na tuzlanskom aerodromu u Dubravama platih kafu 3,5 marke--jebo cekaonicu birvaktilske cekaonice uskotracne pruge kako je tamo sjeditovo_mi_je_nick wrote:Platiš ti nju u Sa 2 do 3 KM ali magistar konobar napravi od jedne doze 3 kafe srednjoškolcima.
Ne idem nigdje iz BiH
- muha_sa
#876 Re: Ne idem nigdje iz BiH
-
DearJohn
#877 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Vidi, slika je kolko ja znam iz kafića staneš u red, naručiš, sam pokupiš, uzmeš, prineseš. Hoćeš li da ti nabavim sliku iz nekog malo boljeg ili "fancy" mjesta sa poslugom pa da vidiš kolko isto ovo košta?Bluemore wrote:Hahha dva dupla espresaSpartan17 wrote:DearJohn wrote:Evo, zahvaljujući jednom drugu s foruma. 92 krune je mislim 18-20 marona, dvije kafe i neki vitaminski sok ala Cedevita ili Jana vitamin.
![]()
Kod nas 4+4
Cedevida ne znam tacno negdje sam vidjela 4km
Znaci ovo Kod nas jeftino 12km
A kod njih sram ih i stid bilo
Ne idite u svecku skupa kafana
- Bluemore
#878 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Vidi, slika je kolko ja znam iz kafića staneš u red, naručiš, sam pokupiš, uzmeš, prineseš. Hoćeš li da ti nabavim sliku iz nekog malo boljeg ili "fancy" mjesta sa poslugom pa da vidiš kolko isto ovo košta?[/quote]DearJohn wrote:Bluemore wrote:[]Evo, zahvaljujući jednom drugu s foruma. 92 krune je mislim 18-20 marona, dvije kafe i neki vitaminski sok ala Cedevita ili Jana vitamin.
Hahha dva dupla espresa
Kod nas 4+4
Cedevida ne znam tacno negdje sam vidjela 4km
Znaci ovo Kod nas jeftino 12km
A kod njih sram ih i stid bilo
Ne idite u svecku skupa kafana
Ah kategorija pricao mi jedan sto je gledao
Pa nije mnogo skuplje od nasih cijena ovo su dva Dupla espresa
A Ima na Tom mrskom zapadu valjda mjesta gdje ti i kafu ljubazno donesu bez da ti uzmu pola bh dnevnice
- uglavnomja
#879 Re: Ne idem nigdje iz BiH
nema, bar u skandinaviji ...
sto se tice obicnih kafica i malih restorana sam donosis sebi sve sto narucis, a oni samo pokupe prljavo sudje
ekskluzivna mjesta su druga prica
sto se tice obicnih kafica i malih restorana sam donosis sebi sve sto narucis, a oni samo pokupe prljavo sudje
-
Seyfo
#880 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa jel se u Sveckoj puca ili ne? Sad sam skroz zbunjen.
Nemojte sad da postavljam linkove, koga zanima nek zagugla Malmo kriminal isl, to ubi, to puca, to da Bog sačuva.
Nemojte sad da postavljam linkove, koga zanima nek zagugla Malmo kriminal isl, to ubi, to puca, to da Bog sačuva.
- djevojka bez imena
#881 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Kad smo kod jeftinoce, nagovorise me da odem na kafu u taj razvikani i famozni hotel MC Galery by Sofitel.
Sok 4, kafa 3,5, bezalkoholni koktel. 10km. O ručku da i ne pričam.
- Bluemore
#882 Re: Ne idem nigdje iz BiH
E ne bih ja vala nikad tamo osla mi kafe pilauglavnomja wrote:nema, bar u skandinaviji ...
Pa nisu normalni ba
- Thorgerson
#883 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Prijatelju, sa ovom slikom nista nisi dokazao - vjeruj mi. Meni ovo uopste ne izgleda skupo, u odnosu na njihov standard. U kojem gradu je ovo slikano?DearJohn wrote:Bluemore wrote:[]Evo, zahvaljujući jednom drugu s foruma. 92 krune je mislim 18-20 marona, dvije kafe i neki vitaminski sok ala Cedevita ili Jana vitamin.
Pa evo da uzmemo self-service fazon - mada ih u Sarajevu nema puno, uzmimo evo McD. Ja mislim da je velika kafa (da je ravnamo kao dupli espreso) 3 KM. Dakle, dvije takve 6 KM. I neki sokic je 4 KM. To je 10 KM. Ovo njihovo je 18 KM. Dakle, nije ni duplo suplje.
U ovim kaficima gdje su konobari kafa je normalno 2 KM. Dupla ti je znaci 4 KM. Dvije takve 8 KM. Plus sok 4 KM. To je 12 KM. Nikakva fency mjesta, obicni kafici, od Ilidze do carsije. Naravno, imas i mjesta gdje je kafa 1,5 KM, ili nekih rupcaga gdje je 1 KM. Ali u prosjeku govorim.
Dakle, ispadne da su dvije kafe i sok u Svedskoj skuplje za cak nevjerovatnih 6 KM. Vau.
Moram li napominjati po ko zna koji put su njihove plate ne duplo, nego troduplo vece od nasih (a mozda i vise).
Tako da ne kontam sta si htio da kazes?
P.S. Sigurno je i ova kafa bolje kvalitete i ovaj sok, nego smece koje se nama podvaljuje. To je vec druga tema. Jer ljudi imaju kontrole kvaliteta i ne dopustaju da im svako i svasta truje sopstvene drzavljane.
- Bluemore
#884 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa sta ti je
Na svakoj ovakvoj kafi potrosis 6km vise u sveckoj puta bezbroj kafa
Pa ti vidi sto nije skupo
A Osim toga mi smo za njih izmislili kafu (Nase poznate plantaze ovo ono ma kakvi oni i ta kafa)
Na svakoj ovakvoj kafi potrosis 6km vise u sveckoj puta bezbroj kafa
Pa ti vidi sto nije skupo
A Osim toga mi smo za njih izmislili kafu (Nase poznate plantaze ovo ono ma kakvi oni i ta kafa)
- muha_sa
#885 Re: Ne idem nigdje iz BiH
iste te cijene su na aerodromu Dubrava u nasKEdjevojka bez imena wrote:Kad smo kod jeftinoce, nagovorise me da odem na kafu u taj razvikani i famozni hotel MC Galery by Sofitel.
- Thorgerson
#886 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ja sam boravio kratko vrijeme u Skandinaviji, uglavnom ono sto sam ja vidio oni nemaju taj obicaj da po citav dan sjede i ispijaju kafe. Da ne govorim npr da ne mozes pusiti, da ne mozes uci u pub ako imas ispod 18 godina, dakle zaboravi da ces s djeteteom uci u kafic ne mora bit pub, nego kafic obicni gdje ima alkohola itd. Sto je kod nas normalno. Dijete od 3-4 godine skakuce po zadimljenom kaficu. To da oni vide oduzeli bi ti dijete.Bluemore wrote: Ah kategorija pricao mi jedan sto je gledao
Pa nije mnogo skuplje od nasih cijena ovo su dva Dupla espresa
A Ima na Tom mrskom zapadu valjda mjesta gdje ti i kafu ljubazno donesu bez da ti uzmu pola bh dnevnice
Oni vecinu vremena provode u shopping mallovima u kojima imas sve zivo. Od bazena do kino dvorane, samoposluga, trafika, kafea (vecinom samousluznih) dakle open court fazoni, pa i restorana sa poslugom, igraona za djecu, ma bukvalno sve sto zamislis tu ti je. I tu svi dolaze, narocito porodice sa manjom djecom.
A pubovi i to im uopste nisu puni kao kod nas, ono tipa da u 12h po danu vidis pun pub kafic da ispijaju kafe. Barem ja to nisam vidio. Vecina vecih pa i manjih firmi ima svoje restorane, svoje kafice i ti radnici idu tu na pauzu - znaci nema ee odoh ja na pauzu pa onda gradom sa kafe na kafu, to zaboravi. Ono sto sam primjetio petkom krece zabava i opijanje, njihove prodavnice koje prodaju alkohol su krcate, raja se sprema valjda i razvaljuju se petak i subotu.
I naravno, nasem gradjaninu koji je navikao na ovo gore sto sam napisao to sve tesko padne. Iskreno, meni je bilo ok. Istina, bio sam u posjeti, turisticki, ali uopste nisam radio neke stvari razlicito nego ovdje sto radim. A to je odlazak s porodicom u park, u shopping centar, kino, na izlet itd. Tako da ne vidim zasto bi mi se bilo tooooliko tesko navici na zivot gore. Cak mi ni vrijeme nije smetalo. A jednom mi se deslo da sam mozda u 20 dana jednom-dvaput sunce vidio i to mozda na 5 minuta. Generalno, nisam meteoropata, ali ima ljudi koji polude nakon 2 dana jebu sve i hoce nazad.
- Thorgerson
#887 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ma dobro aerodromi nisu mjerodavni nigdje, pa ni ovi nasi...mislim na sarajevskom 3 KM kafa, 3 KM sat parkinga.muha_sa wrote:iste te cijene su na aerodromu Dubrava u nasKEdjevojka bez imena wrote:Kad smo kod jeftinoce, nagovorise me da odem na kafu u taj razvikani i famozni hotel MC Galery by Sofitel.
- stakasa
#888 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Thorgerson, ja zivim u Svedskoj i Svedska nije lose mjesto za ziviti. Ali je ugostiteljstvo bolje u BiH, kad se sve uzme u obzir. Ovo su stockholmske cjene iz Esspreso housa - lanac koji je zadnjih par godina zatvorio dvocifren broj malih slasticarni. Kafa im i nije nesto a najskuplji su. Ja gdje pijem espresso kosta 12-15 kruna i stvarno je dobar. Mada sam se u meduvremenu navikao na filter kafu. Ona otprilike kosta 20 kruna. Mozda 25, ne znam sad. Nebitno bolan. Prosjecna netto plata je ovde 5 hiljada maraka, ko bi se u dvi marke zajebavoThorgerson wrote: Prijatelju, sa ovom slikom nista nisi dokazao - vjeruj mi. Meni ovo uopste ne izgleda skupo, u odnosu na njihov standard. U kojem gradu je ovo slikano?
Pa evo da uzmemo self-service fazon - mada ih u Sarajevu nema puno, uzmimo evo McD. Ja mislim da je velika kafa (da je ravnamo kao dupli espreso) 3 KM. Dakle, dvije takve 6 KM. I neki sokic je 4 KM. To je 10 KM. Ovo njihovo je 18 KM. Dakle, nije ni duplo suplje.
U ovim kaficima gdje su konobari kafa je normalno 2 KM. Dupla ti je znaci 4 KM. Dvije takve 8 KM. Plus sok 4 KM. To je 12 KM. Nikakva fency mjesta, obicni kafici, od Ilidze do carsije. Naravno, imas i mjesta gdje je kafa 1,5 KM, ili nekih rupcaga gdje je 1 KM. Ali u prosjeku govorim.
Dakle, ispadne da su dvije kafe i sok u Svedskoj skuplje za cak nevjerovatnih 6 KM. Vau.![]()
Moram li napominjati po ko zna koji put su njihove plate ne duplo, nego troduplo vece od nasih (a mozda i vise).
Tako da ne kontam sta si htio da kazes?
P.S. Sigurno je i ova kafa bolje kvalitete i ovaj sok, nego smece koje se nama podvaljuje. To je vec druga tema. Jer ljudi imaju kontrole kvaliteta i ne dopustaju da im svako i svasta truje sopstvene drzavljane.
- muha_sa
#889 Re: Ne idem nigdje iz BiH
ovaj restoran na sarajevskom na nešto i lici, al u onoj rupi uzimat za kafu 3,5 marke a za kiselu od 2dcl 3 bezobrazluk bez granicaThorgerson wrote:Ma dobro aerodromi nisu mjerodavni nigdje, pa ni ovi nasi...mislim na sarajevskom 3 KM kafa, 3 KM sat parkinga.muha_sa wrote:iste te cijene su na aerodromu Dubrava u nasKEdjevojka bez imena wrote:Kad smo kod jeftinoce, nagovorise me da odem na kafu u taj razvikani i famozni hotel MC Galery by Sofitel.
al
- mousstapha
#890 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ma najbolje je sparat ojre i onda kad dodjes u bosnu na urlap rasipas se da valja. Jednom godisnje se more priustit.
- muha_sa
#892 Re: Ne idem nigdje iz BiH
garant se ispaliostakasa wrote:Gdje je ovo meteor
- mousstapha
#893 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ceka da mu prikljuce internet. Shvatio da i u njemackoj ima provajdera koje cekas kao BH Telecom. 
- ultima_palabra
#894 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ne znam sto je problem donijeti sebi pice, meni je draze to nego cekati po 15-20 minuta sto je kod nas uobicajeno u posjecenijim lokalima.
Al dje ce Bosnjo da se ne dere: momak, daj meni, daj kafani sta pije
- stakasa
#895 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Haj nemoj zajebavat...ultima_palabra wrote:Ne znam sto je problem donijeti sebi pice, meni je draze to nego cekati po 15-20 minuta sto je kod nas uobicajeno u posjecenijim lokalima.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#896 Re: Ne idem nigdje iz BiH
zato parkiraš pred terminal za DŽThorgerson wrote: Ma dobro aerodromi nisu mjerodavni nigdje, pa ni ovi nasi...mislim na sarajevskom 3 KM kafa, 3 KM sat parkinga.
-
DearJohn
#898 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Upravo tako. Neki lik ovdje napisa da on pije espresso za 12-15 kruna, gdje, u nekoj vukojebini u Švedskoj? Ili mozda u predgradjima STO gdje žive turci. Čak ni na pumpama nije tolišno. U Štokholmu je za 12 kruna nećeš popit, na relaciji sam SA-STO pa znam. Ali neka svako radi po svom, izgleda da ljudi koji nikad vidjeli Švedske ili su bili u posjeti neke dvije sedmice bolje znaju...Ja sam u Šve vjerovatno iduće hefte pa podnosim raport sa lica mjestauglavnomja wrote:nema, bar u skandinaviji ...
Last edited by DearJohn on 02/02/2018 13:52, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#899 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Sto, sta sam pogresno rekao?stakasa wrote:Haj nemoj zajebavat...ultima_palabra wrote:Ne znam sto je problem donijeti sebi pice, meni je draze to nego cekati po 15-20 minuta sto je kod nas uobicajeno u posjecenijim lokalima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#900 Re: Ne idem nigdje iz BiH
A u Minhenu komad piletine sa krompirom 15 euraThorgerson wrote:Ma dobro aerodromi nisu mjerodavni nigdje, pa ni ovi nasi...mislim na sarajevskom 3 KM kafa, 3 KM sat parkinga.muha_sa wrote:iste te cijene su na aerodromu Dubrava u nasKEdjevojka bez imena wrote:Kad smo kod jeftinoce, nagovorise me da odem na kafu u taj razvikani i famozni hotel MC Galery by Sofitel.