Narod i Pravda (Konakovic)
- video
#876 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jako, jako inteligentan potez vezanje zastava sa kukom 
- Dasi
#877 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da bi mu glasaci lakse podnijeli i prije zaboravili vezanje sa SDA. Zabi ga coek sebi a jos ni svi glasovi nisu prebrojani.video wrote:Jako, jako inteligentan potez vezanje zastava sa kukom
- ultima_palabra
#878 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam bas... njegove glasace zanima Sarajevo, a Kuko je tu nepoznanica. Generalno ovi svi nemaju puno veze jedni s drugima, isto da sad Kuba, Koreja, Nepal i Kipar potpisu sporazum o prijateljstvu.Dasi wrote:Mislim da bi mu glasaci lakse podnijeli i prije zaboravili vezanje sa SDA. Zabi ga coek sebi a jos ni svi glasovi nisu prebrojani.video wrote:Jako, jako inteligentan potez vezanje zastava sa kukom
- Dasi
#879 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da, glasace iz Sarajeva a sta cemo sa glasacima iz Tuzle?ultima_palabra wrote: Ne znam bas... njegove glasace zanima Sarajevo, a Kuko je tu nepoznanica. Generalno ovi svi nemaju puno veze jedni s drugima, isto da sad Kuba, Koreja, Nepal i Kipar potpisu sporazum o prijateljstvu.
Kantoni gdje bi ove stranke sa SDP-om potencijalno mogle formirati vlast su Kanton Sarajevo, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski te Unsko-sanski kanton.
- mousstapha
#880 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kako su ove sve klon stranke nalik jedna na drugu. Pa njima ne treba nikakav napor od SDA da ih potopi. Oni sami lete u provaliju.
- ultima_palabra
#881 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa njih uopšte nema na TK.Dasi wrote:Da, glasace iz Sarajeva a sta cemo sa glasacima iz Tuzle?ultima_palabra wrote: Ne znam bas... njegove glasace zanima Sarajevo, a Kuko je tu nepoznanica. Generalno ovi svi nemaju puno veze jedni s drugima, isto da sad Kuba, Koreja, Nepal i Kipar potpisu sporazum o prijateljstvu.Kantoni gdje bi ove stranke sa SDP-om potencijalno mogle formirati vlast su Kanton Sarajevo, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski te Unsko-sanski kanton.
- Dasi
#882 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Upravu si, sad sam preletio cikovu stranicu. Mada i dalje mislim da ce mu odredjen dio glasaca zamjeriti koaliciju, ako je bude, za Kukicem. Kao sto ce mu i odredjen dio zamjeriti koaliciju, ako je bude, sa NS. Ja nisam imao nista protiv da se proba koalicija NS sa NiP ali poslije ovog Kiflinog izleta vise nisam bas siguran.
-
The 51st State
#883 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ma nece, kanton je prioritet kao lakmus papir posljednje sanse da se nesto kvalitetno promjeni.Dasi wrote:Upravu si, sad sam preletio cikovu stranicu. Mada i dalje mislim da ce mu odredjen dio glasaca zamjeriti koaliciju, ako je bude, za Kukicem. Kao sto ce mu i odredjen dio zamjeriti koaliciju, ako je bude, sa NS. Ja nisam imao nista protiv da se proba koalicija NS sa NiP ali poslije ovog Kiflinog izleta vise nisam bas siguran.
-
Novak20
#884 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ima li varijanta za slučaj prelijetanja u SDA ?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /181017138
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /181017138
"I mi smo dobili informaciju da će stranke lijevog centra imati sastanak u petak. U tom drugom dijelu razgovora, iduće sedmice, odnosno nastavka pregovora nagovijestili smo jedni drugima da ćemo sjesti i početi ozbiljnije razgovore o formiranju Vlade Kantona Sarajevo", rekao je Konaković.
On naglašava da bi iduće sedmice za isti stol trebali sjesti svi oni koji imaju namjeru učestvovati u jednoj potpuno drugačijoj političkoj utakmici od dosadašnjih.
NiP ima svoje uslove
"Otvorili bismo konkretne razgovore o otvaranju procesa koji bi trebali započeti odmah nakon službenog potvrđivanja novog skupštinog saziva", otkriva bivši premijer Kantona Sarajevo.
Lider NiP-a ističe da bez obzira šta god ko zagovarao njegova politička opcija i dalje ima svoje uslove.
"To je zakon o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija, zakon o stranačkom zapošljavanju i nepotizmu, uredba o dvostepenom nadzoru javnih nabavki... Imamo ideje koje smo spremni prezentirati i raditi na reorganizaciji rada Vlade KS. Već smo nagovijestili Ministarstvo za mlade, obavezno insistiramo na usvajanju Zakona o lokalnoj samoupravi koje bi općine uključio u ono što im je ustavna nadležnost. Dakle, briga o komunalnim preduzećima tako da bismo insistirali da holding bude odmah predmet naših dogovora, koji bi objedinio komunalna preduzeća. Tu su i pregovori o spajanju ili razdvajanju još nekih ministarstava", kazao je Konaković.
Konaković naglašava da će Narod i pravda razgovarati na navedenim principima, a ne na matematikama i podjelama resora.
"Podjele tipa meni dva, tebi tri nas ne zanimaju. To je koncept naših razgovora koje očekujemo da će se desiti naredne sedmice sa predstavnicima Naše stranke, SDP-a, DF-a, Saveza za bolju budućnost i NBL-a Ibrahima Hadžibajrića. Svi oni su glasno izrazili stavove da sa SDA neće koalirati, kao i mi. Otvorio se prostor da se na drugačijem konceptu napravi nova vlast koja će biti potpuno drugačije od onoga što se do sada dešavalo."
-
walk_M-A-N
#885 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovako ispada:
"Otvorili bismo, kaže ako ne laže, konkretne razgovore o otvaranju procesa i prostora da mi, isti kao prije a sa novom pričom da oni prije ne valjaju, budemo suosnivači sa osnivačima koji bi sada činili potpuno drugačiju vlast!?"
Jadno što je ovaj opet u igri za vlast. Ovo su strašne ublehe. Ne mogu pisati o svakoj pojedinačno. Ma kakav "zakon o stranačkom zapošljavanju i nepotizmu" - to je upravo on provodio, što za SDA i SBB i kupovinu zastupnika što za svoju familiju i kuma.
Zakon je i sada jasan, piše da se zapošljavaju najbolji ali to je mrtvo slovo kad on i takvi kao on sjednu i sve raspodijele. Nema tu papira ni zakona. Imenuju svoje komisije koje štimaju pitanja ako ima pitanja, ili primaju direktno bez konkursa, određeno pa samo daju ugovor, na sve načine dovode svoje.
Ne mogu shvatiti da iko ko ima mozga može nasjesti na ovoga i njegove priče.
Jedino gore je što se opet i SBB uvlači da bude dio koalicije za vlast.
"Otvorili bismo, kaže ako ne laže, konkretne razgovore o otvaranju procesa i prostora da mi, isti kao prije a sa novom pričom da oni prije ne valjaju, budemo suosnivači sa osnivačima koji bi sada činili potpuno drugačiju vlast!?"
Jadno što je ovaj opet u igri za vlast. Ovo su strašne ublehe. Ne mogu pisati o svakoj pojedinačno. Ma kakav "zakon o stranačkom zapošljavanju i nepotizmu" - to je upravo on provodio, što za SDA i SBB i kupovinu zastupnika što za svoju familiju i kuma.
Zakon je i sada jasan, piše da se zapošljavaju najbolji ali to je mrtvo slovo kad on i takvi kao on sjednu i sve raspodijele. Nema tu papira ni zakona. Imenuju svoje komisije koje štimaju pitanja ako ima pitanja, ili primaju direktno bez konkursa, određeno pa samo daju ugovor, na sve načine dovode svoje.
Ne mogu shvatiti da iko ko ima mozga može nasjesti na ovoga i njegove priče.
Jedino gore je što se opet i SBB uvlači da bude dio koalicije za vlast.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#886 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
otpaci se u pravilu uvijek vrate u topli majćin zagrljaj 
-
maher
#887 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
odmah par upitnih inicijativa:
- zasto zakon o porijeklu imovine samo za nosioce javnih funkcija ... zakon o porijeklu imovine treba da vazi za sve ... zasto ekskluziva za bilo koga
- za sva zapošljavanja i imenovanja mora biti konkurs svakako ... nadam se da je bivši premijer poštovao te zakone
- sta je pojam stranačko zapošljavanje kada vlade provode konkurse i imenuju
- ne mislim da je ministarstvo za mlade dobra ideja ... samo dodatna birokratija ... zavrsice isto kao ministarstvo za borce ili izbjeglice ... sutra cemo imati ministarstvo za stare ili za one u klimaksu ...stalno neke diskriminacije ...
- zasto zakon o porijeklu imovine samo za nosioce javnih funkcija ... zakon o porijeklu imovine treba da vazi za sve ... zasto ekskluziva za bilo koga
- za sva zapošljavanja i imenovanja mora biti konkurs svakako ... nadam se da je bivši premijer poštovao te zakone
- ne mislim da je ministarstvo za mlade dobra ideja ... samo dodatna birokratija ... zavrsice isto kao ministarstvo za borce ili izbjeglice ... sutra cemo imati ministarstvo za stare ili za one u klimaksu ...stalno neke diskriminacije ...
- _Reds_
#888 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bio je konkurs i kad je Muzur imenovan, sve po zakonu.
Zna se od koga su skolu ucili.
Evo kad je Kifla za sve silne promjene, zakone ove i one, eto neka ponudi premijersko mjesto, nekome ko uopce nije u politici.
Zna se od koga su skolu ucili.
Evo kad je Kifla za sve silne promjene, zakone ove i one, eto neka ponudi premijersko mjesto, nekome ko uopce nije u politici.
- JThomas
#889 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
k'o da se i to ne može izigrati.
nema tog propisa koji može protiv selektivne i nikakve primjene propisa.
- _Reds_
#890 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma naravno, i sada su duzni ovi kandidati da prijave imovinu. I prijave i kome cemu?JThomas wrote:k'o da se i to ne može izigrati.
Predizborni populizam se nstavlja.
Bolan ostavi se zakona koji realno i nisu za Kanton Sarajevo.
Rijesavaj pitanja tipa tunela za Vogoscu, Grasa, Vodovoda, Univerziteta, problem sigurnosti u KS, program za mlade, potici natealitet, gradi vrtice, skole.
U kampanji vodili lokalnu politiku, pricali o nacelnicima, sada poslije vode politiku opet veceg nivoa vlasti. Nikako da se pocnu voditi politkom onoga za sto su i dobili ove glasove.
-
high_volume
#891 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
maher wrote:odmah par upitnih inicijativa:
- Prpa.ba
#892 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zakon o porijeklu imovine, transparentni konkursi i sl. su bespotrebne suplje price. Kod nas nisu problem zakoni vec odsustvo provedbe, sto ce reci da su kod nas i najelementarniji zakoni o sprjecavanju kriminala obnasatelja javnih funkcija sustinski neprovodivi.
U takvoj situaciji se eliminise ili zakon ili izvor problema- sto je manje drzavnih poslova, manje je i korupcije kod zaposljavanja. Sto je manji budzet - manje se moze krasti.Jedino rjesenje je ostaviti novac narodu pa neka ga svako distribuise kako mu volja, sve drugo je samo krpljenje sistema koji nije proizasao iz naroda.
U takvoj situaciji se eliminise ili zakon ili izvor problema- sto je manje drzavnih poslova, manje je i korupcije kod zaposljavanja. Sto je manji budzet - manje se moze krasti.Jedino rjesenje je ostaviti novac narodu pa neka ga svako distribuise kako mu volja, sve drugo je samo krpljenje sistema koji nije proizasao iz naroda.
- Maharadza
#893 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa don-hadži-kifla bi prvi nastradao da se provede ta istraga o porijeklu imovine! 
- Hajvan
#894 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
_Reds_ wrote:
Bolan ostavi se zakona koji realno i nisu za Kanton Sarajevo.
Rijesavaj pitanja tipa tunela za Vogoscu, Grasa, Vodovoda, Univerziteta, problem sigurnosti u KS, program za mlade, potici natealitet, gradi vrtice, skole.
U kampanji vodili lokalnu politiku, pricali o nacelnicima, sada poslije vode politiku opet veceg nivoa vlasti. Nikako da se pocnu voditi politkom onoga za sto su i dobili ove glasove.
to je to…
ali na tome treba raditi…
lakse je ublehe prosipati
- DaffyDuck
#895 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hajd mi molim te objasni logiku? Nije provokacija, pokusavam razumjeti... Ljudi dio struktura, talova i to decenijama. I kad su im stali na zulj oni se kao "probudili" protiv zle macehe.Sarajmen wrote:Ja sam se učlanio i uplatio godišnju članarinu, a na izborima dao glas ovom političkom subjektu. Sve sa nadom da ovo može da bude pozitivna priča i promjena.
Pa kako je imenovao Muzur za direktora TZ? Garant zbog dobrog CV-a, pa Muzur br.2 u Vodovod, pa onog 'experta' u Gras sto je oprao tramvaje... jel ikad iko saznao za sta je ekspert?
A ima u njegovom uzem krugu ljudi (NiP) dosta ublehasa sto su im puna usta pravde i postenja, vjere dina i imana- a sve dok je sve u njihovom interesu. Licemjeri 1/1.
-
Nero Histrion
#896 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
konkursi vec postoje, uredno se raspisu, ali primaju se stranacki ljudi, hoce li se to promijeniti, to je bitnohigh_volume wrote:maher wrote:odmah par upitnih inicijativa:
- ne mislim da je ministarstvo za mlade dobra ideja ... samo dodatna birokratija ... zavrsice isto kao ministarstvo za borce ili izbjeglice ... sutra cemo imati ministarstvo za stare ili za one u klimaksu ...stalno neke diskriminacije ...![]()
Odlične primjedbe
minsitarstvo za mlade - nepotrebano
-
merk030
#897 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam na osnovu čega ljudi tvrde da su stranke osnovane od strane bivsih clanova SDA isto kao i SDA, Konakovic je mogao ostati u SDA, biti sta god zeli, imati sta hoce. Onda prica zasto nije ranije izasao, pa upravo jer je pokusao uraditi nesto, promijeniti nesto iznutra, ali nije bilo moguće kako se čini.
Ovo vrijedi i za ostale stranke, opet vrijeme je pred nama pa cemo vidjeti.
- Haris.ba
#898 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jer se često nisu rastali na koncepcijskim razlikama. Već samo na čistoj želji za moći.merk030 wrote:Ne znam na osnovu čega ljudi tvrde da su stranke osnovane od strane bivsih clanova SDA isto kao i SDA, Konakovic je mogao ostati u SDA, biti sta god zeli, imati sta hoce. Onda prica zasto nije ranije izasao, pa upravo jer je pokusao uraditi nesto, promijeniti nesto iznutra, ali nije bilo moguće kako se čini.
Što bi Konaković zavisio od Sarajlića može li biti prvi na listi? Kada može imati svoju stranku i on krojiti listu?
Da mu Efendić i Hadžić kažu gdje mu je granica u Vodovodu?
To je najbolje napisao jedan od najvećih Srba svih vremena.
“Postoje tri velike strasti: alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije ljudi se nekako mogu izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji služi svakoj budali koja ga drži. Odvojeni, ne predstavljaju ništa; zajedno, kob su ovog svijeta. Poštene i mudre vlasti nema, jer je želja za moći bezgranična. Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvijek je ljepša nego istina.”
- DaffyDuck
#899 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
@haris.ba to je to, makar iz moje prizme..
- madner
#900 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije Kifla NVO ekipa pa da nema plan poslje usvajanja zakona. Ocistio bi njime pola kantona.
Inace, bice zanimljivo gledati sta se desava unutar SDA kada dodje do toga.
Inace, bice zanimljivo gledati sta se desava unutar SDA kada dodje do toga.