Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Hakiz

#876 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Hakiz »

pinkman wrote:
djevojka bez imena wrote:
triforcebih wrote:
kakve to veze ima curo draga, dozvolu za pistolj moze izganjati svako (ko je psihicki stabilan)... a i dozvolju za nosenje pistolja, samo to teze...
Ko prica o tome? Kazem samo da je on bio takva licnost koja ne bi imala oruzje kod sebe, a ako zaista jeste onda je za to imao golem razlog. Ko to jos okolo hoda naoruzan tek tako boga ti?
Sta to briga koga sve dok je legalno? Isto da pitas sto neko ide autom u grad a ima pravo da ide.
Upravo. Ako je legalno, pitati zašto neko nosi nositi oružije je kao pitati zašto neko čita knjigu u kafani kada je 99% ljudi u toj kafani na mobitelima i facebooku.

Sada nevezano za slučaj: istina je i to da ako nosiš oružije, veća je vjerovatnoća da ćeš ući u belaj. Jer će te povući da uđeš u situacije u koje ne bi ulazio da nemaš oružije. Zato sam ja protiv nošenja oružija, čak i kada imaš dozvolu.
pinkman

#877 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

Hakiz wrote:
pinkman wrote:
djevojka bez imena wrote: Sta to briga koga sve dok je legalno? Isto da pitas sto neko ide autom u grad a ima pravo da ide.
Upravo. Ako je legalno, pitati zašto neko nosi nositi oružije je kao pitati zašto neko čita knjigu u kafani kada je 99% ljudi u toj kafani na mobitelima i facebooku.

Sada nevezano za slučaj: istina je i to da ako nosiš oružije, veća je vjerovatnoća da ćeš ući u belaj. Jer će te povući da uđeš u situacije u koje ne bi ulazio da nemaš oružije. Zato sam ja protiv nošenja oružija, čak i kada imaš dozvolu.
I ja sam protiv, ali dok neko legalno nosi sve pet. Inace, to mi je zasmetalo jer kako mogu vidjeti na slici, Dzenan nema onu klasicnu banditsku facu, tako da nesto ne vjerujem u te price da je nosao pistolj da nekoga povrijedi itd.
Hakiz

#878 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Hakiz »

pinkman wrote:...Inace, to mi je zasmetalo jer kako mogu vidjeti na slici, Dzenan nema onu klasicnu banditsku facu, tako da nesto ne vjerujem u te price da je nosao pistolj da nekoga povrijedi itd.
Ima film u kojem lik ganja nekog monstruma, ovaj sadista, silovatelj, reže ljudima udove, ma pravi monstrum. I uhvati lik monstruma, skine mu balaklavu sa lica, kad ispod intelektualac, pristojan, malo bucmast, onako baš ugledna faca. I lik šokiran, kad ga monstrum pita "A šta si ti očekivao, da imam tvrdu facu, ožiljak preko lica itd. Shvati, monstrumi su obični ljudi iz komšiluka"

Ne može se po faci ocijeniti kakvog je ko karaktera. U stvari nekada i može, ali ne uvijek.
O'zone
Globalni moderator

#879 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by O'zone »

Cherry-Cherry wrote:Da je tužilaštvo kako treba, Alisa bi do sada propjevala. Može se psihijatrijskim vještačenjem utvrditi da li ima amneziju, a ako je ima onda postoji i hipnoza.
Obzirom da nema amneziju, treba je samo dobro pritegnuti 8-) i sjetila bi se ona svega.
Svjedočenja dva vještaka medicinske struke su u sukobu oko mišljenja da li ima ili nema amneziju. Ono što je spašava daljnjeg "liječenja" jer rečeno ovdje
Svjedočio je još jedan tim medicinskih vještaka, te je ljekar neurolog Jasminka Dželiović između ostalog kazala kako uvidom u medicinsku dokumentaciju, razgovor s Alisom Mutap, je ovaj tim ljekara zaključio kako Mutap ima amneziju.

Usljed povrede glave tupim predmetom, doživjela je potres mozga, a tu činjenicu, između ostalog, su potkrijepili time da se Alisa ničega ne sjeća od trenutka kada je zadobila udarac. Vraćanje sjećanje je tvrdi ovaj tim ljekara moguće, ali Alisa je naknadno doživjela dodatne traume, te to nije ambijent koji je odgovarajući za liječenje.
Dok drugi vještak kaže sljedeće:
Vještak Abdulah Kučukalić govorio je o stanju Alise Mutap.

“Uvidom u medicinsku dokumentaciju tim od tri osobe ljekara neurologa, neuropsihijatra psihologa, kroz razgovor s Alisom, zaključili su, između ostalog, kritičnog događaja Mutap Alisa je bila povrijeđena te povrede se registrirane u medicinskoj dokumentaciji KCUS,dijagnoza je nagnječenje glave, istezanje vrata i nagnječenje tijela što su lahke tjelesne povrede. CT mozga je bio uredan. Ljekar je u tom nalazu napisao da je svjesna tokom pregleda, orjentisana, komunikativna, adekvatno odgovara na postavljena pitanja, što isključuje mogućnost da ta registrovana povreda može utcati na pojavu amnezije. To je s aspekta naših mogućnosti i procjene”, kazao je vještak Kučukalić.
SmokingMan

#880 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by SmokingMan »

Što bi značilo da Alisa glumi da ima amneziju.
uglavnomja

#881 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

karanana wrote:Je li bila opcija da se alisa stavi na poligraf?

:thumbup:

Cherry-Cherry wrote:Alisa je zaštićena maksimalno. Ne da nju Dalida, bila je jadnica kod hodže. :sad:

:twisted:

ovo je za plakati :|
sta je sljedece :roll: plemensko vijece, vracevi, crne macke, vjestice ...
SmokingMan

#882 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by SmokingMan »

Alisa spavaš li mirno,ali bez zajebancije!?
Cherry-Cherry

#883 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

SmokingMan wrote:Alisa spavaš li mirno,ali bez zajebancije!?
Možda kad se nafiluje sedativima. Inače, malo joj fali da pukne.
karanana

#884 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karanana »

Ako je vjerovati memi cura zivi zivot, hoda, studira, putuje, ima nove ljubavi....

Ne znam, ali sta da nije ko sto memke kaze....hajmo reci da se neupitno dokaze da cura nije imala nista s tim. A svo ovo vrijedjanje, psovanje, kurvaranje je uticalo na nju i sjebalo joj zivot. Hoce li iko ovde reci, joj krivi smo sto sjebasmo curi zivot ni krivoj ni duznoj, eno je na drogama i lijekovima do kraja zivota. Izamislite rokne se. Ko ce biti kriv?
sunceKOtepsija

#885 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sunceKOtepsija »

Zoya wrote:Pratila sam malo sta na fb pise sestra preminulog. Oni su sigurni da je njegova djevojka umjesana u sve to. Mrsko mi citati 34 stranice pa moze li ukratko neko objasniti dokle se doslo sa ovim slucajem?

Vasvijina verzija
A-alisa
M-Memic
D-desno
L-lijevo
Image
Alisina verzija (ramena su nam se dodirivala)
Image
ono sto je zajednicko u oba slucaja jeste da je Memica-koji se kretaao lijevom stranom-u trenutku kad se okrenuo desno-prema Alisi kombi udario u lijevu slijepocnicu
apsidejzi

#886 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by apsidejzi »

sunceKOtepsija wrote: Image
Alisina verzija (ramena su nam se dodirivala)
E bas, palme u Sarajevu. :mrgreen:
Vega_Brothers

#887 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Vega_Brothers »

"Muamer Budnjo me zvao na kafu, a ja sam mu rekao da ćemo piti kafu samo kada mi donese snimak sa hotela"

Nastavljena je saga oko ubistva mladića Dženana Memića u sarajevskom naselju Ilidža. Tužilaštvo KS jučer je objavilo informaciju kako Muamer Budnjo, čije se ime spominje u ovom slučaju, u trenutku kada je Dženan ubijen uopće nije bio u BiH.

U saopćenju Tužilaštva Kantona Sarajevo od jučer stoji sljedeće:

"Tužilaštvo KS je iz prikupljenih dokaza utvrdilo da je Muamer Budnjo od 07.02.2016. do 10.02.2016. godine boravio van BiH. To potvrđuje dokument Granične policije BiH i pasoš Muamera Budnje o prelasku državne granice između BiH i Hrvatske, te Hrvatske i Slovenije, kako u odlasku tako i u povratku. Dakle, 07. februara 2016. godine napustio je BiH, a u BiH ušao 10. februara 2016. godine. Državnu granicu između BiH i Hrvatske prešao je 07.02.2016. godine, u 12:34 sati preko graničnog prelaza Brod, a 10.02.2016. godine u 02:18 sati vratio se u BiH preko istog graničnog prelaza. Dana 07.02. i 09.02.2016. godine, u odlasku i povratku, koristio je granične prelaze Bregana – Obrežje prilikom ulaska iz Hrvatske u Sloveniju i obratno", piše u saopćenju Tužilaštva KS.

"Utvrđeno je da je Muamer Budnjo bio na sastanku s njemačkom advokaticom Stephanie Brunner iz Minhena 08. i 09. februara 2016. godine u njenom uredu u Minhenu zbog sudskog spora na tamošnjem sudu. To potvrđuje i izjava njemačke advokatice i dva svjedoka koja su prisustvovala sastanku. Potom, orginalni ugovor, koji je potpisan između Muamera Budnje i navedene njemačke advokatice u njenom uredu u Minhenu 09.02.2016. godine. Prema sadržini originalnog računa za akontaciju od 1.190 eura, advokatica Stephanie Brunner je 09. februara 2016. godine zaprimila navedeni iznos koji joj je platio Muamer Budnjo", piše u saopćenju.

Danas je za Source.ba portal nove navode Tužilaštva KS komentarisao otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić.

"Ja nikada nigdje nisam spominjao ime Muamera Budnje. Dalida Burzić zna da su tri osobe bile na licu mjesta. Ona sada ispada advokat Muamera Budnje, ali mi nije jasno što ga spominje, kada ga ja nikada nisam spominjao. Ona zna ko su tri počinioca, a sada je najbitnije vratiti istragu na početak. Meni je lako da dođem do počinioca", kaže Memić za naš portal.

"Nije mi jasno što se ona toga drži. Mediji ga jesu prozivali, ali ga ja nikada nisam spominjao. Nejasno mi je zašto Dalida Burzić sada njemu pravi alibi. Dalida mi je poslala dopis da se dogodilo ubistvo, a meni je lako doći do počinitelja", ističe Muriz Memić.

Našeg sagovornika smo upitali zbog čega se i dalje nastavljaju medijska prepucavanja na relaciji Tužilaštvo KS - porodica Memić.

"Sve su oni okrenuli naopako. Umjesto da brane Dženana, oni su advokati nekog Muamera Budnje. Ja imam još dokumenata, sada čekam da vidim šta će biti. Tužilaštvo skriva materijalne dokaze. Ja ću te neke nove dokumente kasnije objaviti, pravit ću nove proteste i jednostavno neću stati, nema veze što Tužilaštvo KS nekoga pere kroz ovo. Neka oni proglase ubistvo, ja ću ga odmah imenovati. Od početka prozivam Alisu Mutap da je bila saučesnik u ubistvu, jer je bila na licu mjesta, ne znam ko je nju nagovorio da ima amneziju", ističe Memić.

Muriza smo upitali da li on trenutno dobija prijetnje i koliko mu se promijenio život u posljednje vrijeme.

"Ja bih u jednu ruku volio da lično dobijem prijetnju. Dobijam neke prijetnje da ne hodam po noći ili da ne hodam sam, ali da mi neko direktno uputi prijetnju, znao bih o čemu se radi. Ja se ne bojim i stati neću, za deset godina ću im dokazati da se radilo o ubistvu. Samo neka daju snimak sa hotela i sve će biti riješeno. Od početka tvrdim da je Alisa tu dovela Dženana, a ko je blizak tome, to ćemo tek da vidimo. Muamer Budnjo me zvao na kafu, a ja sam mu samo rekao da ćemo piti kafu kada mi donese snimak sa hotela i to je to", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, koji je ubijen početkom 2016. godine na Ilidži.

Source
GoldenSpoon

#888 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GoldenSpoon »

Svaka cast ocu. Koju snagu i volju mu je dragi Bog podario da izdrzi svu ovu nepravdu. Nadam se da ce istrajati u nastojanjima da dokaze sve, i da istina izadje na vidjelo. Ovaj slucaj detaljno prikazuje stanje u kojem se nalazi nase drustvo
SmokingMan

#889 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by SmokingMan »

Cherry-Cherry wrote:
SmokingMan wrote:Alisa spavaš li mirno,ali bez zajebancije!?
....malo joj fali da pukne.
Neće,ima priliku da sebi olakša život,i da konačno svjednoči,ako zaista nema nikakve veze sa Dženanovoj smrti,iako se to dokaže,može tužiti njegovog oca za klevetu.U suprotnom,gubi,ali je opet bolje da se sve sazna,pravde radi...

Evo idem opet ispočetka,imam tonama video sadržaja da se pregleda.

Vidjet ćemo šta će biti u konačnici.
mrgreen

#890 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mrgreen »

"Mensur" se dobro aktivirao i na fb, ista prica, dokazi, poligraf... https://www.facebook.com/arijana.memic. ... 034&type=3

ko je citao temu, prepoznace lako.
pecpec

#891 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pecpec »

Dosadno mii wrote:A gdje se to sve desilo kod hotela kristal?
Iza? Posto se auta tu krecu bas malom brzinom

Image
Zar se nije desilo na aleji,odakle sad hotel kristal?
Rofix

#892 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Rofix »

Jasna, Jasna, nikad mi nisi bila jasna, matere mi :D
JThomas

#893 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

mrgreen wrote:"Mensur" se dobro aktivirao i na fb, ista prica, dokazi, poligraf... https://www.facebook.com/arijana.memic. ... 034&type=3

te priče o poligrafu nigdje drugo nema. pa ili izmišlja ili je povezan.
hladan.preminger

#894 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hladan.preminger »

JThomas wrote:
mrgreen wrote:"Mensur" se dobro aktivirao i na fb, ista prica, dokazi, poligraf... https://www.facebook.com/arijana.memic. ... 034&type=3

ja sam negdje na klixu procitao da je budnjo bio na poligrafu, ali može bii da griješim
JThomas

#895 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ja mislim samo na ovoj temi da to ima.
uglavnomja

#896 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:

neko je na fb napisao da je neki mirza bio na poligrafu, ne budnjo ...

sto se vraca na moje pitanje: da li je iko spomenuo budnju prije laticevog teksta?

ovaj slucaj, kao i mahirov, pokazuje kako je lako manipulisati narodom :|
s jedne strane nevina zrtva i ozalosceni roditelj, a sa druge servirana zrtva koja pripada povlastenoj klasi, zlatnim kasikama ... u biti ljudima koji nisu na posten nacin stekli to sto imaju

i pri tome taj ozalosceni masovno koristi medije za iznosenje svoje strane
i u ovom slucaju posebno tekst u kojem je prvi put spomenut budnjo ... napisao ga istroseni zaboravljeni novinar nekog opskurnog portala za koji nije cuo niko osim samih novinara ... i to u svojoj poitickoj kolumni koje je obracun i istresanje frustracija, i velicanje samog sebe (ono neko dosao njemu, nekom mocnom cimbeniku :-) i rekao da je budnjo taj i taj ... pa zdrav razum je kazao prvi dan da od toga nema nista.

a narod jedva doceka da istrese frustracije, bijes, nemoc, mrznju, kokuzluk ... sve probleme ... na predstavnika sistema koji je doveo zemlju do dna

i tad nestaje svaka realnost pri citannju cinjenica.
vidi se na fb, isti modus kao i u mahirovom slucaju, ozaloscena sestra diriguje, a par "pitbula" cuva stranicu i napada svaki glas koji kaze da ako policija-sud pise da nesto nije znaci da to nije, a ne da jeste :-) i to sve uz opravdani bijes pravednika, prijetnje, uvrede, psovke ... isto kako je kolegica forumasica @lijepa u dusi ispsovala mater i budnji i mensuru ... (i zaradila ban)

da je umjesto budnje neki anonimus - ne bi bilo ni 10% ove halabuke na drustvenim mrezama

cinjenica je da su sud i policija usrali motku sa rupama velicine sibira u istrazi. podrzavam proteste protiv suda i trazenje istine. ali ne podrzavam da se narod igra inspektora, tuzioca, sudije i egzekutora na osnovu rekla kazala prica i osjecaja
otac nesto zna, tvrdi da dalida zna sve sto i on zna ... te neke 3 osobe. ali ih niko imenom ne spominje. normalno. prvo upropastiti nekome zivot bez dokaza za krivicu, drugo ta osoba moze tuziti sve redom ... a otac je vec upozoren da ometa istragu svojim medijskim istupima.

a osoba koja ce dobro platiti je latic, i neka ce :thumbup:
JThomas

#897 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

siroti tajkuni. sreća pa je otac pametan i smiren, i ranije bi vi na tu kartu :mrgreen:
sunceKOtepsija

#898 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sunceKOtepsija »

tekst latica se pojavio u martu ove godine, a Budnjo isao na ispitivanje u avgustu prosle godine-sto je tuzilastvo i potvrdilo u maju ove godine
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /170524157
Muamer Budnjo je u slučaju Memić saslušan 2. augusta prošle godine, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva KS.
uglavnomja

#899 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:siroti tajkuni. sreća pa je otac pametan i smiren, i ranije bi vi na tu kartu :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :D

znas ti to i bolje ... :-)
i nazalost samo potvrdjujes ono sto pise gore ... tajkuni i "nedodirljivi" su automatski krivci ... svako ko cita ono sto pise i logicki hladne glave spoji cinjenice - je isto tako automatski "oni"

tajkune sve redom u zatvor i ispitati porijeklo i poderanih gaca ... uzeti im sve i jos zatvora po mjeri ... :thumbup:

p.s. kaze se: vi biste :oops:
JThomas

#900 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

sve se ovo i nepotrebno komplikuje i razvodnjava. ne sam slučaj, nego naša priča "sa strane" o slučaju. tužilaštvo tvrdi da je nesreća. ali nakon što je prvo tvrdilo da je nesreća, pa da je ubistvo, a sad je opet nesreća. ključni očevidac se ničega ne sjeća, što je priča stara koliko i sami sudovi. i što se priča, što se špekuliše. pa zato što jedini ovlašteni organ optužbe nije ponudio verziju koja ima smisla, nego verziju u kojoj se rupe vide iz orbite. ako je jednostavan slučaj, kako tvrde, pa riješi ga jednostavno i logično.

umjesto toga, ovdje tužilaštvo brani i mijenja iskaze. to je uobičajeno za optužene, skoro jednako toliko i za oštećene, ali za optužbu malo manje.
Locked