SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
edo_79

#876 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by edo_79 »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Meša Baždarević ima dužan Vedadu Ibiševiću par desetaka hiljada eura.

Ja ne vidim drugi razlog za forsiranje i guranje ovog smetala u prvih 11. Da je umjesto njega na teren izvesti veš mašinu, pa možda bi se nešto od nje i odbilo. Ovaj je u takvoj formi da, što ne upropasti, i ne popravi.
Jel ti zivis u nekoj informacionoj blokadi pa nisi u stanju provjeriti stvari prije nego ih napises. Vedad Ibisevic za Hertu u ovoj sezoni odigrao 3 utakmice ....dao jedan gol i podjelio jednu asistenciju. Fakat imate oci ali ili necete da vidite ili ste fakat slijepi kod njih. Ne mogu Vedo i Edin nista igrati ako nema veznog reda i krila....jednostavnop to je tako u fudbalu ne kod nas nego svugdje izuzev u ekipi gdje igraju Mesi, Nejmar ili Ronaldo. Nas vezni red veceras nije dao ni jednu jedinu postenu loptu prema napadacima a vali i ni prema krilima. Pjanic i Cimirot su kao i cijela ekipa bili izgubljeni a oni su motor ekipe Mi smo veceras igrali 4-2-3-1 nidje veze sa vezom i 1 - Vedo je fakat bio zavaljen do bola a Edin totalno odsjecen ali bas totalno sto naravno ne znaci da ne treba da skace na glavu kad igra za reprezentaciju.
U ovoj ekipi se veceras nesto desilo a brod je poceo da pusta nakon one nesrece u Grckoj u zadnjim sekundama utakmice. I ja zaista ne znam zasto mesa nije odmah reagovao nakon prvog gola jer se tada vec vidjelo kuda sve vodi ali iskren da budem ja mislim da je Mesa izgubljen bez francuza jer francuz je ocito onaj koji puno vise zna o trenerskom poslu.
Kad sam napisao "kakvi navijaci takvi igraci" prije svega sam mislio da je zaista degutantno pljuvati po igracima koji u vecini utakmica daju sve od sebe i uvijek za reprezentatvni dres igraju srcem. Ali jebaji ga nije svaki dan isti i ne moze svaku utakmicu isto ali to ne znaci da im se radi toga treba jebati mater. I Edin i Vedad su za ovu reprezentaciju dali dosta a Edin za sada nemjerljivo sa bilo kojim drugim igracem i ako nista bilo bi pristojno saslusati ako nista sta kapiten kaze o vecerasnjem debaklu.
Ovo veceras sve strasno smrdi i nasi igraci su izgledali kao da nisu htjeli da igraju! Razlog.....nebitan ali ako je tacno onda se zaista treba apsolutno svima zahvaliti. Ponovit cu jos jednom Kolasinac je igrac koji ima "100" klizecih po utakmici....koji trci za svakom loptom ko mahnit...veceras to nije radio a zasto meni nije jasno. Pasovi izmedju igraca su nedostoji cifara kojima su placeni u klubovima jer su se lopte odbijale od njih kao od kamenja.....pa imali smo u drugom poluvremenu konstantnu setnju kroz nas kazneni prostor sto nikada do sada nije bilo jer ako nista islo se na klizeci pa su se pravili penali, kartoni......veceras kartone dobili na sredini Pjanic i Hodzic...igraca ajde da kazemo iz napada :?
2 - Svi smo mogli cuti Mesu da vice kako da se igra i da ga niko ne jebe ni za suhu sljivu i da igraju totalno drukcije. Sve ovo jako jako smrdi!!!
1 - I meni je bilo sumnjivo kako Vedo lako dijeli ''žive lopte'' i daje pasove unazad .... ima tu nešto...

2 - Upravo zbog ovog drug sam i napisao SMJENA GENERACIJA .... da je Meša uveo mlade igrače i da su izgubili vjerujem da nebi bilo ni pola kritika kao sa ovim ''prekaljenim igračinama''
Sanjarko

#877 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Sanjarko »

Ma samo rotacija. To je u svakom sportu uspjeh. Kad jedne ide na teren, kad druge ne ide na klupu. To je to.
edo_79

#878 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by edo_79 »

Vizionar 1985 wrote:Ma samo rotacija. To je u svakom sportu uspjeh. Kad jedne ide na teren, kad druge ne ide na klupu. To je to.
Ekipa sa Kirin kupa bi ove oderala nebi znali gdje su
darius_maximus

#879 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by darius_maximus »

Ne moze se fudbal igrati bez plana.
Kada nemas ni glavu ni rep, nije bitno koliko zelis pobijediti, koliko si motivisan i koliko si dobar.

Ne kazem da je zalaganje za ikakvu prolaznu ocjenu, ali to se samo po sebi dobije kad ne znas gdje udaras.
Ako ekipu nisi poslozio, nego samo izveo na teren uz savjet "uzmi loptu", to je odmah pisi propalo.

Mi smo za 95 minuta koliko se igralo uspjeli napraviti onu jednu smislenu akciju iz koje je pao drugi go.
Sve ostalo je nabij, vrati, gurni od sebe.
Igraci ne otvaraju prostor da olaksaju predaju lopte, odbrana ne drzi liniju, ne prati protivnicke igrace, zadnji vezni ne prenosi loptu, krila ne postoje, nigdje duplog pasa, stvaranja viska, utrcavanja u prostor, nicega.
To se ne moze pukom voljom i zarom ispraviti, sve i da covjek hoce.

Pa da je na terenu veceras bila Francuska i da su imali onaj plan igre, vjerovatno ne bi uzeli Kipar.
Ja sam veceras gledao i ibretom se ibretio na sve.
Nisam nikako mogao da skontam ko sta igra, koji je plan prenosa lopte do protivnickog gola, ista.
Ja ne mogu da vjerujem da je neko ko je pogledao ijednu utakmicu u zivotu pomislio da se onako moze ista uraditi.

Sto mi je najgore od svega, odigras tako prvo poluvrijeme, a odigrali smo i prvo isto kao i drugo, samo je Kipar igrao povucenije, i ne skontas da apsolutno nista ne stima i da trebas zarotirati sve i Bogu se zahvaljivati sto ti je dao dva gola da sada nekako privedes utakmicu. Pa Kipar je i u prvom bio bolji od nas u smislu pravljenja prostora, istrcavanja kontri i prenosa lopte.

Ja sam nakon utakmice samo sjedio i cudio se. I evo, jos se nisam nacudio.
Sa ovakvom igrom izaci pred Belgiju ce tek biti harakiri, samo se jos toga pribojavam...
Bosanski_kralj

#880 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ne zna čovjek šta reći, sve je kazano.

Najradije bih u nekog pucao.
Romanista 101%

#881 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Romanista 101% »

Ja bi sve rastjerao, ostavio samo Viscu i oko njega gradio ekipu :D
edo_79

#882 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by edo_79 »

darius_maximus wrote:Ne moze se fudbal igrati bez plana.
Kada nemas ni glavu ni rep, nije bitno koliko zelis pobijediti, koliko si motivisan i koliko si dobar.

Ne kazem da je zalaganje za ikakvu prolaznu ocjenu, ali to se samo po sebi dobije kad ne znas gdje udaras.
Ako ekipu nisi poslozio, nego samo izveo na teren uz savjet "uzmi loptu", to je odmah pisi propalo.

Mi smo za 95 minuta koliko se igralo uspjeli napraviti onu jednu smislenu akciju iz koje je pao drugi go.
Igraci ne otvaraju prostor da olaksaju predaju lopte, odbrana ne drzi liniju, ne prati protivnicke igrace, zadnji vezni ne prenosi loptu, krila ne postoje, nigdje duplog pasa, stvaranja viska, utrcavanja u prostor, nicega.

Pa da je na terenu veceras bila Francuska i da su imali onaj plan igre, vjerovatno ne bi uzeli Kipar.
Nisam nikako mogao da skontam ko sta igra, koji je plan prenosa lopte do protivnickog gola, ista.
Ja ne mogu da vjerujem da je neko ko je pogledao ijednu utakmicu u zivotu pomislio da se onako moze ista uraditi.

Sto mi je najgore od svega, odigras tako prvo poluvrijeme, a odigrali smo i prvo isto kao i drugo, samo je Kipar igrao povucenije, i ne skontas da apsolutno nista ne stima i da trebas zarotirati sve i Bogu se zahvaljivati sto ti je dao dva gola da sada nekako privedes utakmicu. Pa Kipar je i u prvom bio bolji od nas u smislu pravljenja prostora, istrcavanja kontri i prenosa lopte.

Sa ovakvom igrom izaci pred Belgiju ce tek biti harakiri, samo se jos toga pribojavam...
Pa čuo si Mešu cijelo vrijeme ''Lula izađi, Višća leđa, uzmi loptu ''..... Trebo im je JEBAT MATER NA POLUVREMENU pizda im materina ufurana

Meni jedino što je Sejo Kolašinac nešto pokušavao, a i on je na kraju odustao kad je vidio da ne pije vode da sam trči protiv cijele ekipe.....
kiligonzales

#883 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by kiligonzales »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Meša Baždarević ima dužan Vedadu Ibiševiću par desetaka hiljada eura.

Ja ne vidim drugi razlog za forsiranje i guranje ovog smetala u prvih 11. Da je umjesto njega na teren izvesti veš mašinu, pa možda bi se nešto od nje i odbilo. Ovaj je u takvoj formi da, što ne upropasti, i ne popravi.
Jel ti zivis u nekoj informacionoj blokadi pa nisi u stanju provjeriti stvari prije nego ih napises. Vedad Ibisevic za Hertu u ovoj sezoni odigrao 3 utakmice ....dao jedan gol i podjelio jednu asistenciju. Fakat imate oci ali ili necete da vidite ili ste fakat slijepi kod njih. Ne mogu Vedo i Edin nista igrati ako nema veznog reda i krila....jednostavnop to je tako u fudbalu ne kod nas nego svugdje izuzev u ekipi gdje igraju Mesi, Nejmar ili Ronaldo. Nas vezni red veceras nije dao ni jednu jedinu postenu loptu prema napadacima a vali i ni prema krilima. Pjanic i Cimirot su kao i cijela ekipa bili izgubljeni a oni su motor ekipe Mi smo veceras igrali 4-2-3-1 nidje veze sa vezom i Vedo je fakat bio zavaljen do bola a Edin totalno odsjecen ali bas totalno sto naravno ne znaci da ne treba da skace na glavu kad igra za reprezentaciju.
U ovoj ekipi se veceras nesto desilo a brod je poceo da pusta nakon one nesrece u Grckoj u zadnjim sekundama utakmice. I ja zaista ne znam zasto mesa nije odmah reagovao nakon prvog gola jer se tada vec vidjelo kuda sve vodi ali iskren da budem ja mislim da je Mesa izgubljen bez francuza jer francuz je ocito onaj koji puno vise zna o trenerskom poslu.
Kad sam napisao "kakvi navijaci takvi igraci" prije svega sam mislio da je zaista degutantno pljuvati po igracima koji u vecini utakmica daju sve od sebe i uvijek za reprezentatvni dres igraju srcem. Ali jebaji ga nije svaki dan isti i ne moze svaku utakmicu isto ali to ne znaci da im se radi toga treba jebati mater. I Edin i Vedad su za ovu reprezentaciju dali dosta a Edin za sada nemjerljivo sa bilo kojim drugim igracem i ako nista bilo bi pristojno saslusati ako nista sta kapiten kaze o vecerasnjem debaklu.
Ovo veceras sve strasno smrdi i nasi igraci su izgledali kao da nisu htjeli da igraju! Razlog.....nebitan ali ako je tacno onda se zaista treba apsolutno svima zahvaliti. Ponovit cu jos jednom Kolasinac je igrac koji ima "100" klizecih po utakmici....koji trci za svakom loptom ko mahnit...veceras to nije radio a zasto meni nije jasno. Pasovi izmedju igraca su nedostoji cifara kojima su placeni u klubovima jer su se lopte odbijale od njih kao od kamenja.....pa imali smo u drugom poluvremenu konstantnu setnju kroz nas kazneni prostor sto nikada do sada nije bilo jer ako nista islo se na klizeci pa su se pravili penali, kartoni......veceras kartone dobili na sredini Pjanic i Hodzic...igraca ajde da kazemo iz napada :?
Svi smo mogli cuti Mesu da vice kako da se igra i da ga niko ne jebe ni za suhu sljivu i da igraju totalno drukcije. Sve ovo jako jako smrdi!!!
Fali malo Pjani, Dzeki i Ibisevicu one Misketove bezobraznosti da krenu sami praviti show kad nas ne ide. Dzeko je imao tih momenata, Ibisevic rijetko, a Pjanic nimalo.

Pjanic je kreativac, medjutim za kreativca drugi odradjuju posao, kad imas Lulica koji sve manje trci, Viscu koji je blize liniji, Cimirota koji se jos igracki razvija, ali nema bas trkacke kvalitete velike , tesko je ocekivati od Pjanica da igra na nivou igara iz Juventusa. Nama fali agresivnost u vezi, Medeni je bio spor, ali je znao sacuvati loptu i biti po potrebi agresivan, praviti pametne faulove, Besic je izgarao na terenu trkom i najbolje pomagao Pjanicu. Od ovih nocas u vezi vise su vremesni Rahima i Muratovic pokazivali zelje i borbenosti.
Romanista 101%

#884 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Romanista 101% »

Medunjanin izmislio fudbal za vecinu nasih balerina.
kiligonzales

#885 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by kiligonzales »

Jos da dodam da mi je od nasih igraca najvise zao Vede, on u Herti izgleda dosta bolje na terenu, izgara svaku utakmicu i u reprezentaciji se poprilicno dobro krece, ali isto kao da ga gusi ovaj sistem igre, jednostavno nema sansu da iza Dzeke napravi bilo sto.
Tito_i_Partija

#886 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tito_i_Partija »

ultima_palabra wrote:Trebamo ukinuti ove popularne sportove i drzati se tavle, nargile, ispijanja kafa i ostalih plemenitih vjestina...
Ne zaboravi jedenje cvaraka, u tome smo zvanicno i sampioni. :-D
Tito_i_Partija

#887 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tito_i_Partija »

Romanista 101% wrote:Medunjanin izmislio fudbal za vecinu nasih balerina.
Jest', da se fudbal igra u mjestu. :roll:

Sasvim glupo mi je ovo prizivanje matorih olupina cije je vrijeme ocigledno proslo. Uvijek ista prica: "Ufff, da smo samo imali Misimovica/Medunjanina/Spahica, poderali bi ih". :-)
darius_maximus

#888 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by darius_maximus »

edo_79 wrote:
darius_maximus wrote:Ne moze se fudbal igrati bez plana.

Pa čuo si Mešu cijelo vrijeme ''Lula izađi, Višća leđa, uzmi loptu ''..... Trebo im je JEBAT MATER NA POLUVREMENU pizda im materina ufurana

Meni jedino što je Sejo Kolašinac nešto pokušavao, a i on je na kraju odustao kad je vidio da ne pije vode da sam trči protiv cijele ekipe.....
To je reakcija, a ne prevencija.
Čuo sam ja to sve i samo sam se još više zgražao, iskren da ti budem.

Ekipa kada izađe na teren mora imati plan šta da radi kada povede, šta da radi kada gubi, šta da radi kada dobije crveni, itd.
Kada se nešto od toga desi, treneri obično tokom izmjene ili faula zovnu nekog od igrača, objasne na koji se plan prelazi i ekipa se prilagođava.
Naravno, viče i Guardiola da treba više presinga, ovoga-onoga, ali to su opšte komande. Ne doziva ni on svakog igrača da mu kaže šta da radi u datom trenutku. Akcije moraju biti uigrane, preći u rutinu, pogotovo stvari kao dupli pasovi, utrčavanja, itd.

Ako vidiš da Lulić ne može pretrčati nikoga na krilu (što i nije neka novost), onda mu ne dovikuješ "Lula, izađi", nego na poluvremenu skontaš način kako da stvoriš višak na krilu kako bi Lulić mogao utrčati na loptu koju mu neko da u for. Ili ga zamijeniš krilom kojeg nisi poveo, nešto od to dvoje.
Savršen primjer ti je utrčavanje Kolašinca kod drugog gola. Onako nešto bi funkcionisalo čitavu utakmicu jer Kolašinac može trčati k'o konj.
Ovo je naravno samo banalan primjer.

Ponavljam, da bi sve to funkcionisalo ikako, mora se znati ko šta radi.
Inače se dobije Brazil-Njemačka, gdje igrači samo gledaju kud sunce hoda.
Tipicoti

#889 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tipicoti »

Evo poslije poraza izasli pljuvatori na forum.

Ne valja im sada ni Dzeko, Begovic, Pjanic.
Do juce pljuvali i po Visci, a on danas najbolji.

Poslije X protiv Grcke zvali Cimirota na sav glas - eto vam Cimirot: nula bodova.

Niko ne govori o Kipru.....doveli novog trenera, ljudi zabili 2 evrogola, odigrali super tekmu, najbolji igrac im igra u Danskoj......svaka cast.

Kipar bio bolji i pobijedio.
Tacka.

Sada treba Gibraltar uzeti i gledati sta se u Grckoj desava.

Hajmo Bosno, hajmo Hercegovino ...
Jack Be Nimble

#890 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Jack Be Nimble »

Ja reko da provjerim da li igraju sutra ili u subotu, kada ono oni danas igrali i popusili :D

Samo da ne ispadnemo iz treceg sesira, ako se to desi necemo baraz vidjeti kao mogucnost za 20 godina.
commendatore

#891 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by commendatore »

Tipicoti wrote:Evo poslije poraza izasli pljuvatori na forum.

Ne valja im sada ni Dzeko, Begovic, Pjanic.
Do juce pljuvali i po Visci, a on danas najbolji.

Poslije X protiv Grcke zvali Cimirota na sav glas - eto vam Cimirot: nula bodova.

Niko ne govori o Kipru.....doveli novog trenera, ljudi zabili 2 evrogola, odigrali super tekmu, najbolji igrac im igra u Danskoj......svaka cast.

Kipar bio bolji i pobijedio.
Tacka.

Sada treba Gibraltar uzeti i gledati sta se u Grckoj desava.

Hajmo Bosno, hajmo Hercegovino ...
Pljuvatori vaki naki pun mi je kurac i te price ..... neka tebi dzeke u repki 20 godina - dok nacija karijera propada u sjeni sljedecih par godina ces repku gledat ko gibraltar koji je srcanija ekipa od ove skupine Mehkih kita.. imali smo beton igrace zadnjih 15 godina i kapital patriota i ljudi koji zele da igraju za BIH lagano se istopio.. u narednih 10ak godina cea gledat hadalje iz polulige kako igraju za repku i sto je najgore mislim da bi se vise trudili i borili.....

Jebo i ove zvijezde vise kod nas kad ko uspije instantno pocne glumit kurtona i to ponasanje nas prati ko kuga traricionalno.....

Sad tek vidim koliki su igraci bili Bajramovic Rahimic Muslimovic Misimovic Barbarez
sinuhe

#892 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by sinuhe »

Haj sta fali. Jos sinoc je bilo 2:0 kad ono jutros 2:3.
Logovan

#893 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Logovan »

Romanista 101% wrote:Medunjanin izmislio fudbal za vecinu nasih balerina.
Hajmo onda ugasiti reprezentaciju, ako je tako. :mrgreen: Neka hvala, nemoj da se vraća.
bersK

#894 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by bersK »

Bajrambarećula narode. Jebo ove kretene. Nisu vrijedni nerviranja.
Grean

#895 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Grean »

Ta prica o smjeni generacija je za qurac.

Pa ovo pola sto smo smijenili i doveli nove, ti su je i sveli u ravan.

Ne mogu da shvatim da je taj Misimovic a pogotovo Spahic znacio toliko ali je cinjenica da Vranjes, Sunjic, Visca a evo i Cimirot jednostavno nisu taj nivo.

Opet sa druge strane ne mogu da shvatim da je ona Susiceva podmladjena u zadnjoj utakmici SP-a sa Avdijom, Hadzicem, Susicem juniorom izgledala ko' Barselona iz najboljih dana, da su pregazili Iran i otresli ih ko' suhu sljivu. Da je onaj Portugalac plako' nakon utakmice i govorio lako je Susicu sa ovakvom ekipom. To ne mogu da shvatim i povezem sa ovim sto nam se od tad desava.

Da li su to izuzetci koji potvrdjuju pravilo da se nama dobre utakmice samo omaknu ili je nesto drugo? Ja ne shvatam a volio bih ko i svi mi. Znam samo da je to bila igra koju je bilo milina gledati, protivnik nije mogao ni posuditi loptu, bas kao ni mi juce u drugom poluvremenu.
avetinja

#896 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by avetinja »

Da nije bojkot?
pirmin

#897 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by pirmin »

Kad je docek zmajeva na aerodromu?

cuj zmajeva :D
mO k3

#898 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by mO k3 »

imo sam nocnu moru ...
stakasa

#899 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by stakasa »

Vranjes je medu najglupljim igracima koje sam gledo. Ikad. Igdje
Bazinga1234

#900 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Bazinga1234 »

kiligonzales wrote:Jos da dodam da mi je od nasih igraca najvise zao Vede, on u Herti izgleda dosta bolje na terenu, izgara svaku utakmicu i u reprezentaciji se poprilicno dobro krece, ali isto kao da ga gusi ovaj sistem igre, jednostavno nema sansu da iza Dzeke napravi bilo sto.
Jah guši ga sistem. Ne zna Lik pas uputit.
Eno imao je šansu 16 a tu je kao najbolji i lik loptu promaši. Penzija.
Locked