Point. wrote:insomnia78 wrote:Zracnom linijom zanemariva. Bosna je po strateskom putanju nebitna
Sve sto NATO-u treba ima vec u Hr i CG. Sve sto ne treba ima u Srb
Eih nebitna a teritorijalno ulazi duboko u HR. Ulaskom BiH dobila bi se neka prirodna granica prema ruskom uticaju, tj Srbiji. Da smo nebitni, kurac bi nam davali znakove za bujrum uđite.
Kakve ba nam znakove daju? Pa jebote o cemu vi pricate, ko da ste jucer poceli pratiti sve ovo.
Mi sa NATO-m pregovaramo od 2008. godine. Dakle, punih 10 godina i kao oni nam rekli bujrum. Hahaha. Prvo nisu nam rekli bujrum. Drugo mi smo jedini preostali kandidat koji jarko želi u NATO. I tu su ako se varam Gruzija i Ukrajina, a vidimo kako tamo to fino ide. Dakle, pored nas je tu još Makedonija koja je korak do članstva i ući će sigurno prije nas.
Dakle, shvatate? To je isto kao ono na basketu kad biraš igrače, pa ostane onaj najniži, najsmotaniji, niko ga nije izabrao i jebiga, šta ćeš moraš ga uzeti. E taj zdepasti, deba, taj smoto -e to je Bosna i Hercegovina.
Drugo. Od aktivacije MAP-a prosjek za primanje u punopravno članstvo jeste 5 do 6 godina - pod uslovom da SVE FERCERA. Mi to nemamo. Mi nemamo funkcionalnu državu. Od izbora je prošlo tri mjeseca, ništa nema vlasti. Dakle, sada je jasno naznačeno i jasno su rekli iz RS-a da oni u NATO žele. Da stvar bude gora, premijer tj. predsjedavajuci vijeca ministara ce biti srbin iz SNSD-a.
Znači, svi iz RS-a su jasno i glasno rekli da su protiv toga.
Evo neka tu bude natezanja, ovamo, tamo...da ih MZ pritisce, ali kako? Sta to mogu uraditi? Zasto nisu onda do sad?
Dakle, to će biti nekih sigurno 15 do 16 godina i vi sada ovdje pričate eto kao da nama NATO ono čini uslugu, požuruje da se učlanimo. Pa da smo mi njima bitni, aktivirali bi nam MAP 2010. godine, primili bi nas 2015 godine. Sad bi bili vec punopravna clacnia NATO-a.
Dakle, tačno ih boli qrac za nas i sto prije shvatite to bice vam lakse.
To sto smo se slucajno nasli na tapeti, na planu, pa moramo se naci jebote. Ostali smo zadnja uboga zemlja koja hoce u NATO, a jos nista nije uradila po tom planu. Jednostavno, moras nekad doci na red, sto sam gore vec objasnio slikovitim primjerom.
P.S.
I evo cisto da se svi jos vise kolektivno sjebemo, ako vam ovo iznad nije dovoljno, ovo sto smo mi dobili sada, jedna Makedonija je dobila 1999. godine. I njen put u NATO otvoreno blokiraju Grci, a i narod tamo nije pretjerano za članstvo, pa im se nije ni zurilo. Pa eto, sad samo mozete nagadjati kad cemo mi upasti u NATO, a imamo fino riječ i djela iz RS-a koja jasno kazuju da oni u NATO ne žele.