Moderator: Benq

Katastrofa od slika,.SONY_91 wrote:Nakon punih sedmicu dana korištenja Redmi Note 4 mogu reći da je jedina veća mana kamera. Huawei P8 koji sam prethodno imao pravio je puno kvalitetnije slike od RN4. Sljedeći uređaj će morati imati OIS. Nisam očekivao ovoliku razliku u kvaliteti slike između ova dva uređaja. Evo i dvije slike uslikane RN4.
Stigao. Sviđa mi se. Carina 72KMsabanss wrote:Telefon ce stici danas ili sutra - javi za carinu
Fino, mada nisam bio upravu da ce proci bez carineAzrail wrote:Stigao. Sviđa mi se. Carina 72KMsabanss wrote:Telefon ce stici danas ili sutra - javi za carinu
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Pošto su radili po svom nekom tarifniku carina nije realna. Platio sam je manje nego što je trebalosabanss wrote:Fino, mada nisam bio upravu da ce proci bez carineAzrail wrote:Stigao. Sviđa mi se. Carina 72KMsabanss wrote:Telefon ce stici danas ili sutra - javi za carinu
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk![]()
Koliko si ga stvarno platio - da li je carina realna?
Pa 130 USD * 1.87 = 243.10 KM * 1.10 = 267.41 * 1.17 = 312.86 KMAzrail wrote:Pošto su radili po svom nekom tarifniku carina nije realna. Platio sam je manje nego što je trebalosabanss wrote:Fino, mada nisam bio upravu da ce proci bez carineAzrail wrote: Stigao. Sviđa mi se. Carina 72KM
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk![]()
Koliko si ga stvarno platio - da li je carina realna?130$ je plaćen
Ista je boja i kod mene, a, verzija je 3/32. I, ja sam kupio ovdje, nije mi se čekao iz Kine. Platio sam ga 400 KM.bzlatko wrote:@SONY_91 Slazemo se u potpunosti, nisam ja ni rekao da si ti rekao, samo sam se nadovezao na tvoju konstataciju. Koliko te je izasao sa carinom i svim? Ja sam kolegi narucio neki dan sa Ali-ja sa carinom i DHL-om ukupno 185 EUR-a, grey/black 3/64 GB verzija.
Ako ti nesto znaci RN3 SD verzija, 1% preko noci 4050mAh, stim da zavisi od aplikacija koje imaju dozvolu za pokretanje u pozadini (kod mene dozvole: Viber, WhatsApp, Messenger, gmail,mail, mozda jos neke). Mada opet RN3 ima vecu bateriju tako da bi normalno bilo 1-3% da ti spadne zavisno od dozvola koje sam ti vec naveo.AhmetShabo wrote:KORISNICI XIAOMI MI4 TELEFONA. KOLIKO VAM BATERIJA PADNE PREKO NOCI DOK SPAVATE. DAKLE AKO OSTAVITE TELEFON NAVECE KAD LEGNETE NA 100 %, KOLIKO BUDE SUTRA KAD SE PROBUDITE BATERIJE????
Preko noci je uvijek na punjacu, ali ako ti nesto znaci, zadnji update 8.1.4 nije dobar s baterijom. Od kako sam update, fon moze oko 4h izdurat, a prije je mogao oko 5hAhmetShabo wrote:KORISNICI XIAOMI MI4 TELEFONA. KOLIKO VAM BATERIJA PADNE PREKO NOCI DOK SPAVATE. DAKLE AKO OSTAVITE TELEFON NAVECE KAD LEGNETE NA 100 %, KOLIKO BUDE SUTRA KAD SE PROBUDITE BATERIJE????
To je tu negdje . cijena mu je u Kini oko 250-270 dolara....To je obična verzija 3 Gb rama i 32 Gb romN.N. wrote:Xiaomi MI 5 (lte 32 gb dual) , 560 KM ? Prejeftin ili ?
zar ti nije crko mob?AhmetShabo wrote:KORISNICI XIAOMI MI4 TELEFONA. KOLIKO VAM BATERIJA PADNE PREKO NOCI DOK SPAVATE. DAKLE AKO OSTAVITE TELEFON NAVECE KAD LEGNETE NA 100 %, KOLIKO BUDE SUTRA KAD SE PROBUDITE BATERIJE????
Cijena u Kini mu je daleko manja trenutnojarobot wrote:To je tu negdje . cijena mu je u Kini oko 250-270 dolara....To je obična verzija 3 Gb rama i 32 Gb romN.N. wrote:Xiaomi MI 5 (lte 32 gb dual) , 560 KM ? Prejeftin ili ?
crko je, ali ovo nema veze sa tim, interesuje mezlo zlo wrote:zar ti nije crko mob?AhmetShabo wrote:KORISNICI XIAOMI MI4 TELEFONA. KOLIKO VAM BATERIJA PADNE PREKO NOCI DOK SPAVATE. DAKLE AKO OSTAVITE TELEFON NAVECE KAD LEGNETE NA 100 %, KOLIKO BUDE SUTRA KAD SE PROBUDITE BATERIJE????
Ima još nekakvih 10KM koje uzmu mimo carine i PDVa. Znači trebalo je biti 83sabanss wrote:Pa 130 USD * 1.87 = 243.10 KM * 1.10 = 267.41 * 1.17 = 312.86 KMAzrail wrote:Pošto su radili po svom nekom tarifniku carina nije realna. Platio sam je manje nego što je trebalosabanss wrote: Fino, mada nisam bio upravu da ce proci bez carine![]()
Koliko si ga stvarno platio - da li je carina realna?130$ je plaćen
Dakle carine i poreza 70 KM + 3.5 KM carinskih troskova, meni se cini ok po ovom laickom obracunu
Si iz mostara il iz sarajva?zlo zlo wrote:mene najvjerojatnije sutra to čeka
Neko mi je se davno žalio da mu u mostaru za svaki paket naplate 3,5KM a ove veće obavezno ocarine.zlo zlo wrote:Mostar, ovdje će mi carinit, od 2 pošiljke iz vreće jedna vidim na posti tg završio a drugi od moba nema. tako garant je gore.