Ma vala ni u jednog nisam siguran da bi mogao imati autoritet._BataZiv_0809 wrote:Koji bi od kandidata mogao imati autoritet nad zvijezdama nase reprezentacije?
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#876 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#877 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nista gore od Balkanoida koji se dokopa para. Dzeki i Pjanicu svaka cast, ali nazalost i oni potvrdjuju ovu prvu premisu. Ne moze im niko nista, boga su za muda uhvatili i zato smatram da selektor treba biti neko ko je veci mangup od njih.Logovan wrote:Ma vala ni u jednog nisam siguran da bi mogao imati autoritet._BataZiv_0809 wrote:Koji bi od kandidata mogao imati autoritet nad zvijezdama nase reprezentacije?Za neke sam siguran da bi bili čista fula, što se tiče ovoga.
Iz tih razloga sam birvaktile pisao da i nije tolika nesreca sto Zlatan ne igra za BIH.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#878 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Naravno kao i u vecini slucajeva slozit cu se sa vecinom sto si napisao medjutim i ja i ti odlicno znamo da je uspjesno ili neuspjesno vodjenje bilo ekipe ili reprezentacije protkano sa nekih bruku uslova ili preduslova. Pa evo npr. zamisli da sada izaberemo najboljeg moguceg selektora ali u pola utakmica nemamo Edina i Pjanica (parafraziram). Hoce li selektor biti kriv sto mi nemamo adekvatne zamjene za te igrace ili citav niz tj. splet okolnosti. Sta hocu da kazem da sva ova prica oko Papeta i Mese ili oko uspjeha jednog ali i neupsjeha drugog ima u pozadini bruku stvari. Pape je prije svega citave kvalifikacije za SP imao sve najvaznije igrace na okupu i ponovit cu po 1000-ti put Misketa koji jos uvijek jednostavno nema zamjenu u nasoj reprezentaciji i sto je najvaznije nije imao opstrukciju igraca. Sljedece kvalifikacije cim su neki glavni igraci poceli da fale....kada nije bilo Misketa....i kada su vise nego ocito pocele opstrukcije prema njemu popusio je utakmice i dobio nogu. Prije kvalifikacija za SP imao je i on bisera sa Albanijom, Rumunijom ali i zaista odlicno odigranu utakmicu sa Francuskom. Ono sto se desilo Papetu sa Kiprom desilo se i Mesi sa Grckom da dobijamo golove na kraju utakmice i ne mozes tu kriviti selektore. E sad Mesa je pokazao poprilican kukavicluk sto se tice ekipe ne dajuci priliku igracima recimo sa Kirin kupa a prije svega Duljevicu i Stevanovicu ali je zato dao Cimirotu koji da budemo posteni nije pokazao nista posebno. Forsirao je do iznemoglosti poprilicno beskorisnog Vedada umjesto da je puno vise koristio Djurica, Bajica i Hodzica. Nije imao muda da stavi na klupu Begovica jer je on kod navijaca u statsu boga kao i Sejo Kolasinac a obojca su direktni krivci za neke vaoma bitne golove itd itdnorth wrote:Pa ne možemo tvrditi ni da nije lošiji od Papeta i Meše jer to još ne znamo...ako ćemo gledati reference, Amar najlošije stoji, ovi su nekoga vodili po truskoj i francuskoj, Amar klub u neozbiljnoj katarskoj ligi koji se borio za opstanak, malo u Japanu nešto...Sa Željom jeste osvajao sve i svašta ali dosta toga je poništio sa najvećim blamažama u Evropi gdje nije baš da nije do njega ništa bilo.... mada reference nužno ne garantuju ništa....Činjenica da od učinka Meše ove kvalifikacije teško može gore...gore bi bilo jedino da još Estoniju ili Gibraltar nismo dobili...na svim drugim smo se okiznuli...hrasno38 wrote:i ko to tvrdi.....forumski strucnjaci kao sto smo ti i ja. Ja tvrdim da valja a ti tvrdis da ne valja a i jedan i drugi imamo veze sa fudbalom samo tako sto gledamo utakmice. U jedno sam siguran 100% da Amar nije losiji ni od Mese ni od Papeta ali naravno tvrdim sad ni da je bolji jer to treba dokazati. Isto tako ne mislim ni da je Kodro los izbor samo sto je Kodro imao lose iskustvo i ocito ima sada strah od svega toga. A ovi ostali ne kontam da vam nije jasno da nisu zainteresovani.......i da sa puno strana se cuje kako je Amar gotova stvar...ne tvrdim ja jer ga ja ni ne postavljam. Kako god Amar od dosadasnjih selektora je samo losiji od Cire a sa svim ostalim je bara bara.Dr. Kuca wrote:Ma nije bitno jel zeljo il sarajevo bitno je zna li ili ne zna. Amarov je plafon plbih.
Ja bih stavio Amara ma koliko se ibretili sad neki koji navijaju za isti klub ko i ja ili drugi koji ga isto ne gotive, naravno da ga kao pitar ne gotivim u kontekstu klupskog fudbala, ali u kontekstu repke bih probao ako nema niko sa strane da valja, pa da vidimo stoje li te činjenice o mangupluku, genima, "ono nešto što ima" i tako dalje..Da vidimo kako misli igrače u reprezentaciji množiti sa nulom ko što je radio sa Zebom npr., naravno da je to moguće kad si znalac i vrhunsku autoritet, al itreba to zaista i pokazati i dokaazti da možeš... .Pa da se stava tačka na "i" , pričamo li fakat o velikom znalcu ili ublehi koji kada treba nešto veliko van granice na Doljanima ne može meda
...
E zato mislim da je nama potreban kojeg ce boliti kurac ko si ti nego igras li ili ne igras. Amar jeste takv bio u Zelji a da li bi bio u reprezentaciji vrlo je tesko reci jer svi ovi igraci su jednostavno klase za njega ali tesko da imaju taj fakinluk koji imaju Amar i Husref! Vidjet cemo na kraju ce biti neko koga niko nije sponjio i oko koga se nismo klali ili ce ostati Mesa
- Point.
#879 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Zasto je sad problem u Dzeki i Pjanicu? Sta oni to rade da im ne moze niko nista?_BataZiv_0809 wrote:Nista gore od Balkanoida koji se dokopa para. Dzeki i Pjanicu svaka cast, ali nazalost i oni potvrdjuju ovu prvu premisu. Ne moze im niko nista, boga su za muda uhvatili i zato smatram da selektor treba biti neko ko je veci mangup od njih.Logovan wrote:Ma vala ni u jednog nisam siguran da bi mogao imati autoritet._BataZiv_0809 wrote:Koji bi od kandidata mogao imati autoritet nad zvijezdama nase reprezentacije?Za neke sam siguran da bi bili čista fula, što se tiče ovoga.
Iz tih razloga sam birvaktile pisao da i nije tolika nesreca sto Zlatan ne igra za BIH.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#880 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Autoritet selektora.Point. wrote: Zasto je sad problem u Dzeki i Pjanicu? Sta oni to rade da im ne moze niko nista?
- Point.
#881 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ti kazes ne moze im niko nista. Mora da nesto rade sto ne treba cim im neko nesto treba. Autoritet kao selektor ili posjedujes ili ne. Mesa ga ocigledno nije imao._BataZiv_0809 wrote:Autoritet selektora.Point. wrote: Zasto je sad problem u Dzeki i Pjanicu? Sta oni to rade da im ne moze niko nista?
- hrasno38
#882 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
slusaj stvarno postajes naporan sa tim "srpski" ali fakat!!!! Da Srbija ima tako dobre selektore ne bi svakih 10 godina isla na neko veliko takmicenje nego bi te strucnjake dovela kod sebe.markomilanov wrote:Ja sam najveći kritičar saveza rs,dodikovi ljudi,kojima su važne samo plate u savezu bih,neće da predlože srpskog stručnjka,boje se da ne odvede bih na veliko takmičenje,šta će im laktašenko reći,nisam za nacionalni ključ,ali 25 godina,u multi kulti bosni ,nije bio srpski selektor,ko da su srpski stručnjaci kvaliteta san marina.
- hrasno38
#883 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nista za sta bi trebala upotreba nekog autoriteta dapace daj boze da je kod svih taj odnos prema reprezentaciji. Samo jedno vrlo tesko svi prihvatamo da su i fudbaleri ljudi sa svojim dobrim i losim danima ma koliko para da kostaju.Point. wrote:Zasto je sad problem u Dzeki i Pjanicu? Sta oni to rade da im ne moze niko nista?
- Point.
#884 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mi izgleda ocekujemo previse od igraca, da ce Dzeko zabijati svaku, Pjanic takodjer ali zaboravljamo da Dzeku je pitao Salah a u repki Visca ili da Pjanic u Juve ima Khediru kraj sebe a u repki mrtvog Jajala. I to da mogu imati los dan. Ali uvijek se na njima lomi nekako.hrasno38 wrote:Nista za sta bi trebala upotreba nekog autoriteta dapace daj boze da je kod svih taj odnos prema reprezentaciji. Samo jedno vrlo tesko svi prihvatamo da su i fudbaleri ljudi sa svojim dobrim i losim danima ma koliko para da kostaju.Point. wrote:Zasto je sad problem u Dzeki i Pjanicu? Sta oni to rade da im ne moze niko nista?
Last edited by Point. on 18/10/2017 12:34, edited 1 time in total.
-
missko
#885 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Treba Pixija zagnjat
-
markomilanov
#886 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
hrasno38 wrote:slusaj stvarno postajes naporan sa tim "srpski" ali fakat!!!! Da Srbija ima tako dobre selektore ne bi svakih 10 godina isla na neko veliko takmicenje nego bi te strucnjake dovela kod sebe.markomilanov wrote:Ja sam najveći kritičar saveza rs,dodikovi ljudi,kojima su važne samo plate u savezu bih,neće da predlože srpskog stručnjka,boje se da ne odvede bih na veliko takmičenje,šta će im laktašenko reći,nisam za nacionalni ključ,ali 25 godina,u multi kulti bosni ,nije bio srpski selektor,ko da su srpski stručnjaci kvaliteta san marina.
Činjenica koju niko ne može osporiti, 25 godina ,u multi kulti bih nije bio srpski trener,od ovoga se ne može pobeći,pozivanje na kvalitet,nisu važna nacija ni ime i prezime,pada u vodu,elem,moji prvi favoriti su Katanec i Bilić, i dalje tvrdim da bosanski treneri nemaju kvalitet,pritisak javnosti,odnos sarajevo-željo,zbog toga nam je potreban trener iz regiona bez obzira na naciju,a čak možda i pokušati sa strancem.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#887 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
markomilanov, vjeruj, da ima neko ime, bilo bi sigurno. FSRS bi, garantujem, tražio da neko sjede na klupi reprezentacije. Ovako, koga da postave, Borčeta ili onog cvikeraša teoretičara?!
Pogledaj košarku, rukomet.
Ne znam čemu to pozivanje sa nacionalnim predznakom.
Stručnjaci iz Srbije...imamo takvih.
Katanec ili Bilić....neće ti ni jedan doći. Neće.
Pogledaj košarku, rukomet.
Ne znam čemu to pozivanje sa nacionalnim predznakom.
Stručnjaci iz Srbije...imamo takvih.
Katanec ili Bilić....neće ti ni jedan doći. Neće.
- hrasno38
#888 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Koga boli kurac za to???? Eno u kosarci su za redom tri selektora koji nisu Bosnjaci pa sta? Koliko je dugo u rukometu selektor bio Markovic a prije njega Vojislav Radja pa moga je bolio kurac sto su oni srrbi. Bolan nebio nama ne treba ni Srbin ni Hrvat ni Bosnjak ni Japanc.....nego dobar selektor i selektor koga mozemo platiti. Srbija nema nista bolje selektore nego sto ima BiH i uvijek je bolje na klupu staviti Papeta ili Mesu koji znaju svakog naseg igraca nego nekog Rajevca koji zna samo za Dzeku i Pjanica bez obzira sta je uradio u svojoj karijeri. Bivsa YU ima 3-4 vrhunska trenera...a sve ostalo je samo prosjek. Daj mi jednog trenera iz Srbije koji vodi neki ozbiljan klub? Pusti mi brojanja krvnih zrnaca ziv bio ni u Srbiji nije nikada bio selektor Bosnjak a mislim da nije ni Hrvat i sto je jos gore jedan jedini igrac u 25 godina koji nije Srbin je Ljajic i ti meni nesto sad pricas kako bi trebalo ovako ili onako.markomilanov wrote:Činjenica koju niko ne može osporiti, 25 godina ,u multi kulti bih nije bio srpski trener,od ovoga se ne može pobeći,pozivanje na kvalitet,nisu važna nacija ni ime i prezime,pada u vodu,elem,moji prvi favoriti su Katanec i Bilić, i dalje tvrdim da bosanski treneri nemaju kvalitet,pritisak javnosti,odnos sarajevo-željo,zbog toga nam je potreban trener iz regiona bez obzira na naciju,a čak možda i pokušati sa strancem.hrasno38 wrote:slusaj stvarno postajes naporan sa tim "srpski" ali fakat!!!! Da Srbija ima tako dobre selektore ne bi svakih 10 godina isla na neko veliko takmicenje nego bi te strucnjake dovela kod sebe.markomilanov wrote:Ja sam najveći kritičar saveza rs,dodikovi ljudi,kojima su važne samo plate u savezu bih,neće da predlože srpskog stručnjka,boje se da ne odvede bih na veliko takmičenje,šta će im laktašenko reći,nisam za nacionalni ključ,ali 25 godina,u multi kulti bosni ,nije bio srpski selektor,ko da su srpski stručnjaci kvaliteta san marina.
- Laertes
#889 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
https://www.klix.ba/sport/nogomet/bernd ... /171018063
Evo još jedan prijedlog od mene. Jest da moje prijedloge ignorišete
Evo još jedan prijedlog od mene. Jest da moje prijedloge ignorišete
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#890 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma ja, nije nam dosta što je savez uređen po tom principu, hajmo i selektora tako....nije odavno Srbin bio....ili Hrvat....čim se to tako gleda, jebo sport
Nažalost, to je realnost. Koliko god u ovom momentu izgledalo kao off topic i političko pitanje, u neraskidivoj je vezi sa djelovanjem N/FSBiH.
Nažalost, to je realnost. Koliko god u ovom momentu izgledalo kao off topic i političko pitanje, u neraskidivoj je vezi sa djelovanjem N/FSBiH.
- Laertes
#891 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jebote, ja predložim gore Čobu Janjuša, igrao lik i za Želju i za Sarajevo, sretni i pitari i štrumfovi, čovjek srbin, sretan i markomilanov, živi u USA, sretan i luckylaka, Tajson mu jaran iz komšiluka (ovo bi za svašta valjalo), svjetski čovjek, a niko ne uviđa genijalnost tog prijedloga? Neću vam više ni predlagat' 
- Altsa
#892 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
I nemoj.Laertes wrote:Jebote, ja predložim gore Čobu Janjuša, igrao lik i za Želju i za Sarajevo, sretni i pitari i štrumfovi, čovjek srbin, sretan i markomilanov, živi u USA, sretan i luckylaka, Tajson mu jaran iz komšiluka (ovo bi za svašta valjalo), svjetski čovjek, a niko ne uviđa genijalnost tog prijedloga? Neću vam više ni predlagat'
-
markomilanov
#893 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nabrojao sam ti deset srpskih trenera,koji su svi bolji od bosanskih trenera,jedini bosanski treneri koji su imali uspeh su Vaha,Ćiro i Pape,koji bosanski trener je ikada nekoga treniro i ligi petice.Po stoti put kažem ne mora da bude Srbin,ali istrošili smo sve bih legende,hoćemo opet u krug sa istim ljudima,pominješ Ljajića,znaš kolkii je procenat Bošnjaka u Srbiji,a koliki procenat Srba u BIH, da budem maliciozan,čak se na prijeteljskim utakmicama,dešavalo da prvih 11 igrača bude nehrišćana.Meni ne smeta 20 kvalitenih Bošnjaka,i kvalitetan bošnjački selektor,ali mi nemamo toliko kvalitetnih igrača,sve četri dižem za Vahu,ali je zauzet.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#894 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nisi, ti si nabrojao đuture nekih imena iz okoline, koje od tih imena je srpski trener iz BiH?
-
markomilanov
#895 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
E sad,šta ćemo sa sandžaklijma,pola sarajeva zauzeliTomahawk11 wrote:Nisi, ti si nabrojao đuture nekih imena iz okoline, koje od tih imena je srpski trener iz BiH?
- jazzer
#896 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mozda se nazire nesto novo iako se sa ovima iz Saveza nikada ne zna.Tomahawk11 wrote:Ma ja, nije nam dosta što je savez uređen po tom principu, hajmo i selektora tako....nije odavno Srbin bio....ili Hrvat....čim se to tako gleda, jebo sport![]()
Neće biti konkursa za selektora, ukida se i nacionalni ključ u stručnom štabu Zmajeva
http://scsport.ba/nece-biti-konkursa-za ... u-zmajeva/
- hrasno38
#897 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Niti jedan od tih trenera nije bolji od nijednog BH trenera ako pod BH trenerima gledamo Mesu, Papeta, Hadzibegica, Sliskovica, Osimamarkomilanov wrote:Nabrojao sam ti deset srpskih trenera,koji su svi bolji od bosanskih trenera,jedini bosanski treneri koji su imali uspeh su Vaha,Ćiro i Pape,koji bosanski trener je ikada nekoga treniro i ligi petice.Po stoti put kažem ne mora da bude Srbin,ali istrošili smo sve bih legende,hoćemo opet u krug sa istim ljudima,pominješ Ljajića,znaš kolkii je procenat Bošnjaka u Srbiji,a koliki procenat Srba u BIH, da budem maliciozan,čak se na prijeteljskim utakmicama,dešavalo da prvih 11 igrača bude nehrišćana.Meni ne smeta 20 kvalitenih Bošnjaka,i kvalitetan bošnjački selektor,ali mi nemamo toliko kvalitetnih igrača,sve četri dižem za Vahu,ali je zauzet.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#898 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ko je Dražen Okuka? Ima samo neki igrač '86. godište.markomilanov wrote:E sad,šta ćemo sa sandžaklijma,pola sarajeva zauzeliTomahawk11 wrote:Nisi, ti si nabrojao đuture nekih imena iz okoline, koje od tih imena je srpski trener iz BiH?,zašto mora biti iz bosne,ja ne priznajem trenere ponikle iz rs,tipa Jagodić,Tulić,Starčević,važno je da je iz regiona da poznaje mentalitet,da ga ne pritiska mahala,pitari i štrumpfovi,vidim da mnogo vas ne prati srpksi fudbal i ne poznaje srpke trenere,i daje paušalne ocene.Dražen Okuka,mostarac,osvojio kao igrač sa veležom kup 82,bio pravk sa legijom u poljskoj,prvak u kini,vodio mladu repku srbije i naravno što je za nek od vas najvažnije treniro 2000 Obilić,čije je vlasnik bio Arkan.
Da ne misliš na ovog
https://www.transfermarkt.co.uk/dragomi ... ainer/3874
On se rodio u Kalinoviku
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#899 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Vidjećemo kakav će biti sastav stručnog štaba.jazzer wrote:Mozda se nazire nesto novo iako se sa ovima iz Saveza nikada ne zna.Tomahawk11 wrote:Ma ja, nije nam dosta što je savez uređen po tom principu, hajmo i selektora tako....nije odavno Srbin bio....ili Hrvat....čim se to tako gleda, jebo sport![]()
Neće biti konkursa za selektora, ukida se i nacionalni ključ u stručnom štabu Zmajeva
http://scsport.ba/nece-biti-konkursa-za ... u-zmajeva/
-
markomilanov
#900 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Apsurd u bosni,izabereš selektora i namećeš mu pomoćnike po nacionalnosti,nidje veze,selektor mora sam da bira svoje saradnike,makar mu to bili amidža,ujak,tetkić,sestrić.