Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
- GeeTnT
#876 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Hafise, haj nam objasni kako je to bilo zivjeti u periodu od malog velezovca, ero(ja) u ratu, hvidrinog ljuljaca Kosnikovog bzw-a posle rata, ljubitelja ideje "sinn fein" i zrinjskog....pa sve do konobarskih i forumskih dana...
Jbt...cijeli zivot protracen..like Dragon Von Sipovo...
Jbt...cijeli zivot protracen..like Dragon Von Sipovo...
-
hizo ramidovic
#877 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
e moji turci, da vam nije bilo hvo-a herceg-bosne jos uvijek bi vam stari most bio onaj iz vremena osmnlija...
- GeeTnT
#878 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Uhhh, ovo je bio udarac ispod "tkanice"....hizo ramidovic wrote:e moji turci, da vam nije bilo hvo-a herceg-bosne jos uvijek bi vam stari most bio onaj iz vremena osmnlija...
-
svi u napad
#879 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Dragi Zgoljo jedna je stvar tvoja zelja a drugo je realnost. procitaj jos jednom moj post. Dusmani a i mi sami ne znamo koliko bi ljudi branilo jednu i jedinu i zato se jos ceka sa napadom. Kad se diskutuje onda se to radi sa faktima. Ako ti znas da ima 300000 naoruzanih ljudi da brane domovinu onda izvini i svaka ti cast. Onda mi neinformisani i neuki mozemo mirno spavati.
Procitaj i sta ti je RNG odgovorio. Fakta su dragi prijatelju da se jedan veliki dio domovine nije branio i da je onaj dio koji se branio opstao i to je domovina koja se voli i ciji ce ljudi eventualno ratovati. Ponavljam ako tu ima 300 000 boraca onda nema zime. Vjeruj da na ostatku od 77% teritorije ne bi sakupio ni cetu branitelja.
Ziv i zdrav mi bio i nemoj sta hatorit. Ja sam malo stariji i dosta sam toga prosao pa sam zbog toga malo pesimistican. Volio bih zaista da si ti u pravu ali znas onu narodnu "da bog da ceri da te pasa uzme al´ oko kuce se cigani motaju".

Procitaj i sta ti je RNG odgovorio. Fakta su dragi prijatelju da se jedan veliki dio domovine nije branio i da je onaj dio koji se branio opstao i to je domovina koja se voli i ciji ce ljudi eventualno ratovati. Ponavljam ako tu ima 300 000 boraca onda nema zime. Vjeruj da na ostatku od 77% teritorije ne bi sakupio ni cetu branitelja.
Ziv i zdrav mi bio i nemoj sta hatorit. Ja sam malo stariji i dosta sam toga prosao pa sam zbog toga malo pesimistican. Volio bih zaista da si ti u pravu ali znas onu narodnu "da bog da ceri da te pasa uzme al´ oko kuce se cigani motaju".
-
Hadzi Lojo
#880 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Sta mislite o Bakirovom ponasanju poslije posjete Iranu, po meni glupan je totalno pristao da igra na relaciji Rusija-Iran-Turska i treba ga pod hitno zaustaviti.
- Danguba
#881 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
PROF. IVO BANAC "Raspudić, Lučić, Šušnjar su izašli iz ergele fra Ivana Tolja, njima su problem Bošnjaci, a ne Dodikova velikosrpska politika
Profesor Ivo Banac na Hrvatskoj televiziji komentirao je tvrdnje da SAD u Boisni i Hercegovini sustavno vode antihrvatsku politiku
Na konstataciju da je najveći zagovornik te tvrdnje prof. Nino Raspudić, Banac je rekao:
"Nije tu samo Raspudić, tu su još i Ivo Lučić(povjesničar i ratni šef SIS-a op. S,B.), Ivan Šušnjar (urednik portala "Poskok" i predloženi ambasador BiH u Češkoj), ljudi iz ergele fra Ivana Tolja (hercegovački fratar utjecajan u medijskim krugovima u Hrvatskoj i BiH).
Svi oni imaju tezu da su Hrvatima u Bosni i Hercegovini glavni problem Bošnjaci, a ne velikosrpski projekat. Ta je struktura poražena dva puta, prvi put 1994.kada je potpisan Washingtonski sporazum između Hrvata i Bošnjaka i drugi put prije dva mjeseca kada je Milorad Dodik samovoljno organizirao referendum u Republici Srpskoj i sukobio se sa cijelim civiliziranim svijetom.
Imate ozbiljan problem sa ljudima koji sjede na dvije stolice, pa ne znate rade li oni za Bosnu i Hercvegovinu, ili za Hrvatsku? Imate posljednji slučaj da veleposlanica Bosne i Hercegovine u Rimu preko noći postane zastupnica Hrvatske u Europskom parlamentu?! Kakvu mi time poruku šaljemo SAD-u i Europskoj Uniji?
Što se tiče SAD, oni će, ko god pobijedi na izborima, voditi istu, konzervativnu poltiku, politiku status quo, da se ne talasa, da nema novih sukoba.
Ljudi koje sam pobrojao kažu da kada su u pitanju interesi Hrvata u BiH treba surađivati sa svakim, pa i sa crnim đavlom. Oni surađuju sa Dodikom koji vodi tu velikosprsku poltiku, ali koji predstavlja problem i samoj Srbiji. Vidjeli ste šta se dešavalo u Srbiji nakon pokušaja puča u Crnoj Gori u režiji Rusije: morao je doći šef tajnih službi Rusije da ublaži taj skandal i odvede ljude koji su taj puč organizirali sa sobom... Rusi su željeli preko tih ljudi destabilizirati Crnu Goru, kao što destabilizitraju BiH preko Dodika",
(S.B.)
- Alfons Kauders
#882 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Banac je najobicniji dajdza i sluga sarajevskog ogranka ISIL-a.Danguba wrote:PROF. IVO BANAC "Raspudić, Lučić, Šušnjar su izašli iz ergele fra Ivana Tolja, njima su problem Bošnjaci, a ne Dodikova velikosrpska politika
Profesor Ivo Banac na Hrvatskoj televiziji komentirao je tvrdnje da SAD u Boisni i Hercegovini sustavno vode antihrvatsku politiku
Na konstataciju da je najveći zagovornik te tvrdnje prof. Nino Raspudić, Banac je rekao:
"Nije tu samo Raspudić, tu su još i Ivo Lučić(povjesničar i ratni šef SIS-a op. S,B.), Ivan Šušnjar (urednik portala "Poskok" i predloženi ambasador BiH u Češkoj), ljudi iz ergele fra Ivana Tolja (hercegovački fratar utjecajan u medijskim krugovima u Hrvatskoj i BiH).
Svi oni imaju tezu da su Hrvatima u Bosni i Hercegovini glavni problem Bošnjaci, a ne velikosrpski projekat. Ta je struktura poražena dva puta, prvi put 1994.kada je potpisan Washingtonski sporazum između Hrvata i Bošnjaka i drugi put prije dva mjeseca kada je Milorad Dodik samovoljno organizirao referendum u Republici Srpskoj i sukobio se sa cijelim civiliziranim svijetom.
Imate ozbiljan problem sa ljudima koji sjede na dvije stolice, pa ne znate rade li oni za Bosnu i Hercvegovinu, ili za Hrvatsku? Imate posljednji slučaj da veleposlanica Bosne i Hercegovine u Rimu preko noći postane zastupnica Hrvatske u Europskom parlamentu?! Kakvu mi time poruku šaljemo SAD-u i Europskoj Uniji?
Što se tiče SAD, oni će, ko god pobijedi na izborima, voditi istu, konzervativnu poltiku, politiku status quo, da se ne talasa, da nema novih sukoba.
Ljudi koje sam pobrojao kažu da kada su u pitanju interesi Hrvata u BiH treba surađivati sa svakim, pa i sa crnim đavlom. Oni surađuju sa Dodikom koji vodi tu velikosprsku poltiku, ali koji predstavlja problem i samoj Srbiji. Vidjeli ste šta se dešavalo u Srbiji nakon pokušaja puča u Crnoj Gori u režiji Rusije: morao je doći šef tajnih službi Rusije da ublaži taj skandal i odvede ljude koji su taj puč organizirali sa sobom... Rusi su željeli preko tih ljudi destabilizirati Crnu Goru, kao što destabilizitraju BiH preko Dodika",
(S.B.)
Kako ga nije stid tako pricati o lideru hrvatskog naroda u BiH?!
Hafise, brzo posaljite nekog da i njeg umlati bejzbol palicom, u skladu sa drevnim obicajima HDZ-a u Mostaru.
- GeeTnT
#883 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
- Alfons Kauders
#884 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Vidis da se Hafis ne javlja - vec trazi palicu po kuciGeeTnT wrote:![]()
treba ga stuci....pa u jarak k'o Slavu...
- Alfons Kauders
#885 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
I opet ste se ti i tvoji Ultrasi poceli baviti terorizmom?
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161106018
E moj Hafise, mator covjek a takve pizdarije radis. Pa dokle bolan?!
A kada ih pohapsi ISIL, pardon, SIPA, oce li Kolinda i Plenki opet zvati NATO i EU? Hoce li se opet ukazati poslije paljevine u Mostaru, kao Milanovic 2014? Da osude i ovaj cin terorizma?
Na sta HDZ spade, i u sta pretvori Hrvatsku i njene medije. Djeca vam se smiju moj Reufe...
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161106018
E moj Hafise, mator covjek a takve pizdarije radis. Pa dokle bolan?!
A kada ih pohapsi ISIL, pardon, SIPA, oce li Kolinda i Plenki opet zvati NATO i EU? Hoce li se opet ukazati poslije paljevine u Mostaru, kao Milanovic 2014? Da osude i ovaj cin terorizma?
Na sta HDZ spade, i u sta pretvori Hrvatsku i njene medije. Djeca vam se smiju moj Reufe...
- GeeTnT
#886 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
..il se krije od murije zbog pozara u vrapcicima....Alfons Kauders wrote:Vidis da se Hafis ne javlja - vec trazi palicu po kuciGeeTnT wrote:![]()
treba ga stuci....pa u jarak k'o Slavu...
- Alfons Kauders
#887 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Boli ga kita, samo predje granicu i tamo preko noci postane heroj i zrtva politickog progona mahnitih sarajevskih fundamentalista.GeeTnT wrote:..il se krije od murije zbog pozara u vrapcicima....Alfons Kauders wrote: Vidis da se Hafis ne javlja - vec trazi palicu po kuci
Kao onomad Dragan Paravinja, kojeg je vlast RH stitila krivicnog gonjenja (za silovanje), dok nije napravio belaj u Hrvatskoj (ovaj put silovanje + ubistvo maloljetnice)...
I tad smo im mi bili krivi - jer smo ga uhapsili i izveli pred sud, sram nas bilo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#888 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ne znam kako cemo i trebamo li sta objasnjavati Hrvatskoj, ali znam da poslije ove teme se moze stosta reci o nasem samopostovanju.
Cime nas je to Hrvatska zaduzila, a da nismo bar dvostruko vratili, pa da joj trebamo viriti iz rektalnog otvora?
I ovu Hrvatsku nabijem na .....

Cime nas je to Hrvatska zaduzila, a da nismo bar dvostruko vratili, pa da joj trebamo viriti iz rektalnog otvora?
I ovu Hrvatsku nabijem na .....
- GeeTnT
#889 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ne zna se sta je gore, kad ero brani rvacku, kad je djikan napada....ili kad se bosnjo pravda..
-
Saul Alvarez
#890 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Hrvatska mora optužiti oficire Armije BiH i Vojske RS-a
Oko 500 oficira Armije BiH 1991. i 1992. u sastavu JNA sudjelovalo je u agresiji na Hrvatsku, među njima 19 od 20 bošnjačkih generala
http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatsk ... -a-1126207
Oko 500 oficira Armije BiH 1991. i 1992. u sastavu JNA sudjelovalo je u agresiji na Hrvatsku, među njima 19 od 20 bošnjačkih generala
http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatsk ... -a-1126207
Last edited by Saul Alvarez on 06/11/2016 12:31, edited 1 time in total.
- tandmand
#891 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Neki zagovaraju da bi u inat "Bakiru" koji krade, pri raspadu BiH, Bošnjaci trebali sjediti kod kuće i čekati da ih odvedu u logor, masovnu grobnicu ili da kao oni jadnici iz Vukovara, sa kesama u rukama ispred transportera odu u izbjeglištvo. Čak i oni iz "opštine Centar" koji misle da su dovoljno daleko od svega, da ih se ne tiče, vidjeli bi kako je živjeti u pojasu Gaze sa graničnim prelazima na Dobrinji, Kiseljaku, Kozjoj ćupriji. Ni u prošlom ratu se nije niko borio za Aliju, Zelenu transferzalu ... već za goli opstanak.Zgoljo wrote:Ne mogu nikako razumijeti ovu pricu da kao ljudi ne bi ratovali zato sto vlast krade i sto je krala![]()
-
Hafis
#892 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Izgleda da ti ta hiperlipidemija osim tlaka remeti i kognitivnu funkcijuAlfons Kauders wrote:I opet ste se ti i tvoji Ultrasi poceli baviti terorizmom? .
Bola' što bi navijači aktualnog prvaka države u nogometu, trenutno i vodećeg kluba u prvenstvu i uvjerljivo najjače nogometne momčadi u BiH palili prostorije kluba koji igra u regionalnoj ligi- jug, trenutno na pretposljednem mjestu.
Trebalo bi žurno provjeriti navijače konkurentskih klubova za ispadanje - FK Simin Han ili FK Čevljanovići, a ne poštene ljude okrivljavati.
- video
#893 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
De ti nama afizaga reci, posto si segura u tim intelektualnim adz krugovima, kakve to fejk lude gljive tanani onaj ti pajdo, kukavac isil boy raspudic pa onako bulazni
Ako hoce prave robe, drito iz dzabalabada, roba prve klase
Trujete ga onim ludarama pa jadnik se pogubio dibudus
Ako hoce prave robe, drito iz dzabalabada, roba prve klase
- Alfons Kauders
#894 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Pa to je samo dodatni dokaz - po obicaju smijete udariti samo na slabije od sebe.Hafis wrote:Izgleda da ti ta hiperlipidemija osim tlaka remeti i kognitivnu funkcijuAlfons Kauders wrote:I opet ste se ti i tvoji Ultrasi poceli baviti terorizmom? .![]()
Bola' što bi navijači aktualnog prvaka države u nogometu, trenutno i vodećeg kluba u prvenstvu i uvjerljivo najjače nogometne momčadi u BiH palili prostorije kluba koji igra u regionalnoj ligi- jug, trenutno na pretposljednem mjestu.
Trebalo bi žurno provjeriti navijače konkurentskih klubova za ispadanje - FK Simin Han ili FK Čevljanovići, a ne poštene ljude okrivljavati.
Sto ne dodjete u Tuzlu pa nesto pokusajte zapaliti?
-
Hafis
#895 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Da ti babo kaže jednu pametnu, a valjat će i ovim drugim patijotima ovdje:video wrote:De ti nama afizaga reci, posto si segura u tim intelektualnim adz krugovima, kakve to fejk lude gljive tanani onaj ti pajdo, kukavac isil boy raspudic pa onako bulazni![]()
Ako hoce prave robe, drito iz dzabalabada, roba prve klase![]()
Kokain - ima se, može se
Heroin - nema se, mora se.
Pa ti sad kontaj rođo.
- Alfons Kauders
#896 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ti znas koliko ga placate - pa daj cifru, da vidimo sta mu se uklapa u budzet.Hafis wrote:Da ti babo kaže jednu pametnu, a valjat će i ovim drugim patijotima ovdje:video wrote:De ti nama afizaga reci, posto si segura u tim intelektualnim adz krugovima, kakve to fejk lude gljive tanani onaj ti pajdo, kukavac isil boy raspudic pa onako bulazni![]()
Ako hoce prave robe, drito iz dzabalabada, roba prve klase![]()
Kokain - ima se, može se
Heroin - nema se, mora se.
Pa ti sad kontaj rođo.
Sintelan?
-
Hafis
#897 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ma jebo Tuzlu. Ko još tamo ide.Alfons Kauders wrote:Pa to je samo dodatni dokaz - po obicaju smijete udariti samo na slabije od sebe.Hafis wrote:Izgleda da ti ta hiperlipidemija osim tlaka remeti i kognitivnu funkcijuAlfons Kauders wrote:I opet ste se ti i tvoji Ultrasi poceli baviti terorizmom? .![]()
Trebalo bi žurno provjeriti navijače konkurentskih klubova za ispadanje - FK Simin Han ili FK Čevljanovići, a ne poštene ljude okrivljavati.![]()
Doduše, valjala je prije rata zbog medicinskog fakulteta, k'o i Priština. Nisi onda mogao u Sarajevu na medicini primaknuti ako nisi bio od kakvijeh gatačkih ili stolačkih kuća.
Vego to za paljevinu. Zna se otprilike koja se struja ponovno želi nametnuti u Veležu, i bit će toga još. Jednom riječju - međubošnjački spor (s tim da mostarci ne vole da ih se naziva Bošnjakom)
- video
#898 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Blizi in je mrski kaptol-bujrumAlfons Kauders wrote:Pa to je samo dodatni dokaz - po obicaju smijete udariti samo na slabije od sebe.Hafis wrote:Izgleda da ti ta hiperlipidemija osim tlaka remeti i kognitivnu funkcijuAlfons Kauders wrote:I opet ste se ti i tvoji Ultrasi poceli baviti terorizmom? .![]()
Trebalo bi žurno provjeriti navijače konkurentskih klubova za ispadanje - FK Simin Han ili FK Čevljanovići, a ne poštene ljude okrivljavati.![]()
-
Hafis
#899 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Nego, ovako objektivno, odoka: svaka vam tema uvijek završi na mrskim hercegovcima. A ova je imala stvarno obećavajući početak.
Eh, što su ti kompleksi
Eh, što su ti kompleksi
- Drvosjeca iz Dejcica
#900 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Alfons Kauders wrote:Ko je vama kriv sto ste sa Srbima tikve sadili pa najebali.Hafis wrote:A jebat ga. Ko van je kriv što ste se nabili tute u unutrašnjostidobojlija81 wrote:da smo mi vama otimali 80% stigli bi do Maribora jbgIli cete i za to okriviti nas, po obicaju?
![]()
Evo cujem na CNN ocekuju se neke poplave u centralnoj Dalmaciji. Nadam se da je Bakir pripremio izvinjenje za Hrvatsku, to su garant zene u Kalesiji naklanjale kisu da uceraju Hrvatima...