Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#876 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Romeo 80 »

drug_profi wrote:Pregonite vala čiji je duži...
- Crveni je dovoljno daleko od srednje linije.
- odredba o desnom rubu kolovoza je neodređena i ovaj se držao desne strane kolovoza "u skladu sa brzinom kretanja vozila, uslovima i stanju i osobinama puta (lijeva krivina), da ne izloži sebe opasnosti". Ova odredba se najviše primjenjuje u slučajevima kad se utvrđuje krivica za udes na cestama sa ispranom ili nepostojećom horizontalnom signalizacijom. Ja ne znam da je ikad ikome u udesu mjereno odstojanje od desnog ruba u slučaju da je duboko u svojoj kolovoznoj traci iza pune linije. To je betonski zid. Obratite pažnju na pojmove kolovoz i kolovozna traka.
- Nije mogao vidjeti motoristu jer izlazi iz lijeve krivine gdje kamion zaklanja cestu i uošte mogao se steći dojam da ni on nije vozio brže od 60 što daje osjećaj bezbjednosti i apsolutno ne očekuješ i ne možeš ni u ludilu očekivati da ti se najednom pojavi kamikaza na haubi.
- a nedostatak ikakve rekacije i mene čudi, čak ni refleksni trzaj volana... međutim on je kriv samo što nije pokušao da smanji posljedice vešestrukog kršenja propisa od strane motoriste... Za udes je neupitno i isključivo kriv samo motorista. Mislim da će svaki istražni sudija isto ocijeniti.

Ono, naglo kočim da ne zgazim kornjaču, ježa, pa čak i puževe na cesti pokušavam izbjeći, naravno da bih radi čovjeka bježao i sa ceste ako me to ne bi ugrozilo, ali pod uslovom da imam mogućnost da ga vidim dovoljno rano.
Golf nije bio u situaciji da vidi šta se događa, kao ni da pretpostavi ovaj ishod.
To je to! Ovdje se ništa više nema dodati :thumbup:
basicm

#877 Re: Crna hronika BH cesta

Post by basicm »

I kako odmah znate ko je kriv?
commendatore

#878 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

basicm wrote:I kako odmah znate ko je kriv?
pa skoro svaku nesrecu u bih skrivi BMW Audi Mercedes i naravno Golf Cvajta.... i epilog bude sa mrtvima.... automatski je kriv :lol:

obzirom da je oktavija citava naprijed i nazad - za pretpostavit je da se BMW niskokurcic vozio propisanom brzinom dok se oktavija sa strane ukljucivala na put pretpostavljajuci da ima vremena da se ukljuci bezbijedno - naravno opalio je nevini vozac bmwa koji je postovao ogranicenja svom snagom u bok oktavije da je tek malenu steticu napravio na autu stucajuci ga do štoka....

eto kako... jebo ga ti
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#879 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

beNwe je kriv po defaultu jer nema golfa dvice
commendatore

#880 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

bitanga_sa_otesa wrote:
beNwe je kriv po defaultu jer nema golfa dvice
takoe
basicm

#881 Re: Crna hronika BH cesta

Post by basicm »

Ahaaa. Ima smisla.
commendatore

#882 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

basicm wrote:Ahaaa. Ima smisla.
jesi došo đeš tražit smisao :lol: :mrgreen:
basicm

#883 Re: Crna hronika BH cesta

Post by basicm »

commendatore wrote:
A ako je oktavija sdi pa bengas nije vidio od dima?
commendatore

#884 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

basicm wrote:
commendatore wrote:
A ako je oktavija sdi pa bengas nije vidio od dima?
sumnjam da su na SDI ikad montirane alu felUge....
basicm

#885 Re: Crna hronika BH cesta

Post by basicm »

Pa cemu pik.ba sluzi? Nema sta se nije ispremjestalo po autima.
commendatore

#886 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

basicm wrote:Pa cemu pik.ba sluzi? Nema sta se nije ispremjestalo po autima.
alu felge + metalik = sdi oktavija?

nea šanse....
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#887 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Fali treci garantujem :mrgreen:

Jednom sam se zadesio minut nakon udesa, malo visocije gore... Preticanje preko pune, odozdo pezo u srednjoj traci i belaj... 4 auta se naredala
Ci-Nick

#888 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ci-Nick »

Norm wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Norm wrote: ...1.7 td nisam vozio, a trazio sam jedno vrijeme da je sebi kupim...neki pametniji me odgovorise... :D
Ali sam odusevljen sa 1.7 i sa servo volanom...osim potrosnje...a sad, sa losim ledjima, ne bi u te egzibicije vrcenja mehanickih volana vise... :lol:
nijedna od ovim sto sam vozio nije imala servo,nije mi to smetalo...td trosi isto kao benzinjara al ne ide.ova se sa 2000km samo ugasila na semaforu,pk remen upao pod zupcasti.kad su je popravili ,nikad vise nije isla kao do tad....i stalno je bilo nekih problema s njom...
...pokusaj naci neku sa servom...samo da probas.. :thumbup:
Lada najbolji terenac
https://www.motor-talk.de/news/suv-frei ... 80632.html
Me_again

#889 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Me_again »

Ne bih da kvarim ovu diskusiju o nekim crvenim autima ali jednostavno imam potrebu da upalim alarm i podsjetim na dogadjaj od prije par dana (a koji čini mi se prebrzo pada u zaborav) u kojem glavnu ulogu igra mladi nadobudni vozač neregistriranog X5 sa fake različitim registarskim tablicama. U toj priči život su, kao što svi znamo, izgubile tri veoma mlade djevojke. Za sada .....
Bojim se da se cijeli slučaj koji je vrlo gnusnog karaktera, poprilično počeo razvodnjavati i to u startu kao što je to bio slučaj sa imbecilom Sefićem.
Frustriran sam činjenicom da je prilično veliki dio diskusije na ovim stranicama potrošen na raspravu da li je BMW bio facelift ili nije. Fuj u cijeloj ovoj priči. Ipak su ovo bile nečije kčerke, a sutra možda i naše.
Da ne bih bio pogrešno shvačen, želim da naglasim da jebem mater roditeljima takvog degenerika, i svima njima sličnim, i ako budem u mogučnosti (a dosta toga jesam u mogučnosti) učiniču im život neugodnim koliko to god budem mogao. Još uvijek neznam ko su, ali sve se sazna.
Nadam se da imam barem malo sljedbenika u mojim stavovima, a ako nemam onda je stvarno krajnje vrijeme za iseljenje.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#890 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

Me_again wrote:Ne bih da kvarim ovu diskusiju o nekim crvenim autima ali jednostavno imam potrebu da upalim alarm i podsjetim na dogadjaj od prije par dana (a koji čini mi se prebrzo pada u zaborav) u kojem glavnu ulogu igra mladi nadobudni vozač neregistriranog X5 sa fake različitim registarskim tablicama. U toj priči život su, kao što svi znamo, izgubile tri veoma mlade djevojke. Za sada .....
Bojim se da se cijeli slučaj koji je vrlo gnusnog karaktera, poprilično počeo razvodnjavati i to u startu kao što je to bio slučaj sa imbecilom Sefićem.
Frustriran sam činjenicom da je prilično veliki dio diskusije na ovim stranicama potrošen na raspravu da li je BMW bio facelift ili nije. Fuj u cijeloj ovoj priči. Ipak su ovo bile nečije kčerke, a sutra možda i naše.
Da ne bih bio pogrešno shvačen, želim da naglasim da jebem mater roditeljima takvog degenerika, i svima njima sličnim, i ako budem u mogučnosti (a dosta toga jesam u mogučnosti) učiniču im život neugodnim koliko to god budem mogao. Još uvijek neznam ko su, ali sve se sazna.
Nadam se da imam barem malo sljedbenika u mojim stavovima, a ako nemam onda je stvarno krajnje vrijeme za iseljenje.
Potpisujem..
bitanga_sa_otesa

#891 Re: Crna hronika BH cesta

Me_again wrote: Frustriran sam činjenicom da je prilično veliki dio diskusije na ovim stranicama potrošen na raspravu da li je BMW bio facelift ili nije. Fuj u cijeloj ovoj priči. Ipak su ovo bile nečije kčerke, a sutra možda i naše.
Da ne bih bio pogrešno shvačen, želim da naglasim da jebem mater roditeljima takvog degenerika, i svima njima sličnim,
pridruzujem se cestitkama ,ja licno mislim da su te djevojcice neduzne,sta su na kraju krajeva mogle tom degeneriku kad je divljao ?reci da prestane?on je bio nafuran da je manga i faca u tom momentu...
3 porodice su unistene nepovratno ,a unistio ih je taj imbecil.njegova porodica ja unistena od prije jer su vjerovatno debili cim su mu dozvolili da radi takve stvari(voza neregistrovan auto,divlja,razlicite tablice i sl).ako i nisu znali za to jos je gore,jer je to samo pokazatelj koliko je omladina prepustena ulici i koliko nema osnovnog kucnog odgoja.
Me_again

#892 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:
Me_again wrote: Frustriran sam činjenicom da je prilično veliki dio diskusije na ovim stranicama potrošen na raspravu da li je BMW bio facelift ili nije. Fuj u cijeloj ovoj priči. Ipak su ovo bile nečije kčerke, a sutra možda i naše.
Da ne bih bio pogrešno shvačen, želim da naglasim da jebem mater roditeljima takvog degenerika, i svima njima sličnim,
pridruzujem se cestitkama ,ja licno mislim da su te djevojcice neduzne,sta su na kraju krajeva mogle tom degeneriku kad je divljao ?reci da prestane?on je bio nafuran da je manga i faca u tom momentu...
3 porodice su unistene nepovratno ,a unistio ih je taj imbecil.njegova porodica ja unistena od prije jer su vjerovatno debili cim su mu dozvolili da radi takve stvari(voza neregistrovan auto,divlja,razlicite tablice i sl).ako i nisu znali za to jos je gore,jer je to samo pokazatelj koliko je omladina prepustena ulici i koliko nema osnovnog kucnog odgoja.
Kojeg mentalnog sklopa moraš biti da djetetu od jedva 20 godina dozvoliš da voza BMW X5 ?
Da izuzmemo činjenicu o neregistriranom vozilu ....
Maraschino

#893 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Maraschino »

bitanga_sa_otesa wrote:
kakvi roditelji takav i sin.

mozda sam bio malo grub u vaspitanju ali ce to momci shvatiti nekada.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#894 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mali_milojica »

Meni, jedino logično sta se moglo desiti, a da je razlog da on preživi je ta da je bio vezan. Ja ne razumijem niti mogu shvatiti kako je drugačije mogao preživjeti.
Žali Bože života, tuga pregolema i nadam se da će Kanton proglasiti dan žalosti na dan sahrane.
Njemu iskreno, od srca, želim duge neprospavane noći s mislima sta je uradio.
Ci-Nick

#895 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ci-Nick »

Možemo mi razgovarati o konkretnom slučaju ili o bilo kojem drugom slučaju danima.
Možemo izići i protestvovati ali nažalost neće se ništa promjeniti jer nema promjene društva bez promjene pojedinca a kod nas se pojedinci traže i lutaju pa tako i društvo u cijelini luta.
Zaglavili smo, jedni u kockarnicama i bijedi, drugi u kriminalu, treći u religiji,..nacionalizmu,..
Možeš misliti kakvo smo društvo ako nije sramora biti lopov, ako nije sramota varati, biti bahat, kada se većina ljudi takvim tipovima klanja i ulizuje, tretiraju ih ko kakvu gospodu.
bitanga_sa_otesa

#896 Re: Crna hronika BH cesta

mali_milojica wrote: duge neprospavane noći s mislima sta je uradio.
ja sam licno misljenja da takvi ne razmisljaju uopste tako...kad je spreman bio da napravi toliko gluposti nece on bas razmisljati puno o tome...jedino neka dugorocna kazna i teski fizicki rad..pa da proklinje svaki dan kad se probudi ...+ gratis punjenje nekih otvora u nocnim satima :-D
najzalosnije je sto ce takav biti idol nekim glupanima..
Norm

#897 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Norm »

Me_again wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Kojeg mentalnog sklopa moraš biti da djetetu od jedva 20 godina dozvoliš da voza BMW X5 ?
Da izuzmemo činjenicu o neregistriranom vozilu ....
..da li je istina da mu je otac policajac?
vješalica

#898 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Od jedne djevojke koja je poginuka otac jeste 100%
hekaton

#899 Re: Crna hronika BH cesta

Post by hekaton »

un1ted wrote:Čisto da umanjite tenzije u raspravi, motorista je poginuo.
:shock: :sad:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#900 Re: Crna hronika BH cesta

Post by liaar »

Čisto da još malo zakuham na temu motoriste, ako pogledate video, trebalo bi da vidite da kada je shvatio da ide u Golfa direktno, da je još i proklizao, što je dodatno pogoršalo sve. Nije ni on na vrijeme bježao iz kontra smijera, već je jedno auto izgurao, a drugo ga uradilo, što opet implicira na onu "ja sam motorista na cesti i ja sam glavni, motoriste su prioritet i slične debilne priče".
Post Reply