kazes nevidis tu milost dok upravo gledas stvari sa njegovom milostiJoseMujica wrote:irac300 wrote:Na temi o ateizmu možeš onanisat koliko te volja, ovdje je svaki vid kontra mišljenja trolanje. Poželjno je ako si klero-desničar da se pojaviš na temi o ateizmu, da sereš po svakome ko nije vjernik, ili ako si polupismeni Smrčak, možeš lijepiti razne vrste budalaština koje nemaju vezu sa ateizmom, tipa mačka neće da gazi po kur'anu i sl. I da, bog je milostiv. (da se držim teme)JoseMujica wrote:dakle ako se naše mišljenje razlikuje, odnosno ne sviđa ti se, ono je neljudsko i nenormalno![]()
trebate se prvo naučiti komunicirati prije nego se dočepate moći da kudite i brišete.....ne znanje vazda pravi sranje
ili nije milostiv ili ne postoji......dok hodam ulicom ne vidim te milosti o kojoj trolate
oci koje ti je dao su milost od njega, a mogao je i slijepa uciniti
dok hodas kazes, noge koje ti je dao i snagu da mozes hodati je milost a kazes nevidis tu milost.
hadis poslanika Muhammeda
Na Sudnjem danu bit će doveden neki čovjek, pa će mu Uzvišeni kazati: “Uvedite ga milošću Mojom u Džennet!”, a ovaj će se pobuniti: “Zbog mojih djela, moj Gospodaru?!” Na te njegove riječi, Uzvišeni će narediti melekima: “Stavite na jedan tas vage djela Moga roba, a na drugi blagodat vida” – pa će pretegnuti blagodat vida, te mu neće preostati ništa dobrih djela kojima bi se odužio za druge Božije darove, i bit će naređeno da ga bace u džehennemsku vatru. Tada će rob zavapiti: “Da, milošću Tvojom, moj Gospodaru”, pa će Uzvišeni reći: “Uvedite Moga roba, milošću Mojom, u Džennet!”
Hakim, El-Mustedrek