Moderator: anex

Kako sada stvari stoje, za februar po svemu sudeci nece biti spremno. Mozda ubrzaju pa ipak bude (ovisi i od vremenskih uslova preko zime), a mozda ostave za ljeto ili jesen 2019 ili za predizbornu 2020/2022.shake69 wrote:Ma nece valjda one mostice koji su prakticno 60-70% gotovi ostaviti godinu dana! Da vidimo i to cudo pored tuzlanskog aerodroma.Alfons Kauders wrote:Možda i hoće, ali ne februara 2019.shake69 wrote: Nije valjda opet ista prica? Pa negdje sam procitao da do februara treba biti sve zavrseno...
2020 pred izbore bi mogla bit taman.
Sudeci po slikama, meni se cini da ce se prije zavrsiti ovih 40km do Stoca nego onih 1800 metara na Karauli.So What! wrote:Izgradnja magistralne ceste M17.3 [Stolac - Neum] [Juni - Oktobar]
Daj ba, nemoj zezat!Alfons Kauders wrote:Skinuto s dnevnog reda jos prije 4 godine, kad su preuzeli vlast
Cudi me da i Karaulu zavrsavaju, ali doduse tu je ostalo samo kilometar i kusur, vecina vec odradjena. Nakon Karaule, na ovom pravcu se nista nece raditi u dogledno vrijeme.
Budi sretan da završe i ovo šta je započeto.The BEN10 wrote:Daj ba, nemoj zezat!Alfons Kauders wrote:Skinuto s dnevnog reda jos prije 4 godine, kad su preuzeli vlast
Cudi me da i Karaulu zavrsavaju, ali doduse tu je ostalo samo kilometar i kusur, vecina vec odradjena. Nakon Karaule, na ovom pravcu se nista nece raditi u dogledno vrijeme.![]()
Dakle, ništa za proširenje oko Kladnja, Nišići i to..?
Skinuto s dnevnog reda, i to davno.The BEN10 wrote:Daj ba, nemoj zezat!Alfons Kauders wrote:Skinuto s dnevnog reda jos prije 4 godine, kad su preuzeli vlast
Cudi me da i Karaulu zavrsavaju, ali doduse tu je ostalo samo kilometar i kusur, vecina vec odradjena. Nakon Karaule, na ovom pravcu se nista nece raditi u dogledno vrijeme.![]()
Alfons Kauders wrote:Skinuto s dnevnog reda jos prije 4 godine, kad su preuzeli vlast
Cudi me da i Karaulu zavrsavaju, ali doduse tu je ostalo samo kilometar i kusur, vecina vec odradjena. Nakon Karaule, na ovom pravcu se nista nece raditi u dogledno vrijeme.
Prije tri godine...howdy wrote:Alfons Kauders wrote:Skinuto s dnevnog reda jos prije 4 godine, kad su preuzeli vlast
Drugim rijecima, Tuzlu su opet nabili na kurac.
Jel ima kakva odluka, neki link?Alfons Kauders wrote:Skinuto s dnevnog reda, i to davno.The BEN10 wrote:Daj ba, nemoj zezat!Alfons Kauders wrote:Skinuto s dnevnog reda jos prije 4 godine, kad su preuzeli vlast
Nema. Samo nestalo i vise se ne pominje u novim planovima.The BEN10 wrote: Jel ima kakva odluka, neki link?
Na ovoj dionici, Euro-Asfalt je prošli mjesec počeo bušiti tunel Žaba (975m), duži od tunela Karaula, a nakon njega je ostalo još 15ak kilometara trase za koju još ni tender nije raspisan.Alfons Kauders wrote:Sudeci po slikama, meni se cini da ce se prije zavrsiti ovih 40km do Stoca nego onih 1800 metara na Karauli.
Naravno, ima jos koja godina posla, ali ovim tempom bi komotno moglo biti gotovo kad i Peljeski most, kako je i planirano.So What! wrote:Na ovoj dionici, Euro-Asfalt je prošli mjesec počeo bušiti tunel Žaba (975m), duži od tunela Karaula, a nakon njega je ostalo još 15ak kilometara trase za koju još ni tender nije raspisan.Alfons Kauders wrote:Sudeci po slikama, meni se cini da ce se prije zavrsiti ovih 40km do Stoca nego onih 1800 metara na Karauli.
Potrajaće i ovo, ima tu još posla.
Akta
Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, koji je ujedno i član Odbora JP Autoceste FBiH za praćenje realizacije Projekta cestovnog povezivanja Goražde-Hranjen-Hrenovica i načelnik općine Pale u FBiH Asim Zec obišli su teren na području Hrenovice gdje se trenutno izvode radovi na izgradnji građevinskog kampa izvođača radova Euroasfalt d.o.o. Sarajevo.
Općina Pale u FBiH zaključila je sa ovim privrednim društvom ugovor o zakupu 19 dunuma zemljišta na lokalitetu Hrenovice za izradu građevinske baze i prilikom današnje posjete utvrđeno je da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom.
Od strane predstavnika privrednog društva Euroasfalt istaknuto je da su pored radova izgradnje građevinskog kampa u toku pripreme za izgradnju pristupnog puta do tačke određene kao ulazni portal tunela.
Načelnik općine Pale u FBiH Asim Zec izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su pripremni radovi uveliko u toku te da su njima radno angažovani resursi i stanovništvo ove lokalne zajednice. Istakao je da je ova lokalna zajednica u smislu potrebnih saglasnosti u potpunosti posvećena ovom projektu i da do sada djeluje u najkraćim rokovima, što će kao metod rada biti prisutno i u narednom periodu.
Premijer Kantona Emir Oković je konstatovao da je ugovor za izgradnju tunela „Hranjen“ postao efektivan i da aktivnosti prate utvrđeni dinamički plan.

Nevjerovatno da se u tako važnu dionicu ne uloži daleko više sredstava. Povezuje praktično dva najveća grada u državi!escobar__ wrote:Inače na cesti Tuzla-Sarajevo (posebno u dijelu koji se nalazi u TK) bukvalno postoje kolotrazi, ulegnuća i izbočine na asfaltnoj površini koje tako stoje već godinama i koje još nisu sanirane.
Evo već druga godina prolazi kako svake sedmice barem jedanput idem u Sarajevo i tu su od prvog dana kad sam tamo krenuo, pa do danas. Jebo te grob i država i cestogradnja...