NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

Nadzornik

#876 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

Milenkov buraz wrote:
Pa oborila je Turska, poginula dva pilota i? Mnogi su tada govorili da će Turska biti sravnjena sa zemljom, likovali...itd pa ništa.
Da i to ih je skupo kostala i na srecu se brzo zavrsilo sa poltronskim odnosom Erdogana prema Putinu.
Rusi su znali da im avion nije oborila Turska vlada vec placeni insajderi u Tursoj vojsci koje ce Erdogan poslati na vjesala i
dozivotne kazne.

Nikada Ameri nisu niti ce oboriti Ruski avion a isto vazi i za Ruse.
Ko od njih prvi zapisa neku teritoriju ona je njihova i ovi drugi mogu samo okolo rezati i nista vise.
Zato je bitno za koju stranu cemo se mi BiH gradjani opredjeliti zanemarujuci onaj amanet rahmetli prvog predsjednika.
Nadzornik

#877 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

seln wrote: Jebi ga, uopste ne sumnjam da bi u RS rekli DA. :D
Pa lijepo referendum raspisati,jedan covjek jedan glas,pa sta narod odluci.
Milenkov buraz

#878 Re: NATO...DA ili NE

Post by Milenkov buraz »

Nadzornik wrote:
Milenkov buraz wrote:
Pa oborila je Turska, poginula dva pilota i? Mnogi su tada govorili da će Turska biti sravnjena sa zemljom, likovali...itd pa ništa.
Da i to ih je skupo kostala i na srecu se brzo zavrsilo sa poltronskim odnosom Erdogana prema Putinu.
Rusi su znali da im avion nije oborila Turska vlada vec placeni insajderi u Tursoj vojsci koje ce Erdogan poslati na vjesala i
dozivotne kazne.

Nikada Ameri nisu niti ce oboriti Ruski avion a isto vazi i za Ruse.
Ko od njih prvi zapisa neku teritoriju ona je njihova i ovi drugi mogu samo okolo rezati i nista vise.
Zato je bitno za koju stranu cemo se mi BiH gradjani opredjeliti zanemarujuci onaj amanet rahmetli prvog predsjednika.
Misliš da Erdogan nije znao za to? Ma čisto sumnjam, Turska nije platila nikakvu cijenu a kamo li skupo. Istina da su se zbližili iza toga sa Rusijom ali nikakvih posljedica nije bilo što je razumljivo jer Rusija itekako treba Tursku a i Turska Rusiju u ovakvoj konstalaciji snaga.

Što se tiče Bošnjaka mislim da 99% nema dileme gdje, zna se, pod Tursku čizmu. :mrgreen:

NATO naravno!
Nadzornik

#879 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

20 puta je brzi od zvuka i kojeg zapadnjaci nazivaju "Satanina nevjesta"
Ni jedan postojeci protivraketni sistem je ne moze presresti i zaustaviti.

Rusi testirali novi interkontinentalni projektil "Avangard".

Milenkov buraz

#880 Re: NATO...DA ili NE

Post by Milenkov buraz »

Nadzornik wrote:20 puta je brzi od zvuka i kojeg zapadnjaci nazivaju "Satanina nevjesta"

Što ne može, ne kontam baš?
Nadzornik

#881 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

Milenkov buraz wrote: Što ne može, ne kontam baš?
20 puta brzi od zvuka ili 32.000 kilometara na sat.

Jel ti sad jasno,takvu brzinu jos ni jedan projektil nije postigao.
Thorgerson

#882 Re: NATO...DA ili NE

Post by Thorgerson »

Point. wrote:
insomnia78 wrote:Zracnom linijom zanemariva. Bosna je po strateskom putanju nebitna
Sve sto NATO-u treba ima vec u Hr i CG. Sve sto ne treba ima u Srb
Eih nebitna a teritorijalno ulazi duboko u HR. Ulaskom BiH dobila bi se neka prirodna granica prema ruskom uticaju, tj Srbiji. Da smo nebitni, kurac bi nam davali znakove za bujrum uđite.
Kakve ba nam znakove daju? Pa jebote o cemu vi pricate, ko da ste jucer poceli pratiti sve ovo. :roll:

Mi sa NATO-m pregovaramo od 2008. godine. Dakle, punih 10 godina i kao oni nam rekli bujrum. Hahaha. Prvo nisu nam rekli bujrum. Drugo mi smo jedini preostali kandidat koji jarko želi u NATO. I tu su ako se varam Gruzija i Ukrajina, a vidimo kako tamo to fino ide. Dakle, pored nas je tu još Makedonija koja je korak do članstva i ući će sigurno prije nas.

Dakle, shvatate? To je isto kao ono na basketu kad biraš igrače, pa ostane onaj najniži, najsmotaniji, niko ga nije izabrao i jebiga, šta ćeš moraš ga uzeti. E taj zdepasti, deba, taj smoto -e to je Bosna i Hercegovina.

Drugo. Od aktivacije MAP-a prosjek za primanje u punopravno članstvo jeste 5 do 6 godina - pod uslovom da SVE FERCERA. Mi to nemamo. Mi nemamo funkcionalnu državu. Od izbora je prošlo tri mjeseca, ništa nema vlasti. Dakle, sada je jasno naznačeno i jasno su rekli iz RS-a da oni u NATO žele. Da stvar bude gora, premijer tj. predsjedavajuci vijeca ministara ce biti srbin iz SNSD-a.

Znači, svi iz RS-a su jasno i glasno rekli da su protiv toga.

Evo neka tu bude natezanja, ovamo, tamo...da ih MZ pritisce, ali kako? Sta to mogu uraditi? Zasto nisu onda do sad?

Dakle, to će biti nekih sigurno 15 do 16 godina i vi sada ovdje pričate eto kao da nama NATO ono čini uslugu, požuruje da se učlanimo. Pa da smo mi njima bitni, aktivirali bi nam MAP 2010. godine, primili bi nas 2015 godine. Sad bi bili vec punopravna clacnia NATO-a. :-)

Dakle, tačno ih boli qrac za nas i sto prije shvatite to bice vam lakse.

To sto smo se slucajno nasli na tapeti, na planu, pa moramo se naci jebote. Ostali smo zadnja uboga zemlja koja hoce u NATO, a jos nista nije uradila po tom planu. Jednostavno, moras nekad doci na red, sto sam gore vec objasnio slikovitim primjerom.

P.S.
I evo cisto da se svi jos vise kolektivno sjebemo, ako vam ovo iznad nije dovoljno, ovo sto smo mi dobili sada, jedna Makedonija je dobila 1999. godine. I njen put u NATO otvoreno blokiraju Grci, a i narod tamo nije pretjerano za članstvo, pa im se nije ni zurilo. Pa eto, sad samo mozete nagadjati kad cemo mi upasti u NATO, a imamo fino riječ i djela iz RS-a koja jasno kazuju da oni u NATO ne žele.
Last edited by Thorgerson on 28/12/2018 14:43, edited 1 time in total.
Nadzornik

#883 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

Milenkov buraz wrote:

NATO naravno!
Ja se bojim "Avangarda"...ja bih se radije priklonio nesvrstanim,jel tako druze Tito... :D
Milenkov buraz

#884 Re: NATO...DA ili NE

Post by Milenkov buraz »

Nadzornik wrote:
Milenkov buraz wrote: Što ne može, ne kontam baš?
20 puta brzi od zvuka ili 32.000 kilometara na sat.

Jel ti sad jasno,takvu brzinu jos ni jedan projektil nije postigao.
Dobro osnove matematike su mi poznate ali još mi nije jasno zašto drugi projektil ne može pogoditi tu raketu koja se kreće 32.000 km/h i čak i brže? :? Jedini preduslov je da se taj nadolazeći projektil detektuje dovoljno daleko te da sistem odbrane ima vremena da reaguje, ništa više i ništa manje. Po meni laički brzina projektila nije presudna, možda tek na drugom ili trećem mjestu.
Nadzornik

#885 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

Milenkov buraz wrote:
Dobro osnove matematike su mi poznate ali još mi nije jasno zašto drugi projektil ne može pogoditi tu raketu koja se kreće 32.000 km/h i čak i brže? :? Jedini preduslov je da se taj nadolazeći projektil detektuje dovoljno daleko te da sistem odbrane ima vremena da reaguje, ništa više i ništa manje. Po meni laički brzina projektila nije presudna, možda tek na drugom ili trećem mjestu.
Pitaj buraza Milenka... :D
Milenkov buraz

#886 Re: NATO...DA ili NE

Post by Milenkov buraz »

Nadzornik wrote:
Milenkov buraz wrote:
Pitaj buraza Milenka... :D
:mrgreen:
Image

Nego vidim da se razumiješ u materiju pa me baš interesuje što ne može?
Nadzornik

#887 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

Milenkov buraz wrote:
Zato sto ovaj projektil moze da manevrise u slojevima atmosfere kako bocno tako i vertikalno tj. nema pravolinijsku putanju i
sve to pri,ne supersonicnom nego hipersonicnom brzinom.
seln

#888 Re: NATO...DA ili NE

Post by seln »

.
Last edited by seln on 28/12/2018 15:03, edited 1 time in total.
seln

#889 Re: NATO...DA ili NE

Post by seln »

Nadzornik wrote:
Milenkov buraz wrote:
Zato sto ovaj projektil moze da manevrise u slojevima atmosfere kako bocno tako i vertikalno tj. nema pravolinijsku putanju i
Izvini, ali ovo mi je malo "Flash Gordon"...
da taj haber nije objavio "smutnjik"?
Point.

#890 Re: NATO...DA ili NE

Post by Point. »

Thorgerson wrote:
Point. wrote:
insomnia78 wrote:Zracnom linijom zanemariva. Bosna je po strateskom putanju nebitna
Sve sto NATO-u treba ima vec u Hr i CG. Sve sto ne treba ima u Srb
Eih nebitna a teritorijalno ulazi duboko u HR. Ulaskom BiH dobila bi se neka prirodna granica prema ruskom uticaju, tj Srbiji. Da smo nebitni, kurac bi nam davali znakove za bujrum uđite.
Kakve ba nam znakove daju? Pa jebote o cemu vi pricate, ko da ste jucer poceli pratiti sve ovo. :roll:

Mi sa NATO-m pregovaramo od 2008. godine. Dakle, punih 10 godina i kao oni nam rekli bujrum. Hahaha. Prvo nisu nam rekli bujrum. Drugo mi smo jedini preostali kandidat koji jarko želi u NATO. I tu su ako se varam Gruzija i Ukrajina, a vidimo kako tamo to fino ide. Dakle, pored nas je tu još Makedonija koja je korak do članstva i ući će sigurno prije nas.

Dakle, shvatate? To je isto kao ono na basketu kad biraš igrače, pa ostane onaj najniži, najsmotaniji, niko ga nije izabrao i jebiga, šta ćeš moraš ga uzeti. E taj zdepasti, deba, taj smoto -e to je Bosna i Hercegovina.

Drugo. Od aktivacije MAP-a prosjek za primanje u punopravno članstvo jeste 5 do 6 godina - pod uslovom da SVE FERCERA. Mi to nemamo. Mi nemamo funkcionalnu državu. Od izbora je prošlo tri mjeseca, ništa nema vlasti. Dakle, sada je jasno naznačeno i jasno su rekli iz RS-a da oni u NATO žele. Da stvar bude gora, premijer tj. predsjedavajuci vijeca ministara ce biti srbin iz SNSD-a.

Znači, svi iz RS-a su jasno i glasno rekli da su protiv toga.

Evo neka tu bude natezanja, ovamo, tamo...da ih MZ pritisce, ali kako? Sta to mogu uraditi? Zasto nisu onda do sad?

Dakle, to će biti nekih sigurno 15 do 16 godina i vi sada ovdje pričate eto kao da nama NATO ono čini uslugu, požuruje da se učlanimo. Pa da smo mi njima bitni, aktivirali bi nam MAP 2010. godine, primili bi nas 2015 godine. Sad bi bili vec punopravna clacnia NATO-a. :-)

Dakle, tačno ih boli qrac za nas i sto prije shvatite to bice vam lakse.

To sto smo se slucajno nasli na tapeti, na planu, pa moramo se naci jebote. Ostali smo zadnja uboga zemlja koja hoce u NATO, a jos nista nije uradila po tom planu. Jednostavno, moras nekad doci na red, sto sam gore vec objasnio slikovitim primjerom.

P.S.
I evo cisto da se svi jos vise kolektivno sjebemo, ako vam ovo iznad nije dovoljno, ovo sto smo mi dobili sada, jedna Makedonija je dobila 1999. godine. I njen put u NATO otvoreno blokiraju Grci, a i narod tamo nije pretjerano za članstvo, pa im se nije ni zurilo. Pa eto, sad samo mozete nagadjati kad cemo mi upasti u NATO, a imamo fino riječ i djela iz RS-a koja jasno kazuju da oni u NATO ne žele.
Ovoliko pesimizma i lošeg mišljenja o sebi, tj državi, odavno nisam pročitao. Uopšte nije tema priče kad ćemo ući u NATO nego pro i anti za ulazak u ovaj Savez.
Milenkov buraz

#891 Re: NATO...DA ili NE

Post by Milenkov buraz »

Nadzornik wrote:
Milenkov buraz wrote:
Pa tu mogućnost ima Tomahawk prve generacije i dalje ne kontam i pored toga zašto se ne može presresti i oboriti pod uslovom da se detektuje dovoljno daleko. :?
Nadzornik

#892 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

seln wrote: Izvini, ali ovo mi je malo "Flash Gordon"...
da taj haber nije objavio "smutnjik"?

Ma nije nego onaj "The Washington Times".

Oni sami kazu da su svi postojeci odbrambeni sistemi prema ovom oruzju zastarijeli.

Russia to unleash 'Avangard' hypersonic missiles, evade U.S. defenses worldwide, Putin boasts

https://www.washingtontimes.com/news/20 ... le-missil/
Last edited by Nadzornik on 28/12/2018 15:13, edited 1 time in total.
zavrzlama

#893 Re: NATO...DA ili NE

Post by zavrzlama »

NE i NE....

srbija je faktor stabilnosti...nema rata cim oni nikog ne napadaju.
arzuhal

#894 Re: NATO...DA ili NE

Post by arzuhal »

Da nemamo Srbiju za komšije, a u državi instaliranu RS, vjerovatno nikada ne bih bio za NATO. Ovako... Image
Nadzornik

#895 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

Milenkov buraz wrote:
Pa tu mogućnost ima Tomahawk prve generacije i dalje ne kontam i pored toga zašto se ne može presresti i oboriti pod uslovom da se detektuje dovoljno daleko. :?
Evo ti pa citaj:

https://en.wikipedia.org/wiki/Avangard_ ... e_vehicle)
dječak sa šibicama

#896 Re: NATO...DA ili NE

Post by dječak sa šibicama »

Clanstvo u NATO paktu ne podrazumjeva da ce te NATO braniti ako zaratis sa nekim, uostalom sta ako zarate dvije drzave clanice NATO pakta :D

Uglavnom podrazumjeva da saljes svoje vojnike tamo gdje se americkim bas i ne gine, ali nasi i ovako salju vojnike u Afganistan tako da... i nema neke razlike.

Nije zgoreg biti u tom savezu, ako nista dobijes jeftino oruzje od Amerike, ono sto su oni "izgustirali" a tebi je puna saka brade. Mislim, sto da ne.
Nadzornik

#897 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

arzuhal wrote:Da nemamo Srbiju za komšije, a u državi instaliranu RS, vjerovatno nikada ne bih bio za NATO. Ovako... Image
Ljudi naivno misle,ovo se odnosi na male zemlje,da su samim ulaskom u NATO apsolutno zasticeni... :-)

Kao Amerika ce se zrtvovati za njih i samim tim rizikovati da i sama bude unistena u vihoru nuklearnog razaranja.

Kako ono rece Tramp:

America First... :thumbup:
Thorgerson

#898 Re: NATO...DA ili NE

Post by Thorgerson »

dječak sa šibicama wrote:Clanstvo u NATO paktu ne podrazumjeva da ce te NATO braniti ako zaratis sa nekim, uostalom sta ako zarate dvije drzave clanice NATO pakta :D

Uglavnom podrazumjeva da saljes svoje vojnike tamo gdje se americkim bas i ne gine, ali nasi i ovako salju vojnike u Afganistan tako da... i nema neke razlike.

Nije zgoreg biti u tom savezu, ako nista dobijes jeftino oruzje od Amerike, ono sto su oni "izgustirali" a tebi je puna saka brade. Mislim, sto da ne.
Jesmo li bili clanica NATO-a 95? Nismo.
Je li Kosovo bilo 99? Nije.

Pa?
NATO je opet proveo te dvije akcije bombardovanja, iako uopste nismo njihova clanica.
Da je bilo bolje razumijevanja MZ, NATO je mogao i ranije reagovati, mislim reagovali su oni i ranije tokom rata, ali mlako i sa nikakvim efektom.

Po mom misljenju NATO jeste bitan u smislu da bismo dospjeli u svjetsku žižu javnosti kao napokon jedna normalna drzava. Imidz bi se popravio samo tako i sigurno da bi privukli dosta investitora, a korak je koji se mora sprovest radi EU. I ja sam jedino zbog toga za članstvo u ovoj organizaciji, a to da ce oni sprijeciti neki rat, nesto...ne bih se bas u to pretjerano uzdao. Narocito jer i ako budemo ratovali, ratovat cemo izmedju sebe u drzavi.
Last edited by Thorgerson on 28/12/2018 15:31, edited 1 time in total.
arzuhal

#899 Re: NATO...DA ili NE

Post by arzuhal »

Nadzornik wrote:
arzuhal wrote:Da nemamo Srbiju za komšije, a u državi instaliranu RS, vjerovatno nikada ne bih bio za NATO. Ovako... Image
Ljudi naivno misle,ovo se odnosi na male zemlje,da su samim ulaskom u NATO apsolutno zasticeni... :-)

Kao Amerika ce se zrtvovati za njih i samim tim rizikovati da i sama bude unistena u vihoru nuklearnog razaranja.

Kako ono rece Tramp:

America First... :thumbup:
A ne bi ni Rusija ušla u nuklearni rat, recimo, zbog Srbije, tako da smo egal što se tiče tih sila, njihovih interesa i to možemo maknuti s dnevnog reda i opet pogledati svoje malo dvorište pa metnut prst na čelo i porazmisliti... I onda zaključimo ovo što sam rek'o...Image
dječak sa šibicama

#900 Re: NATO...DA ili NE

Post by dječak sa šibicama »

Nadzornik wrote:20 puta je brzi od zvuka i kojeg zapadnjaci nazivaju "Satanina nevjesta"

Rusi su na tom planu vec odmakli amerikancima, raketa Kinzhal koja se strmpizdjuje na cilj okomito sa velike visine, Burevestnik sa neogranicenim dometom (nuklerani pogon, danas je lansiras i pustis da kruzi, oboris je na cilj za 10 dana, 10 mjeyseci, 10 godina) Avangard koji si spomenuo, Sarmat i tako dalje.

NAravno da zapadni mediji sve to nazivaju "propagandom Moskve" ali kad se nekoga ne bojis, onda mu ne parkiras armiju po Baltiku iz cistog straha.
Locked