Pa? Pričalo se o ateizmu kao zvaničnoj politici, i vi ste se ubili ovdje da dokazujete da to nije problem ateizma i da se ne ubija u ime ateizma. Ubijalo se itekako.foxlife wrote: ↑08/10/2021 18:49a ti ne vidis da su ovo diktature?Osmi Socrates wrote: ↑08/10/2021 18:34
Ništa ja ne miješam. Možemo se mi igrati pojmovima koliko hoćeš.
Sovjetski Savez - ateizam je bio jedan od zvaničnih ciljeva sovjetske ideologije.
Albanija - Enver Hodža proglasio Albaniju prvom ateističkom državom na svijetu.
Kina - zvanično usvojila politiku državnog ateizma. Postoji u Ustavu "sloboda religije", međutim vlada aktivno radi na promoviranju ateizma. Tamo je progonjenje religioznih najekstremnije, i veoma je mali broj ljudi koji se izjašnjava vjernicima zbog toga.
Kuba - zvanično ateistička država donedavno.
Kambodža - bila zvanično ateistička država pod Kmerima.
Istočna Njemačka - zvanična politika vlade je bila promocija ateizma
Sjeverna Koreja - Juche je zvanična manifestacija ateizma
Hajde sada čitajte koliko je žrtava palo, šta je sve rađeno da se sve ove politike realizuju u stvarnosti. Šta se i danas radi u nekim državama. I onda dođete i pametujete mi o 35 000 žrtava u 200 godina. Kao vi zabrinuti zbog žrtava prije nekoliko vijekova, a ovi pod komunistima što nastradaše vam trenutno nisu predmet interesovanja.
Kao što rekoh, možete vi idealizirati, kao što i vjernici idealiziraju njihove religije, ali ovo su fakti. Šta vi mislite, da se komunisti igraju sa pojmovima kao što je ateizam? Onako, zajebavaju se.Pa šta ispadne?
Bilo je i nekih nekomunističkih revolucionarnih režima koji su progonili i ubijali sve vjernike, bazirano na ateizmu, ali, to nije tema.
kao sto je dodik socijal demokrata i ovo su ateisticke drzave
Diktatura je bila i kad je katolička crkva imala moć da radi šta hoće.