Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#876 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

ovo_mi_je_nick wrote:Platiš ti nju u Sa 2 do 3 KM ali magistar konobar napravi od jedne doze 3 kafe srednjoškolcima.
na tuzlanskom aerodromu u Dubravama platih kafu 3,5 marke--jebo cekaonicu birvaktilske cekaonice uskotracne pruge kako je tamo sjedit :lol: :lol:
DearJohn

#877 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

Bluemore wrote:
Spartan17 wrote:
DearJohn wrote:Evo, zahvaljujući jednom drugu s foruma. 92 krune je mislim 18-20 marona, dvije kafe i neki vitaminski sok ala Cedevita ili Jana vitamin.

Image
:D :thumbup:
Hahha dva dupla espresa
Kod nas 4+4
Cedevida ne znam tacno negdje sam vidjela 4km
Znaci ovo Kod nas jeftino 12km
A kod njih sram ih i stid bilo
Ne idite u svecku skupa kafana
Vidi, slika je kolko ja znam iz kafića staneš u red, naručiš, sam pokupiš, uzmeš, prineseš. Hoćeš li da ti nabavim sliku iz nekog malo boljeg ili "fancy" mjesta sa poslugom pa da vidiš kolko isto ovo košta?
Bluemore

#878 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

DearJohn wrote:
Bluemore wrote:[]Evo, zahvaljujući jednom drugu s foruma. 92 krune je mislim 18-20 marona, dvije kafe i neki vitaminski sok ala Cedevita ili Jana vitamin.

Image

Hahha dva dupla espresa
Kod nas 4+4
Cedevida ne znam tacno negdje sam vidjela 4km
Znaci ovo Kod nas jeftino 12km
A kod njih sram ih i stid bilo
Ne idite u svecku skupa kafana
Vidi, slika je kolko ja znam iz kafića staneš u red, naručiš, sam pokupiš, uzmeš, prineseš. Hoćeš li da ti nabavim sliku iz nekog malo boljeg ili "fancy" mjesta sa poslugom pa da vidiš kolko isto ovo košta?[/quote]
Ah kategorija pricao mi jedan sto je gledao
Pa nije mnogo skuplje od nasih cijena ovo su dva Dupla espresa
A Ima na Tom mrskom zapadu valjda mjesta gdje ti i kafu ljubazno donesu bez da ti uzmu pola bh dnevnice
uglavnomja

#879 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

nema, bar u skandinaviji ...

sto se tice obicnih kafica i malih restorana sam donosis sebi sve sto narucis, a oni samo pokupe prljavo sudje

ekskluzivna mjesta su druga prica
Seyfo

#880 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

Pa jel se u Sveckoj puca ili ne? Sad sam skroz zbunjen.
Nemojte sad da postavljam linkove, koga zanima nek zagugla Malmo kriminal isl, to ubi, to puca, to da Bog sačuva.
djevojka bez imena

#881 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by djevojka bez imena »

Kad smo kod jeftinoce, nagovorise me da odem na kafu u taj razvikani i famozni hotel MC Galery by Sofitel.
Sok 4, kafa 3,5, bezalkoholni koktel. 10km. O ručku da i ne pričam. :-)
Bluemore

#882 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

uglavnomja wrote:nema, bar u skandinaviji ...

sto se tice obicnih kafica i malih restorana sam donosis sebi sve sto narucis, a oni samo pokupe prljavo sudje

E ne bih ja vala nikad tamo osla mi kafe pila
Pa nisu normalni ba
Thorgerson

#883 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

DearJohn wrote:
Bluemore wrote:[]Evo, zahvaljujući jednom drugu s foruma. 92 krune je mislim 18-20 marona, dvije kafe i neki vitaminski sok ala Cedevita ili Jana vitamin.

Image
Prijatelju, sa ovom slikom nista nisi dokazao - vjeruj mi. Meni ovo uopste ne izgleda skupo, u odnosu na njihov standard. U kojem gradu je ovo slikano?

Pa evo da uzmemo self-service fazon - mada ih u Sarajevu nema puno, uzmimo evo McD. Ja mislim da je velika kafa (da je ravnamo kao dupli espreso) 3 KM. Dakle, dvije takve 6 KM. I neki sokic je 4 KM. To je 10 KM. Ovo njihovo je 18 KM. Dakle, nije ni duplo suplje.

U ovim kaficima gdje su konobari kafa je normalno 2 KM. Dupla ti je znaci 4 KM. Dvije takve 8 KM. Plus sok 4 KM. To je 12 KM. Nikakva fency mjesta, obicni kafici, od Ilidze do carsije. Naravno, imas i mjesta gdje je kafa 1,5 KM, ili nekih rupcaga gdje je 1 KM. Ali u prosjeku govorim.

Dakle, ispadne da su dvije kafe i sok u Svedskoj skuplje za cak nevjerovatnih 6 KM. Vau. :roll:
Moram li napominjati po ko zna koji put su njihove plate ne duplo, nego troduplo vece od nasih (a mozda i vise).

Tako da ne kontam sta si htio da kazes?

P.S. Sigurno je i ova kafa bolje kvalitete i ovaj sok, nego smece koje se nama podvaljuje. To je vec druga tema. Jer ljudi imaju kontrole kvaliteta i ne dopustaju da im svako i svasta truje sopstvene drzavljane.
Bluemore

#884 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Pa sta ti je
Na svakoj ovakvoj kafi potrosis 6km vise u sveckoj puta bezbroj kafa
Pa ti vidi sto nije skupo
A Osim toga mi smo za njih izmislili kafu (Nase poznate plantaze ovo ono ma kakvi oni i ta kafa)
muha_sa

#885 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

djevojka bez imena wrote:Kad smo kod jeftinoce, nagovorise me da odem na kafu u taj razvikani i famozni hotel MC Galery by Sofitel.
iste te cijene su na aerodromu Dubrava u nasKE
Thorgerson

#886 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

Bluemore wrote: Ah kategorija pricao mi jedan sto je gledao
Pa nije mnogo skuplje od nasih cijena ovo su dva Dupla espresa
A Ima na Tom mrskom zapadu valjda mjesta gdje ti i kafu ljubazno donesu bez da ti uzmu pola bh dnevnice
Ja sam boravio kratko vrijeme u Skandinaviji, uglavnom ono sto sam ja vidio oni nemaju taj obicaj da po citav dan sjede i ispijaju kafe. Da ne govorim npr da ne mozes pusiti, da ne mozes uci u pub ako imas ispod 18 godina, dakle zaboravi da ces s djeteteom uci u kafic ne mora bit pub, nego kafic obicni gdje ima alkohola itd. Sto je kod nas normalno. Dijete od 3-4 godine skakuce po zadimljenom kaficu. To da oni vide oduzeli bi ti dijete.

Oni vecinu vremena provode u shopping mallovima u kojima imas sve zivo. Od bazena do kino dvorane, samoposluga, trafika, kafea (vecinom samousluznih) dakle open court fazoni, pa i restorana sa poslugom, igraona za djecu, ma bukvalno sve sto zamislis tu ti je. I tu svi dolaze, narocito porodice sa manjom djecom.

A pubovi i to im uopste nisu puni kao kod nas, ono tipa da u 12h po danu vidis pun pub kafic da ispijaju kafe. Barem ja to nisam vidio. Vecina vecih pa i manjih firmi ima svoje restorane, svoje kafice i ti radnici idu tu na pauzu - znaci nema ee odoh ja na pauzu pa onda gradom sa kafe na kafu, to zaboravi. Ono sto sam primjetio petkom krece zabava i opijanje, njihove prodavnice koje prodaju alkohol su krcate, raja se sprema valjda i razvaljuju se petak i subotu.

I naravno, nasem gradjaninu koji je navikao na ovo gore sto sam napisao to sve tesko padne. Iskreno, meni je bilo ok. Istina, bio sam u posjeti, turisticki, ali uopste nisam radio neke stvari razlicito nego ovdje sto radim. A to je odlazak s porodicom u park, u shopping centar, kino, na izlet itd. Tako da ne vidim zasto bi mi se bilo tooooliko tesko navici na zivot gore. Cak mi ni vrijeme nije smetalo. A jednom mi se deslo da sam mozda u 20 dana jednom-dvaput sunce vidio i to mozda na 5 minuta. Generalno, nisam meteoropata, ali ima ljudi koji polude nakon 2 dana jebu sve i hoce nazad.
Thorgerson

#887 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

muha_sa wrote:
djevojka bez imena wrote:Kad smo kod jeftinoce, nagovorise me da odem na kafu u taj razvikani i famozni hotel MC Galery by Sofitel.
Ma dobro aerodromi nisu mjerodavni nigdje, pa ni ovi nasi...mislim na sarajevskom 3 KM kafa, 3 KM sat parkinga. :D
stakasa

#888 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

Thorgerson wrote: Prijatelju, sa ovom slikom nista nisi dokazao - vjeruj mi. Meni ovo uopste ne izgleda skupo, u odnosu na njihov standard. U kojem gradu je ovo slikano?

Pa evo da uzmemo self-service fazon - mada ih u Sarajevu nema puno, uzmimo evo McD. Ja mislim da je velika kafa (da je ravnamo kao dupli espreso) 3 KM. Dakle, dvije takve 6 KM. I neki sokic je 4 KM. To je 10 KM. Ovo njihovo je 18 KM. Dakle, nije ni duplo suplje.

U ovim kaficima gdje su konobari kafa je normalno 2 KM. Dupla ti je znaci 4 KM. Dvije takve 8 KM. Plus sok 4 KM. To je 12 KM. Nikakva fency mjesta, obicni kafici, od Ilidze do carsije. Naravno, imas i mjesta gdje je kafa 1,5 KM, ili nekih rupcaga gdje je 1 KM. Ali u prosjeku govorim.

Dakle, ispadne da su dvije kafe i sok u Svedskoj skuplje za cak nevjerovatnih 6 KM. Vau. :roll:
Moram li napominjati po ko zna koji put su njihove plate ne duplo, nego troduplo vece od nasih (a mozda i vise).

Tako da ne kontam sta si htio da kazes?

P.S. Sigurno je i ova kafa bolje kvalitete i ovaj sok, nego smece koje se nama podvaljuje. To je vec druga tema. Jer ljudi imaju kontrole kvaliteta i ne dopustaju da im svako i svasta truje sopstvene drzavljane.
Thorgerson, ja zivim u Svedskoj i Svedska nije lose mjesto za ziviti. Ali je ugostiteljstvo bolje u BiH, kad se sve uzme u obzir. Ovo su stockholmske cjene iz Esspreso housa - lanac koji je zadnjih par godina zatvorio dvocifren broj malih slasticarni. Kafa im i nije nesto a najskuplji su. Ja gdje pijem espresso kosta 12-15 kruna i stvarno je dobar. Mada sam se u meduvremenu navikao na filter kafu. Ona otprilike kosta 20 kruna. Mozda 25, ne znam sad. Nebitno bolan. Prosjecna netto plata je ovde 5 hiljada maraka, ko bi se u dvi marke zajebavo
muha_sa

#889 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

Thorgerson wrote:
muha_sa wrote:
Ma dobro aerodromi nisu mjerodavni nigdje, pa ni ovi nasi...mislim na sarajevskom 3 KM kafa, 3 KM sat parkinga. :D
ovaj restoran na sarajevskom na nešto i lici, al u onoj rupi uzimat za kafu 3,5 marke a za kiselu od 2dcl 3 bezobrazluk bez granica :-)

al :-) niko nikog štapom ne tjera da sjede i kafeniše po tako bezobraznim cijenama
mousstapha

#890 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

Ma najbolje je sparat ojre i onda kad dodjes u bosnu na urlap rasipas se da valja. Jednom godisnje se more priustit.
stakasa

#891 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

Gdje je ovo meteor
muha_sa

#892 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

stakasa wrote:Gdje je ovo meteor
garant se ispalio
mousstapha

#893 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

Ceka da mu prikljuce internet. Shvatio da i u njemackoj ima provajdera koje cekas kao BH Telecom. :D
ultima_palabra

#894 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by ultima_palabra »

Ne znam sto je problem donijeti sebi pice, meni je draze to nego cekati po 15-20 minuta sto je kod nas uobicajeno u posjecenijim lokalima.

Al dje ce Bosnjo da se ne dere: momak, daj meni, daj kafani sta pije :skoljka:
stakasa

#895 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

ultima_palabra wrote:Ne znam sto je problem donijeti sebi pice, meni je draze to nego cekati po 15-20 minuta sto je kod nas uobicajeno u posjecenijim lokalima.

Haj nemoj zajebavat...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#896 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mk ultra »

Thorgerson wrote: Ma dobro aerodromi nisu mjerodavni nigdje, pa ni ovi nasi...mislim na sarajevskom 3 KM kafa, 3 KM sat parkinga. :D
zato parkiraš pred terminal za DŽ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
moonca

#897 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

Image

:kafa1:
DearJohn

#898 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

uglavnomja wrote:nema, bar u skandinaviji ...

Upravo tako. Neki lik ovdje napisa da on pije espresso za 12-15 kruna, gdje, u nekoj vukojebini u Švedskoj? Ili mozda u predgradjima STO gdje žive turci. Čak ni na pumpama nije tolišno. U Štokholmu je za 12 kruna nećeš popit, na relaciji sam SA-STO pa znam. Ali neka svako radi po svom, izgleda da ljudi koji nikad vidjeli Švedske ili su bili u posjeti neke dvije sedmice bolje znaju...Ja sam u Šve vjerovatno iduće hefte pa podnosim raport sa lica mjesta :)
Last edited by DearJohn on 02/02/2018 13:52, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#899 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by ultima_palabra »

stakasa wrote:
ultima_palabra wrote:Ne znam sto je problem donijeti sebi pice, meni je draze to nego cekati po 15-20 minuta sto je kod nas uobicajeno u posjecenijim lokalima.

Haj nemoj zajebavat...
Sto, sta sam pogresno rekao?
Tomahawk11
Globalni moderator

#900 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Tomahawk11 »

Thorgerson wrote:
muha_sa wrote:
A u Minhenu komad piletine sa krompirom 15 eura :mrgreen:
Post Reply