. Sustinski je situacija ista od 95te. Kad je pokojni Osim bio na celu potrefila se i kvalitetna generacija pa smo napravili mali iskorak
To je suština, uhljebljeni mufljuzi.
[/quote]
I BHF je izlazio na proteste protiv Peteva samo zato jer je doveden kao S komponenta za selektora. Sustinski je situacija ista od 95te. Kad je pokojni Osim bio na celu potrefila se i kvalitetna generacija pa smo napravili mali iskorak
- dječak sa šibicama
#899 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Tako nam i drzava funkcionise, sto ne bi i fudbalski savezLaplace wrote: ↑16/09/2023 09:42 Meni je realnija teorija "guske u magli". FSBiH povlači poteze kao kad guske idu kroz maglu, nisi vide gdje idu niti se znaju vratiti nazad. Mijenjaju selektore da bi nešto kao poduzeli, više bacanje prašine u oči nego pokušavanje da se riješe problemi. Okrivi selektora i dovedi drugog pa si nekoliko utakmica miran. I tako iz godine u godinu.
Kako objasniti poteze bih politicara, koji na sutra ne misle, oni bukvalno sami sebi pucaju u nogu i stvaraju preduvjete da za 3 ili 2 godine na izborima ne dobiju pola glasova koje su dobili na proslim izborima i pobijedili, ali ne mare oni. Bitno je napljackati se u 4godisnjem mandatu, a o sutra mislicemo sutra.
Ovi kupuju dan za dan, a posto znam kakve se tu zarade uzimaju, kolike su dnevnice na medjunarodnom a poceli su kroz UEFU ici vani ne samo kroz reprezentaciju vec i kroz sistem sudjenja, delegiranja itd, samo daj da traje sto duze.
A i ne boje se nicega, kad je Vico dosao niko nije dobio nogu, samo je on pogurao svoje kadrove ali ovi prosli su prerasporedjeni. One glavne face niko nije ni dirao. Ko dvije ili tri mafije koje udruze posao, niko nikog ne dira, ako se dobro dogovore.
Zna se ko je htio i Hadzibegica i Kodru, a sad se vaditi na Vicu i kmecati o neprijateljima drzave, ne samo da je smijesno nego je i bezobrazno.
- Laplace
#900 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Malo je offtopic, ali ja sam više puta govorio da bi sposoban a korumpiran političar angažovao stručnjake kao savjetnike, sa kojima bi uspostavljao saradnju sa jakim igračima (npr. saradnja sa CERN-om otvara mogućnost da domaće firme dobijaju milionske ugovore sa zaradom višestruko višom od ulaganja u članstvo) koji bi doprinijeli razvoju privrede i samim time bi korumpirani političari mogli sebi uzimati više novca (čak i legalno kroz menadžerske ugovore).dječak sa šibicama wrote: ↑17/09/2023 10:38Tako nam i drzava funkcionise, sto ne bi i fudbalski savezLaplace wrote: ↑16/09/2023 09:42 Meni je realnija teorija "guske u magli". FSBiH povlači poteze kao kad guske idu kroz maglu, nisi vide gdje idu niti se znaju vratiti nazad. Mijenjaju selektore da bi nešto kao poduzeli, više bacanje prašine u oči nego pokušavanje da se riješe problemi. Okrivi selektora i dovedi drugog pa si nekoliko utakmica miran. I tako iz godine u godinu.
Kako objasniti poteze bih politicara, koji na sutra ne misle, oni bukvalno sami sebi pucaju u nogu i stvaraju preduvjete da za 3 ili 2 godine na izborima ne dobiju pola glasova koje su dobili na proslim izborima i pobijedili, ali ne mare oni. Bitno je napljackati se u 4godisnjem mandatu, a o sutra mislicemo sutra.
Ovi kupuju dan za dan, a posto znam kakve se tu zarade uzimaju, kolike su dnevnice na medjunarodnom a poceli su kroz UEFU ici vani ne samo kroz reprezentaciju vec i kroz sistem sudjenja, delegiranja itd, samo daj da traje sto duze.
A i ne boje se nicega, kad je Vico dosao niko nije dobio nogu, samo je on pogurao svoje kadrove ali ovi prosli su prerasporedjeni. One glavne face niko nije ni dirao. Ko dvije ili tri mafije koje udruze posao, niko nikog ne dira, ako se dobro dogovore.
Zna se ko je htio i Hadzibegica i Kodru, a sad se vaditi na Vicu i kmecati o neprijateljima drzave, ne samo da je smijesno nego je i bezobrazno.
Isto tako, mnogo bi više novca mogli sebi odvajati da se reprezentacija više puta plasirala na evropska i svjetska prvenstva.
Ali, lakše je ništa ne raditi za manje novca (mada, u mojem planu ne bi oni ni radili, za njih bi radili sposobni ljudi za solidnu platu).