Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
muzicar_iz_parka

#876 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by muzicar_iz_parka »

Tomahawk11 wrote:
muzicar_iz_parka wrote:
GandalfSivi wrote:
Nama je lakse zgradu zapaliti nego drugi detrdzent kupiti...
Samo ne znam ko je zadnji put platio renoviranje zapaljenog, znam da Čović sigurno nije.
Postoji puno efikasnija metoda, ali narod je opet dao podršku istima kao i 2014 na izborima, dovoljno pogledati rezultate izbora.
Kako gdje
Naime, Ustav BiH kaže da će prvi predsjedavajući Predsjedništva BiH onaj koji je dobio najveći broj glasova. Dodik je osvojio ukupno 353.626 glasova. Željko Komšić je osvojio 221.800 glasova, dok je Šefik Džaferović osvojio 209.218 glasova.
Ovo je poraz građanskih i lijevih struja, kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva pobijedio sa 200 000 glasova :-)
Koliko je vlasti u rukama člana predsjedništva a koliko u parlamentima i vladama kantona/entiteta/vijeću ministara.
Tamo gdje se vrti para narod(i) je manje više potvrdio iste. Izbor Komšića u odnosu na Čovića jeste pozitivan, ali u suštini ostalo ostaje isto.
Bitnije je tjelo koje odlučuje o usmjeravanju npr. 200 miliona KM od elektroprenosa nego izbor ambasadora BiH u Italiji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#877 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

muzicar_iz_parka wrote: Bitnije je tjelo koje odlučuje o usmjeravanju npr. 200 miliona KM od elektroprenosa nego izbor ambasadora BiH u Italiji.
To sam i ja odmah rekao :thumbup:
GandalfSivi

#878 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by GandalfSivi »

muzicar_iz_parka wrote:
Koliko je vlasti u rukama člana predsjedništva a koliko u parlamentima i vladama kantona/entiteta/vijeću ministara.
Tamo gdje se vrti para narod(i) je manje više potvrdio iste. Izbor Komšića u odnosu na Čovića jeste pozitivan, ali u suštini ostalo ostaje isto.
Bitnije je tjelo koje odlučuje o usmjeravanju npr. 200 miliona KM od elektroprenosa nego izbor ambasadora BiH u Italiji.
Ne kontamo se ti i ja. Ne pricam ja o tome sto kao zabranjuju Komsicu da dodje negdje. Pricam o tome da su vec prestali dolaziti na sjednice, da su najavili iz HDZ-a da se nece napraviti ni zakonodavna ni izvrsna vlast, pricam sto su pustili onu pudlicu Karamatica sa lanca da prica kako BiH vise ne postoji. Jebo Predsjednistvo samo, ovi hoce da sve blokiraju...
MarlboroGold

#879 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Bosanac sa dna kace wrote: BOJKOT SE MORA IZVRŠITI!
NEMA NE MOGU, NEMA NEĆU, NEMA BOLI ME GLAVA!
Tako je. Moramo bojkotovati ovu temu.
muzicar_iz_parka

#880 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by muzicar_iz_parka »

GandalfSivi wrote:
muzicar_iz_parka wrote:
GandalfSivi wrote:
Nama je lakse zgradu zapaliti nego drugi detrdzent kupiti...
Samo ne znam ko je zadnji put platio renoviranje zapaljenog, znam da Čović sigurno nije.
Postoji puno efikasnija metoda, ali narod je opet dao podršku istima kao i 2014 na izborima, dovoljno pogledati rezultate izbora.
Jos jednom da ponovim, apsolutno nije problem sto ce neko uci u vlast, demokratska volja gradjana. Problem je sto neko pokusava bojkotovati institucije drzave, nadajuci se da ce tako i srusiti drzavu.
Ova država svima paše. Da ne postoji BiH, 99% političara bi bili nebitni u sastavu država koje imaju pretenzije ovdje. Dodik bi bio na nivou lokalne kabadahije tipa Palma koji bi dobio svoj zološki vrt a Čović možda gradonačelnik nekog osrednjeg gradića.
Ovakva BiH im omogućuje da drugi rade za njih tj. Bošnjaci.
Pogledaj raspodjelu budžetskih prihoda, više dobijaju nego što uplate, to nema nigdje u svijetu. Opstrukcije služe da zadrže ovo stanje, moglo bi se tu naći elemenata reketiranja.
Haris.ba

#881 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Haris.ba »

Streptokok wrote: ne znam da li je moguće donijeti sličan propis na nivou kantona?
Ali, ništa ne košta probati? Striktno gledano - ne postoji ustavna prepreka za takav propis. Stvar je zabraniti svima u kantonu, a ne praviti neke izuzetke.

Možda bi palo na ustavnom sudu, ali treba probati. BIlo kakva odluka je win-win.
Dozer

#882 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

muzicar_iz_parka wrote: Ova država svima paše. Da ne postoji BiH, 99% političara bi bili nebitni u sastavu država koje imaju pretenzije ovdje. Dodik bi bio na nivou lokalne kabadahije tipa Palma koji bi dobio svoj zološki vrt a Čović možda gradonačelnik nekog osrednjeg gradića.
Ovakva BiH im omogućuje da drugi rade za njih tj. Bošnjaci.
Pogledaj raspodjelu budžetskih prihoda, više dobijaju nego što uplate, to nema nigdje u svijetu. Opstrukcije služe da zadrže ovo stanje, moglo bi se tu naći elemenata reketiranja.
:thumbup:
Otkad ja ovo govorim... Al' niko me ne slusa :D

Svi oni zajedno pusu u istu tikvu, dogovorno. Sve tenzije odgovaraju svima njima zajedno, svim ENV matricarima. Svjesni su da jedni bez drugih ne mogu, kao i da padom jednih padaju svi.
Pri tome, oni kojih je najmanje - ubiru najvise. Najmanje ih je nezaposlenih, kontrolisu najbitnije sektore, drze najjace firme, i - konstantno kukaju kako su majorizirani.

Da je ovdje narod pametan kako nije, odavno bi svu ovu ENV zgadiju rastjerao motkama, imovinu im zaplijenio, prodao i pare ubacio u budzete za obrazovanje, zdravstvo i zaposljavanje/ekonomiju.
Hakiz

#883 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Bosanac sa dna kace wrote:
Hakiz wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: BOJKOT SE MORA IZVRŠITI!
Zato što ti to kažeš?
Ne kažem ja ništa.
Evo pokazatelja:
https://www.vecernji.ba/vijesti/otvoren ... ih-1022721
Rekacija Hrvatske: Na granici zaustavljeni kamioni sa robom iz BiH za izvoz. Čekaju veterinarske, sanitarne, carinske itd preglede. Koji traju taman toliko da se roba pokvari.

Nego,kada su ono crnci bojkotovali gradski prevoz u Montgomeriju ljudi nisu to radili stihijski. Neko je napravio plan, smislio alternativu kako da se ljudi prevezu do radnih mjesta itd.

Dakle, nemam je ništa protiv poziva na bojkot. Pokaži "fizibiliti studiju" dakle planirane rezultate bojkota, u kojim periodima se očekuju, kakav očekuješ kranji rezultat, ali ne čemu se nadaš nego analizu, alaternativnu dostupnost proizvodima koji se bojkotuju itd. Pa da idemo u bojkot planski, ne grlom u jagode.

I preuzmi punu finansijsku, krivičnu i moralnu odgovornost za štetu koji bi mogli imati ljudi koji se pridruže bojkotu ako im se promijeni zdravlje, finansijsko stanje itd kao rezultat bojkota a oni te ne oslobode odgovornosti za to.

Majka mu stara, dosta više akcija koje pokreću "neformalne grupe građana" Ako neko nema hrabrosti da svojom sudbinom stane iza onoga na šta poziva ljude, ne vjerujem mu.

Pazi, ja sam i bio učesnik rata i kao što sam juče napisao već oko dvadeset godina individualno pravim svoj bojkot sličan onom na koji SaraFina i ti pozivate. Ali ali ne tjeram druge na to. Svako neka razmišlja za sebe.

Ako pozivaš ljude na akciju, budi prvi, predvodi i najviše rizikuj.
triconja

#884 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

For the record ja nikad nista nisam uzo hrvatsko kad mi nije naredjeno da kupim bas to :mrgreen:

Nisam budala da finansiram novi tisucgodisnji projekat :lol: :lol: :lol:
triconja

#885 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Hakiz wrote: Pazi, ja sam i bio učesnik rata i kao što sam juče napisao već oko dvadeset godina individualno pravim svoj bojkot sličan onom na koji SaraFina i ti pozivate. Ali ali ne tjeram druge na to. Svako neka razmišlja za sebe.

Ako pozivaš ljude na akciju, budi prvi, predvodi i najviše rizikuj.
E to ti ja fazon kod raznih hajmo mjerit iq naprdjivaca, kad treba nesto konkretno uradit corak :thumbup:
Hakiz

#886 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Da pitam.

Da li se taj bojkot odnosi i na radna mjesta koja su ovdje otvorile firme ih Hrvatske i HZH-a i na "naše" firme koje usko sarađuju sa firmama iz Hrvatske? Da daju ljudi otkaze u takvim firmama? Čuj da ti UZP-ovac daje platu, fuj, to treba odbiti po cijenu da ti djeca nemaju šta jesti.

A, usput, ove postove kucam sa kompjutera koji je u BiH uvezao KimTec, Hrvati. Da ga bacim? Imam alternativu ComTrade, Srbi. Ne vidim "naše" pa ni na "našim" teritorijama.

:bih:
Last edited by Hakiz on 18/10/2018 15:59, edited 1 time in total.
strong69

#887 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by strong69 »

HDZ bojkotuje sjednicu Vijeća ministra. Zašto SDA ne bojkotuje sutrašnju sjednicu Vlade FBiH cija tema je Aluminij?

I jos nesto, bojkot treba poslati poruku da je narodu dosta prijetnji, uslova, stvaranja ratne klime. To je poruka i HDZ-u i SDA. Crknite ako je samo politika bitna.
triconja

#888 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Hakiz wrote:Da pitam.

Da li se taj bojkot odnosi i na radna mjesta koja su ovdje otvorile firme ih Hrvatske i HZH-a i na "naše" firme koje usko sarađuju sa firmama iz Hrvatske? Da daju ljudi otkaze u takvim firmama? Čuj da ti UZP-ovac daje platu, fuj, to treba odbiti po cijenu da ti djeca nemaju šta jesti.

A, usput, ove postove kucam sa kompjutera koji je u BiH uvezao KimTec, Hrvati. Da ga bacim? Imam alternativu ComTrade, Srbi. Ne vidim "naše" pa ni na "našim" teritorijama.

Pazi, ovaj neposluh se vise vodi na fazon tipa ne kupuj tariguz taj i te neke cokolade, a ovo ostalo nekim cudom more proc :lol:
Hakiz

#889 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

strong69 wrote:HDZ bojkotuje sjednicu Vijeća ministra. Zašto SDA ne bojkotuje sutrašnju sjednicu Vlade FBiH cija tema je Aluminij?

I jos nesto, bojkot treba poslati poruku da je narodu dosta prijetnji, uslova, stvaranja ratne klime. To je poruka i HDZ-u i SDA. Crknite ako je samo politika bitna.
Da. Ali imali smo prije destak dana platformu na kojoj smo rekli da želimo da se ovo nastavi. Rezultati izbora su takvi kakvi su.
Hakiz

#890 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Hakiz wrote:Da pitam.

Pazi, ovaj neposluh se vise vodi na fazon tipa ne kupuj tariguz taj i te neke cokolade, a ovo ostalo nekim cudom more proc :lol:
Eki? :evil:
GandalfSivi

#891 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by GandalfSivi »

strong69 wrote:HDZ bojkotuje sjednicu Vijeća ministra. Zašto SDA ne bojkotuje sutrašnju sjednicu Vlade FBiH cija tema je Aluminij?

Apsolutno ne. Oni samo cekaju da se bojkotom institucija odgovori na njihov bojkot, da dokazu da je drzava nemoguca. Svakako su vec Aluminij pustili niz vodu. Treba doci na sve sjednice...
Dozer

#892 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

Hakiz

#893 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

A zašto ne bojkotujemo firme kojima je vlasnik Mario Šimić. Biće da je čovjek Hrvat. A jednu firmu naročito... :evil:
Dozer

#894 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

Koja bi to bila...?
Imamo i Stanica...ali...kako cemo bez TV-a :lol:
Hakiz

#895 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Dozer wrote:Koja bi to bila...?
Kako koja? Intersoft d.o.o.
Dozer

#896 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

Hakiz wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: Dobro si :thumbup:
Evo, ja krecem u bojkot. Logout
:D
HardcoreMX

#897 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HardcoreMX »

moj Johnsone vidis li ti to..siti ljudi bojkotuju hranu...
Hakiz

#898 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Montipajtonovska situacija kolega Dozer, ne mislite tako? :evil:
Last edited by Hakiz on 18/10/2018 16:17, edited 1 time in total.
triconja

#899 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Dozer wrote:
Hakiz wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: Dobro si :thumbup:
Evo, ja krecem u bojkot. Logout
:D
A kako mi to finansiramo to? Ukljucis adblock i cao djaci ;-)
beni-bu-man

#900 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

HardcoreMX wrote:moj Johnsone vidis li ti to..siti ljudi bojkotuju hranu...
i od tebe nesto pametno da procitam :thumbup:

a djeca u africi nemaju sta jesti
Locked