Gdje je ona priča pripremite se na izolaciju skoro čitavo ljeto?
Preko noći Vučić i raja skontase neke stvari, a i naši navodno spominju početak maja, a oboljeli u porastu, koje je onda mjerilo da držanje ovakve vanredne situacije...?
Moderator: O'zone
CPT wrote: ↑19/04/2020 01:27jako bitno... i onda otvaras kako? upalis kako? garazu otvoris kako?Better Man wrote: ↑19/04/2020 01:20Valjda kući opereš ruke prije nego sjedneš u auto. nikad nisam u životu sjeo za volan neopranih ruku.high_volume wrote: ↑19/04/2020 01:17
Želiš reći da svako sebi u autu ponese ibrik i lavor, pa da nasafunja ruke čim uđe unutra
Skontali da sve ovo utiče loše na ekonomijuYenna wrote: ↑19/04/2020 08:35 Meni je ovo naglo ublažavanje mjera baš čudno![]()
Preko noći Vučić i raja skontase neke stvari, a i naši navodno spominju početak maja, a oboljeli u porastu, koje je onda mjerilo da držanje ovakve vanredne situacije...?
Zato sto su skontali da su pojeli govno, da narod nema para, a sto je najvaznije nema njim apara preko poreza i ostalih nameta, ne mogu se nonstop zaduzivati, nema humanitrane sadake da se narod mlao nahrani a gladan narod postaje jebena stvar ne mozes ga kontrolisatYenna wrote: ↑19/04/2020 08:35 Meni je ovo naglo ublažavanje mjera baš čudno![]()
Tako i treba neposluhom im dat do znanja kako stvari stoje a organe izignorisati kad dodju pravit se ko d aoh ne vidis...sti vise raje ih bude ignorisalo skontat ce i oniMUNAFIK wrote: ↑18/04/2020 22:35To su scene svuda... A panicari u velikoj nevjeri zovu policijuCherry-Cherry wrote: ↑18/04/2020 22:26 Kod mene ispred zgrade sjede ljudi sa djecom. Iznijeli kafu iz kuće u plastičnim čašama. Svima je više pun klinac ovoga svega.![]()
Zoya wrote: ↑19/04/2020 08:42Skontali da sve ovo utiče loše na ekonomijuYenna wrote: ↑19/04/2020 08:35 Meni je ovo naglo ublažavanje mjera baš čudno![]()
Preko noći Vučić i raja skontase neke stvari, a i naši navodno spominju početak maja, a oboljeli u porastu, koje je onda mjerilo da držanje ovakve vanredne situacije...?![]()
Ja za sedam dana počinjem raditi i niko mi ne garantuje da me neće djeca zaraziti.Veli doktorica da mi je dobar žurnal i da nema mjesta brizi
![]()
![]()
Svi koji mogu raditi od kuće to i čine. Oni koji rade u zdravstvu su druga priča i za tu djecu je, barem ovdje, škola bila stalno otvorena.Yenna wrote: ↑19/04/2020 09:31Zoya wrote: ↑19/04/2020 08:42Skontali da sve ovo utiče loše na ekonomijuYenna wrote: ↑19/04/2020 08:35 Meni je ovo naglo ublažavanje mjera baš čudno![]()
Preko noći Vučić i raja skontase neke stvari, a i naši navodno spominju početak maja, a oboljeli u porastu, koje je onda mjerilo da držanje ovakve vanredne situacije...?![]()
Ja za sedam dana počinjem raditi i niko mi ne garantuje da me neće djeca zaraziti.Veli doktorica da mi je dobar žurnal i da nema mjesta brizi
![]()
![]()
![]()
Ma sve je samo računica.
U Swe univerziteti ne rade, al rade škole i vrtići jer ako ih zatvore roditelji će morati uzeti odmore da ih čuvaju...
Znači mala djeca (se) ne mogu zaraziti![]()
Vise ce ljudi ujesti poskok danas u BIH nego sto ce biti pronadjeno pozitivnih Covidom.Yenna wrote: ↑19/04/2020 08:35 Meni je ovo naglo ublažavanje mjera baš čudno![]()
Ma slažem se potpuno.Nivelacija wrote: ↑19/04/2020 10:14Vise ce ljudi ujesti poskok danas u BIH nego sto ce biti pronadjeno pozitivnih Covidom.Yenna wrote: ↑19/04/2020 08:35 Meni je ovo naglo ublažavanje mjera baš čudno![]()
Ne mozes radi 20-30 pozitivnih od kojih 80% nema nikakve probleme sa zdravljem drzati u blokadi i unistavati ekonomiju i zivote 3 miliona ljudi.
Onda još bolje da nosim sa sobom dezinficijens za ruke ukoliko nemaju postavljen na ulazu.high_volume wrote: ↑19/04/2020 00:32Potpuno je besmisleno nositi rukavice u javnom prostoru, nepotrebno, naročito u trgovinama i sličnim situacijama u kojima se dodiruju razni predmeti, a koji ne kogu biti istovremeno i dezinficirani.
Radi zaštite od coronavirusa, mnogo je efikasnije dezinficirati ruke i ako je moguće predmete razblaženim, 70% medicinskim alkoholom, ili sličnim sredstvom, a ako ne, onda ruke dobro oprati i predmete takođe, one koje je moguće prati.
Ovi mali gelovi su super stvar, imam ih u autu, tašni, na poslu, gdje god nema vode u blizini, puno bolje od rukavica...neko_sa_strane wrote: ↑19/04/2020 10:22Onda još bolje da nosim sa sobom dezinficijens za ruke ukoliko nemaju postavljen na ulazu.high_volume wrote: ↑19/04/2020 00:32Potpuno je besmisleno nositi rukavice u javnom prostoru, nepotrebno, naročito u trgovinama i sličnim situacijama u kojima se dodiruju razni predmeti, a koji ne kogu biti istovremeno i dezinficirani.
Radi zaštite od coronavirusa, mnogo je efikasnije dezinficirati ruke i ako je moguće predmete razblaženim, 70% medicinskim alkoholom, ili sličnim sredstvom, a ako ne, onda ruke dobro oprati i predmete takođe, one koje je moguće prati.
Ovdje je mnogo nas govorili prije 40 dana da ce ti tako biti...Industrialyzer wrote: ↑19/04/2020 11:05 Kako ce vladajuca struktura ovo iskoristiti pa niste svjesni... Ovo je win-win situacija za njih, jos ako prodjemo sa linearnim rastom (a hocemo, jer nije bitno ko glasa nego ko broji), napravice od sebe heroje nacije. Ljudi ce povjerovati da su njihove odluke spasile hiljade zivota, da smo stabilniji od Spanije i Italije, da su nam doktori vrhunski strucnjaci, a Sebija otac i majka zdravstvenog sistema. Novalic premijer za udzbenike jer ljudi nisu dobili otkaz nego su na neplacenom cekanju, i on je sacuvao radna mjesta, a usput i spasio budzet SZZKS... A Solak, eh to ce tek biti prica, radio 24/7 u sluzbi naroda, donosio odluke koje su bile vrlo riskantne, ali on je bio hrabar i isao je na sve i nista, i dobio je sve. Ako Konakovic i ekipa ne budu ludilo pravili po medijima, na sjednicama im oci kopali, u oktobru smo donji, ovi mogu uvjeriti u narod u sve. A koncept "Nenadic" je vec za dublju analizu, moj SenadeKaze, nece oni moci od Nenadica marku potrositi, a frajer se manje pita od Šehovića u aferi Asim
![]()
Jedan dan bude 30 drugi 70 i sve tako.Ako jedan dan imas na pocetku dana 12 zarazenih ne mora znaciti da mozes igrati kolo oko Sebilja.avenija wrote: ↑19/04/2020 11:32 Nije mi jasno da smo spali na 20 slucajeva dnevno a jos mjere koje su odredili prije vise od mjesec dana za stanje kataklizme.
Sta cekaju ? Svakim danom je 1000 ljudi vise na birou,kakav policijski sat, otvaraj frizerske, butike, obucu, produzuj radno vrijeme do 23.
Svaki dan je bitan, jel to jasno uhljebima Cerkezu, Solaku, Campari i slicnima.
Zadnjih 7 dana---30-30-30-60-50-30-20Dinostula wrote: ↑19/04/2020 11:35Jedan dan bude 30 drugi 70 i sve tako.Ako jedan dan imas na pocetku dana 12 zarazenih ne mora znaciti da mozes igrati kolo oko Sebilja.avenija wrote: ↑19/04/2020 11:32 Nije mi jasno da smo spali na 20 slucajeva dnevno a jos mjere koje su odredili prije vise od mjesec dana za stanje kataklizme.
Sta cekaju ? Svakim danom je 1000 ljudi vise na birou,kakav policijski sat, otvaraj frizerske, butike, obucu, produzuj radno vrijeme do 23.
Svaki dan je bitan, jel to jasno uhljebima Cerkezu, Solaku, Campari i slicnima.
Nema komentara, nema logike... Zato sto je sve to samo prepisano od Vucica koji ima bolesne ambicije...kritikos wrote: ↑19/04/2020 12:32 Imamo konkretno pitanje i polemiku za POLICIJSKI SAT.
- Donesena je uredba da je populaciji do 18 godina i preko 65 zabranjeno 24h kretanje.
- Donesena je uredba da su zabranjena okupljanja, javni događaji, rad ugostiteljskih i drugih uslužnih objekata osim prodavnica.
- Donesena je uredba da mogu raditi prodavnice do 18:30h
- Donesena je uredba da je na snazi policijski sat od 20 do 5h, ako se ne varama (sada ti sati nisu toliko bitni).
U suštini, što će onda policijski sat? Koji je smisao uvođenja policijskog sata?
- Populacija od 18 do 65 obavlja svoje aktivnosti od 5h do 20h i na raspolaganju su im prodavnice od 8 do 18:30h. Nakon toga sve zamre. Mladi i stari ne mogu izaći svakako, aktivnosti u gradu se zatvaraju od 18:30. Zabrana kretanja od 20h postaje suštinski besmislena, jer i kad izađeš poslije 20h nema nikakvih događaja, aktivnosti, kafana, restorana, koncerata, okupljanja.
- Da li to virus aktivnije djeluje od 20h?
Stvarno mi nije jasna uredba zabrane kretanja poslije 20h sa svim drugim donesenim uredbama o radnom vremenu, restrikcijama kretanja dobne populacije i restrikcijama o javnim okupljanjim, i radom svih uslužnih grana.
Komentar?
mali_balon wrote: ↑19/04/2020 13:18 Solak na aparatima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/biskup- ... /200419052