Rezultati izbora 2016

Post Reply
biske

#876 Re: Rezultati izbora 2016

Post by biske »

Itsoktobealone wrote:
biske wrote:Prvo stranke preko posmatraca dobiju podatke sa terena. Prvo za nacelnike pa za vijece. Onda se to unosi u bazu cika sa birackog mjesta.
Ama razumijem rezultate, čuo sam ih. Pitam ako neko zna da mi objasni politički kako je Duraković izgubio ovaj put? Po kojem osnovu? Na koji način? Ko je presudio? Ne poznajem sliku u Srebrenici glede izbora, pa me zanima?
Bezze mi bilo kvotat, a odgovarao sam na post od @hrasno38
Srbi po prvi put imali jednog kandidata, to je mogući odgovor na tvoja pitanja...
Tomahawk11
Globalni moderator

#877 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Tomahawk11 »

relativno84 wrote:
Tomahawk11 wrote:Vogosca Smajic 75 %....sta mislite ko je dao tolike glasove?
I onda se neko cudi za Srebrenicu....ne treba se cuditi.
Svi oni koji se busaju Srebrenicom, a glasaju za Smajica, ako imaju imalo obraza, trebaju se posuti pepelom.
Cini se to tako jednostavno, ali sve je osim toga. Pa ne zivi par stotina bosnjaka u Srebrenici pa je to problem, ima njih par hiljada ali nemaju pravo glasa. Jer vecina ima papire u federaciji, sad ces ti reci pa sto se ne prijave tamo, e tu dodjemo do onoga da nista nije jednostavno. Moze se stara nana prijaviti tamo, ali od cega ce ziviti, djikan ce joj dati mozda penziju ili invalidninu za izgubljenu djecu :? naravno da nece. Lako je ovako mlatiti kurcem, ali stvari su drasticno komlikovane.
Igrom slucaja znam covjeka koji je porijeklom iz Han Pijeska. Prijavio se tamo. I ne samo on, ima jos dosta rodbine koja se tamo prijavila. Glasaju tamo. Napravio vikendicu, ode ponekad.
Sta je falilo tim Bosnjacima iz Srebrenice da naprave vikendicu i prijave mjesto boravka? Dakle, iz primjera vidimo da je to itekako moguce. Ne mozes sjediti na dvije stolice. Imas papire u Federaciji, jbg, odrekao si se Srebrenice. Nemas sta onda kukati.
ze kalanga

#878 Re: Rezultati izbora 2016

Post by ze kalanga »

Logovan wrote:Hahah pokupio 11 milja glasova. :lol: Jebem narod koji zna.

Vidi zatucanih kvazi srba što slave. :roll: Slaba i jadna izlaznost u Srebrenici.

Nije slaba izlaznost, već smo imali popisnu farsu.

Nadam se da si bio u Srebrenici nekada u poslednjih par mjeseci i vidio na što liče ulice tog grada...
Connaisseur Karlin

#879 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Connaisseur Karlin »

Logovan wrote:U Bosni i Hercegovini danas je glasalo 1.723.140 građana naše zemlje, što znači da je izlaznost na izborima 53,88 posto.

Hahahaha :lol: Jesmo glup i lijen narod.
Ali,ne zaboravi, popis je vjerovatno ukljucio mrtve i dijasporce :D
relativno84

#880 Re: Rezultati izbora 2016

Post by relativno84 »

Tomahawk11 wrote:Igrom slucaja znam covjeka koji je porijeklom iz Han Pijeska. Prijavio se tamo. I ne samo on, ima jos dosta rodbine koja se tamo prijavila. Glasaju tamo. Napravio vikendicu, ode ponekad.
Sta je falilo tim Bosnjacima iz Srebrenice da naprave vikendicu i prijave mjesto boravka? Dakle, iz primjera vidimo da je to itekako moguce. Ne mozes sjediti na dvije stolice. Imas papire u Federaciji, jbg, odrekao si se Srebrenice. Nemas sta onda kukati.
Specificnost situacije nije ista, zena koja se prijavi tamo, izvadi papire, zahvaljujuci ovom sljamu ovamo gubi sva primanja. Mozda je nekome bitnije imati pravo glasa nego od cega zivjeti, ali stvarnost je dosta drugacija. Naravno da su supci u federaciji zasluzni za ovo, jer nema volje da se to promijeni, tako da sve je uzalud.
vulkan777

#881 Re: Rezultati izbora 2016

Post by vulkan777 »

Meni nije dobro majke mi čitajući i gledajući ovo što se dešava u Srebrenici. :( Je.bote ne mogu ni da zamislim kako je Bošnjacima koji su sad tamo.. Ovo ne smije ostati na ovome, pa na ALJ bilo nakon izbora prikazuju autobusi, auta iz Srbije, one čete otvoreno govore da nisu iz Sebrenice, ali da su došli da glasaju da pobijedi srpski kandidat, psuju novinarima, tjeraju ih ccc. Nisu to Srebreničani koji žive u Srbiji, već baš Srbijanci dovedeni da glasaju. Zanima me kako?? Zašto se nešto ne uradi po tom pitanju? Srebreničani, izdajice koji su glasali po SA itd su nebitni ba, Duraković bi i bez njih pobijedio, ali kako kad Srbi rade sve ovo!?

A Bakiru, cijelom SDA i Radončiću je.bem sve najmilije, daBogda im svima za lijeka zatrebalo, da nemaju šta da jedu, pi.čke one izdajničke. Diče se pobjedom u Centru i izmišljaju nake abnormalne rezulate, da su SDA i SBB pobjednici izbora, to je važno, a niko ni ne spominje Srebrenicu. Neka su oni Sarajevo osvojili. Ništa nisu uradili da podrže Durakovića, niti su se oglasili povodom ovoga. DaBogda ih noćne more Srebreničkih majki ubile, Bakira prvog. I oni mi neku priču o Bošnjaštvu prosipaju, da nije njih bilo, Bošnjaci bi sad bili jači nego ikad i ne bi nas četnici je.bali 20 godina poslije rata i to tamo gdje su genocid izvršili...
Tomahawk11
Globalni moderator

#882 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Tomahawk11 »

relativno84 wrote:
Tomahawk11 wrote:Igrom slucaja znam covjeka koji je porijeklom iz Han Pijeska. Prijavio se tamo. I ne samo on, ima jos dosta rodbine koja se tamo prijavila. Glasaju tamo. Napravio vikendicu, ode ponekad.
Specificnost situacije nije ista, zena koja se prijavi tamo, izvadi papire, zahvaljujuci ovom sljamu ovamo gubi sva primanja. Mozda je nekome bitnije imati pravo glasa nego od cega zivjeti, ali stvarnost je dosta drugacija. Naravno da su supci u federaciji zasluzni za ovo, jer nema volje da se to promijeni, tako da sve je uzalud.
Ma ok, naravno da su gladna usta najpreca.
Ali ovdje imamo iz posta u post ljude koji se ibrete kako je Durakovic izgubio...a kad se sve sabere, cudo je i da je na kraju tijesan rezultat.
Dakako, prvi bi ovi iz SDA trebali prestati da se busaju Srebrenicom. Sta su poduzeli da se odrzi glasacko tijelo u Srebrenici? Jbg, Camil nije SDA. Koliko god on bio bosnjacki kandidat, ne kusaju iz istog tanjira.
DuckZz

#883 Re: Rezultati izbora 2016

Post by DuckZz »

Zar sam ja jedina osobak koja nije iznenađenja, ili se ne ljuti na rezultate ?
Sve se već zna, ne zato što "Krađa, lopovi" već zbog mentaliteta ljudi, prije svega politicke neinteligencije.

Pogledajte oko sebe, u svojoj porodici prvo, kladim se da se 90% od vas stidi barem jednog clana obitelji.
relativno84

#884 Re: Rezultati izbora 2016

Post by relativno84 »

Tomahawk11 wrote:Ma ok, naravno da su gladna usta najpreca.
Ali ovdje imamo iz posta u post ljude koji se ibrete kako je Durakovic izgubio...a kad se sve sabere, cudo je i da je na kraju tijesan rezultat.
Dakako, prvi bi ovi iz SDA trebali prestati da se busaju Srebrenicom. Sta su poduzeli da se odrzi glasacko tijelo u Srebrenici? Jbg, Camil nije SDA. Koliko god on bio bosnjacki kandidat, ne kusaju iz istog tanjira.
Pa i prosle bi popusio da nije bila ona odluka oko papira. Jednostavno srbin iz Ljubovije dodje i prijavi se, nije problem, neko ko je tamo rodjen moze se prijaviti, ali kad mup pokuca na vrata ako te nema, brise te sa spiska i pusis ga. Ljudi su pokrenuli masinu da ovo ostvare i naravno da ce uspjeti.

SDA se busa svim i svacim, jebes pricu samo se djela racunaju. Eto bitno je sjebati crvene ili ko je vec drzao taj jebeni centar, za to se borimo a ostalo koga boli kurac za nekom pozicijom gdje nema vise mogucnosti da se uzima med. Camila je vadila proslost, pa je narod bio pozitivan prema njemu, ali sve je to uzalud kad nema strategije vodecih. Podrzali ga lafo svi, pa ko je izglasao te jebene promjene pravila nisu srbi sigurno sami, tako da standardno presipanje iz supljeg u prazno.
Juliuscezar

#885 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Juliuscezar »

DuckZz wrote:Zar sam ja jedina osobak koja nije iznenađenja, ili se ne ljuti na rezultate ?
Sve se već zna, ne zato što "Krađa, lopovi" već zbog mentaliteta ljudi, prije svega politicke neinteligencije.

Pogledajte oko sebe, u svojoj porodici prvo, kladim se da se 90% od vas stidi barem jednog clana obitelji.
Kad neko sa preko 30 godina u guzici i sa mozda mjesec radnog staza podrzava SDA sta covjek moze mislit.
Tomahawk11
Globalni moderator

#886 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Tomahawk11 »

Pa i sam je Bakir veceras potvrdio da mu je bitnije uzeti jednu sarajevsku opstinu nego deset drugih :-)
Kao sto se Srebrenica pustila niz vodu sad tako se pred kraj rata pustalo neke druge teritorije....sad zamisli kako je bilo ljudima kojima je odjednom njihova kuca, imovina, sve ostalo s druge strane linije....al koga briga to.
Al ne sumnjam da ce se svi istaknuti Bosnjaci nacrtati iduce ljeto u Srebrenici :roll:
DuckZz

#887 Re: Rezultati izbora 2016

Post by DuckZz »

bhnapoleon1 wrote:
DuckZz wrote:Zar sam ja jedina osobak koja nije iznenađenja, ili se ne ljuti na rezultate ?

Kad neko sa preko 30 godina u guzici i sa mozda mjesec radnog staza podrzava SDA sta covjek moze mislit.
Nije stvar u tome.
Najmanje 60% koji glasaju jednostavno veze nemaju ni gdje su ni šta da rade.
Gledaju u papir i ništa ne kontaju, šta ću koga ću ko je ovaj šta je ovo.....nakon 20 minuta kontanja, prekriže neko zvucno ime iz SDA, ili eventualno nekog anonymousa iz SDP-a.

Ostalih 40% žive na grbaci državnih firmi koje kontroliše SDA-a, i ostali koji glasaju za rođake, familiju, poznanike itd u X-Y strankama, gdje će te iste osobe dobit maksimalno 80 glasova, tj. kao da nisu dobili, a vecina tih osoba je opet u strankama kao što su SDA itd, pa svi glasovi idu direktno na nacelnika ili nosilaca liste.

Sve je to zacaran krug, ali mi nismo inteligentna država, ni kao narod, a tražit pojedince koji dokazuju suprotno upravo pokazuje da su moje rijeci točne, tj. nedovoljne da se bilo šta promijeni.

Zato izlaze iz Bosne
relativno84

#888 Re: Rezultati izbora 2016

Post by relativno84 »

Tomahawk11 wrote:Pa i sam je Bakir veceras potvrdio da mu je bitnije uzeti jednu sarajevsku opstinu nego deset drugih :-)
Kao sto se Srebrenica pustila niz vodu sad tako se pred kraj rata pustalo neke druge teritorije....sad zamisli kako je bilo ljudima kojima je odjednom njihova kuca, imovina, sve ostalo s druge strane linije....al koga briga to.
Al ne sumnjam da ce se svi istaknuti Bosnjaci nacrtati iduce ljeto u Srebrenici :roll:
Pustio je nju Izetbegovic stariji jos davno niz vodu, ljudi su to platili glavom, da bi sada mladji Izetbegovic to samo potvrdio. Tako da i ta tvrdnja oko centra i njegove vaznosti jasno oslikava njegovu viziju zemlje u buducnosti.

Sada ce novi nacelnik odraditi svoje, i ono malo zaposlenih ce postati visak, samim tim dovesti sebe u poziciju da nema mogucnosti opstanka, genocid je poceo u julu '95-te, sada se samo privodi kraju na drugi nacin. Sve s ciljem da se pretvori u zaborav.
jao_situacije

#889 Re: Rezultati izbora 2016

Post by jao_situacije »

dobili smo novog memića
zove se ajnadžić
mario001

#890 Re: Rezultati izbora 2016

Post by mario001 »

Efendic 30.000 glasova :shock: :shock: :shock:
breuer

#891 Re: Rezultati izbora 2016

Post by breuer »

jao_situacije wrote:dobili smo novog memića
zove se ajnadžić
men baš nekako djeluje da neće doživjeti nove izbore na mjestu načelnika, kamoli obnoviti mandat, moja je opština, žao mi je što je SDA po prvi put dobila načelnika, ali u velikoj mjeri sam indolentan prema tome...
Logovan

#892 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Logovan »

ze kalanga wrote:
Logovan wrote:Hahah pokupio 11 milja glasova. :lol: Jebem narod koji zna.

Vidi zatucanih kvazi srba što slave. :roll: Slaba i jadna izlaznost u Srebrenici.

Nije slaba izlaznost, već smo imali popisnu farsu.

Nadam se da si bio u Srebrenici nekada u poslednjih par mjeseci i vidio na što liče ulice tog grada...
Nisam bio.

Tuga je ovo kako god okreneš.
putokaz1

#893 Re: Rezultati izbora 2016

Post by putokaz1 »

breuer wrote:
zove se ajnadžić
men baš nekako djeluje da neće doživjeti nove izbore na mjestu načelnika, kamoli obnoviti mandat, moja je opština, žao mi je što je SDA po prvi put dobila načelnika, ali u velikoj mjeri sam indolentan prema tome...
Nisi kriv nego otiđi kupi 5/6 bejzbol palica pa udri prvo oba Nikšića pa Peđu,pa Željka,pa Reufa pa Vlastu pa ostali kvazi ljevičare sve udri i udri pa da se OPAMETE 2018
jao_situacije

#894 Re: Rezultati izbora 2016

Post by jao_situacije »

putokaz1 wrote:
breuer wrote:
zove se ajnadžić
Nisi kriv nego otiđi kupi 5/6 bejzbol palica pa udri prvo oba Nikšića pa Peđu,pa Željka,pa Reufa pa Vlastu pa ostali kvazi ljevičare sve udri i udri pa da se OPAMETE 2018
reuf i damir dobili repa od sda, vlasta isto tako
i to je to
putokaz1

#895 Re: Rezultati izbora 2016

Post by putokaz1 »

Ali Reuf ima jednog u vijeću sad?
breuer

#896 Re: Rezultati izbora 2016

Post by breuer »

putokaz1 wrote:Nisi kriv nego otiđi kupi 5/6 bejzbol palica pa udri prvo oba Nikšića pa Peđu,pa Željka,pa Reufa pa Vlastu pa ostali kvazi ljevičare sve udri i udri pa da se OPAMETE 2018
Nermina mi nekako žao majke mi, tačno bih mu udijelio (za nove trenerke), Damir me pravo obradovao, dovoljno govori to što ima više glasova od Reufa, kojeg opet ne bih smio udarati jer bi me mogla dohvatit kakva američka služba...jedino bih rado udario Samera, al neću ni njega jer djeluje već udaren...

Vlasta?
putokaz1

#897 Re: Rezultati izbora 2016

Post by putokaz1 »

Pa dobio je glasove od mogućih glasova neke lijeve stranke.
breuer

#898 Re: Rezultati izbora 2016

Post by breuer »

pa šta ću što je dobio, i ja sam mu dao glas, žao mi je, meni je djelovao najkvalitentije i nek se vidi koliko vrijedi u političkom smislu na lokalu, priča mu je kvalitetnija od priče svih ostalih kandidata zajedno...

ja za Rešidata ne mogu glasati, mkr i seljačina Ajnadžić pobijedio, čestitke mu i dabogda se što prije tornjao sa pozicije!
jao_situacije

#899 Re: Rezultati izbora 2016

Post by jao_situacije »

breuer wrote:pa šta ću što je dobio, i ja sam mu dao glas, žao mi je, meni je djelovao najkvalitentije i nek se vidi koliko vrijedi u političkom smislu na lokalu, priča mu je kvalitetnija od priče svih ostalih kandidata zajedno...

ja za Rešidata ne mogu glasati, mkr i seljačina Ajnadžić pobijedio, čestitke mu i dabogda se što prije tornjao sa pozicije!
sad kad pusti pipke gotovo je
ima da kanton upumpava pare za ceste trotoare i sve ostalo što treba
ima da se širi novogradnja i to za odabrane sda čobane da navuku još više glasača
ljevica je popušila
breuer

#900 Re: Rezultati izbora 2016

Post by breuer »

jao_situacije wrote:
breuer wrote:pa šta ću što je dobio, i ja sam mu dao glas, žao mi je, meni je djelovao najkvalitentije i nek se vidi koliko vrijedi u političkom smislu na lokalu, priča mu je kvalitetnija od priče svih ostalih kandidata zajedno...

sad kad pusti pipke gotovo je
ima da kanton upumpava pare za ceste trotoare i sve ostalo što treba
ima da se širi novogradnja i to za odabrane sda čobane da navuku još više glasača
ljevica je popušila
ako se ljevica ujedini do sljedećih izbora i ponudi iole kvalitetno političko ime, nema SDA šansi u Centru...da je ovaj put ijedna lijeva opcija imala iole kvalitetnijeg kandidata dobro bi se zabrinuo za Ajnadžića, ali tako je kako je...
Post Reply