Daj vise kruha ti prestani smarati, koji ti je. Kakve veze ima Skotska sa Katalonijom? Dvija razlicita podrucja, u dvije razlicite drzave sa dva razlicita ustava. Vjerovatno da Skotska ima pravo na referendum cim su ga Britanci podrzali, shvati vec jednom da Katalonija nema pravo na referendum i samim tim nezavisnost i da im je dzaba bila ova avantura. Mogu se na glavu nasaditi, a i ti sa njima, al ce ostati u kraljevini Spaniji. I kraj price. I prestani Kataloniju porediti i sa SFRJ jer je i to nidje veze. Eto.hrle1976 wrote:
Hvala tebi. Ali mislim da ne smaram nego ovdje neki imaju dvolicne stavove. Kad je Skotska imala referendum daj da se odcjebi samo zato sto je Britanija glasala da izadje iz EU. Sad kontra. Pa u cemu je problme. Jos si ti sam fino napisao o Kataloniji.
EU je podrzavala referendum u Skotskoj. Sto ga ne podrzava u Kataloniji. Podrzala bi ga da Spanija izlazi iz EU. Znaci eto ti 1/1 primjer da ko si i sta si i sta su tvoja prava nije bitno za EU, samo ako se to sve ne kosi s ideologijom kapitalisticke elite.
1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
- Point.
#876 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
- hrle1976
#877 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Ne odlucujem ja. Sto se mene tice moze ako to odgovara Kataloncima. Oni su ti koji odlucuju. Samo se bojim da ni ovaj El Classico ncece vise biti ono sto je bio. Koliko ce Katalonaca ici Madrid a koliko Spanaca iz Madrida u Bareclonu poslje ovog? Plauzibno je pitanje.p206 wrote:Hrle evo jedno kompromisno rješenje, neka ih u Španiji dok Messi ne ode u penziju, a kasnije nek rade šta hoće. Morel tako?![]()
Šteta bi bilo da onaj majstor ostane bez prilike da im ovo radi u 92 minuti
https://m.youtube.com/watch?v=Q42WdM3JmHg
- hrle1976
#878 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Sve to je mozda tako ali samo u tvojim mislim i glavi. U realitetu je skroz drugacije.Point. wrote:Daj vise kruha ti prestani smarati, koji ti je. Kakve veze ima Skotska sa Katalonijom? Dvija razlicita podrucja, u dvije razlicite drzave sa dva razlicita ustava. Vjerovatno da Skotska ima pravo na referendum cim su ga Britanci podrzali, shvati vec jednom da Katalonija nema pravo na referendum i samim tim nezavisnost i da im je dzaba bila ova avantura. Mogu se na glavu nasaditi, a i ti sa njima, al ce ostati u kraljevini Spaniji. I kraj price. I prestani Kataloniju porediti i sa SFRJ jer je i to nidje veze. Eto.hrle1976 wrote:
Hvala tebi. Ali mislim da ne smaram nego ovdje neki imaju dvolicne stavove. Kad je Skotska imala referendum daj da se odcjebi samo zato sto je Britanija glasala da izadje iz EU. Sad kontra. Pa u cemu je problme. Jos si ti sam fino napisao o Kataloniji.
EU je podrzavala referendum u Skotskoj. Sto ga ne podrzava u Kataloniji. Podrzala bi ga da Spanija izlazi iz EU. Znaci eto ti 1/1 primjer da ko si i sta si i sta su tvoja prava nije bitno za EU, samo ako se to sve ne kosi s ideologijom kapitalisticke elite.
- vivaldi
#879 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
sila i jeste problem danas bila. ako vec nije bilo dobrog rjesenje onda se trazi najmanje lose, a najmanje lose rjesenje da su ih pustili, a rezultate ne priznajes.512MB wrote:Na kraju ostane samo sila.
cim se krv prolije to pocne razarat drustvo. boga pitaj koliko je ljudi do danas bilo manje-vise indiferenetno prema referednumu, a onda danas vide kako policije tuce vatrogasce, zene, invalide...politicki nimalo mudro
- Matzan
#880 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
hAZNADAR wrote:Crnadak se javio spanskom ambasadoru, rekao da je BiH na strani Spanije,....
https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnadak ... /171001101
Nije tesko pogoditi zasto. Spanija nije priznala Kosovo. Nije mi poznato da se predsjednistvo BiH oglasilo. Cuti jer cuti i EU i ceka razvoj situacije.
A sumnjam da je Igoru milo sto je Katalonija humanitarno, politicki, institucionalno, medijski pomagala BiH za vrijeme rata i najzasluznija za plasiranje istine o etnickom ciscenju podrinja u medijima.
Crnadak zloupotrebljava ministarski polozaj jer zastupa licne stavove i stavove Beograda. Na veliku radost mnogih ovdje okupljenih legalista koji povlace nepostojece paralele.
Crnadak ima pregled cijele situacije.
Jedno oko na Madridu, drugo na Barceloni.
- fosna2014
#881 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Izlaznost na referendum 59%.
- insomnia78
#882 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Bila bi fora da su glasali za ostanak 
- insomnia78
#883 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Opet se oni sa jednom nogom u grobu igraju sa sudbinamam ostatka zemljefosna2014 wrote:Izlaznost na referendum 59%.
- Point.
#884 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Jah, u tvojoj stvarnosti Spanija je takozvana drzava, koja sutra prestaje postojati, oni su okupatori u Kataloniji i slicne nebuloze. Gorka stvarnost je da je ovaj referendum nelegalan i trebali su vise degeneka dobiti jer su radili nezakonite radnje i oglusili se na Ustavno sud i policiju.hrle1976 wrote:Sve to je mozda tako ali samo u tvojim mislim i glavi. U realitetu je skroz drugacije.Point. wrote:Daj vise kruha ti prestani smarati, koji ti je. Kakve veze ima Skotska sa Katalonijom? Dvija razlicita podrucja, u dvije razlicite drzave sa dva razlicita ustava. Vjerovatno da Skotska ima pravo na referendum cim su ga Britanci podrzali, shvati vec jednom da Katalonija nema pravo na referendum i samim tim nezavisnost i da im je dzaba bila ova avantura. Mogu se na glavu nasaditi, a i ti sa njima, al ce ostati u kraljevini Spaniji. I kraj price. I prestani Kataloniju porediti i sa SFRJ jer je i to nidje veze. Eto.hrle1976 wrote:
- insomnia78
#885 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Srecom neko ih je izgleda, pametno savjetovo da se ne upustaju u konfrontacije sa policijom pa su tako uspjeli izvuci maksimum iz ove situacije
- orinoco
#886 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Kako te nije sramota da se rugaš čovjeku zbog očijuMatzan wrote:
Jedno oko na Madridu, drugo na Barceloni.
- bosan
#887 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Ma uvijek zbog par govnara koji nece da budu drugi u gradu pa naprave razvaljeno selo samo da bi bili prvi .Kako to da niko od tog svijeta nije naucio na nasem primjeru .insomnia78 wrote:Opet se oni sa jednom nogom u grobu igraju sa sudbinamam ostatka zemljefosna2014 wrote:Izlaznost na referendum 59%.
- Matzan
#888 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
orinoco wrote:Kako te nije sramota da se rugaš čovjeku zbog očijuMatzan wrote:
Jedno oko na Madridu, drugo na Barceloni.Kakav si to primitivac
Gdje si ubico!
Ko je dir'o?
- bosan
#889 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Oci su kod njeg najmanji problemorinoco wrote:Kako te nije sramota da se rugaš čovjeku zbog očijuMatzan wrote:
- Muhamed Đakmić
#890 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
A mi se kao zeznuli sa referendumom?bosan wrote:Ma uvijek zbog par govnara koji nece da budu drugi u gradu pa naprave razvaljeno selo samo da bi bili prvi .Kako to da niko od tog svijeta nije naucio na nasem primjeru .insomnia78 wrote:Opet se oni sa jednom nogom u grobu igraju sa sudbinamam ostatka zemljefosna2014 wrote:Izlaznost na referendum 59%.
- hrle1976
#891 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Od par hiljada birackih mjesta ovi zatvorili koliko? 100 njak u i okolo Barcelone. Kutiej se svako malo sklanjale tako kad bi ovi dosli to sto je u kutiji bilo je mozda 1/20 dio sto je vec sklonjeno bilo. Sad se broji. Eno ih na trgu gdje ce biti rezultati objavljeni.Point. wrote: Jah, u tvojoj stvarnosti Spanija je takozvana drzava, koja sutra prestaje postojati, oni su okupatori u Kataloniji i slicne nebuloze. Gorka stvarnost je da je ovaj referendum nelegalan i trebali su vise degeneka dobiti jer su radili nezakonite radnje i oglusili se na Ustavno sud i policiju.
Jel ja iz tvojih komentara trebam da zakljucim da ti si ovog misljenja. Poslje ne legalnog referenduma, kako sam kazes, slijedi opsada i granatiranje Barcelone sa okolnih brda. A onda cu jel ja biti svjedok tvojih daljnih komentara poput: Bacanje Spanske nejaci lavovima u katalonskim zooloskim vrtovima.
Ti zapravo podrzavas Madrid, koji su ocigledno simpatizeri Franka. Pa de nam reci jesi li i ti simpatizer Franka?
- bosan
#892 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Nisam mislio na Bosnu nego na raspad Jugoslavije .Muhamed Đakmić wrote:
A mi se kao zeznuli sa referendumom?
- eltroxin
#893 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
A Skoti imali dvije godine prije Brexita referendum...hrle1976 wrote:Hvala tebi. Ali mislim da ne smaram nego ovdje neki imaju dvolicne stavove. Kad je Skotska imala referendum daj da se odcjebi samo zato sto je Britanija glasala da izadje iz EU. Sad kontra. Pa u cemu je problme. Jos si ti sam fino napisao o Kataloniji.
Boško Buha i dalje valja bombe..
- orinoco
#894 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Pretpostavljam da će moderacija reagiratiMatzan wrote:orinoco wrote:Kako te nije sramota da se rugaš čovjeku zbog očijuMatzan wrote:
Gdje si ubico!
Ko je dir'o?
- Muhamed Đakmić
#895 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Pa nisu krivi oni koji su se referendumom otcijepili od Jugoslavije, nego oni koji su ih natjerali na to.bosan wrote:Nisam mislio na Bosnu nego na raspad Jugoslavije .Muhamed Đakmić wrote:
A mi se kao zeznuli sa referendumom?
Dakle, ona republika koja i danas ima pretenzije na veći dio Balkana.
- eltroxin
#896 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Ako je neko u nedoumici koga podrzati:
https://www.klix.ba/lifestyle/modailjep ... /171001102

Spanski opancari!
https://www.klix.ba/lifestyle/modailjep ... /171001102

Spanski opancari!
- hrle1976
#897 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Najava Camerona o refrendumu o izlazu iz EU je starija od 2014 godineeltroxin wrote:A Skoti imali dvije godine prije Brexita referendum...hrle1976 wrote:Hvala tebi. Ali mislim da ne smaram nego ovdje neki imaju dvolicne stavove. Kad je Skotska imala referendum daj da se odcjebi samo zato sto je Britanija glasala da izadje iz EU. Sad kontra. Pa u cemu je problme. Jos si ti sam fino napisao o Kataloniji.
Boško Buha i dalje valja bombe..
-
Hakiz
#898 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Čemu te povišene emocije?hrle1976 wrote:Od par hiljada birackih mjesta ovi zatvorili koliko? 100 njak u i okolo Barcelone. Kutiej se svako malo sklanjale tako kad bi ovi dosli to sto je u kutiji bilo je mozda 1/20 dio sto je vec sklonjeno bilo. Sad se broji. Eno ih na trgu gdje ce biti rezultati objavljeni.Point. wrote: Jah, u tvojoj stvarnosti Spanija je takozvana drzava, koja sutra prestaje postojati, oni su okupatori u Kataloniji i slicne nebuloze. Gorka stvarnost je da je ovaj referendum nelegalan i trebali su vise degeneka dobiti jer su radili nezakonite radnje i oglusili se na Ustavno sud i policiju.
Jel ja iz tvojih komentara trebam da zakljucim da ti si ovog misljenja. Poslje ne legalnog referenduma, kako sam kazes, slijedi opsada i granatiranje Barcelone sa okolnih brda. A onda cu jel ja biti svjedok tvojih daljnih komentara poput: Bacanje Spanske nejaci lavovima u katalonskim zooloskim vrtovima.
Ti zapravo podrzavas Madrid, koji su ocigledno simpatizeri Franka. Pa de nam reci jesi li i ti simpatizer Franka?
- hrle1976
#899 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Kad covjek opravdava da udaradnje starijih, maloljetnih i zena je savsim ok jer kako tvrdi to je sto su izali da glasaju o svojoj drzavi ileglano. Onda ja od takve osobe ocekujem sve pa cak i da rat podrzava. Izvini Hakiz ali ja tu ne vidim razlike.Hakiz wrote:Čemu te povišene emocije?hrle1976 wrote:Od par hiljada birackih mjesta ovi zatvorili koliko? 100 njak u i okolo Barcelone. Kutiej se svako malo sklanjale tako kad bi ovi dosli to sto je u kutiji bilo je mozda 1/20 dio sto je vec sklonjeno bilo. Sad se broji. Eno ih na trgu gdje ce biti rezultati objavljeni.Point. wrote: Jah, u tvojoj stvarnosti Spanija je takozvana drzava, koja sutra prestaje postojati, oni su okupatori u Kataloniji i slicne nebuloze. Gorka stvarnost je da je ovaj referendum nelegalan i trebali su vise degeneka dobiti jer su radili nezakonite radnje i oglusili se na Ustavno sud i policiju.
-
LSD
#900 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Mi bosanci i hercegovci, smo dužni dati moralnu podršku napaćenom narodu časne Katalonije.
Reci stop kruni i španskoj čizmi imperijalizma.