Da, a sta bi im tek Ali uradio ili Foreman
Bezze su ta poređenja, svako vrijeme nosi svoje breme ali interesantno bi bilo vidjeti Tyson protiv ovog Usyka ili Lenox vs Fury čisto radi konstitucija...
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Da, a sta bi im tek Ali uradio ili Foreman
Ne moze vala biti dosadniji od Joshue koji je mrtvo more. Dečko je školovan borac u cijelo veče je trazio fajt a cigo je većinu meča bježao i sa sigurne distance pogađao neke direkte.darius_maximus wrote: ↑19/05/2024 01:51 Ne znam, meni je Usyk dosadan i kao bokser i kao pojava.
Fury barem ima nekakve karizme, nekakav showmanship.
Gledati dvojicu ko Usyk 12 rundi, bilo bi kao gledati dva robota, ali eto...
Pa tako to ide kada si veći od protivnika. Držiš ga na distanci i kuckaš.last mohicans wrote: ↑19/05/2024 01:55Ne moze vala biti dosadniji od Joshue koji je mrtvo more. Dečko je školovan borac u cijelo veče je trazio fajt a cigo je većinu meča bježao i sa sigurne distance pogađao neke direkte.darius_maximus wrote: ↑19/05/2024 01:51 Ne znam, meni je Usyk dosadan i kao bokser i kao pojava.
Fury barem ima nekakve karizme, nekakav showmanship.
Gledati dvojicu ko Usyk 12 rundi, bilo bi kao gledati dva robota, ali eto...
Revans u Oktobru. Tako da ce AJ cekati na povrat titula do iduceg Maja. Ako se Fury revansira, nacekace se ...Sid the sloth wrote: ↑19/05/2024 01:54 Kakva je sansa da Joshua dobije priliku protiv jednog od njih?
Ne bi Mike Tyson nikada mogao ovako boksati, na 12 rundi i neke igre.Samprotivsviju wrote: ↑19/05/2024 01:58 Protiv Furija se niko ne bi lako proveo, ne sto je bolji bokser vec sto je nezgodan, nepredvidljiv, ima prebrze ruke za svoju visinu, a i prljav...tako da Usyk je ovdje uradio maestralan posao.
A sto se Majk Tysona tice mislim da njemu Fury bas i ne bi odgovarao, usao bi mu pod kozu sa svojim teatralnostima i cirkuzijadom...a Tajson mentalno je mozda i najtanji bio.
darius_maximus wrote: ↑19/05/2024 02:19Ne bi Mike Tyson nikada mogao ovako boksati, na 12 rundi i neke igre.Samprotivsviju wrote: ↑19/05/2024 01:58 Protiv Furija se niko ne bi lako proveo, ne sto je bolji bokser vec sto je nezgodan, nepredvidljiv, ima prebrze ruke za svoju visinu, a i prljav...tako da Usyk je ovdje uradio maestralan posao.
A sto se Majk Tysona tice mislim da njemu Fury bas i ne bi odgovarao, usao bi mu pod kozu sa svojim teatralnostima i cirkuzijadom...a Tajson mentalno je mozda i najtanji bio.
Tyson je ulazio u ring da ubije što prije.![]()
Oleksandr Usyk suffered a broken jaw in his victory over Tyson Fury and has been transported straight to hospital.
hajd dobro je, ali navikao kod nas da raja vidi sve kroz kladionicu, Đoković izgubi lupam najbitniji meč u karijeri kazu namjestioGandalfSivi wrote: ↑19/05/2024 01:46Zajebajem se ba…Plavo-bijeli wrote: ↑19/05/2024 01:43 Meni smiješno samo što raja kod nas misli da iko od njih razmislja o kladionicama kad su obojica zaradili desetine milione dolara samo od ove borbe...
Zato sto nas narod navikao na stele, prevare, raznorazne malverzacije, korupciju i onda misli da je to svugdje tako.Plavo-bijeli wrote: ↑19/05/2024 09:32hajd dobro je, ali navikao kod nas da raja vidi sve kroz kladionicu, Đoković izgubi lupam najbitniji meč u karijeri kazu namjestioGandalfSivi wrote: ↑19/05/2024 01:46Zajebajem se ba…Plavo-bijeli wrote: ↑19/05/2024 01:43 Meni smiješno samo što raja kod nas misli da iko od njih razmislja o kladionicama kad su obojica zaradili desetine milione dolara samo od ove borbe...![]()
Meni je veci problem sto je poceo brojanje a ovaj na nogama. Tako je nedvojbeno spasio Furija od sigurnog KOSamprotivsviju wrote: ↑19/05/2024 09:54 Za one koji se cude zasto sudija nije prekinuo borbu u 9oj rundi...u boksu je nepisano pravilo da ne prekidas borbu zbog tehickog nokauta ako je sampion uzdrman, jednostavno se da sansa da se brani...
Nije ovo nikakvo novo pravilo, jednostavno sampionima se tu malo progleda kroz prste.
Isto se naprimjer desilo u epskom mecu Tyson vs Holyfield
https://youtu.be/G_fM3OIbua4?si=zwNb7KQ-k-b4Np3B
Sudija nije svirao tehnicki nokaut.
Da je Usyk opet u narednoj rudni uzdrmao Furya da se nije mogao braniti, sudija bi svirao kraj
To kaže i David Hayerida1976 wrote: ↑19/05/2024 11:45Meni je veci problem sto je poceo brojanje a ovaj na nogama. Tako je nedvojbeno spasio Furija od sigurnog KOSamprotivsviju wrote: ↑19/05/2024 09:54 Za one koji se cude zasto sudija nije prekinuo borbu u 9oj rundi...u boksu je nepisano pravilo da ne prekidas borbu zbog tehickog nokauta ako je sampion uzdrman, jednostavno se da sansa da se brani...
Nije ovo nikakvo novo pravilo, jednostavno sampionima se tu malo progleda kroz prste.
Da je Usyk opet u narednoj rudni uzdrmao Furya da se nije mogao braniti, sudija bi svirao kraj
Nije u pravu Haye, knockown postoji da bi spasio boksera od ozbiljnijih povreda. Pustio je Usyka da ga ganja dok se Tyson još uvijek donekle mogao braniti. Kada mu je zadao dva udarca gdje više nije bio u kontroli da se brani, knockdown. Naravno mogao je Tyson sjesti, pa bi i u tom slučaju bilo brojanje, uz sudijinu procjenu da li može nastaviti meč. Spasio ga je kraj runde, premda i u sljedećoj rundi da ga je Usyk doveo u stanje knockdowna sudija bi skoro sigurno prekinuo meč,last mohicans wrote: ↑19/05/2024 12:07To kaže i David Hayerida1976 wrote: ↑19/05/2024 11:45Meni je veci problem sto je poceo brojanje a ovaj na nogama. Tako je nedvojbeno spasio Furija od sigurnog KOSamprotivsviju wrote: ↑19/05/2024 09:54 Za one koji se cude zasto sudija nije prekinuo borbu u 9oj rundi...u boksu je nepisano pravilo da ne prekidas borbu zbog tehickog nokauta ako je sampion uzdrman, jednostavno se da sansa da se brani...
https://sportsport.ba/borilacki-sport/o ... dal/474784