Alija-Tito?

Locked
jeza u ledja

#876 Re: Alija-Tito?

Post by jeza u ledja »

bunk wrote:Niko nas nije zayebo kao tito.
Umjesto da je 45 odmah prigrlio Zapad i demokratiju i pustio Amere da nas uljude on je flertovao sa svim mogucim i nemogucim opcijama od smrdljivih rusa preko sumanute ideje o nesvrstanosti gdje se pravila alijansa sa fanaticima koji su gospodarili africkim drzavicama i mogli nam doprinijeti jedino u bananama.
Da prevaru i ublehu zvanu jna koja je poklala i pocinila genocid nad vlastitim narodom koji je u nju vjerovao i ne spominjem.
Ili treba da vjerujemo da su se ameri sami povukli i rekli necemo mi tu to je rusko...
Ili ste svi vi koji tipkate iz zapadnih demokracija koje su pod NATO kisobranom duboko nesretni i voljeli bi da zaradjujete za zivot negdje u Sochiju ili Sibiru :mrgreen:
Da nije bilo Tita mi bi gotovo sigurno proveli tih 45 godina pod sovjetskom sapom. Direkt.
A koliko je ta sapa bila stetna po Istocni Blok govori da smo mi u do pred onaj rat zaostaloj Bosni 1990-e imali mnogo bolji standard nego do pred rat civilizovana Ceska, DDR ili Madjarska.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#877 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

pici

#878 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

jeza u ledja

#879 Re: Alija-Tito?

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Ti si uhljup i bez Alije. :lol:
Aha, jest, ja sam bacao Ikar kerovima u ratu jer imam mesa napretek. Danas visim po iranskim kulturnim centrima, cekajuci upute. U slobodno vrijeme izmedju plasiranja iranske propagande slikam pozivnice sa Rajfajzen banketa koje cuvam u autu.
To je nama nasa borba dala. :thumbup:
salik79

#880 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
Aha, jest, ja sam bacao Ikar kerovima u ratu jer imam mesa napretek. Danas visim po iranskim kulturnim centrima, cekajuci upute. U slobodno vrijeme izmedju plasiranja iranske propagande slikam pozivnice sa Rajfajzen banketa koje cuvam u autu.
Ti visis po sorosevim centrima, cekajuci da ti sta ubace u tanjir. Fukara bio, fukara ostao.

Tako je to kada si fukara u dusi.

Ti i borba, k'o crno i bijelo.
PM72

#881 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

Point. wrote:
PM72 wrote: :lol:
Pokojni Alija nije izabran nego postavljen za predsjednika predsjednistva i to pod vrlo sumnjivim okolnostima a sam je sebe kasnije proglasio za predsjednika frtalja BiH.I tad su mu bili simpaticni i dragi likovi sa ustaskim znakovljem pa im je i generalske činove davao.Mudžahedine koje je zvao i sakupljao borili su se za jedinstvenu i multi-multi državu.Al u qrcu.
Helem-kviska zasluženo dobijaš.
Ma ja, bolje bi bilo da je Babo ostao, ostali bi u krnjoj Jugoslaviji i teklo bi med i mlijeko.

Helem, nije Alija dorastao Titu ni u kojem segmentu ali ovoliku mržnju prema Aliji ne možeš pročitati ni na poskoku i banjaluka forumu. Žalosno.

Ti kažeš da si bio u ARBiH, što znači da ti je Alija, deklarisani fašista bio vrhovni komandant, što čini Armiju fašističkom a i tebe. Vidiš kako sam sebo skačeš u stomak?

Uzmi jedan frustrirani kvisko i dobro se opali po čelu. Možda malo gnjeva i frustracije izađe iz tebe, nije to dobro nositi u sebi.
Zalosno je kad ljudima imputiras stvari koje nisu napisali i kad stvari vadiš iz konteksta.Da ne kazem jadno.
PM72

#882 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

Umjesto da je 45 odmah prigrlio Zapad i demokratiju i pustio Amere da nas uljude on je flertovao sa svim mogucim i nemogucim opcijama od smrdljivih rusa preko sumanute ideje o nesvrstanosti gdje se pravila alijansa sa fanaticima koji su gospodarili africkim drzavicama i mogli nam doprinijeti jedino u bananama.
Da prevaru i ublehu zvanu jna koja je poklala i pocinila genocid nad vlastitim narodom koji je u nju vjerovao i ne spominjem.
Ili treba da vjerujemo da su se ameri sami povukli i rekli necemo mi tu to je rusko...
Ili ste svi vi koji tipkate iz zapadnih demokracija koje su pod NATO kisobranom duboko nesretni i voljeli bi da zaradjujete za zivot negdje u Sochiju ili Sibiru :mrgreen:
Ti nam navedi koju je fabriku izgradila SDA a ja ću tebi bar 2000.
bunk

#883 Re: Alija-Tito?

Post by bunk »

jeza u ledja wrote:
Da nije bilo Tita mi bi gotovo sigurno proveli tih 45 godina pod sovjetskom sapom. Direkt.
A koliko je ta sapa bila stetna po Istocni Blok govori da smo mi u do pred onaj rat zaostaloj Bosni 1990-e imali mnogo bolji standard nego do pred rat civilizovana Ceska, DDR ili Madjarska.
Da, taj standard je pomogao Muslimanima/Bosnjacima i Hrvatima 1992 kad je govnarska organizacija lazno nazvana jna okrenula cijevi ka narodu koji je u nju vjerovao i izgradio je..
Zayebi ti tu pricu.
Imao je jedinstvenu priliku 1945 okrenut nas civilizaciji i zauvijek sprijeciti bilo cije divljanje ali je zarad vlastitog kulta licnosti sve uradio da upravo onako kako je to godilo fasistima da 1992 urade sta su uradili..
Last edited by bunk on 04/09/2019 18:05, edited 1 time in total.
славянин

#884 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
Pa ko je nama ostalim kriv bio sto nismo jeli meso :D ojadili mu komunisti porodicu pravo :lol: pa je morao da kupuje meso cijeli rat a ne da jede cafirske lanc pakete :D

Dobar je salik samo mi nije jasno kako dopustaju da takav talent i podrzavaoc ir i mula radi za njemce umjesto da je u kakvom iranskom ministarstvu :D
славянин

#885 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

PM72 wrote:
Zar nije fabrika pasteta otvorena u hadzicima :D
bunk

#886 Re: Alija-Tito?

Post by bunk »

славянин wrote:
PM72 wrote:
Zar nije fabrika pasteta otvorena u hadzicima :D
O kakvim fabrikama je ovdje rijec?
Ja sam nisam pisao o fabrikama koje je u vrijeme komunizma i zatvorenog trzista tito otvarao.
Taj model poslovanja nije napravljen da uspije u normalnom svijetu,jedino onako kako to Kim Jong radi u S.Koreji.
A porediti njih dvojicu bi mogao jedino da si i Aliji dao 50 godina da diktatorski vlada pa onda da iznosis ocjenu ,ovako takvo poredjenje nema nikakav smisao.
Jedan je bio diktator bez konkurencije i vladao je ogromnim podrucjem a drugi prvi demokratski predsjednik dijela teritorija na kome je suvereno 50 godina vladao tito..
славянин

#887 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

Zamisli da je demokratska stranka sda vladala jugoslavijom posle 45 e .... ih zamisli koliko bi se tendera moglo odraditi :D jos bi bili ekoloska drzava bavili se uzgojem ljekovitog bilja a ne kao u sfrj industrija ovo ono :D
salik79

#888 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

славянин wrote:
jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
Pa ko je nama ostalim kriv bio sto nismo jeli meso :D ojadili mu komunisti porodicu pravo :lol: pa je morao da kupuje meso cijeli rat a ne da jede cafirske lanc pakete :D

Dobar je salik samo mi nije jasno kako dopustaju da takav talent i podrzavaoc ir i mula radi za njemce umjesto da je u kakvom iranskom ministarstvu :D
Nisu mogli ojaditi koliko je Allah mogao dati. Porodica koja je generacijama bila ugledna, imucna i visokoobrazovana.
славянин

#889 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

salik79 wrote:
Nisu mogli ojaditi koliko je Allah mogao dati. Porodica koja je generacijama bila ugledna, imucna i visokoobrazovana.
Cek , diktator bez ogranicenja ovo ono a nisu mogli ojaditi - pa pored sto je obrazovana ugleda imucna izgleda i za*jebana jer im ni diktator i kp nista nisu smjeli :lol:

Daje Allah svojim masala - jer Allah voli muslimane jer se pravilno mole njemu i slijede sto je on rekao a druge ne voli jer oni su nepravilni :D
Last edited by славянин on 04/09/2019 18:18, edited 1 time in total.
Hajvan

#890 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

kak’o je ovo shukanje?!

:lol: :lol:
jeza u ledja

#891 Re: Alija-Tito?

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Ti visis po sorosevim centrima, cekajuci da ti sta ubace u tanjir. Fukara bio, fukara ostao.

Hoces kitu da mjeris preko foruma, razumijem, ali ne vole to svi. Sta god ti zelis da sebi zamislis lutko.

De nam ono jos jednom postavi kakvo si sve meso jeo u ratu. :oops:
jeza u ledja

#892 Re: Alija-Tito?

Post by jeza u ledja »

Hajvan wrote:kak’o je ovo shukanje?!

:lol: :lol:
Gigaaantic, gigaaantic, giggaaaaantic, a big big love. :D

Bajdvej kakav papak Tito dragi. :zid:
Maraschino

#893 Re: Alija-Tito?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:
:lol:
salik79

#894 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:

Hoces kitu da mjeris preko foruma, razumijem, ali ne vole to svi. Sta god ti zelis da sebi zamislis lutko.

De nam ono jos jednom postavi kakvo si sve meso jeo u ratu. :oops:
S fukarama nista ne mjerim. Nema potrebe.
Hajvan

#895 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

Alija je Tito!
Tito je Alija!

Image
jeza u ledja

#896 Re: Alija-Tito?

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: S fukarama nista ne mjerim. Nema potrebe.
Al se zato satra postavljajuci slike izvoda iz banke, poziva na bankete koje cuvas iz nekog razloga u autu, spominjuci imucnost porodice, bezobrazno pisuci o tome da Ikar nisi mogao ni keru dati u ratu jer si imao mesa, prodavao bunde... :lol: Sve bez da te iko pitao.

Fukara u dusi kazes. :wink:
pici

#897 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Tito je umro kao musliman?

https://www.klix.ba/vijesti/regija/tito ... /100328051

Prema ovoj ispovjesti muftije Jusufspahića, ispostaviće se da je tokom posljednjih dana života u bolnici u Sloveniji na Titovom stolu stajao samo prevod Kurana. Muftija je pet godina kasnije išao u Egipat, da od Hosnija Mubaraka primi zlatni orden za rad na islamskom polju, a ambasador Alžira u Kairu bio je baš Abdul Adžali, isti taj koji je bio prisutan kada mu je povjerena velika tajna. Na poziv za večeru, muftija beogradski je tražio jedan uslov, da mu kaže šta mu je Badurina tom prilikom rekao na francuskom. I ambasador je sve ponovio, Tito je umro kao musliman, a čak je rekao da je obavjestio svoju vladu o tom kratkom razgovoru sa Titovim šefom kabineta.

Hamdija Jusufspahić je, inače, imao jako bliske odnose sa predsjednikom i često je razgovarao sa njim o islamskim vjerovanjima, a Tito nikada nije krio opčinjenost ovom religijom.

- Ja sam se više puta sreo sa Titom. Sreo sam se sa njim i kao student u Kairu. Bio sam student islamsko-teološkog univerziteta. To je najstariji univerzitet na avijwtu. Al Azhar se zove... Bio sam tamo profesor u jugoslovenskoj dopunskoj školi kada smo se prvi put sreli. Tito je došao u naš klub, Klub Jugoslovena, i pitao:

- Ko od vas, djeco, govori arapski?

- Ja govorim arapski - bio sam jedini koji je u to vrijeme od omladine govorio arapski. Onda je Tito rekao:

- Učite, djeco, arapski jer arapski je jezik budućnosti...
- Vidjećete kad bude sahranjen. Biće samo ime i prezime, godina rođenja i godina smrti, jer tako se muslimani sahranjuju..."
Elhamdulillah...

Image
General War

#898 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

salik79 wrote:
славянин wrote:
salik79 wrote:
Da nije bilo embarga, komoletan tok rata bi bio drugaciji.
Naravno Hrvati bi pustali da oruzije prolazi jer su saveznici a svi bi jeli meso kao ti a ne ogavne lanc pakete koje su nas tjerali da jedemo :thumbup: :lol:
Naravno da bi, jer bi i oni imali koristi od toga, kao sto su i imali.
:lol:
Pa jesul ili nisu propustali konvoje :D
pici

#899 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Image
zrakomlat

#900 Re: Alija-Tito?

Post by zrakomlat »

pici wrote:
Tito je umro kao musliman?

https://www.klix.ba/vijesti/regija/tito ... /100328051

Prema ovoj ispovjesti muftije Jusufspahića, ispostaviće se da je tokom posljednjih dana života u bolnici u Sloveniji na Titovom stolu stajao samo prevod Kurana. Muftija je pet godina kasnije išao u Egipat, da od Hosnija Mubaraka primi zlatni orden za rad na islamskom polju, a ambasador Alžira u Kairu bio je baš Abdul Adžali, isti taj koji je bio prisutan kada mu je povjerena velika tajna. Na poziv za večeru, muftija beogradski je tražio jedan uslov, da mu kaže šta mu je Badurina tom prilikom rekao na francuskom. I ambasador je sve ponovio, Tito je umro kao musliman, a čak je rekao da je obavjestio svoju vladu o tom kratkom razgovoru sa Titovim šefom kabineta.

Hamdija Jusufspahić je, inače, imao jako bliske odnose sa predsjednikom i često je razgovarao sa njim o islamskim vjerovanjima, a Tito nikada nije krio opčinjenost ovom religijom.

- Ja sam se više puta sreo sa Titom. Sreo sam se sa njim i kao student u Kairu. Bio sam student islamsko-teološkog univerziteta. To je najstariji univerzitet na avijwtu. Al Azhar se zove... Bio sam tamo profesor u jugoslovenskoj dopunskoj školi kada smo se prvi put sreli. Tito je došao u naš klub, Klub Jugoslovena, i pitao:

- Ko od vas, djeco, govori arapski?

- Ja govorim arapski - bio sam jedini koji je u to vrijeme od omladine govorio arapski. Onda je Tito rekao:

- Učite, djeco, arapski jer arapski je jezik budućnosti...
- Vidjećete kad bude sahranjen. Biće samo ime i prezime, godina rođenja i godina smrti, jer tako se muslimani sahranjuju..."
Elhamdulillah...

Image
Prešo Tito na islam pred smrt, kad umre da je jedan musliman manje.
Locked