5 građana Sarajeva nije dovoljno za ovu izjavu, budući da povorku čine došlje koje su se nekako ubijedile da su građani Sarajeva, a zapravo su obični papci.Bloo wrote: ↑13/08/2021 18:03Ljudi u gradu?
Ljudi koji ucestvuju u povorci su takoder gradani i to Sarajevadodu i raja iz drzgih gradova i sela u BiH.
Ja kao gradanka i stanovnica Sarajeva, koja je ucestvovala na prosloj povorci nemam nista protiv povorke.
Ucesnici se ne osjecaju bitniji, vec su izasli na ulicu i iskoristili svoje pravo da prosetaju i prenesu poruku.
Ima i drugi skup kojem se ti mozes pridruziti i tako izraziti svoje neslaganje kao gradanin Sarajeva.
Bujrum, ha tamo, ha vamo.
Povorka ponosa
- S4mpion
#876 Re: Povorka ponosa
- Bloo
- Globalna šefica
#877 Re: Povorka ponosa
jes, jes, doslje...sljegle sa brdaS4mpion wrote: ↑13/08/2021 18:055 građana Sarajeva nije dovoljno za ovu izjavu, budući da povorku čine došlje koje su se nekako ubijedile da su građani Sarajeva, a zapravo su obični papci.Bloo wrote: ↑13/08/2021 18:03
Ljudi u gradu?
Ljudi koji ucestvuju u povorci su takoder gradani i to Sarajevadodu i raja iz drzgih gradova i sela u BiH.
Ja kao gradanka i stanovnica Sarajeva, koja je ucestvovala na prosloj povorci nemam nista protiv povorke.
Ucesnici se ne osjecaju bitniji, vec su izasli na ulicu i iskoristili svoje pravo da prosetaju i prenesu poruku.
Ima i drugi skup kojem se ti mozes pridruziti i tako izraziti svoje neslaganje kao gradanin Sarajeva.
Bujrum, ha tamo, ha vamo.
- Snake Eyes
#878 Re: Povorka ponosa
@Bloo bila na paradi...ahaaaaa
- S4mpion
#879 Re: Povorka ponosa
Ma nisam mislio na Sandžaklije, već baš na one koji su, za sarajevsku raju, definicija papka, a sutra će mahat' zastavicama, ne bi li ih ko slučajno proglasio i Evropljanima, jer pate od tog kompleksa da budu neko i nešto, a sarajevska raja će ih zbog toga uvijek zajebavat'.
- Bloo
- Globalna šefica
#880 Re: Povorka ponosa
Yes. Hodala i za tebe.
- ortodont
#881 Re: Povorka ponosa
E cuj da prenesu poruku. Kakva poruka će biti prenijeta ovaj put?
- General War
#882 Re: Povorka ponosa
A sad bez zajebaMcije, sta ta parada tacno simbolizuje? ( odmah da kazem da nisam protiv gay populacije) jer ja to mogu shvatiti u drugim zemljama gdje se drusvo gleda kroz neku gradjansku prizmu jednakosti...ali bas u Bosni nema mi nikakvog smisla, znajuci u kakvom drustvu zivimo...i da to se ne moze promjjeniti gradjanskim aktivizmom.
- ¤ jelena ¤
#883 Re: Povorka ponosa
I treba jebat mater nekom ko ne radi ništa...x3, a prima petocifrenu pa haj eto recimo četvorocifrenu platu x3 iz džepa građana....svakog mjeseca...godinama.S4mpion wrote: ↑13/08/2021 17:09Toj trojici svi redom j**u mater, da izvineš, pa i onim maratoncima što blokiraju grad, pa i biciklistima, pa i policajcu koji reguliše saobraćaj na raskrsnici, al', ako je povorka u pitanju, to može biti samo frustriranost zbog nečijeg kreveta, kojeg oni svima guraju pod nos.¤ jelena ¤ wrote: ↑13/08/2021 17:04 Ko plaća predsjedničke plate ×3...i to kome?...
u ovoj državi?
Budel za vrijeme nekih drugih dešavanja u gradu prekida u saobraćaju....?
Sve ostalo navedeno je egoizam i zakržljala građanska svijest koja priliči nekom provincijalcu i provincijalki, ali ne i građaninu kulturnog, administrativnog, političkog, univerzitetskog....nastavi niz....centra jedne savremene države na tlu Evrope 21. vijeka.
- Snake Eyes
#884 Re: Povorka ponosa
- Bloo
- Globalna šefica
- Bloo
- Globalna šefica
#886 Re: Povorka ponosa
Vidi sliku.General War wrote: ↑13/08/2021 18:32![]()
A sad bez zajebaMcije, sta ta parada tacno simbolizuje? ( odmah da kazem da nisam protiv gay populacije) jer ja to mogu shvatiti u drugim zemljama gdje se drusvo gleda kroz neku gradjansku prizmu jednakosti...ali bas u Bosni nema mi nikakvog smisla, znajuci u kakvom drustvu zivimo...i da to se ne moze promjjeniti gradjanskim aktivizmom.
Mrsko mi stalno objasnjavati.
Ono isto da svi postanu ograniceni i ponavljaju necu da mi masu cunama pred nosom.
Nit je ko mahao cunama, ni vaginama, ni sisama...setali svi - homo, hetero, signle, raspustenice, razvedeni vaki, naki...vlasnici pasa...
Jer nesto nema smisla jer je drzava u kurcu, ne treba ni organizirati...i sve tako.
Prosvjeti nastavnika,medicinskih radnika, rudara, gradana in general...sve ce neko drugi.
- MorningStar
#887 Re: Povorka ponosa
Zakljucivanje brakova - OK a u to spada automatski i :
Nasljedjivanje imovine
Raspolaganje imovinom
Zdravstveno osiguranje
Poreske olaksice
Stambeni krediti
Posjecivanje parnera ke u bolnici
Sticanje drzavljanstva
Ali nema veze bolje da napisemo sve to da izgleda vise a ne jednostavno pravo da se zasnuje Brak/Zajednica.
Za djecu se ne slazem i nikada se necu sloziti - ali evo rijesili smo 95% zahtjeva.
I da upitam zasto se paradira po zapadu gdje je sve to dozvoljeno ?
- Bloo
- Globalna šefica
#888 Re: Povorka ponosa
Pitaj ih.MorningStar wrote: ↑13/08/2021 18:42 I da upitam zasto se paradira po zapadu gdje je sve to dozvoljeno ?
Mene si pitao za BH povorku.
Dobio si odgovor.
Sad safataj nekog za "Zapad".
-
Tempo
- ZeModerator
#889 Re: Povorka ponosa
Najbolje bi bilo da nabavis neki pederski prirucnik. Vidi se da te zanima ta materija.MorningStar wrote: ↑13/08/2021 18:42Zakljucivanje brakova - OK a u to spada automatski i :
Nasljedjivanje imovine
Raspolaganje imovinom
Zdravstveno osiguranje
Poreske olaksice
Stambeni krediti
Sticanje drzavljanstva
Ali nema veze bolje da napisemo sve to da izgleda vise a ne jednostavno pravo da se zasnuje Brak/Zajednica.![]()
![]()
![]()
![]()
Za djecu se ne slazem i nikada se necu sloziti - ali evo rijesili smo 95% zahtjeva.
I da upitam zasto se paradira po zapadu gdje je sve to dozvoljeno ?![]()
- MorningStar
#890 Re: Povorka ponosa
Ok i moze li tvoje misljenje da se da pravo na brak pa cak i na usvajanje djece je li tu kraj "Borbe" ili onda prelazimo na kako koga da oslovljavamo "ona ono oni" natjecanje u sportovima,intersex toalete,kinematografiju obavezanu da obavezno ima i elemente lgbt,obrazovanje u skolama sta je to lgbt,zastrasivanje poslodavaca da ako neko ko je homoseksualac dobije otkaz iz bilo kojeg razloga moze samo da zakuka homofobija i onda odsteta itd itd...Bloo wrote: ↑13/08/2021 18:45Pitaj ih.MorningStar wrote: ↑13/08/2021 18:42 I da upitam zasto se paradira po zapadu gdje je sve to dozvoljeno ?
Mene si pitao za BH povorku.
Dobio si odgovor.
Sad safataj nekog za "Zapad".
onako tvoje misljenje ?
- MorningStar
#891 Re: Povorka ponosa
Opet kazem nisam zainteresovan ne dize mi se na muskarce tako da djaba nudis gujicuTempo wrote: ↑13/08/2021 18:47Najbolje bi bilo da nabavis neki pederski prirucnik. Vidi se da te zanima ta materija.MorningStar wrote: ↑13/08/2021 18:42
Zakljucivanje brakova - OK a u to spada automatski i :
Nasljedjivanje imovine
Raspolaganje imovinom
Zdravstveno osiguranje
Poreske olaksice
Stambeni krediti
Sticanje drzavljanstva
Ali nema veze bolje da napisemo sve to da izgleda vise a ne jednostavno pravo da se zasnuje Brak/Zajednica.![]()
![]()
![]()
![]()
I da upitam zasto se paradira po zapadu gdje je sve to dozvoljeno ?![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#892 Re: Povorka ponosa
Udrobi ti tu svega. Onako intenciozno neinformisano ili?MorningStar wrote: ↑13/08/2021 18:49Ok i moze li tvoje misljenje da se da pravo na brak pa cak i na usvajanje djece je li tu kraj "Borbe" ili onda prelazimo na kako koga da oslovljavamo "ona ono oni" natjecanje u sportovima,intersex toalete,kinematografiju obavezanu da obavezno ima i elemente lgbt,obrazovanje u skolama sta je to lgbt,zastrasivanje poslodavaca da ako neko ko je homoseksualac dobije otkaz iz bilo kojeg razloga moze samo da zakuka homofobija i onda odsteta itd itd...
onako tvoje misljenje ?
Nemam snage da opet i iznova pisem iste stvari kao i prosle godine.
Pola tvojih pitanja zahtijeva odgovor koji bi se više ticao feminizma i patrijarhata. što se mene tiče.
Mrsko mi.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#893 Re: Povorka ponosa
Ali oni su našismijesni_ste wrote: ↑13/08/2021 18:02https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210813122
Imaš li hrabrosti oprati ulice tamo gdje ovi obitavaju?
Razumjet ću ako nemaš, jedni mašu zastavama i parolama, a drugi potežu noževe dok kažeš keks.
Muslim Brothers i tako to
I anamo odakle oni dolaze nema pedera
- Bloo
- Globalna šefica
#894 Re: Povorka ponosa
Btw, rekao si da nisi u BiH trenutno, nego negdje vani, pa eto ti prilike da se raspitas kako je to neko drugo drustvo rijesilo pitanja koja tebe muce.
-
suspect_zero
#895 Re: Povorka ponosa
Snake Eyes wrote: ↑13/08/2021 18:36Moram da priznam da ne gledam lose filmove niti da mi smeta sto si bila na paradi, hodaj i sutra, sve zato da se osjecas ljepse, nego sad mi je...
Šta?...pala ti u očima?.....do sada si je zamišljao k'o seksi Laru C. a sada ti muškobanjasta
Ah i ta muška mašta
- Idemedosumom
#896 Re: Povorka ponosa
Eh tajMorningStar wrote: ↑13/08/2021 16:13Mescini da je on onaj AdnanIdemedosumom wrote: ↑13/08/2021 16:12 Tempara, morel bit da si ti ustvari latentni, kao onaj momak s "lgbt in Bosnia" klipa?![]()
![]()
Oni samo daju svoju podršku, nas guraju međ' latentne.
A ako upitaš da nisu oni latentni, vele bljak
- MorningStar
#897 Re: Povorka ponosa
Ne znam ja nisam obrazovan i informisan pa pitam za tvoje misljenje je li ovo nabrojano sledece po agendi udruzenja i organizacija koje sada finansiraju i propagiraju ove teme oko lgbt.Bloo wrote: ↑13/08/2021 18:53Udrobi ti tu svega. Onako intenciozno neinformisano ili?MorningStar wrote: ↑13/08/2021 18:49
Ok i moze li tvoje misljenje da se da pravo na brak pa cak i na usvajanje djece je li tu kraj "Borbe" ili onda prelazimo na kako koga da oslovljavamo "ona ono oni" natjecanje u sportovima,intersex toalete,kinematografiju obavezanu da obavezno ima i elemente lgbt,obrazovanje u skolama sta je to lgbt,zastrasivanje poslodavaca da ako neko ko je homoseksualac dobije otkaz iz bilo kojeg razloga moze samo da zakuka homofobija i onda odsteta itd itd...
onako tvoje misljenje ?
Nemam snage da opet i iznova pisem iste stvari kao i prosle godine.
Pola tvojih pitanja zahtijeva odgovor koji bi se više ticao feminizma i patrijarhata. što se mene tiče.
Mrsko mi.
Sto se tice feminizma patrijarhata i to tim pitanjima se itekako bavi ovaj pokret - barem meni tako izgleda.
- ¤ jelena ¤
#898 Re: Povorka ponosa
Ma, naravno da nije kraj borbe, sve dok je onih koji neće nikad prihvatiti nešto na šta oni imaju pravo, a drugima bi to isto pravo uskratili.....,takvih će biti uvijek....pa i razloga za borbu - uvijek.MorningStar wrote: ↑13/08/2021 18:49Ok i moze li tvoje misljenje da se da pravo na brak pa cak i na usvajanje djece je li tu kraj "Borbe" ili onda prelazimo na kako koga da oslovljavamo "ona ono oni" natjecanje u sportovima,intersex toalete,kinematografiju obavezanu da obavezno ima i elemente lgbt,obrazovanje u skolama sta je to lgbt,zastrasivanje poslodavaca da ako neko ko je homoseksualac dobije otkaz iz bilo kojeg razloga moze samo da zakuka homofobija i onda odsteta itd itd...
onako tvoje misljenje ?
- Van Halen
#899 Re: Povorka ponosa
A koliko se radi o bolesnim ljudima vidi se po tome da ce oni prenijeti nekom poruku. Sta sad treba svaki dan da se grad blokira da bi svako prenio svoju poruku. Nikoga ne interesuje sta cete vi njemu prenijeti,niti poruka niti bilo sta to sto radite je bezobrazno prema ostalim stanovnicima koji ne blokiraju grad da bi prenijeli poruku,a vjerujem da su poruke drugih ljudi svrsishodnije
- MorningStar
#900 Re: Povorka ponosa
I konkretno sta su ciljevi te borbe ono ? Koje pravo osim braka je nekome uskraceno (i usvajanja djece) ? Pa ako to se dozvoli... sta je to jos uskraceno ? I opet evo vidimo zemlje koje su dozvolile brak i usvajanje pa opet se paradira itd - sta je cilj koje pravo se trazi ?¤ jelena ¤ wrote: ↑13/08/2021 18:57Ma, naravno da nije kraj borbe, sve dok je onih koji neće nikad prihvatiti nešto na šta oni imaju pravo, a drugima bi to isto pravo uskratili.....,takvih će biti uvijek....pa i razloga za borbu - uvijek.MorningStar wrote: ↑13/08/2021 18:49
Ok i moze li tvoje misljenje da se da pravo na brak pa cak i na usvajanje djece je li tu kraj "Borbe" ili onda prelazimo na kako koga da oslovljavamo "ona ono oni" natjecanje u sportovima,intersex toalete,kinematografiju obavezanu da obavezno ima i elemente lgbt,obrazovanje u skolama sta je to lgbt,zastrasivanje poslodavaca da ako neko ko je homoseksualac dobije otkaz iz bilo kojeg razloga moze samo da zakuka homofobija i onda odsteta itd itd...
onako tvoje misljenje ?