KFC u BiH
-
sarajevsko_pivo
#876 Re: KFC u BiH
Jeli istina da se naredne godine na novom aerodromskom terminalu u Sarajevu otvara MCDonalds?
-
ReymondReddington
#877 Re: KFC u BiH
Ubise ih na ovim google reviews haman sve 1 ili 2. Ne znam jel to namjerno al vidjet cemo dok ispuse ovaj hajp dal ce opstati. Svi se zale da nije ni slicno KFC u drugim drzavama. Moram otici probati da ne zatvore hahaha.
- Pandakonda
#878 Re: KFC u BiH
Ocigledno su understaffed. Od 2-3 kase uvijek im radi samo 1 i jelo zna doci hladno a pecivo bude bas uzasno. Razumijem da nisu htjeli odgađati previse otvaranje i cekati dok ne budu na full kapacitetu ali brate dragi ocigledno ti utice na kvalitet usluge i plus sto su jos po pola sata redovi iako je dosta vremena proslo. Do sada sam isao nakon 4 poslje posla pa je mozda zbog toga bila veca guzva.
-
Naslovnica
#879 Re: KFC u BiH
Ako rade prema KFC standardu, ako koriste iste začine, piletinu podjednakog kvaliteta, itd...ne bi trebalo da bude neke razlike između KFC restorana, makar u regionu.
Nisam jeo KFC u regionu, a davno sam jeo vani, ne bih znao uporediti.
Ovaj naš nisam probao.
Ovaj naš nisam probao.
- tramvajtrojka
#880 Re: KFC u BiH
ubise arapi i nasi iskompleksirani debiliReymondReddington wrote: ↑04/09/2022 12:39 Ubise ih na ovim google reviews haman sve 1 ili 2. Ne znam jel to namjerno al vidjet cemo dok ispuse ovaj hajp dal ce opstati. Svi se zale da nije ni slicno KFC u drugim drzavama. Moram otici probati da ne zatvore hahaha.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#881 Re: KFC u BiH
Ako se bar malo razumiješ u hranu,..ono je smeće...posebno ako si to isto probao u drugom gradu, državi...
-
ReymondReddington
#882 Re: KFC u BiH
E ne znam jer nisam jeo vani ali se nesto ne sjecam da se narod ovako zalio na mcdonalds. Vidim ljudi pisu da fali neki sos, da porcije nisu iste ili slicne kao vani. Moguce da je problem broj radnika. Ali vidim da imaju slabu ocjenu na google reviews. Udjen da vidim reviews kad svi isto pisu i to od kad je otvoren.tramvajtrojka wrote: ↑04/09/2022 13:18ubise arapi i nasi iskompleksirani debiliReymondReddington wrote: ↑04/09/2022 12:39 Ubise ih na ovim google reviews haman sve 1 ili 2. Ne znam jel to namjerno al vidjet cemo dok ispuse ovaj hajp dal ce opstati. Svi se zale da nije ni slicno KFC u drugim drzavama. Moram otici probati da ne zatvore hahaha.![]()
tacno vidis da su u isti vakat nekoliko njih krenulo isti stil postova pisati ja sam dva puta bio do sada i sve je bilo normala kao vani
Sto mi je na kraju cudno jer oni bi trebali raditi po nekim pravilima. Dal je sad problem broj radnika ili neko iskustvo ne znam.
Vidjet cemo kako ce se ovo odrazati na drive thru restoran. Ako ovdje fali radnika onda ce i tamo faliti. Ne znam da li im ovo moze napraviti problem u smislu da izgube licencu ili tako nesto.
- nepass1
#883 Re: KFC u BiH
Smece je svugdje piletina, jbg u kfc je bar ukusno smecekonektovan wrote: ↑04/09/2022 13:28 Ako se bar malo razumiješ u hranu,..ono je smeće...posebno ako si to isto probao u drugom gradu, državi...
Ko da je sta chipas kvalitetniji
I raja laze po ovim recenzijama. Isti okus kao u turskoj kfc
U emiratima je masnije, isto natopljeno u ulje
- konektovan
#884 Re: KFC u BiH
Odnos cijene i kvalitete je na strani chipasa...nepass1 wrote: ↑04/09/2022 14:27Smece je svugdje piletina, jbg u kfc je bar ukusno smecekonektovan wrote: ↑04/09/2022 13:28 Ako se bar malo razumiješ u hranu,..ono je smeće...posebno ako si to isto probao u drugom gradu, državi...
Ko da je sta chipas kvalitetniji
I raja laze po ovim recenzijama. Isti okus kao u turskoj kfc
U emiratima je masnije, isto natopljeno u ulje
-
prankster
#885 Re: KFC u BiH
Jeo sam KFC Chicken Strips od zapada do istoka vani, i svugdje mi je bio isti (i ista ponuda, menu je menu znaci strips + pofrit + pice) samo kod nas mi strips ne lici na KFC strips, niti izgledom niti ukusom. Samo kod nas nema spicy strips u ponudi. Samo kod nas sam vidio ove marifetluke s menu-ima, pice dobijes ako narucis combo box gdje dobijes par strips i par krilaca u menu, a kad narucis solo 3,5 ili 7 komada, dobijes samo mali pomfrit koji u oko stane. A da ne spominjem da nema refill (doduse to sam vidjao jos na par mjesta da nema refill). Pa id'te u pm. Ne pada mi na pamet da vise idem. Zato i jesam u proslom postu pitao, kako nema neki nadzorni organ koji bi osiguravao bar priblizan kvalitet u regionima. A ne ovako, neko uzme licencu od fransize da otvori i X stvari drukcije. Jbt KFC je, nije Chipas.Naslovnica wrote: ↑04/09/2022 13:14 Ako rade prema KFC standardu, ako koriste iste začine, piletinu podjednakog kvaliteta, itd...ne bi trebalo da bude neke razlike između KFC restorana, makar u regionu.
Ovaj naš nisam probao.
-
sarajevsko_pivo
#887 Re: KFC u BiH
Ja bio jucer i meni isto sve kao i u Njemackoj kad sam jeo.
-
Dzontra_Volta
#888 Re: KFC u BiH
Meni nekako više vuku na one kad sam bio u Kanadi, mada liče malo i na KFC u Bangkoku (ali onaj u centru, ne oni drugi). Sa onim iz Melbourna se ne mogu ni porediti.sarajevsko_pivo wrote: ↑05/09/2022 14:39 Ja bio jucer i meni isto sve kao i u Njemackoj kad sam jeo.
-
sarajevsko_pivo
#889 Re: KFC u BiH
Imali gužve još uvijek ? 
- nepass1
#890 Re: KFC u BiH
Nema
Sinoc parkirao u scc, lift, kfc, lift nazad i bi pesplatno parking. Znaci manje od 15minuta
-
sarajevsko_pivo
#891 Re: KFC u BiH
Dokle su dosli radovi na drive restoranu?
-
MUNAFIK
#892 Re: KFC u BiH
Jeo sam u KFCu u svakom gradu gdje sam bio van bih u kojem ima... sigurno vise od 9 gradova i u istom gradu u razlicitim KFC restoranima.
Sve je to isti smek i u 90% Isti je i okus... ima tu 10% odstupanja ali nije nista znacajno, jedino gdje se zna desit odstupanje pa i u 50% razlike je u ljutini krilaca... negdje su ono bas momacki HOT a negdje srednjak...
Probao sam kod nas, mene nije potrefilo nista sad puno drugacije nego na drugim mjestima, ali za moj ukus mogla su se krilca jos malo poljutit i mozda 30 sec vise przit... ali jeo sam ista i u nekim drugim KFC restoranima.
Sve je to isti smek i u 90% Isti je i okus... ima tu 10% odstupanja ali nije nista znacajno, jedino gdje se zna desit odstupanje pa i u 50% razlike je u ljutini krilaca... negdje su ono bas momacki HOT a negdje srednjak...
Probao sam kod nas, mene nije potrefilo nista sad puno drugacije nego na drugim mjestima, ali za moj ukus mogla su se krilca jos malo poljutit i mozda 30 sec vise przit... ali jeo sam ista i u nekim drugim KFC restoranima.
- Quaresma
#893 Re: KFC u BiH
al ga ljudi preseruju bas.
ja bio neki dan, probao, piletina normala, ukusna je. ne volim kad neko nahajpa nesto pa onda imam ogromna ocekivanja.
prije 2-3 godine kad sam bio prvi put u kfc.u u beogradu koliko su razvikali ja sam mislio da cu pasti u trans nakon prvog zalogaja.
uglavnom ok je piletina, meni je najbitnije da okus ima konstantu. kad mi naumpadne nekad da se jede, da odem, kupim i da ima isti okus sto sam jeo prije.
inace, slazem se sa munafikom, piletina bi mogla biti ljuca.
ja bio neki dan, probao, piletina normala, ukusna je. ne volim kad neko nahajpa nesto pa onda imam ogromna ocekivanja.
prije 2-3 godine kad sam bio prvi put u kfc.u u beogradu koliko su razvikali ja sam mislio da cu pasti u trans nakon prvog zalogaja.
uglavnom ok je piletina, meni je najbitnije da okus ima konstantu. kad mi naumpadne nekad da se jede, da odem, kupim i da ima isti okus sto sam jeo prije.
inace, slazem se sa munafikom, piletina bi mogla biti ljuca.
- madesa
#894 Re: KFC u BiH
realno po meni nasa domaca piletina nije istog kvaliteta ko vani. Kad uzmete file kod nas je smedje boje umjesto prave bijele boje. Bio sam vani i uzimao u njihovoj mesnici nebo i zemlja nasa i njihova piletina. Zbog toga je moguca razlika u okusu vani i kod nas
- studiorum_tuzlaensis
#895 Re: KFC u BiH
uzo Bucket veliki, nisam zadovoljan piletinom...
a fali im radnika u svim smjenama, očigedno je.
a fali im radnika u svim smjenama, očigedno je.
- xoklix
#896 Re: KFC u BiH
Niste vi jeli vani ako vam je isti okus.
Doduše gledam onog tiktokera što radi food review po BiH da su krilca odlična,ali chicken strips(pileće trakice) ,koje sam i ja probao, loše.
Fakat je bilo suho i bezukusno,a brat bratu vani sam jeo 40x u KFCu pa znam kakav je okus.
Helem, nije ni bitno, preskupi su. Radije odem na čaršiju do Chipasa ili Chill&Co, za manje para jedem bolje i više.
Doduše gledam onog tiktokera što radi food review po BiH da su krilca odlična,ali chicken strips(pileće trakice) ,koje sam i ja probao, loše.
Fakat je bilo suho i bezukusno,a brat bratu vani sam jeo 40x u KFCu pa znam kakav je okus.
Helem, nije ni bitno, preskupi su. Radije odem na čaršiju do Chipasa ili Chill&Co, za manje para jedem bolje i više.
-
Dzontra_Volta
#897 Re: KFC u BiH
Gdje je Chipas na čaršiji?xoklix wrote: ↑15/09/2022 10:51 Niste vi jeli vani ako vam je isti okus.
- konektovan
#898 Re: KFC u BiH
Koji tikoker?? Shera??xoklix wrote: ↑15/09/2022 10:51 Niste vi jeli vani ako vam je isti okus.
- xoklix
#900 Re: KFC u BiH
Ma mislim na ovaj kod Katedrale... Pored Klope.Dzontra_Volta wrote: ↑15/09/2022 11:17Gdje je Chipas na čaršiji?xoklix wrote: ↑15/09/2022 10:51 Niste vi jeli vani ako vam je isti okus.
Jeskonektovan wrote: ↑15/09/2022 11:19Koji tikoker?? Shera??xoklix wrote: ↑15/09/2022 10:51 Niste vi jeli vani ako vam je isti okus.
Helem, nije ni bitno, preskupi su. Radije odem na čaršiju do Chipasa ili Chill&Co, za manje para jedem bolje i više.![]()