Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kikibombona

#876 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Pa sta mislis kolike su sanse za drustveno ispunjen zivot van dijasporskog kruga?
Zavisi od covjeka do covjeka. Vecina se drzi svog jata, poneko iskoci. Evo, jedan drug kod koga sam bio, ima dosta prijatelja Svaba. Ostali se drze nasih ljudi uz ponekog istocnjaka.

Svabe su ok. Kod mene stalno dolaze na posao. Redovno se razvaljujemo po kafanama. I zene su iznenadjujuce dobre, koketiraju vise nego nase. Jedino enegleski slabo govore i onda svaka komunikacija postane patnja. :(
Fudo387 wrote:Pa nece na forumu, al’ hoce u zivo.
Ti si tom jaranu po vazdan trubio, treba ici, ne valja ovo, depresivno, zajebano, drz nedaj.
I eno lik sad istovara brasno u magacinu, a ti, hop, sef u banci.
Koji bandit.
Svaka ti cast.
Kakva banka, ne vrijedjaj. Zna se gdje rade pravi Zenicani. :D

Nego Fudo, kada se vrnes iz Amerike, bices glavni u mahali. Zvat ce te Amerikanac. :izet: :-D

Pokorio Ameriku i vratio u se u velikom stilu. :kakoste:
Fudo387

#877 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Ma ne mozes biti usamljen, sem ako bas ne odlucis da to budes. Pored svih ovih cuda i budalastina, trebas se bas potruditi da ti bude dosadno.
Worst case scenario, evo ima klix. :D tandaraj o nicemu po vazdan, a jos besplatno. Ku’s bolje?
insomnia78

#878 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Pa upravo o komunikaciji odnosno preprekama za istu ti i pricam. Sta mislis kolike su sanse za neko prijateljstvo ako se ne nozes izraziti. Onda drugacija kultura. Niste slusali istu muziku, gledali iste filmove, emisije..,
Fudo387

#879 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:
Kakva banka, ne vrijedjaj. Zna se gdje rade pravi Zenicani. :D

Nego Fudo, kada se vrnes iz Amerike, bices glavni u mahali. Zvat ce te Amerikanac. :izet: :-D

Pokorio Ameriku i vratio u se u velikom stilu. :kakoste:
Auuu, znaci ipak se drzis tradicije,
Export-import. :D

Pametno.
Edin H.

#880 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Bezbeli. Svakoj je san polumutav lik sa kojim se mora sporazumjevati išaretom sa bjednom platom
Ne kontam ni ja njemacke manekeneke, sta im je? :D
Fudo387

#881 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Pa upravo o komunikaciji odnosno preprekama za istu ti i pricam. Sta mislis kolike su sanse za neko prijateljstvo ako se ne nozes izraziti. Onda drugacija kultura. Niste slusali istu muziku, gledali iste filmove, emisije..,
Sa svabicama?
HAVANA

#882 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Pa upravo o komunikaciji odnosno preprekama za istu ti i pricam. Sta mislis kolike su sanse za neko prijateljstvo ako se ne nozes izraziti. Onda drugacija kultura. Niste slusali istu muziku, gledali iste filmove, emisije..,
Ma i do ljudi je,kad klikne,klikne.Ja se i dan danas cujem redovno sa 3 belgijanca.Dobro sa jednim radim pa smo stalno u kontaktu a ova 2 nako,bas su mi dragi. :-D
insomnia78

#883 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
Sa svabicama?
Pa i sa svabicama
insomnia78

#884 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
Ma i do ljudi je,kad klikne,klikne.Ja se i dan danas cujem redovno sa 3 belgijanca.Dobro sa jednim radim pa smo stalno u kontaktu a ova 2 nako,bas su mi dragi. :-D
Ma super je to. I ja sam dobar sa masu ljudi. Ide se i po rostiljima, kuglanje, ovo, ono. Al osjetis nekad da tu fali stvari. Ko kad bi sad nekakav belgijanac upo kod nas. I ti pocnes nesto o nadrealistima, maratoncima...
Edin H.

#885 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

:D
mirsek

#886 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

HAVANA wrote:
Po tvom opisu Havana ti si u Belgiji ustedio solidnu lovu, stvorio konekcije i od toga profitiras u BiH. Bil otisao iz BiH da nista od toga nemas ?
Fudo387

#887 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:
Fudo387 wrote:
Sa svabicama?
Pa i sa svabicama
Fransoa, komplikujes bezveze brate.
Eto njih zanima da se s tobom ispricaju o filmovima.
Sam vici ja ja...i klimaj glavom.
insomnia78

#888 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Smijem li him pricati kako je u magacinu
Fudo387

#889 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Smijem li him pricati kako je u magacinu
Sta’s joj pricat, svakako je pjana, ne zna ni sta melje.
stakasa

#890 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Edin H. wrote:
insomnia78 wrote:Bezbeli. Svakoj je san polumutav lik sa kojim se mora sporazumjevati išaretom sa bjednom platom
Ne kontam ni ja njemacke manekeneke, sta im je? :D
Strpljiva

#891 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Strpljiva »

Fudo387 wrote:
Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Imam i ja jarana. Ovdje imo ekstra pos’o. Napustio, otiso gore na isti, dobro jako slican. Zena i djete ostali ovdje, pa ce gore. Djete malo.
Prvi mjesec kad mu vidis fejsbuk ludilo. Festival ovaj, festival onaj, biciklo, teretana, kafane, bajernov stadion. Snasonse cojk. Kum mi iso nesto gore i par dana bio od njega kaze zivi ko ker, hljeba nema da jede. Osto mu trista eura duzan. :lol: Zvao narod, sredjivo im, drugi jaran se vrati nakon mjesec kaze jebo te ovo. U medjuvremenu osto bez zene, djete nije vidio jedno tri godine, izbriso se sa fejsbuka :lol:
Sa kakvim se ti idiotima druzis?

Takvim idiotima jeste mjesto u mahali gdje su odrasli.
Vala nije ni ta tvoja ekipa neka pljacka,
Mene bi iz banke u magacin samo puskom mogli natjerati.
Ovo moze izjaviti samo neko ko nije radio u banci :D

OT. Ko je navikao na pasji zivot u Bosni, nece bolje zivjeti ni vani. I obratno.

Ne mozes uci na temu ove tematike da ne citas Havanu kako po 1000 put prica kako se vratio, Insomnijin pesimizam i sveznanje i Batinu uvrijedjenost da samo prosjecni/neuspjesni ostaju. Svi zivimo svoje zivote, nosimo svoje probleme i bar od forumasa se nista ne trazi. Al svaki jebeni put ista prica.
zforumas

#892 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zforumas »

Strpljiva wrote:

OT. Ko je navikao na pasji zivot u Bosni, nece bolje zivjeti ni vani. I obratno.

Ne mozes uci na temu ove tematike da ne citas Havanu kako po 1000 put prica kako se vratio, Insomnijin pesimizam i sveznanje i Batinu uvrijedjenost da samo prosjecni/neuspjesni ostaju. Svi zivimo svoje zivote, nosimo svoje probleme i bar od forumasa se nista ne trazi. Al svaki jebeni put ista prica.
U sridu! :thumbup:
HAVANA

#893 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

mirsek wrote:
HAVANA wrote:
Po tvom opisu Havana ti si u Belgiji ustedio solidnu lovu, stvorio konekcije i od toga profitiras u BiH. Bil otisao iz BiH da nista od toga nemas ?
Pa nisam bas napravio lovu u smislu da sam je ustedio.Radio ko konj da skupim za notara i renoviranje stana.Uzeo kredit i kupio stan na vrijeme,prije prelaza iz franka u euro.Renovirao ga skoro pa sam,zivio u njemu skoro 3 godine,placao ratu umjesto kirije,prodao ga dosta vise,vratio kredit a od resta kupio stan u sarajevu i vratio se.Vratio se sa 36000km.Otvorio firmu i udario po kreditima.Ovde sam napravio sve sto imam.U najvecoj mjeri sa nekretnine,a zaduzivanje za te stvari mi je omogucio posao koji radim i dobro stanje bilansa i uspjeha.Ovo ti pisem zato sto znas sta radim i znam da na to mislis. a nije to stvar koja mi je u najvecoj mjeri stvorila sigurnost.To je plata i osnova za daljnje ulaganje.Nije to uopste toliko profitabilno kako izgleda.Nekretnina je tito.I kredit.Bez kredita para nema,koliko god stresno bilo.A bosna je puna prilika za dobar ulog u nekretninu.Ko vidi i osjeti.Ja opet pisem kako jeste a svaki put mi to na nos izadje jer pocnu mjerkanja i pametovanja.Ja ne znam kititi.Mogu pisati kako je meni i svoja iskustva.Nista nije lako i za sve se treba namuciti.I ovde i tamo.Nema para nako...Nigdje.
HAVANA

#894 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Strpljiva wrote:
Fudo387 wrote:
Kikibombona wrote: Sa kakvim se ti idiotima druzis?

Takvim idiotima jeste mjesto u mahali gdje su odrasli.

:lol: Jes majke mi isto papagaj.Od sada cu samo kopirati postove.Al opet kontam mozda nekom pomogne to neko iskustvo,da mu neki pravac kojim da ide.Ja bi volio da se svi vrate,i imaju...Dje cete u picku materinu,otice mi i djeca i svi od ovog pesimizma... :cry:
madner

#895 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Znam se gdje dosta Zenicana prima platu, ali ovo gdje vecina radi je vec misterija.

Uglavnom ako je iz banke u magacin napredak, zanimalo bi me sta je zajebao se. :D
Bluemore

#896 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

HAVANA wrote:
Strpljiva wrote:
Fudo387 wrote:

:lol: Jes majke mi isto papagaj.Od sada cu samo kopirati postove.Al opet kontam mozda nekom pomogne to neko iskustvo,da mu neki pravac kojim da ide.Ja bi volio da se svi vrate,i imaju...Dje cete u picku materinu,otice mi i djeca i svi od ovog pesimizma... :cry:

Sakrij im pasos :D

Strpljiva :thumbup:
HAVANA

#897 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ma necu,neka idu ako zele,sve je to skola.Ja bi volio da ne odu.
seln

#898 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by seln »

Samo jednu stvar ne kontam: ja i poslije 20 godina ovdje neke stvari jos nisam potpuno skopcao...a Kiki ode zijaretit jarana na heftu-dvije i nauci sve o zivotu vani. Covjek se moze samo diviti tolikoj pameti.
animals

#899 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Nije tolika tragedija , roditi se u Bosni..
ali ostati citav zivot u njoj..
e to je vec tragedija..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#900 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

animals wrote:Nije tolika tragedija , roditi se u Bosni..
ali ostati citav zivot u njoj..
e to je vec tragedija..
Zasto?
Post Reply