REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
orinoco

#876 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by orinoco »

hrasno38 wrote: U njemacku i ostale svejtske zemlje gdje placate poreze pa tamo kuhajte i palcajte sudske sporove za koje znate da ih ne mozete dobiti. Ovdje bolesna djeca umiru jer nema para za njihovo ljecenje a jebenom Softicu se za nista daje 150.000 KM za ne mrdanje kurcom.
Poenta zagovaranje revizije tužbe. Bravo! :thumbup:
bh.tornjak

#877 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

hAZNADAR wrote:
hrasno38 wrote:

Protiv koga....protiv onih koji me jebu u zdrav mozak zadnjih 27 godina....naravno da jesam....sta treba opet da se skrze drazvni milioni ni za sta zato sto je bosnjackim mudonjama bilo mrsko 9 godina kurcom mrdnuti po ovom pitanju. ma boli ih kurac sve ce to narod platiti ali onaj koji zivi u BiH a ne onaj konji palamudi iz inostranstva. Koga vi vise jebete u zdrav mozak. Sutra da se zakuha i opali metak ne bi vas opet BiH vidjela ni na mapi i jebeni PM72, hrasno i oni koji injesu bili 92 opet bi ostali i jebavali sami sebe u dupe....kao patriotizam....borimo se za BIH......ja sam se za razliku od vas vecine borio i nisam pobjegao ni u ni poslije rata i stvarno zelim ostatk zivota da provedem sa svojom porodicom na svojoj rodnoj grudi u miru. Ne treba mi puno para, ne treba mi bogatstvo samo mir za mene i moju porodicu. Zato i govorim ovako kako govorim jer nisam dvolicnjak sa jednom guzicom na vise stolica.
Zato imas povlasten status, visi stalez. Imas privilegiju spinovanja o dijaspori, prosipanju mrznje prema prozvanima gdje ipak kao samozvani legalista ipak ne mozes dokazati da nemaju pravo glasa. I porucivati ljudima ovdje da ti se sagnu.

ma hajde.

Znamo svi da si prije ovog zadnjeg spasonosnog ivanicevog argumenta pokusao sa mnogo drugih. Ocito nije legalizam u pitanju mr nedvolicni.
a koji je to SPASONOSNI Ivanicev argument....???

mozda sam sta propustio....
Acid25

#878 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

Revizija je 0 u odnosu na ono što Srbi rade nama! 0

Ovo kmečanje po novinama je klasičan pokušaj svaljivanja krivice na Bošnjake.
Ono, mi smo bili za mir, šmrc šmrc, ali muslimani neće; stalno talasaju. :roll:
razuman_covjek

#879 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by razuman_covjek »

Ja ne mogu da vjerujem da ima neko probosanski orijentisan a da je protiv revizije. Jeste se to prepali prijetnji Srba? Pa oni vec na 49% teritorije zabranjuju bosanski jezik. Sa takvom politikom nema popustanja.
bh.tornjak

#880 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Acid25 wrote:Revizija je 0 u odnosu na ono što Srbi rade nama! 0

Ovo kmečanje po novinama je klasičan pokušaj svaljivanja krivice na Bošnjake.
Ono, mi smo bili za mir, šmrc šmrc, ali muslimani neće; stalno talasaju. :roll:
ne moze to Bosnjo skontat da ga ...na glavu okrenes....
saibaba

#881 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by saibaba »

razuman_covjek wrote:OBAVEZNO pokrenuti reviziju tuzbe. Sada treba pokazati zube jer zapamtite ukoliko se bude Srbima popustalo onda nas nema nigdje. Oni nece stati na ovome. Takav je to narod. Jesu li oni odustali od progona nasih drzavljana laznim optuznicama? Ne koriste li svaku priliku da gurnu prst u oko Bosnjacima? Ne moramo gledati kako ce MZ reagovati jer se oni nece puno nasekirati kada se ni za referendum nisu nasekirali. Odustati od revizije tuzbe bi bio amaterski politicki potez. Nemamo nista izgubiti koliko god se srbocetnici trudili da dokazu suprotno. Da bar Bake cita forum pa da me poslusa. :D
Slažem se 100 %. Obavezno pokrenuti reviziju.. A to sto se neko boji "odmazde" i "blokada". Bez vlasti nema ni kredita ni zaduzivanja a samim tim ni penzija u RS plata i sl .. To povlacenje srpskih politicara bi trajalo hmm 10 dana..
Ne pokretanje revizije tuzbe znacilo bi kukavicluk i dugorocno poziv za novi genocid..
orinoco

#882 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by orinoco »

saibaba wrote: Ne pokretanje revizije tuzbe znacilo bi kukavicluk i dugorocno poziv za novi genocid..
Ne plašim se ja novog genocida Bošnjaka. Na prvi signal nečeg sličnog, ubijeđen sam, bošnjačka dijaspora odmah bi se organizirala i strelovitom brzinom došla u BiH da nas brani, svim sredstvima, pa i svojim tijelom :D
Maraschino

#883 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

orinoco wrote: Ne plašim se ja novog genocida Bošnjaka. Na prvi signal nečeg sličnog, ubijeđen sam, bošnjačka dijaspora odmah bi se organizirala i strelovitom brzinom došla u BiH da nas brani, svim sredstvima, pa i svojim tijelom :D
Mislis na one koji su izbjegli od genocida.

Zasto se stalno fatate te kategorije koja je silom protjerana, koji jos uvijek imaju traume od zlocina, koji cine 80% nasih iseljenika a 20% je otislo poslije rata trbuhom za kruhom.

Dokle vise.
sarajevo999999

#884 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by sarajevo999999 »

.
Last edited by sarajevo999999 on 10/02/2017 01:53, edited 1 time in total.
orinoco

#885 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by orinoco »

Maraschino wrote:
orinoco wrote: Ne plašim se ja novog genocida Bošnjaka. Na prvi signal nečeg sličnog, ubijeđen sam, bošnjačka dijaspora odmah bi se organizirala i strelovitom brzinom došla u BiH da nas brani, svim sredstvima, pa i svojim tijelom :D
Mislim da bošnjačku dijasporu, naročito mlade junoše pune energije, snage i spremnosti za junaštva
Zasto se stalno fatate te kategorije koja je silom protjerana, koji jos uvijek imaju traume od zlocina, koji cine 80% nasih iseljenika a 20% je otislo poslije rata trbuhom za kruhom.
Odakle ti ova informacija o 80/20%?
Dokle više
O "tuđim gloginjama" se radi...
razuman_covjek

#886 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by razuman_covjek »

sarajevo999999 wrote:Ko o cemu - mi o tuzbi, srbi o referendumu, hrvati o trecem entitetu, teme prezvakane i izlapljele evo ima 25 godina. Zabokrecina i zadojenost. Ako zelis progresirati, logicno da si odmah pizda koja se boji drugih. Uz sve to, stokholmske i pariske brigade najglasnije.
Ma hajte molim vas
Jah. Nije progres ne tuziti nekoga ko te je 4 godine ubijao. To je glupost.
sarajevo999999

#887 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by sarajevo999999 »

.
Last edited by sarajevo999999 on 10/02/2017 01:54, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#888 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

Maraschino wrote:

Dokle vise.
Dokle moderacija to dopusta a dopusta cak i sirovinama poput orinoca. Vec je pokusao par puta spinovati. Ili prijavi ili ignorisi.
orinoco

#889 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by orinoco »

hAZNADAR wrote:[
Dokle moderacija to dopusta a dopusta cak i sirovinama poput orinoca. Vec je pokusao par puta spinovati. Ili prijavi ili ignorisi.
Zašto vrijeđaš? Je li to način komunikacije koji si naučio boraveći u inostranstvu ili si ga tamo ponio sa sobom?

Radi se o sljedećem: Ako se već toliko brineš za Bošnjake i za BiH, ti i slična ti junoška bošnjačka dijasporska mladež, jednostavno se preseli ovamo i vodi tu borbu na licu mjesta. Lahko je tuđim k..c.m gloginje mlatiti, zagovarati sa sigurne udaljenosti ideje koje nose tenzije i prijete krizama.
Fudo387

#890 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

orinoco wrote:
Zašto vrijeđaš? Je li to način komunikacije koji si naučio boraveći u inostranstvu ili si ga tamo ponio sa sobom?

Radi se o sljedećem: Ako se već toliko brineš za Bošnjake i za BiH, ti i slična ti junoška bošnjačka dijasporska mladež, jednostavno se preseli ovamo i vodi tu borbu na licu mjesta. Lahko je tuđim k..c.m gloginje mlatiti, zagovarati sa sigurne udaljenosti ideje koje nose tenzije i prijete krizama.
Necu da se vratim, ako se budem vracao to ce biti kad meni bude qrcu ceif a ne tebi.
U medjuvremenu podrzavam ovu reviziju, i Skaku na poziciji gradonacelnika Sarajeva.
Nadam se da ce sljedeci na toj poziciji biti Muderis.
Maharadza

#891 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maharadza »

orinoco wrote:
saibaba wrote: Ne pokretanje revizije tuzbe znacilo bi kukavicluk i dugorocno poziv za novi genocid..
Ne plašim se ja novog genocida Bošnjaka. Na prvi signal nečeg sličnog, ubijeđen sam, bošnjačka dijaspora odmah bi se organizirala i strelovitom brzinom došla u BiH da nas brani, svim sredstvima, pa i svojim tijelom :D
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bh ... jardi-eura

http://www.vecernji.ba/iz-dijaspore-sti ... ve-1050298

Eto ne bi slali (čitaj švercali) oružje i municiju ako zatreba, jok! :oops:

Pokrijte se po ušima dušmani, ne prolaze vam ti spinovi niti možete ikoga ovdje protiv dijaspore okrenuti! :skoljka:
Last edited by Maharadza on 10/02/2017 00:06, edited 2 times in total.
hAZNADAR

#892 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

sarajevo999999 wrote:Ko o cemu - mi o tuzbi, srbi o referendumu, hrvati o trecem entitetu, teme prezvakane i izlapljele evo ima 25 godina. Zabokrecina i zadojenost. Ako zelis progresirati, logicno da si odmah pizda koja se boji drugih. Uz sve to, stokholmske i pariske brigade najglasnije.
Ma hajte molim vas
Nisu najglasnije vec ekstra smetaju onima koji ih mrze. A to je uz trolanje teme takodjer zadojenost. Zivis u drustvu koje se hrani klasnim, socijalnim, civilnim,.. razlikama i gdje je diskriminacija drugacijih svakodnevica. Zivis u drustvu gdje se kuka kako je crno, beznadezno, primitivno, zaostalo,... a to drustvo pravite vi koji tu zivite a ne dijaspora.
Mnogi bi vrlo rado da dijaspora nema slobodu govora na internetu - pa zasto jednostavno ne izglasate kod moderacije to pravilo ili potrazite drugi forum.
Ovim trolanjem i prosipanjem mrznje necete nista postici - samo napraviti i od foruma istu zabokrecinu kao u svom privatnom zivotu.

Hajmo malo za promjenu o dijaspori, nismo odavno. Hrasno, orinoco, ti,.. ima li vas jos sto bi radije o tome?
orinoco

#893 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by orinoco »

hAZNADAR wrote: Hajmo malo za promjenu o dijaspori, nismo odavno. Hrasno, orinoco, ti,.. ima li vas jos sto bi radije o tome?
Bujrum. http://forum.klix.ba/dijaspora-f31.html
bh.tornjak

#894 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

orinoco wrote:

s tim tenzijama i prijetnjama svim i svacim pa i krizom zivis vec dvadeset godina...
ako je tebi svejedno da gledas kako tvoje dijete pa tvoje unuce zivi sa prijetnjama i tenzijama u bijedi....nekima nije...
asker

#895 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

orinoco wrote:

Sta cemo sa Bosnjacima koji zive u BiH a zagovaraju obavezno pokretanje revizije tuzbe ukoliko postoji makar 10% sanse? Tenzije i krize ti se odvijaju pred ocima i prije ove price o reviziji tuzbe. Ova tema je aktuelna zadnjih 2-3 sedmice, jesu li prije toga cvjetale ruze?

Ja sam 100% za pokretanje tuzbe. Ukoliko oni koji odlucuju o reviziji, sa cisto pravnog aspekta, prezentuju da sama revizija nece biti prihvacena ili da nema novih dokaza, pomirit cu se s tim i tacka. Ali ova zabrinutost o zatezanju odnosa me uopste ne interesuje. Odnosi su zategnuti i bez tuzbe.

Kako vam Srbi prodaju suplju to je za medalju. Po svim parametrima odrzavanje referenduma je bila 100% veca kriza. Na kraju smo vidjeli da se tresla gora a rodio mis. Revizija tuzbe je pickin dim za referendum.
orinoco

#896 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by orinoco »

bh.tornjak wrote: ako je tebi svejedno da gledas kako tvoje dijete pa tvoje unuce zivi sa prijetnjama i tenzijama u bijedi....nekima nije...
Hvala tebi na brizi za moje dijete, ali ja bih radije da se sam o njemu brinem. Neka svako brine za svoju djecu, dijaspora za svoju, mi ovdje za svoju.
hAZNADAR

#897 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

orinoco wrote:

Koje krize i tenzije zagovaramo? Pa vec imas krizu i tenziju, zivis u drzavi gdje paradiraju ravnogorci, sprovode nelegalni referendumi, ne hebe vrhovna pravna institucija drzave na pola drzave, hapse generali, zabranjuje bosanski jezik na pola zemlje, diskriminiraju manjine,... a ti bi radije o dijaspori i ulijetao u temu spinovima u par navrata kao najveca sirovina.
Koje ba tenzije mi zagovaramo, sta ce biti ako dodje do revizije koju usput receno velika vecina Bosnjaka koji zive u BiH podrzavaju?
Nadji kulturniji izraz za sirovinu - ja samo iznosim prostu cinjenicu. Da imas imalo kulture i komunikacije barem bi napisao dvije o temi umjesto trolanja.

Nema problema - uspjelo ti je i izvoli sta imas jos reci o dijaspori. Nije ni cudo sto drustvo stagnira i tone buduci koliko negativne energije trosite izmedju sebe.
bh.tornjak

#898 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Maharadza wrote:
orinoco wrote:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bh ... jardi-eura

http://www.vecernji.ba/iz-dijaspore-sti ... ve-1050298

Eto ne bi slali (čitaj švercali) oružje i municiju ako zatreba, jok! :oops:

Pokrijte se po ušima dušmani, ne prolaze vam ti spinovi niti možete ikoga ovdje protiv dijaspore okrenuti! :skoljka:
tu je kao sto pise navedena samo suma koja je evidentirana....
ono sto donesu licno kad dolaze ....sto se salje po poznanicima,prijateljima...i sta ti ja znam kojim jos kanalima o tome se moze samo nagadjati...a u najmanju ruku je jos toliko...
mnogi koji ovde pljuju po dijaspori nebi imali s cega pljuvat da nije te iste dijaspore...
al sta ces ...upravo to govori o njima ...
orinoco

#899 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by orinoco »

hAZNADAR wrote:
orinoco wrote:Radi se o sljedećem: Ako se već toliko brineš za Bošnjake i za BiH, ti i slična ti junoška bošnjačka dijasporska mladež, jednostavno se preseli ovamo i vodi tu borbu na licu mjesta. Lahko je tuđim k..c.m gloginje mlatiti, zagovarati sa sigurne udaljenosti ideje koje nose tenzije i prijete krizama.
Koje krize i tenzije zagovaramo? Pa vec imas krizu i tenziju, zivis u drzavi gdje paradiraju ravnogorci, sprovode nelegalni referendumi, ne hebe vrhovna pravna institucija drzave na pola drzave, hapse generali, zabranjuje bosanski jezik na pola zemlje, diskriminiraju manjine,... a ti bi radije o dijaspori i ulijetao u temu spinovima u par navrata kao najveca sirovina.
.
Odlično. Ako nam želiš pomoći da riješimo ove nagomilane probleme, spakuj kofere i ovamo... Zajedno smo jači :D
hAZNADAR

#900 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

orinoco wrote:
hAZNADAR wrote: Hajmo malo za promjenu o dijaspori, nismo odavno. Hrasno, orinoco, ti,.. ima li vas jos sto bi radije o tome?
Bujrum. http://forum.klix.ba/dijaspora-f31.html
O ne poceo si ovdje i nastavi sad ovdje.
Hajde istresi sto imas - temu si svakako shebao.

Iskreno receno bas mi je drago sto ne zivim u drustvu koje ti i slicni pravite. Bolesni ste od mrznje i zavisti a poslije kukate kako je sve crno, zaostalo,... krivi naravno drugi.
Post Reply