Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
RJ57 wrote: ↑18/06/2024 15:18
vidjećemo, nemožeš biti trom pet sedmica prije olimpijade. to je vrijeme kada bi morao biti vrlo blizu svoga maksimuma. ovo što trener priča je šuplja
amerikanke upravo plivaju trialse, taj termin nije nimalo slučajno baš tako postavljen (australijski trialsi su bili prošle hefte). na 100m u americi je cura juče srušila svjetski rekord btw. a trećeplasirana je ostala bez plasmana na olimpijadu uprkos petom rezultatu svih vremena.
Nemoj bolan vise pisati nebuloze ziv bio. Lana je sisla na EP sa Siera Nevade sa 2000m nadmorske visine i iz punog treninga ako ti uopste znas sta to znaci. Osim toga ona je jos davno naucila kako se pliva za prolaz jer danas popodne pliva 100m delfin polufinale, sutra 200m delfin ujutro kvalifikacije pa popodne 100m delfin finale ako prodje. Sport je nauka jarane
ti si kao i obično totalna napala i slijepi sljedbenik lane bez sekunde osjećaja za realnost. lakapo čovječe, opusti se i gledaj da vidimo šta može u ovom trenutku.
btw, sutra nema nikakvih kvalifikacija za 200 delfin, to je na redu u subotu a obzirom da ih je samo 18 prijavljeno vjerovatno budu samo 2 polufinalne trke
Nisam ja nikakv sljedbenik jer meni Lana moze biti unuka nego sam neko ko je citav zivot proveo u sportu, dobar dio zivota u plivanju i jezim se od takvih "strucnih" komentara. Brusenje forme znaci da ubodes da plivac bude u TOP formi na samom najvaznijem takmicenju a to ni u mislima ne moze biti 5 sedmica prije OI. Na planini se brusi sirova snaga ane plivanje mada naravno i pliva. Naplivavanje ce poceti jedno 3 sedmice prije i brusenje rezultata i to je to mada ce morati biti i period za kvalitetan odmor od svega prije OI. Zato se i kaze "dosao iz punog treninga" i naravno da je trom i nerasplivan. I meni ovo izgleda lose za Lanu medjutim navikao sam od nje vec odavno da ona zna da pliva onoliko koliko joj je potrebno da prodje dalje i uopste joj nije bitno na kojem ce mjestu zavrsiti jer vazno je samo doci do finala a onda punim ritmom.
I da u pravu si za 200m delfin i tu ce biti polufinale i finale.
Izgleda da si jedini ovdje koji se razumije u tematiku, a po nekim ranijim komentarima moguce i u kontaktu sa Laninim timom.
Kako ti gledas na ovaj danasnji rezultat? Vrijeme na 100 m je dosta losije nego prije 2 godine, cak losije nego juce kada smo mislili da je mozda tempirala snagu za finale. Objasnio si vec efekat visinskih priprema i dolaska iz punog treninga, ali ja sam laicki mislio da ce biti bliza tom rezultatu od prije 2 godine, a onda na Olimpijadi mozda ici i ispod.
Visinske pripreme su besmislene ako se ne radi o više tjedana na preko tri kilometra nadmorske visine. Neka random planina u regiji nije dovoljno visoka da je zrak toliko rijedak kako bi se povećala proizvodnja hemoglobina
JohnnyS wrote: ↑21/06/2024 19:21
Visinske pripreme su besmislene ako se ne radi o više tjedana na preko tri kilometra nadmorske visine. Neka random planina u regiji nije dovoljno visoka da je zrak toliko rijedak kako bi se povećala proizvodnja hemoglobina
Pa nije isla na Kupres nego na Sierra Nevadu, kamp na 2300 m visine. Ne znam postoji li u Evropi plivacki centar na visoj nadmorskoj visini.
Piše gore u komentarima, Sijera Nevada
Aha, to je onda dovoljno visoko
Ma i ja kontam.
Pogotovu ako je LHTH model priprema.
Dovoljna je visina od 2200 do 2500m nv.
Nisam nikad trenirao plivanje,ali jesam neke druge sportove.
Trenutno stanje: kao nisam nikad ništa trenirao
Izgleda da si jedini ovdje koji se razumije u tematiku, a po nekim ranijim komentarima moguce i u kontaktu sa Laninim timom.
Kako ti gledas na ovaj danasnji rezultat? Vrijeme na 100 m je dosta losije nego prije 2 godine, cak losije nego juce kada smo mislili da je mozda tempirala snagu za finale. Objasnio si vec efekat visinskih priprema i dolaska iz punog treninga, ali ja sam laicki mislio da ce biti bliza tom rezultatu od prije 2 godine, a onda na Olimpijadi mozda ici i ispod.
Lana je vec dugo vremena na visinski pripremama u Spaniji tacnije na Sijera Madre a to je prko 2000m. Radi prevashodno na snazi a ne na plivanju i odatle onako kruto plivanje. Znaci dossla je iz punog treninga a sportisti i ljudi koji se bave sportom znaju sta to znaci. 27.07 ona fakticki otvara plivanjee na OI sa prvom disciplinom 100m delfin i mislim poslije ovog EP pocinju intenzivni treninzi u bazenu. EP ove godine je doslo u veoma lose vrijeme i zato mislim da je bilo malo i rekorda jer su jos uvijek plivaci "tvrdi". U svakom sportuu imas uzlaznu i silaznu putanju a pogotovo kod individualnih sportova. Lana vec dvije godine se priprema za OI i sve je podredjeno tome mada ja mislim da ona je jos mlada za olimpijske medalje s obzirom na sve probleeme koje ima u svom plivackom zivotu. Previse je razdvojena od porodice jer nema bazena u Mostaru ni na mapi pa stalno negdje gostuje. Ja sam znao da ona ovdje ne moze nista na 100m a na 200 je neka druga prica mada mislim da ni tu nece biti svoja. Ono sto vecina zaboravlja da je njoj tek 18 godina i tek od OI 2028 i 2032 kad bude imala 22 i 26 godina ona ce biti zrela plivacica za najvise domete. Ovo je sada gore dole i ona je do sada postigla nevjerovatne rezultate s obzirom na sve okolnosti. Ali dolazi nam nova zvijezda ako je ne zajebu "strucnjaci" koja se zove Zerina Vrabac. Ona ima 14 godina i na 100 i 200 delfin ima vec oko 730 bodova sto je nevjerovatno. Vec je na 200m delfin skinula Lanu u kateoriji 11-12 i 13-14 godina. Takodje je dobra i u kraul tehnici ali od 400 pa na vise. Ona je zaista ogroman talenat koji bi trebao da dodje u ruke pravog trenera kao sto je i Lana.
Sve u svemu ujutro u 09:52 krece Lana sa 200m delfin direktno iz polufinala i sa najboljim upisanim rezultatom koji nema sanse da bude ni priblizno na kraju
Radi na Sijera Nevada u Spaniji a to je treca najvisa planina u Evropi sa visinom od 3.479m. I mislim da je gore vise od mjesec dana
RJ57 wrote: ↑18/06/2024 15:18
vidjećemo, nemožeš biti trom pet sedmica prije olimpijade. to je vrijeme kada bi morao biti vrlo blizu svoga maksimuma. ovo što trener priča je šuplja
amerikanke upravo plivaju trialse, taj termin nije nimalo slučajno baš tako postavljen (australijski trialsi su bili prošle hefte). na 100m u americi je cura juče srušila svjetski rekord btw. a trećeplasirana je ostala bez plasmana na olimpijadu uprkos petom rezultatu svih vremena.
Nemoj bolan vise pisati nebuloze ziv bio. Lana je sisla na EP sa Siera Nevade sa 2000m nadmorske visine i iz punog treninga ako ti uopste znas sta to znaci. Osim toga ona je jos davno naucila kako se pliva za prolaz jer danas popodne pliva 100m delfin polufinale, sutra 200m delfin ujutro kvalifikacije pa popodne 100m delfin finale ako prodje. Sport je nauka jarane
ti si kao i obično totalna napala i slijepi sljedbenik lane bez sekunde osjećaja za realnost. lakapo čovječe, opusti se i gledaj da vidimo šta može u ovom trenutku.
btw, sutra nema nikakvih kvalifikacija za 200 delfin, to je na redu u subotu a obzirom da ih je samo 18 prijavljeno vjerovatno budu samo 2 polufinalne trke
btw ipak ima kvalifikacija za 200 delfin a popodne polufinaale!
ovo EP je totalno rezultatski nebitno za plivacice koje ce nastupati na OL. Forma se tempira za sam OL, tako da ne ocekujem ama bas nista specijalno od Lane. S druge strane drago mi je za Avdicku, zaista izrasta u odlicnu plivacicu, samo da nadje bolje sponzore i trenera.
giovanni008 wrote: ↑22/06/2024 14:01
ovo EP je totalno rezultatski nebitno za plivacice koje ce nastupati na OL. Forma se tempira za sam OL, tako da ne ocekujem ama bas nista specijalno od Lane. S druge strane drago mi je za Avdicku, zaista izrasta u odlicnu plivacicu, samo da nadje bolje sponzore i trenera.