Polako haubico, doci ce ova prica na red....samo strpljenja.155_mm wrote:GeeTnT wrote:Nema bolan to veze sa islamskim radikalizmom, vehabijama, isilom....to je samo dobar i proracunat izgovor te jednostavno uvertira za preuzimanje kontrole nad teritorijom BiH (ili jednim dijelom), a takva "obaveza" donosi Hrvatskoj mnogo vise eura nego turizam....
Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
- GeeTnT
#876 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
-
155_mm
#877 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
ali to preuzimanje teritorije bi upravo dovelo isil na ove prostore. to uce u prvom razredu osnovne antiteroristicke skole.GeeTnT wrote:Polako haubico, doci ce ova prica na red....samo strpljenja.155_mm wrote:GeeTnT wrote:Nema bolan to veze sa islamskim radikalizmom, vehabijama, isilom....to je samo dobar i proracunat izgovor te jednostavno uvertira za preuzimanje kontrole nad teritorijom BiH (ili jednim dijelom), a takva "obaveza" donosi Hrvatskoj mnogo vise eura nego turizam....
- Streptokok
#878 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
hm, a kuda bi prošli do BiH?155_mm wrote:[q
ali to preuzimanje teritorije bi upravo dovelo isil na ove prostore. to uce u prvom razredu osnovne antiteroristicke skole.
-
155_mm
#879 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
sa putovnicom mogu kud hoce.Streptokok wrote:hm, a kuda bi prošli do BiH?155_mm wrote:[q
ali to preuzimanje teritorije bi upravo dovelo isil na ove prostore. to uce u prvom razredu osnovne antiteroristicke skole.
- spreca
#880 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
A vidi im faca.....ma sve sami andjeliseln wrote:Ali svi nose ono kondukterski plavo... je li to neka nova uniforma?LipeCvat wrote:AhaGeeTnT wrote:Hans!![]()
Blue is the new black!
-
155_mm
#881 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
koliko sam skonto ova ujdurma ima za cilj da HV udje na teritoriju BiH kako bi suzbili radikalizaciju istih.
- Streptokok
#882 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Ne vjerujem jer su i prvi put dobili po nosu. Prije ce mislim kmecati evropi kako bi im ovi napravili ndh.155_mm wrote:koliko sam skonto ova ujdurma ima za cilj da HV udje na teritoriju BiH kako bi suzbili radikalizaciju istih.
-
LipeCvat
#883 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Što kaže @Sara,nakupiti ovakvog materijala i proslijediti do Vukote,nek se ima sa čim hampati u predizbornoj a i u svakoj drugoj kampanjiseln wrote:Ali svi nose ono kondukterski plavo... je li to neka nova uniforma?LipeCvat wrote:AhaGeeTnT wrote:Hans!![]()
Blue is the new black!
-
Mirza007
#884 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Sisara bi trebala vise o ovome voditi racuna nego brojati radikalizirane u BiH (kako nabroja do 10,000 kad ne moze zvakat' zvaku i hodat' pravo u isto vrijeme):
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/59 ... remni.html
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/59 ... remni.html
- Drvosjeca iz Dejcica
#885 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Kao da kažeš da Njemačka može postati leglo neo-nacista jer tamo žive Nijemci...ili Hrvatska leglo ustaša jer tamo žive Hrvati. Naravno da ovo ne mislim i da bi takav stav samo više govorio o osobi koja daje takvu izjavu nego o onima kojima se želi prikačiti neki epitet. Isto tako ova izjava je populistička i više govori o ksenofobiji i islamofobiji predsjednika Češke. Ali slušajući ranije neke Čehe znam recimo da nemaju nimalo lijepo mišljenje o njihovom predsjedniku jer je i ranije imao navodno dosta glupih poteza i izjava.Quaresma wrote:Nakon Kolinde, Kurca, sada i Češki predsjednik šalje optužbe. BiH kao moguće novo uporište terorista. Ove optužbe nisu mala stvar, hoće li biti odgovora naših uhljeba. Da li navedeni mogu snositi određene sankcije, i kakve bi to bile? Reći da BiH ima potencijala i može postati uporište teororista, odnosno slati lažne optužbe da se plaća zavijenim ženama i muškarcima s bradom, šalje se loša slika o BiH, a zataškuje šta rade ne-bošnjačke strane.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsje ... /170827044
-
155_mm
#886 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
kad pomenu mektica pade mi na um, a sta ako mektic pred iducu turisticku sezonu izjavi da potvrdjuje kolindine navode o 10.000 isilovaca u BiH i jos doda da nemoze iskljuciti mogucnost da ih je nekoliko hiljada preslo u hrvatsku.SaraFina wrote:Problem je što KGK buba cifre bez ikakvog pokrića i dokaza. I niko je ne poziva na odgovornost da kao presjednica države potkrijepi ta saznanja.
Nego kao baba tračara izvali brojku, da se Mektić nadje pozvan tražiti dokaza i stajati u zaštitu. Dotakli su dno ljudskog dostojanstva. A obiće se o glavu.
svi mi znamo kakav mektic zna biti kad mu se ide na onu stvar. a ovo ponizavanje se i njega tice kao ministra bezbjednosti.
- djevojka bez imena
#887 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
https://m.youtube.com/watch?v=3Wps0torZkw155_mm wrote:kad pomenu mektica pade mi na um, a sta ako mektic pred iducu turisticku sezonu izjavi da potvrdjuje kolindine navode o 10.000 isilovaca u ko BiH i jos doda da nemoze iskljuciti mogucnost da ih je nekoliko hiljada preslo u hrvatsku.SaraFina wrote:Problem je što KGK buba cifre bez ikakvog pokrića i dokaza. I niko je ne poziva na odgovornost da kao presjednica države potkrijepi ta saznanja.
Nego kao baba tračara izvali brojku, da se Mektić nadje pozvan tražiti dokaza i stajati u zaštitu. Dotakli su dno ljudskog dostojanstva. A obiće se o glavu.
svi mi znamo kakav mektic zna biti kad mu se ide na onu stvar. a ovo ponizavanje se i njega tice kao ministra bezbjednosti.
a ako izgubi zivce Kolinda ce se hvatat za glavu
-
daddy-kool
#888 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Zato su taktički sačekali kraj turističke sezone.
-
155_mm
#889 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
kolinda je mekticu dala priliku da udje u srpsku historiju rame uz rame sa carom lazarom i markom kraljevicom.djevojka bez imena wrote:https://m.youtube.com/watch?v=3Wps0torZkw155_mm wrote:kad pomenu mektica pade mi na um, a sta ako mektic pred iducu turisticku sezonu izjavi da potvrdjuje kolindine navode o 10.000 isilovaca u ko BiH i jos doda da nemoze iskljuciti mogucnost da ih je nekoliko hiljada preslo u hrvatsku.SaraFina wrote:Problem je što KGK buba cifre bez ikakvog pokrića i dokaza. I niko je ne poziva na odgovornost da kao presjednica države potkrijepi ta saznanja.
a ako izgubi zivce Kolinda ce se hvatat za glavu
-
155_mm
#890 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
poslije sezone je takodje i prije sezone.daddy-kool wrote:Zato su taktički sačekali kraj turističke sezone.
-
155_mm
#891 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
ne znam je li bio ovaj zeman na ovoj utakmici.
nasvodno se slicno dogodilo i jucer u pragu na utakmici ceska njemacka.
a mene ovdje neki nazivali rasistom a ja samo iznosio gole cinjenice. bio bi red da mi se izvine.
a mene ovdje neki nazivali rasistom a ja samo iznosio gole cinjenice. bio bi red da mi se izvine.
-
damirovich
#892 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
vi otvorite temo o nacizmu i fasizmu, ne moze se jedno sranje branit drugim sranjem 
-
sandra01
#893 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
155_mm wrote:ne znam je li bio ovaj zeman na ovoj utakmici.
Ja na ovom videu niti vidim niti cujem ono "Heil" ,ljudi samo navijaju sa "Sieg" sto u prevodu znaci pobjeda.Ne dizu samo jednu ruku sto se inace radi kod pozdrava Sieg Heil nego obje ruke ,najobicnije navijanje.
-
damirovich
#894 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Dobro,jel ti vjerujes svojim ocima i usima ili bosnjama sto ti kazu? oni su strucnjaci za te stvari, jos od handzar divizije,.kuze se u njemacki i njemacke pozdravesandra01 wrote:155_mm wrote:ne znam je li bio ovaj zeman na ovoj utakmici.
Ja na ovom videu niti vidim niti cujem ono "Heil" ,ljudi samo navijaju sa "Sieg" sto u prevodu znaci pobjeda.Ne dizu samo jednu ruku sto se inace radi kod pozdrava Sieg Heil nego obje ruke ,najobicnije navijanje.
- insomnia78
#895 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Istina je ovo. Vec su se igraci ogradili u izjavama
-
155_mm
#896 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
sandra dajem ti posljednju prilikun da obrises onu glupost. ali stvarno posljednju!!!!!!!!!!
- salik79
#897 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Inace Nijemcima malo fali
- GeeTnT
#898 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
W w w.bild.de/bild-plus/sport/fussball/nationalmannschaft/woher-kommen-nazi-idioten-53079076,view=conversionToLogin.bild.htmldamirovich wrote: Dobro,jel ti vjerujes svojim ocima i usima ili bosnjama sto ti kazu? oni su strucnjaci za te stvari, jos od handzar divizije,.kuze se u njemacki i njemacke pozdrave
Ps..a da malo popustis sa ujedanjem....
-
damirovich
#899 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Prenosim postove kolege Dresdenera jer znam da ne zalazite tamo :
U skladu sa izrekom "riba smrdi od glave" se vidi kako se raspada u Sarajevu sve što ne pripada nekim saudijsko-barbarskim investitorima.
Da navedem samo redukcije vode - zanima me hoće li svi oni novi luksuzni hoteli koji niću imati vlastite bunare ili rezervoare? Tragikomično je kada i strani diplomati pričaju kući o tome kako moraju imati stalno kantu vode u kupatilu za slučaj da se isključi voda i da mogu barem da sipu u WC nakon obavljanja nužde.
Da navedem činjenicu da je pola građevina u Sarajevu napravljenih na crno i "legalizacija" je mamac za glasače u predizbornoj kampanji, te da većina tih kuća ima kanalizaciju nelegalno prikačenu u vodotoke/kišnu kanalizaciju (koja je odvojena od fekalne).
Koševski potok, Bistrički potok, Miljacka od Vijećnice - administratori izvine - bukvalno PUNI GOVANA. Smrad fekalija se širi desetine metara od rijeke, na Otoci je već totalno odvratno. Do sada se ama ništa nije promijenilo.
Da navedem "famozan" sistem gradskog grijanja - toplana tokom noći ISKLJUČUJE grijanje pa se čovjek budi sa ledenicom ispod nosa i drhtajući od zime. Dragi moji, U NORMALNOJ DRŽAVI TOPLANA RADI ČITAVU NOĆ.
dresdener78 wrote:
ISTA SDA, koja je (prema mome mišljenju) učestvovala u isprovociranju rata te je isti iskoristila za pljačku golemih razmjera, ta ista SDA je instalirala onog smješnog Bimu sa kupljenim titulama koji je - PAZITE - prema raznim izjavama VEĆ OD KRAJA OSAMDESETIH namjerno i planski "tunelirao" gradski prevoz. Tuneliranje znači da iskopate "tunel" i iz firme izvadite aktiva (lovu, vrijednosti) dok pasiva (dugovanja, otpisi) ostaju u firmi (koja logično jednog dana crkne).
Ta ista SDA neprekidno vlada u Kantonu Sarajevo, i nikad nije uradila NIŠTA za poboljšanje javne infrastrukture. Šta se gradskog prevoza tiče, čelnici SDA su čvrsto povezani naprimjer sa famoznom firmom Centrotrans, i pošto se radi o tipično balkanskim menadžerima, oni nisu sposobni nikako opstati na onom čuvenom "slobodnom tržištu", nego moraju kroz korupciju i razne sumnjive aktivnosti da "osiguraju svoje". Za njih je ustvari gradski prevoz samo onaj trenutak kada čovjek daje pare vozaču i dobija kartu. To je suština onih mokrih snova tih takozvanih biznismena - "JOOOOOJ PAAREEEE PAAAREEEEEE".
Danas svi oni tamo gore, opet SDA, još uvijek ne žele priznati da su Kanton doveli do prosjačkog štapa, da su budžeti prazni i nema nikakvih para za velike projekte obnove infrastrukture. Vodovod, gradski prevoz, grijanje, itd. - tu pričamo o stotinama miliona KM. Krediti nisu rješenje posebno u situaciji kada lopovska politička bagra veći dio tih sredstava pokrade.
Sad ću to definisati cinično, ali u Sarajevu je na izborima opet slavno pobijedila SDA, stranka kleptomana, idiota i prevaranata koji znaju samo stavljati u svoje džepove ono što su neka bila sredstva za javnu korist. Onda drage Sarajlije: Tražili ste, dobili ste.
Dakle ponovo ona šema uzrok - posljedica:
Izbori -> građani koriste glavu samo da njima ne pada kiša u vrat -> izabrani lopovi i idioti na vlastima -> javašluk i jaranluk u javnoj infrastrukturi -> pokradena sredstva za javnu infrastrukturu -> razhebana javna infrastruktura -> ljuti građani -> Izbori -> građani koriste glavu samo da njima ne pada kiša u vrat -> izabrani isti lopovi i idioti na vlastima -> ...
ustvari je to CIKLUS.
I vi bi ratovali....
U skladu sa izrekom "riba smrdi od glave" se vidi kako se raspada u Sarajevu sve što ne pripada nekim saudijsko-barbarskim investitorima.
Da navedem samo redukcije vode - zanima me hoće li svi oni novi luksuzni hoteli koji niću imati vlastite bunare ili rezervoare? Tragikomično je kada i strani diplomati pričaju kući o tome kako moraju imati stalno kantu vode u kupatilu za slučaj da se isključi voda i da mogu barem da sipu u WC nakon obavljanja nužde.
Da navedem činjenicu da je pola građevina u Sarajevu napravljenih na crno i "legalizacija" je mamac za glasače u predizbornoj kampanji, te da većina tih kuća ima kanalizaciju nelegalno prikačenu u vodotoke/kišnu kanalizaciju (koja je odvojena od fekalne).
Koševski potok, Bistrički potok, Miljacka od Vijećnice - administratori izvine - bukvalno PUNI GOVANA. Smrad fekalija se širi desetine metara od rijeke, na Otoci je već totalno odvratno. Do sada se ama ništa nije promijenilo.
Da navedem "famozan" sistem gradskog grijanja - toplana tokom noći ISKLJUČUJE grijanje pa se čovjek budi sa ledenicom ispod nosa i drhtajući od zime. Dragi moji, U NORMALNOJ DRŽAVI TOPLANA RADI ČITAVU NOĆ.
dresdener78 wrote:
ISTA SDA, koja je (prema mome mišljenju) učestvovala u isprovociranju rata te je isti iskoristila za pljačku golemih razmjera, ta ista SDA je instalirala onog smješnog Bimu sa kupljenim titulama koji je - PAZITE - prema raznim izjavama VEĆ OD KRAJA OSAMDESETIH namjerno i planski "tunelirao" gradski prevoz. Tuneliranje znači da iskopate "tunel" i iz firme izvadite aktiva (lovu, vrijednosti) dok pasiva (dugovanja, otpisi) ostaju u firmi (koja logično jednog dana crkne).
Ta ista SDA neprekidno vlada u Kantonu Sarajevo, i nikad nije uradila NIŠTA za poboljšanje javne infrastrukture. Šta se gradskog prevoza tiče, čelnici SDA su čvrsto povezani naprimjer sa famoznom firmom Centrotrans, i pošto se radi o tipično balkanskim menadžerima, oni nisu sposobni nikako opstati na onom čuvenom "slobodnom tržištu", nego moraju kroz korupciju i razne sumnjive aktivnosti da "osiguraju svoje". Za njih je ustvari gradski prevoz samo onaj trenutak kada čovjek daje pare vozaču i dobija kartu. To je suština onih mokrih snova tih takozvanih biznismena - "JOOOOOJ PAAREEEE PAAAREEEEEE".
Danas svi oni tamo gore, opet SDA, još uvijek ne žele priznati da su Kanton doveli do prosjačkog štapa, da su budžeti prazni i nema nikakvih para za velike projekte obnove infrastrukture. Vodovod, gradski prevoz, grijanje, itd. - tu pričamo o stotinama miliona KM. Krediti nisu rješenje posebno u situaciji kada lopovska politička bagra veći dio tih sredstava pokrade.
Sad ću to definisati cinično, ali u Sarajevu je na izborima opet slavno pobijedila SDA, stranka kleptomana, idiota i prevaranata koji znaju samo stavljati u svoje džepove ono što su neka bila sredstva za javnu korist. Onda drage Sarajlije: Tražili ste, dobili ste.
Dakle ponovo ona šema uzrok - posljedica:
Izbori -> građani koriste glavu samo da njima ne pada kiša u vrat -> izabrani lopovi i idioti na vlastima -> javašluk i jaranluk u javnoj infrastrukturi -> pokradena sredstva za javnu infrastrukturu -> razhebana javna infrastruktura -> ljuti građani -> Izbori -> građani koriste glavu samo da njima ne pada kiša u vrat -> izabrani isti lopovi i idioti na vlastima -> ...
ustvari je to CIKLUS.
I vi bi ratovali....
- insomnia78
#900 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Sta ce popustati pa zato se i registrovoGeeTnT wrote:W w w.bild.de/bild-plus/sport/fussball/nationalmannschaft/woher-kommen-nazi-idioten-53079076,view=conversionToLogin.bild.htmldamirovich wrote: Dobro,jel ti vjerujes svojim ocima i usima ili bosnjama sto ti kazu? oni su strucnjaci za te stvari, jos od handzar divizije,.kuze se u njemacki i njemacke pozdrave
Ps..a da malo popustis sa ujedanjem....