Neka te, bez starca nema udarcamuha_sa wrote:kiligonzales wrote:Moj Muha, taman smo smirili malo na ovu temu, ti opet bacas udicu haha smutljivce starimuha_sa wrote:dokle ste![]()
hocemol se napokon složit da su Alija i njegova ekipa koja je skontala I.D. srušili Jugu--a da je pucanj u svata bio povod za bratoubilacki rat![]()
![]()
a šta ce peMzioner drugo neg zajebavat![]()
il da idem medj svoju raju![]()
![]()
Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
-
kiligonzales
#876 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
- General War
#877 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
ABH017 wrote:General War wrote:pa na dvadeset posto teritorije koje je ABiH kontrolisala , malo lije?hizo ramidovic wrote:Kako je Alija realizirao ilitiga sprovodio Islamsku deklaraciju:
https://www.slobodnaevropa.org/a/28966607.html![]()
Kakav proljev od razmišljanja.
Koliko vidim spomenuto je svih 5 eparhija, od kojih Zahumsko-hercegovačkoj pripada i Dubrovnik sa okolinom. Kako si ti izračunao 20%, to samo ti znaš. I da, malo li je 125:614 (534 samo ovi tvoji).
Proljev je tvoj od logike...Havajci nisu nista porusili i kad su bili u bratstvu i jedinstvu i kad su okrenuli cijevi? "Moji" nisu nista rusili...moje ste odjebali od tada do dana danasanjeg...i dojebi sa takvom pricom, ako hoces normalno pisati, pisi...ako ne, neobracaj mi se.
- General War
#878 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Ja cu ponoviti pitanje; jer izgleda da se i ratna dejstva spominju kad odgovara....Ja da kazem nesto takvo, u ekran bi mi usliABH017 wrote:Vrlo jednostavno. Npr. Pravoslavna crkva u Konjicu je oštećena jer se nalazi na liniji iza Vardačke džamije. Dok su gađali munaru, i crkvu je zakačio pokoji geler ili rasprskavajući.General War wrote:hizo ramidovic wrote:ne lupetaj vec procitaj detaljno i sa razumijevanjem napomenu ispod teksta![]()
Ne zna se ko je sta porusio...wtf...kakav je to argument? Koliko je moguce da na teritoriju koju ti kontrlises ili ti osvojis...neko drugi je osteti ili srusi?
Al' su zato munaru popolovili.
I još jedno poređenje ID i memoranduma SANU, tebi za razmišljanje.
Džamija, koja je izgrađena na privatnom srpskom zemljištu na Bradini, srušena je, odlukom bošnjačkih vlasti, odmah poslije rata.
Crkva, kao što znamo, još uvijek stoji netaknuta u dvorištu nane Fate, u Konjević Polju.
- General War
#879 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Uredu, izvinjavam se ako je tako napisano...samo sam obratio paznju nasta si me prvo upozorio;hizo ramidovic wrote:Kako, bola, ne pise, kad jasno, slovom i brojem, stoji ko je, koliko i sta je porusio (osim pravoslavnih objekata)! Haj sad ponovo na link pa to malo pazljivije protabiri.General War wrote: Postavio si link, koliko je kojih bogovolja poruseno...nigdje ne pise ko je sta rusio, ali ti imas spremne podatke. Jesu srbi su vecinom "sami" porusili islamske bogomolje...ali kakav je ti to argument sto je sasvim ocigledno da ABiH i HVO su legalne vojske i zajedno, znaci zajedno (ne jedna pored druge) kontrolisale teritoriju...nije ti neki argument, ne znam ja, pitaj one druge...a ti im dao legalitet, i potpisao saradnju, ako politicku tako i vojnu.
a koliko su tzv hvo i ARBiH bile "zajedno" najbolje svjedoce upravo podaci sa linka kao i zadnje presude haskog suda, tako da ti je ova tvrdnja zaista besmislena. I opet nisi odgovorio kojom logikom si sve porusene ili ostecene pravoslavne objekte fakturisao Armiji kojoj si, apsurda li, i sam pripadao?
I fakat mi nije jasno cemu ta potreba za relativizacijom i opravdavanjem? Brojke su neumoljive i jasno sve govore. Zasto izbjegavati stvari nazvati pravim imenom...
Pa rekao sam ti, razumijem ja za naknadnu UZP i trolicnost havajaca a i bosanskih vlasti koje nisu reagovale na takva desavanja...ima ba i kod hrvata i kod srba tacno nabrojano sta je sruseno...ali ovo o cemu pricamo odjedamput skrenu sa Kurana na rusenje vjerskih objekata...nebi li iscjedili neki troll argument.
- General War
#880 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Je li lik sta slagao? Nije to sprdacina vec realno stanje i reakcija na kakve si ti i bratija pogani pricao po forumu.hAZNADAR wrote:Cudo nije stavio smajli. Lik koji pravi sprdacinu i danas sa slobodnom teritorijom tako sto racuna koliko litara benzina treba da se predje. Lik koji Bogicevica proglasava izdajnikom zato sto je glasao protiv vojnog puca i YU silom.ABH017 wrote:General War wrote:
pa na dvadeset posto teritorije koje je ABiH kontrolisala , malo lije?![]()
Kakav proljev od razmišljanja.
Koliko vidim spomenuto je svih 5 eparhija, od kojih Zahumsko-hercegovačkoj pripada i Dubrovnik sa okolinom. Kako si ti izračunao 20%, to samo ti znaš. I da, malo li je 125:614 (534 samo ovi tvoji).
Nije problem war - takve gledamo decenijama u susjedstvu. Problem je sto lako stekne raju ovdje.
Raju koja i dalje gaji predrasude i stereotipe pa nije ni cudo sto se ovdje ID spominje vise nego Memorandum.
A ja cu ponovo spomenuti lika kojeg niko ne spominje. Cisto eksperimentalno da vidim koliko ce jos fokus biti na drugima.
Memorandum smo nekada drugacije osudjivali nego danas. Tada je glavni krivac bio Mihailo Markovic, poznati nacionalista i disident koji je jos 80-tih zagovarao promjene granica. Medjutim - danas je jasnije da je lik koji je glavni krivac i tvorac mainstraima u srpskoj politici i kulturi Vasilije Krestic. Jos ziv i clan Senata RS. Naravno ne sam - dio jedne ideologije gdje si takvih imao svugdje - on samo kao jedan od igraca u SANU. Za razliku od Bosnjaka gdje su intelektualna tijela apoliticna, i usput receno podijeljena i slijepa,... kod Srba uvijek imas intelektualna tijela koja diktiraju standard, cilj, pravac,..... i nalaze se na vrhu piramide.
Takvi i tebe gledaju decenijama dok nisi sprzio u sVecku sa bratijom, a ostavio postene ljude da se handre sa bosanskom svakodnevnicom.
Cuj molim te kod bosanjaka "intelektualna tijela apoliticna"
- ABH017
#881 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Spretno eskiviraš odgovoriti na pitanje, što meni jasno govori da vrlo dobro znaš kakav je utisak ostavio ID na jednu stranu, a kakav utisak memorandum SANU i dan danas ostavlja na drugu stranu.General War wrote:Ja cu ponoviti pitanje; jer izgleda da se i ratna dejstva spominju kad odgovara....Ja da kazem nesto takvo, u ekran bi mi usliABH017 wrote:Vrlo jednostavno. Npr. Pravoslavna crkva u Konjicu je oštećena jer se nalazi na liniji iza Vardačke džamije. Dok su gađali munaru, i crkvu je zakačio pokoji geler ili rasprskavajući.
Al' su zato munaru popolovili.
I još jedno poređenje ID i memoranduma SANU, tebi za razmišljanje.
Džamija, koja je izgrađena na privatnom srpskom zemljištu na Bradini, srušena je, odlukom bošnjačkih vlasti, odmah poslije rata.
Crkva, kao što znamo, još uvijek stoji netaknuta u dvorištu nane Fate, u Konjević Polju.Gdje se spominju muslimani u tom SANU?
Evo šta su islamski fundamentalisti i radikalni teroristi sugerisali vojnicima ARBiH. I to u sred "Teherana".
https://m.youtube.com/watch?v=3lvaW1d5d_s
Ehet.. A ti nastavi diplit
-
hAZNADAR
#882 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Naravno da nije srpski problem - ko je rekao da jeste.General War wrote:
Je li lik sta slagao? Nije to sprdacina vec realno stanje i reakcija na kakve si ti i bratija pogani pricao po forumu.
Takvi i tebe gledaju decenijama dok nisi sprzio u sVecku sa bratijom, a ostavio postene ljude da se handre sa bosanskom svakodnevnicom.
Cuj molim te kod bosanjaka "intelektualna tijela apoliticna"A skoro svi zaglavili zatvora...pa stvarno...kome ba prodajes M pod B? To sto ste podjeljeni nije problem srba niti bilo koga.
Ali je smijesno koliko pokusavas iskoristiti tu podjelu i postojece antagonizme kod nekih udvarajuci se jednoj strani.
Isto kao sto se udvaras ljevicarima i postojecim protivnicima SDA, ... pa kad uletis u raju - prodas pricu o razbijanju YU u Sarajevu, opasnosti islamizma i ID. Vidi samo ovdje na temi - da izbrojimo postove gdje se kritikuje ID ili Memorandum i uporedimo?
A tek kad skuzis jugonostalgicara ili Bosanca vs Bosnjaka pa ga kupis na pricu kako je sve bilo bolje,..... pa kad uletis i u tu raju diskretno kako je nezavisnost bila greska, kako je Bogicevic pogrijesio sto je sprijecio uspostavu vojne uprave, kako je bosnjacki nacionalizam najopasniji i nemere bit nimalo drugaciji od srpskog,.... itd. Ili prodati bauk bosnjackog nacionalizma kao najvece opasnosti, kako je patriotizam ili opasnost ili zadojenost - naravno samo u bosnjackom izdanju.
Ni prvi ni posljednji niti jedini mesetar na forumu koji prodaje srpsku politiku predstavljajuci se kao dio jednog probosanskog tabora. Za sada su ti jugo karta i antidijasporska najjace. I moram priznati da si dobar po ucinku i u neku ruku i vrlo koristan. Jer se takvi prije ili poslije ipak malo zagrebu po povrsini i imas sta vidjeti.
A bosnjacka ili probosanska intelektualna tijela - nazovi kako hoces - jesu apoliticna i totalno bez uticaja. To sto su neki bili prije disidenti opet ne znaci da danas imaju uticaj. Jedni pripadaju vjerskom mainstraimu, drugi stvaraju i uoblicavaju bosnjacku nacionalnu misao a treci su ljevicari kojiu furaju multietnicnost,... Za razliku od SANU koji decenijama odlucuje sta ce se u skolama uciti, u kojem duhu generacije odgajati, koje okvire politicari imati, kakva kultura prezentirati i kako i na koji nacin drugi tumaciti.
De malo jos o opasnom ID al prvo spomeni Svecku.
- General War
#883 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Opet poturas, nebi li se izvukao sa konkretnim pitanjem, U ajete i hodzine besjede ja nemam nikakve sumnje...ali siva eminencija je ta koja mene interesuje i pratim njen rad...jer kako ces objsnit ubistvo porodice sefera halilovica, prijetnje generalu, prijetnje zivotima politicarima koji se nisu slagale sa tom druzinom...a ti to sve ubacujes u isti bubanj.ABH017 wrote: Spretno eskiviraš odgovoriti na pitanje, što meni jasno govori da vrlo dobro znaš kakav je utisak ostavio ID na jednu stranu, a kakav utisak memorandum SANU i dan danas ostavlja na drugu stranu.
Evo šta su islamski fundamentalisti i radikalni teroristi sugerisali vojnicima ARBiH. I to u sred "Teherana".
I,okani se you tube-a, nece ti nikako ici u korist sa kontra postavljanjem klipova.
- General War
#884 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Antagonizmi svih protiv sviju su uvjek tu...nista ja neiskoristavam vec konstatujem, po temama ovdje se sve vidi.hAZNADAR wrote:Naravno da nije srpski problem - ko je rekao da jeste.General War wrote:
Je li lik sta slagao? Nije to sprdacina vec realno stanje i reakcija na kakve si ti i bratija pogani pricao po forumu.
Cuj molim te kod bosanjaka "intelektualna tijela apoliticna"A skoro svi zaglavili zatvora...pa stvarno...kome ba prodajes M pod B? To sto ste podjeljeni nije problem srba niti bilo koga.
Ali je smijesno koliko pokusavas iskoristiti tu podjelu i postojece antagonizme kod nekih udvarajuci se jednoj strani.![]()
Isto kao sto se udvaras ljevicarima i postojecim protivnicima SDA, ... pa kad uletis u raju - prodas pricu o razbijanju YU u Sarajevu, opasnosti islamizma i ID. Vidi samo ovdje na temi - da izbrojimo postove gdje se kritikuje ID ili Memorandum i uporedimo?
A tek kad skuzis jugonostalgicara ili Bosanca vs Bosnjaka pa ga kupis na pricu kako je sve bilo bolje,..... pa kad uletis i u tu raju diskretno kako je nezavisnost bila greska, kako je Bogicevic pogrijesio sto je sprijecio uspostavu vojne uprave, kako je bosnjacki nacionalizam najopasniji i nemere bit nimalo drugaciji od srpskog,.... itd. Ili prodati bauk bosnjackog nacionalizma kao najvece opasnosti, kako je patriotizam ili opasnost ili zadojenost - naravno samo u bosnjackom izdanju.
Ni prvi ni posljednji niti jedini mesetar na forumu koji prodaje srpsku politiku predstavljajuci se kao dio jednog probosanskog tabora. Za sada su ti jugo karta i antidijasporska najjace. I moram priznati da si dobar po ucinku i u neku ruku i vrlo koristan. Jer se takvi prije ili poslije ipak malo zagrebu po povrsini i imas sta vidjeti.
A bosnjacka ili probosanska intelektualna tijela - nazovi kako hoces - jesu apoliticna i totalno bez uticaja. To sto su neki bili prije disidenti opet ne znaci da danas imaju uticaj. Jedni pripadaju vjerskom mainstraimu, drugi stvaraju i uoblicavaju bosnjacku nacionalnu misao a treci su ljevicari kojiu furaju multietnicnost,... Za razliku od SANU koji decenijama odlucuje sta ce se u skolama uciti, u kojem duhu generacije odgajati, koje okvire politicari imati, kakva kultura prezentirati i kako i na koji nacin drugi tumaciti.
Ja stojim iza svojih rijeci i nemam namjeru da se mjenjam, tako je kako je...a danasnjica je pokazala ko je pogrijesio od nas dvojice, mozes se izvijati koliko hoces.
-Jbt, jeli sam ja napisao kako samo cekate (raja sa tobom) da bosnajka bude preko 64% i sve ce biti med i mlijeko
-Da su vam bosnaci u rangu jugoslovena tj. cetnika
-PObjasni Pogorelicu.
-Objasni Mudjahedine
-Objasni gdje su srbi i hrvati u federaciji (osim Tuzle i okoline)
-Objasni onaj sou sa sarajevskim vrticima (kad pricas sta djeca uce)
Daj nemoj zajebavat...pa ja zivim ovdje.
I da, bosnjacka nije probosanska politika...to sto ti ne zelis da sebi priznas, je tvoj problem...ne moze neko ko je ucestvovao i ucestvuje u podjeli bosne ne moze meni solit pamet sta je bosansko ovdje.
-
hAZNADAR
#885 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Prilicno ofiran pokusaj razvodnjavanja teme i skretanja. Iznio par crta o kojima se moze na 100 stranica i koje nemaju veze sa temom.General War wrote:Antagonizmi svih protiv sviju su uvjek tu...nista ja neiskoristavam vec konstatujem, po temama ovdje se sve vidi.hAZNADAR wrote:Naravno da nije srpski problem - ko je rekao da jeste.General War wrote:
Ali je smijesno koliko pokusavas iskoristiti tu podjelu i postojece antagonizme kod nekih udvarajuci se jednoj strani.![]()
Ja stojim iza svojih rijeci i nemam namjeru da se mjenjam, tako je kako je...a danasnjica je pokazala ko je pogrijesio od nas dvojice, mozes se izvijati koliko hoces.
-Jbt, jeli sam ja napisao kako samo cekate (raja sa tobom) da bosnajka bude preko 64% i sve ce biti med i mlijeko
-PObjasni Pogorelicu.
-Objasni Mudjahedine
I da, bosnjacka nije probosanska politika...to sto ti ne zelis da sebi priznas, je tvoj problem...ne moze neko ko je ucestvovao i ucestvuje u podjeli bosne ne moze meni solit pamet sta je bosansko ovdje.
Ware, ware,... ne mijenjaj se - samo je lijepo sto se das zagrebati po povrsiti ponekad. Dok ima levata kojima se mozes udvoriti - samo nastavi.
Trebam li podsjetiti da je tema ID i Memorandum. Iako je ludost stavljati VS izmedju toga.
- ABH017
#886 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Ništa ja ne ubacujem u bubanj. Imam osjećaj da ti mene trpaš u bubanj sa onima koji podržavaju politiku pisca ID-e, a ja glasao upravo za Seferovog malog.General War wrote:Opet poturas, nebi li se izvukao sa konkretnim pitanjem, U ajete i hodzine besjede ja nemam nikakve sumnje...ali siva eminencija je ta koja mene interesuje i pratim njen rad...jer kako ces objsnit ubistvo porodice sefera halilovica, prijetnje generalu, prijetnje zivotima politicarima koji se nisu slagale sa tom druzinom...a ti to sve ubacujes u isti bubanj.ABH017 wrote: Spretno eskiviraš odgovoriti na pitanje, što meni jasno govori da vrlo dobro znaš kakav je utisak ostavio ID na jednu stranu, a kakav utisak memorandum SANU i dan danas ostavlja na drugu stranu.
I,okani se you tube-a, nece ti nikako ici u korist sa kontra postavljanjem klipova.
Ti tvoji bubnjevi nemaju nikakve veze sa temom ove emisije.
Svoj stav o ovoj temi sam već rekao (kao i ti doduše).
Kad bošnjački dobrovoljci iz Zenice, uz materijalnu podršku bošnjačkih vlasti, planski, budu uletili u Valjevo da počine genocid, strijeljaju dječake od 12 godina, siluju djevojčice i protjeraju ostatak stanovništva prema Nišu, pobijene stanovnike potrpaju u masovne grobnice, koje potom razrove, pa ljudske ostatke razbacaju u sekundarne i tercijarne grobnice o kojima će bošnjački narod i političari šutiti i negirati ih, kao i počinjene zločine, shvatit ću tvoju želju za izjednačavanjem ova dva djela.
Do tad živ i zdrav ti meni bio. I slobodan svakako.
- General War
#887 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
hAZNADAR wrote: Prilicno ofiran pokusaj razvodnjavanja teme i skretanja. Iznio par crta o kojima se moze na 100 stranica i koje nemaju veze sa temom.
Ware, ware,... ne mijenjaj se - samo je lijepo sto se das zagrebati po povrsiti ponekad. Dok ima levata kojima se mozes udvoriti - samo nastavi.
Trebam li podsjetiti da je tema ID i Memorandum. Iako je ludost stavljati VS izmedju toga.
Haznadare moj solidni, protagonisti su vazni nije ID pisana kad i kuran pa ga neko drugi primjenjivao...zato ti ja napisah par crta. Jedan je na crnoj listi u jednoj drzavi...ali da ti bezveze ponovo ne pisem, jer imas neizljecivu opsesiju i fiksaciju uporno ponavljati jedno pa isto i prema suprotnom taboru ma ko bio...pokenjao si se na sve u drugoj temi, osim na par likova koji imaju ista ubjedjenja.
- General War
#888 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
ABH017 wrote:Ništa ja ne ubacujem u bubanj. Imam osjećaj da ti mene trpaš u bubanj sa onima koji podržavaju politiku pisca ID-e, a ja glasao upravo za Seferovog malog.General War wrote:Opet poturas, nebi li se izvukao sa konkretnim pitanjem, U ajete i hodzine besjede ja nemam nikakve sumnje...ali siva eminencija je ta koja mene interesuje i pratim njen rad...jer kako ces objsnit ubistvo porodice sefera halilovica, prijetnje generalu, prijetnje zivotima politicarima koji se nisu slagale sa tom druzinom...a ti to sve ubacujes u isti bubanj.ABH017 wrote: Spretno eskiviraš odgovoriti na pitanje, što meni jasno govori da vrlo dobro znaš kakav je utisak ostavio ID na jednu stranu, a kakav utisak memorandum SANU i dan danas ostavlja na drugu stranu.
I,okani se you tube-a, nece ti nikako ici u korist sa kontra postavljanjem klipova.![]()
Ti tvoji bubnjevi nemaju nikakve veze sa temom ove emisije.
Svoj stav o ovoj temi sam već rekao (kao i ti doduše).
Kad bošnjački dobrovoljci iz Zenice, uz materijalnu podršku bošnjačkih vlasti, planski, budu uletili u Valjevo da počine genocid, strijeljaju dječake od 12 godina, siluju djevojčice i protjeraju ostatak stanovništva prema Nišu, pobijene stanovnike potrpaju u masovne grobnice, koje potom razrove, pa ljudske ostatke razbacaju u sekundarne i tercijarne grobnice o kojima će bošnjački narod i političari šutiti i negirati ih, kao i počinjene zločine, shvatit ću tvoju želju za izjednačavanjem ova dva djela.
Do tad živ i zdrav ti meni bio. I slobodan svakako.
A sto u Valjevo? Bosnjacki dobrovoljci iz pravca zenice su umarsirali na Ozren i valjda znas sta se desilo?
-
hAZNADAR
#889 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Dobro, sta su protagonisti ID uspjeli u svojoj namjeri? Nije valjda zalaganje za gradjansku drzavu, multietnicnost, kotromanicki ljiljan na zastavi,... podla pravara sa drugom namjerom u po Evrope? Ako jeste - molim te prosvijetli me i valjano to argumentuj.General War wrote:hAZNADAR wrote: Prilicno ofiran pokusaj razvodnjavanja teme i skretanja. Iznio par crta o kojima se moze na 100 stranica i koje nemaju veze sa temom.
Trebam li podsjetiti da je tema ID i Memorandum. Iako je ludost stavljati VS izmedju toga.![]()
Haznadare moj solidni, protagonisti su vazni nije ID pisana kad i kuran pa ga neko drugi primjenjivao...zato ti ja napisah par crta. Jedan je na crnoj listi u jednoj drzavi...ali da ti bezveze ponovo ne pisem, jer imas neizljecivu opsesiju i fiksaciju uporno ponavljati jedno pa isto i prema suprotnom taboru ma ko bio...pokenjao si se na sve u drugoj temi, osim na par likova koji imaju ista ubjedjenja.
Mozda ponavljam jedno te isto - ali se bar drzim teme. I ne lovim levate ja jeftine fore. Buduci da osim dijasporske patriJote imam etiketu i bosnjackog nacionaliste i desnicara,... mozes i to ponavljati na vise tema svaki put kad nemas argumenata.
A o protagonistima ideja i rijeci Memoranduma, opcenito tog mainstraima zadnjih decenija se knjige mogu napisati. I to o praksi a ne citanjem njihovih misli.
- General War
#890 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Sta su uspjeli? Iz sVecke ne mozes ni viditi na sta se federacija svela. A doduse imas sijaset tema ovdje...najsmjesnije je sto za svaku temu ima posebna pamet.hAZNADAR wrote:Dobro, sta su protagonisti ID uspjeli u svojoj namjeri? Nije valjda zalaganje za gradjansku drzavu, multietnicnost, kotromanicki ljiljan na zastavi,... podla pravara sa drugom namjerom u po Evrope? Ako jeste - molim te prosvijetli me i valjano to argumentuj.General War wrote:hAZNADAR wrote: Prilicno ofiran pokusaj razvodnjavanja teme i skretanja. Iznio par crta o kojima se moze na 100 stranica i koje nemaju veze sa temom.
Trebam li podsjetiti da je tema ID i Memorandum. Iako je ludost stavljati VS izmedju toga.![]()
Mozda ponavljam jedno te isto - ali se bar drzim teme. I ne lovim levate ja jeftine fore. Buduci da osim dijasporske patriJote imam etiketu i bosnjackog nacionaliste i desnicara,... mozes i to ponavljati na vise tema svaki put kad nemas argumenata.
A o protagonistima ideja i rijeci Memoranduma, opcenito tog mainstraima zadnjih decenija se knjige mogu napisati. I to o praksi a ne citanjem njihovih misli.
Protagonisti ID ili ono sto je zivo drze uzde i dan danas...opet po hiljaditi put ponavljam ; ID niti nije usmeren na nebosnjake...danasnjim bosnjacima se ta stigma nametnula, a ni luka jeli ni mirisali.
Ti tacno ne razumijes sta mi je poenta.
- Maraschino
#891 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Neka objasni sunecenje djece po bibliotekama.General War wrote: Antagonizmi svih protiv sviju su uvjek tu...nista ja neiskoristavam vec konstatujem, po temama ovdje se sve vidi.
-PObjasni Pogorelicu.
-Objasni Mudjahedine
Neka objasni gdje nestadose lavovi koji su tamanili srpsku nejac?
-
hAZNADAR
#893 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Hebiga - citao ID i tu jasno stoji kritika nacionalizmu i nacionalnom identitetu. Cak i vizija da je EU super stvar u smislu smanjivanja nacionalnog identiteta.General War wrote:Sta su uspjeli? Iz sVecke ne mozes ni viditi na sta se federacija svela. A doduse imas sijaset tema ovdje...najsmjesnije je sto za svaku temu ima posebna pamet.hAZNADAR wrote:Dobro, sta su protagonisti ID uspjeli u svojoj namjeri? Nije valjda zalaganje za gradjansku drzavu, multietnicnost, kotromanicki ljiljan na zastavi,... podla pravara sa drugom namjerom u po Evrope? Ako jeste - molim te prosvijetli me i valjano to argumentuj.General War wrote:
![]()
Protagonisti ID ili ono sto je zivo drze uzde i dan danas...opet po hiljaditi put ponavljam ; ID niti nije usmeren na nebosnjake...danasnjim bosnjacima se ta stigma nametnula, a ni luka jeli ni mirisali.
Ti tacno ne razumijes sta mi je poenta.
A sad citam tebe gdje je ID usmjeren samo na Bosnjake koji pocese i nacionalni identitet i nacionalizam. A o obicajima Bosnjaka, politickom sekularizmu,.. necemo sad. Kome sad da vjerujem. Slovu ID ili tebi koji tvrdi da je slovo ID na praksi u Federaciji? Posto zivis u Fed hajd mi molim te objasni manifestaciju ID na terenu u Fed. A ne u RS gdje oko 150 000 Bosnjaka pretpostavljam nemaju stigmu ID zahvaljujuci opravdanim odbrambenim mjerama.
Naravno o Memorandumu nisi rekao nista. Pogotovo o protagonostima i sta su uspjeli po slovu Memoranduma.
- General War
#894 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Lavovi su sahranjeni na kovacima kao patriJote, imali su ime, cini mi se Caco,kao najpoznatiji lav i njegovi lavici.Maraschino wrote:Neka objasni sunecenje djece po bibliotekama.General War wrote: Antagonizmi svih protiv sviju su uvjek tu...nista ja neiskoristavam vec konstatujem, po temama ovdje se sve vidi.
-PObjasni Pogorelicu.
-Objasni Mudjahedine
Neka objasni gdje nestadose lavovi koji su tamanili srpsku nejac?
Jesu li djeda mraza osunetili...znam da je bilo nekih problema, nije se htio osunetit pa nema ni paketica za djecu u seheru.
- LBVIEW
#895 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
I sta se desilo, mozda briljantna pobjeda legalne oruzane sile koja je krenula oslobadjati svoju drzavu i slom "odbrane Moskve" ?General War wrote: Opet poturas, nebi li se izvukao sa konkretnim pitanjem, U ajete i hodzine besjede ja nemam nikakve sumnje...ali siva eminencija ock:
A sto u Valjevo? Bosnjacki dobrovoljci iz pravca zenice su umarsirali na Ozren i valjda znas sta se desilo?
Sto se tice onih sto su porucivali:"balije, trebali vam vreca" nakon masakra na Kapiji, konacno su dobili "dostojnog" protivnika kojeg su zazivali jos od 92-e ,kad su pod izgovorom da se bore protiv istih pokrenuli genocid nad Bosnjacima. Ima sud, a ako Abu Hamza i ekipa nisu dostupni nek traze izrucenje, ha ja. Samo, kasno ste se sjetili Zenevske konvencije.
- Maraschino
#896 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Po ID su trotoare farbali u zeleno.
nastavite niz...
nastavite niz...
- General War
#897 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
I sta kazes, treci korpus se junacki svetio, a tuzlaci pizde sve po p.s-u i konvencijama.LBVIEW wrote:I sta se desilo, mozda briljantna pobjeda legalne oruzane sile koja je krenula oslobadjati svoju drzavu i slom "odbrane Moskve" ?General War wrote: Opet poturas, nebi li se izvukao sa konkretnim pitanjem, U ajete i hodzine besjede ja nemam nikakve sumnje...ali siva eminencija ock:
A sto u Valjevo? Bosnjacki dobrovoljci iz pravca zenice su umarsirali na Ozren i valjda znas sta se desilo?![]()
Sto se tice onih sto su porucivali:"balije, trebali vam vreca" nakon masakra na Kapiji, konacno su dobili "dostojnog" protivnika kojeg su zazivali jos od 92-e ,kad su pod izgovorom da se bore protiv istih pokrenuli genocid nad Bosnjacima. Ima sud, a ako Abu Hamza i ekipa nisu dostupni nek traze izrucenje, ha ja. Samo, kasno ste se sjetili Zenevske konvencije.
Kako te oslobodioce niko ne doceka sa slatkom i kaHvom?
Haj pusti mi tu pricu, razne uvozne i domace abue je neko doveo i naoruzao i indoktrinirao pa onda postrojavao i slao u bitku...i samim tim je odgovoran za njih...okani se supljiranja.kad je to postala i Njihova drzava?
- horkesh
#898 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Ja, bolan, tu uvredu sam i zaboravio:Maraschino wrote:Po ID su trotoare farbali u zeleno.
nastavite niz...
Zeleni trotoari provociraju hrišćane u Sarajevu
https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... vu/6w52ntd
- LBVIEW
#899 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Oslobodioci, a sto bi drugo, kao legalna oruzana sila koja oslobadja drzavu od pobunjenika i terirista - ucesnika UZP, mogli biti?General War wrote:I sta kazes, treci korpus se junacki svetio, a tuzlaci pizde sve po p.s-u i konvencijama.LBVIEW wrote:I sta se desilo, mozda briljantna pobjeda legalne oruzane sile koja je krenula oslobadjati svoju drzavu i slom "odbrane Moskve" ?General War wrote: Opet poturas, nebi li se izvukao sa konkretnim pitanjem, U ajete i hodzine besjede ja nemam nikakve sumnje...ali siva eminencija ock:
A sto u Valjevo? Bosnjacki dobrovoljci iz pravca zenice su umarsirali na Ozren i valjda znas sta se desilo?![]()
Kako te oslobodioce niko ne doceka sa slatkom i kaHvom?
Haj pusti mi tu pricu, razne uvozne i domace abue je neko doveo i naoruzao i indoktrinirao pa onda postrojavao i slao u bitku...i samim tim je odgovoran za njih...okani se supljiranja.kad je to postala i Njihova drzava?
Sto se kau'e i slatka tice, pitaj to ove sto su 92-e "oslobadjali" stanovnike Vozuce bosnjacke nacionalnosti od zivota
I opet ti kazem, ako imas dokaza posalji na sud, ili muda, otputuj u zemlje iz kojih su dosli pa ganjaj, ha ja, nemoj zacatavati temu.
Last edited by LBVIEW on 12/01/2018 22:09, edited 1 time in total.
- GeeTnT
#900 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Temu treba preimenovati u Djeneral vs ID