Moraš vjerovati u ono što želiš... i stalno iskat... i najtvrđa na kraju da...putokaz1 wrote:Ironija
Ja bi najviše volio da SDA ode
Ali....
Boriša Falatar - predsjednik?
- kmirsad
#876 Re: Boriša Falatar - predsjednik
-
putokaz1
#877 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ali nemamo čime zamjeniti SDA
-Razjedinjena a ponekad i lažna ljevica
-Radončić i Silajdžić
-Blokovo,Nezavisni
-Kukukini,Kiflini
Sve gori od goreg
-Radončić i Silajdžić
-Blokovo,Nezavisni
-Kukukini,Kiflini
Sve gori od goreg
- kmirsad
#878 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Rekoh ti... i najtvrđa na kraju da... dosadi joj i kaže... udavu jedan, smori me... haj idi u stan... rashladi vino i ispeci smuđa kapitalca...putokaz1 wrote:Ali nemamo čime zamjeniti SDA
-Radončić i Silajdžić
-Blokovo,Nezavisni
-Kukukini,Kiflini
Sve gori od goreg
-
kiligonzales
#879 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Sto se mene tice i s njima i bez njih zavisim od svoje volje, zelje, znanja, 10 prstiju i rada. Ovako kad naletim na forum zanimam se njima...kmirsad wrote:Zna se šta je gore...kiligonzales wrote:Ne zna se sta je gore, glasati za velike stranke koje te godinama zajebavaju i nesto se pitaju ili za malu stranku da se opere savjest pod izgovorom doprinosa za drzavu, a malo se ili nimalo ne pitaju.kmirsad wrote: Ali barem ćemo imati 20 000 birača koje neče gristi savjest... da nisu ništa uradili za svoju domovinu...
Kako god i jednima i drugim kapa sa budzeta i vala da se mene pita, ko sto me se ne pita, za svaki nerad bi ih tuzio, za sve sto su obecali, a nisu ispunili, niti su pokusali ispuniti. Kod privatnika barem imas kakav takav sud, ne ide poso, ne radis dobro, kasnice ti plata ili ide otkaz, kod drzave ceses muda i kapa, cast izuzecima, ali nemoj mi izuzetaka kojima je politicki vrhunac djelovanja zasto su zastitari na Grbavici prebili navijaca.
Kad bi me vodili na strijeljanje, ja bih bar pokušao pobječi... ili pokušao zadaviti bar jednog đelata...pa ako me krknu, krknu... bar imam šansu
Kad smo kod strijeljanja, samo da ne zavrimo ko u onom vicu o Trstu, partizanima u kupleraju i svabama i kako si ti dedo prezivio haha
-
kiligonzales
#880 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Samo SDA i SDP se razvodnjavaju, zamisli koliko bi mogli vise dati da su samo malo vise slusali jedni drugekmirsad wrote:Rekoh ti... i najtvrđa na kraju da... dosadi joj i kaže... udavu jedan, smori me... haj idi u stan... rashladi vino i ispeci smuđa kapitalca...putokaz1 wrote:Ali nemamo čime zamjeniti SDA
-Radončić i Silajdžić
-Blokovo,Nezavisni
-Kukukini,Kiflini
Sve gori od goreg![]()
Ovako svi, pa i oni nam prodaju kamenje za bubrege...
- seln
#881 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Jesi li siguran da to nije bio Blek, koji spasava Okultisa i Rodija?putokaz1 wrote:Blaf i Žalosna sova bili kod Dželata i uhvaćena od Engelza,ali Mark se obukao u Dželata i spasio ih
- kmirsad
#882 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Nija ba... pojma nemate... Zagor je spasuio Čika...
- kmirsad
#883 Re: Boriša Falatar - predsjednik
A onda je došao Lun kralj ponoći i sve otejro u tri pizde materine...kmirsad wrote:Nija ba... pojma nemate... Zagor je spasuio Čika...
- seln
#884 Re: Boriša Falatar - predsjednik
LMS 317, "U praskozorje"...kmirsad wrote:Nija ba... pojma nemate... Zagor je spasuio Čika...

Ja sam, za razliku od NS, siguran u ono sto govorim.
- kmirsad
#885 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ma zajebavam se zemo...seln wrote:LMS 317, "U praskozorje"...kmirsad wrote:Nija ba... pojma nemate... Zagor je spasuio Čika...
Ja sam, za razliku od NS, siguran u ono sto govorim.
-
putokaz1
#886 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Praskozorje
Čović politički umro aa Falatar iKomšić plaču za njim...na to me pdosjeća
Čović politički umro aa Falatar iKomšić plaču za njim...na to me pdosjeća
- kmirsad
#887 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Hočeš li doči sutra da gledamo i slušamo Borišu...
-
putokaz1
#888 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Putujem prvo do Banjaluke da čujem Papića,pa do Mostara Kukića,pa do Sarajeva Kazaza,onda u Lukavac Delića...Džaba putujem kad svi dolaze ovdje,ali zbog gužve nijednog neću čut kako trebakmirsad wrote:Hočeš li doči sutra da gledamo i slušamo Borišu...
Neznam kad je Bakir 8 og ili 10 u Lukavcu i njega treba čut
Boriša je dobar lik,doći će pola Gračanice da ga čuje,Lijepo on priča ne spominje 100 hiljada radnih mjesta
- kmirsad
#889 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Bome žestok si...putokaz1 wrote:Putujem prvo do Banjaluke da čujem Papića,pa do Mostara Kukića,pa do Sarajeva Kazaza,onda u Lukavac Delića...Džaba putujem kad svi dolaze ovdje,ali zbog gužve nijednog neću čut kako trebakmirsad wrote:Hočeš li doči sutra da gledamo i slušamo Borišu...
Neznam kad je Bakir 8 og ili 10 u Lukavcu i njega treba čut
Boriša je dobar lik,doći će pola Gračanice da ga čuje,Lijepo on priča ne spominje 100 hiljada radnih mjesta
Pomalehna je sala Malog Kabarea u hotelu Tuzla... koliko ja osluškujem, veliko je interesovanje... Mislim da je osvojio dosta srca običnog svijeta... bojim se da će dosta naroda ostati napolju...
Gledam ga ponovo... blag, umiljat, sav dobar, nasmijan... svaka bi ga mati poželila za sina...
al kad krene kakva ozbilja tema, u očima smrzne i zacakli led... ko u Dok Holideja pred obračun s bandom s brače Klejton...
Neče s ovim likom nikome biti lagano...
Kad je izašao ne kraj s onom naorušanom humanitarnom bandom po onim Etiopijama, Libijama--- sa mačetama, automatima, pištoljima... kojima je ubiti čovjeka za vreču, a kamo li za šleper brašna... ko nakašljati se... sa 16 godina, bez oca, majke, sestre brata, bez ikog svoga, bez uticajnih političkih mecena.... sam samcat u bijelome svijetu...snaci se bez ičije pomoći, ne postati bandit, đepariš i narko diler...mogu zamisliti šta je sve prošao... nego završiti najcjenjenije škole i fakultete, postati visoki intelektualac, doči do UN-a i UNICEF-a... ovi naši bubrezi u loju, kojima je u Bosni sve palo s neba, po sistemu što ne drpim , ukrast ću... su male mace...
-
putokaz1
#890 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Doći će veliki broj ljudi
i NS i SDP i DF čak i neutralni ali nemora značiti da će i glasati
Budući član Predsjedništva ljevičar dolazi u Tuzlu a ignorišu ga i Kukić Slavo i Kazaz i Papić dolaze u mali Lukavac da geldaju jednog Načelnika
Čekat ćemo kampanju i Kandidata SDP da vidimo ko ima najveće šanse,teorijski svašta se može desiti da i SDP podrži Falatara a ne Komšića i time mu omogući pobjedu,bitan je i broj Hrvatskih kandidataiz HNS
Niko ne spori njegov kvalitet već je bitno Mišljenje naroda uglavnom na selu,kako će s eopredijeliti Bošnjaci Ljevičari da li
-Kontra SDA
-ili Kontra HDZ
i NS i SDP i DF čak i neutralni ali nemora značiti da će i glasati
Budući član Predsjedništva ljevičar dolazi u Tuzlu a ignorišu ga i Kukić Slavo i Kazaz i Papić dolaze u mali Lukavac da geldaju jednog Načelnika
Čekat ćemo kampanju i Kandidata SDP da vidimo ko ima najveće šanse,teorijski svašta se može desiti da i SDP podrži Falatara a ne Komšića i time mu omogući pobjedu,bitan je i broj Hrvatskih kandidataiz HNS
Niko ne spori njegov kvalitet već je bitno Mišljenje naroda uglavnom na selu,kako će s eopredijeliti Bošnjaci Ljevičari da li
-Kontra SDA
-ili Kontra HDZ
- kmirsad
#891 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ne znam... ja se jutros nešto osječam... svečano...
... ne znam kako bih ti opisao... ko da je danas slet, ko da trebam trčati onih dvadeset metara do Pinte, a on do Bukija...Buki do Huse... Huso do Bege... a Radijka Lakić zvana... jen, dva, dva tri, dva, dva,dva tri... nas strogo gleda i meni viče sveši pertlu štene jedno, hočeš da se razbiješ, da nas osramotiš... u osnovnoj školi, sa štafetom... na stadionu Tušanj...
...ko onomad kad je Tito s Plavivozdobarskroz dolazio u Tuzlu, na staru Željezničku stanicu... pa kasnije izašao pred hotel Bristol... pa mi rahmetli babo, opalio čušku iza uha što ne gledam u Titu nego razgoračio oči u onog njegovog vučijaka što mu se motao oko nogu... i pito babu... babo, babo... hoš meni kupit onakvog kera ko u onog čike...
...ko onomad kad je Tito s Plavivozdobarskroz dolazio u Tuzlu, na staru Željezničku stanicu... pa kasnije izašao pred hotel Bristol... pa mi rahmetli babo, opalio čušku iza uha što ne gledam u Titu nego razgoračio oči u onog njegovog vučijaka što mu se motao oko nogu... i pito babu... babo, babo... hoš meni kupit onakvog kera ko u onog čike...
-
putokaz1
#892 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Doći će večeras mnogi ljudi da gledaju Falatara ali će glasat za Bećirevića ili Komšića
Falatar je kao gosta trebao zvati Mirsada Hadžikadića
Falatar je kao gosta trebao zvati Mirsada Hadžikadića
- 512MB
#893 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Mislis Felipe Cayetano Lopez Martinerez y Gonzales-akmirsad wrote:Nija ba... pojma nemate... Zagor je spasuio Čika...
- kmirsad
#894 Re: Boriša Falatar - predsjednik
ja,ja... njega...512MB wrote:Mislis Felipe Cayetano Lopez Martinerez y Gonzales-akmirsad wrote:Nija ba... pojma nemate... Zagor je spasuio Čika...
-
furlan
#895 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Na muku tebe Falatar stavio, valja se sad obrijati, plaknuti, ciste carape....kmirsad wrote:Ne znam... ja se jutros nešto osječam... svečano...... ne znam kako bih ti opisao... ko da je danas slet, ko da trebam trčati onih dvadeset metara do Pinte, a on do Bukija...Buki do Huse... Huso do Bege... a Radijka Lakić zvana... jen, dva, dva tri, dva, dva,dva tri... nas strogo gleda i meni viče sveši pertlu štene jedno, hočeš da se razbiješ, da nas osramotiš... u osnovnoj školi, sa štafetom... na stadionu Tušanj...
- Capsicum
#896 Re: Boriša Falatar - predsjednik
furlan wrote:Na muku tebe Falatar stavio, valja se sad obrijati, plaknuti, ciste carape....kmirsad wrote:Ne znam... ja se jutros nešto osječam... svečano...... ne znam kako bih ti opisao... ko da je danas slet, ko da trebam trčati onih dvadeset metara do Pinte, a on do Bukija...Buki do Huse... Huso do Bege... a Radijka Lakić zvana... jen, dva, dva tri, dva, dva,dva tri... nas strogo gleda i meni viče sveši pertlu štene jedno, hočeš da se razbiješ, da nas osramotiš... u osnovnoj školi, sa štafetom... na stadionu Tušanj...
- kmirsad
#897 Re: Boriša Falatar - predsjednik
furlan wrote:Na muku tebe Falatar stavio, valja se sad obrijati, plaknuti, ciste carape....kmirsad wrote:Ne znam... ja se jutros nešto osječam... svečano...... ne znam kako bih ti opisao... ko da je danas slet, ko da trebam trčati onih dvadeset metara do Pinte, a on do Bukija...Buki do Huse... Huso do Bege... a Radijka Lakić zvana... jen, dva, dva tri, dva, dva,dva tri... nas strogo gleda i meni viče sveši pertlu štene jedno, hočeš da se razbiješ, da nas osramotiš... u osnovnoj školi, sa štafetom... na stadionu Tušanj...
- kmirsad
#898 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Radio Kameleon...
EKSKLUZIVNO // BORIŠA FALATAR, kandidat za člana Predsjedništva BiH: OČEKUJEM POBJEDU!
By Belma Krajišnik - 2018-05-09
Pratite Kameleon na Facebooku
Boriša Falatar je donedavno bio potpuno nepoznat javnosti. Mirno je iz prikrajka posmatrao političku situaciju u našoj zemlji, a potom je svoju inicijativu ponudio rukovodstvu “Naše stranke” . Nakon što su iz stranke čuli reference, s oduševljenjem su prihvatili tu ideju, te su sa njim ostvarili značajnu saradnju.
Od tog momenta, Boriša Falatar je postao kandidat za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskog naroda, a njegovu kandidaturu je potvrdio i predsjednik stranke, Predrag Kojović.
O njemu se do tada nije moglo pronaći mnogo informacija ni na internetu, ali Falatara je rat zatekao kao tinejdžera u Sarajevu iz kojeg je tada odselio u Hrvatsku gdje je završio srednju školu, a studije je nastavio na prestižnom Harvardu. Nekoliko zadnjih godina živi i radi u Parizu, a od velikog značaja je njegovo aktivno učešće i angažman u predsjedničkoj kampanji francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.
Ugostili smo ovog sjajnog čovjeka u programu Radio Kameleona i porazgovarali smo o izborima, kandidaturi, njegovom životu, dosadašnjim iskustvima, Bosni i Hercegovini, ali i o njegovoj “borbi” sa ženama.
“U posljednjih 20 godina sam živio u 9 različitih zemalja, putovao sam po svijetu. Dosta je kontradiktorno za nekog ko je toliko dugo vani, ali – ja se ne osjećam dijasporom, možda jer nisam nigdje pustio korjene. Moja zemlja je zaista – Bosna”, rekao nam je Falatar koji dodaje da je on već dugo u međunarodnoj politici.
Bio je u sekretarijatu Ujedinjenih nacija, sastajao se sa brojnim svjetskim političarima, ali nije vodio tu politiku, nego je bio taj koji je posmatrao sve sa strane i navodio ka pravom smjeru nakon čega je shvatio da se njegova država može mnogo bolje predstaviti u svijetu.
“Dugo sam razgovarao i sa svojom suprugom i sa ljudima da bi volio da nešto pokušam, da BiH izvedemo na novi put, onda sam razgovarao sa mnogo ljudi između kojih je bila i ‘Naša stranka’ i tako smo došli do dogovora da bi se trebali upustiti u ovaj projekat”, istakao je Boriša.
Kaže kako je to bila ljubav na prvi pogled, sa njegove strane. Našu stranku prati već nekoliko godina i na prvi razgovor s njima došao je prijateljski, dok su oni očekivali nekoga ko će ih impresionirati, neko ko će doći s Harvarda i pričati tako da se ‘oni prepadnu’. Nakon toga im je iznio svoj plan, te su ga oni objeručke prihvatili i zajedno su uplovili u ovaj veliki projekat.
“Naša kampanja neće biti negativna, a da generalno komentarišem trenutno stanje u politici kod nas – ne bi mogao da ne budem negativan. Mogu samo reći, jako puno prilika smo propustili. Maloprije smo slušali pjesmu od U2 i razmišljao sam o koncertu koji je 1997. godine bio u Sarajevu. Bono je izašao na pozornicu i rekao: ‘Sarajevo, city of future’. 21 godina je prošla, a svaka je bila godina propuštenih prilika”, kazao je.
Falatar ima jasnu viziju, ne krije velika očekivanja i kaže da vjeruje u pobjedu. U proteklom periodu je jako puno putovao po Bosni i Hercegovini i uvijerio se da je vrijeme za promjene.
“Svima je dosta. Jako se lijepe stvari dešavaju po cijeloj državi, a Radio Kameleon je pravi primjer toga. U svim gradovima postoje ljudi koji rade jako puno za dobrobit cijelog društva, a do sada nije postojala nijedna politička opcija koja će takve pozitivne inicijative ujediniti, a ja se nadam da će naša kampanja to uspjeti”, rekao je Boriša Falatar.
Kao prvo, njegov cilj je ulazak u Evropsku uniju koja bi nam donijela mnogo fondova, potom regionalna saradnja sa susjedima, jer, kako kaže, Evropska unija će se možda nekada i promijeniti, ali naša geografska situacija se nikada neće promijeniti. Na listu svojih ciljeva Falatar je dodao i dobre bilateralne odnose sa cijelim svijetom kako bi se povećale investicije, otvorila strana tržišta za naše domaće kompanije, što bi automatski donijelo i brojna nova radna mjesta i što bi cijelu ekonomiju naše zemlje pokrenulo prema naprijed.
“Sa vrha naše države treba slati pozitivnu poruku. Slati poruku da se mogu konkretne stvari uraditi, da se može raditi na stvarima od zajedničkih interesa, a ima ih dovoljno da se oko njih zabavimo, a ne da se zabavljamo oko problema. Sa vrha države se trebaju slati neke vrijednosti sa kojima se ljudi mogu identificirati, a ne da se šalju poruke svađe. Predsjedništvo ima dvostruku ulogu. Oni su oni koji mogu direktno voditi vanjsku politiku, ali su i baklja koja može osvjetljavati čitav politički spektar”, kazao je.
Otkako se pojavio, Falatar je sjajno prihvaćen među ljudima, a žene su ga već počele porediti sa kanadskim premijerom Justinom Trudeauom.
“Justina jako cijenim kao političara, ali cijenim i mišljenje žena prije svega jer sam u jako sretnom braku. Porodicu sam davno izgubio i kako sam živio po cijelom svijetu, meni je porodica stvarno moj dom. Imam ženu i dvije kćerke, tako da su meni žene u mom životu jako važne i drago mi je čuti sve pozitivne komentare”, kazao nam je interesantni, vedri i nasmijani Falatar.
Boriša Falatar, kandidat za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda ispred “Naše stranke” – večeras (srijeda, 9. maj) će u 18 h u Hotelu Tuzla održati predavanje i detaljnije predstaviti svim prisutnim svoj put kandidature, svoje ciljeve i ideje, a mi mu želimo mnogo sreće i da istraje, te uspije u ostvarenju svojih ciljeva.
- kmirsad
#899 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Bio sam sinoč na Falararovoj prezentaciji programa... studiozan, temeljit, snajperski precizan, pragmatičan... nema šuplje...čovjek tačno zna šta hoče, kako, gdje i s kim će to izvesti.
Tokom izlaganja,nešto me bilo stid... ko je sve u ime BiH do sad hodao po svjetskim centrima moči da prezentira i sramoti BiH...
Izašao sam pomješanih osječanja... tuge zbog propuštenog vremena i radosnog nestrpljenja da izbori budu što prije.
Progledao sam, potpuno mi je jasno zašto smo posljednja rupa na svjetskoj svirali.
Naša Stranka je imala sreče da im ovaj čovjek uleti u kancelariju.
Tokom izlaganja,nešto me bilo stid... ko je sve u ime BiH do sad hodao po svjetskim centrima moči da prezentira i sramoti BiH...
Izašao sam pomješanih osječanja... tuge zbog propuštenog vremena i radosnog nestrpljenja da izbori budu što prije.
Progledao sam, potpuno mi je jasno zašto smo posljednja rupa na svjetskoj svirali.
-
putokaz1
#900 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Trebo si u Lukavac doć Dvorana punakmirsad wrote:Bio sam sinoč na Falararovoj prezentaciji programa... studiozan, temeljit, snajperski precizan, pragmatičan... nema šuplje...čovjek tačno zna šta hoče, kako, gdje i s kim će to izvesti.
Jel bilo naroda jel ko poznat došo