Lord Vader wrote:Alfons Kauders wrote:
Nece biti potrebno. Specijalna je vec nasa, i vec su se organizovali...

Mozes skoknut do njih ako zafali ljudstva (valja tu dosta piskarati, hapsiti, i nosati sanduke), ali za organizaciju ne brini. Samo se ceka pogodan trenutak iliti izgovor.
Naime, jos uvijek se nismo usaglasili oko Dana Treće Republike. Trazimo neki jebacki datum... Po mogucnosti kad prodju minusi...
1. mart je bio jedan od prijedloga, al jebiga hoce raja na skijanje, pa da im ne propadnu aranzmani na Jahorini
Ja predlažem 3 maj. Taman da se nadovežemo na prvi, a dovoljno je toplo da se zalomi gdje u prirodi.
madner wrote:Dodaj jos 1000 KM za ove uniforme (uzet cemo domace), te da je dio potrosni materijal. Ciljamo oko 100 000 ljudi, od viska tendera glava ne boli.

Znači za sad 3.500 po vojniku x 100.000 vojnika = 350.000.000 KM.
Ugovorimo s određenim dobavljačem da prolazi tender 100%, on nam odradi sve ovo za 250.000.000, ostalo dijelimo kako pripada.
Jebiga dobar je datum, al ublizu pada sa Djurdjevdan i 1. Maj...
Mada bi mi to zvuci kao recept za JEBENO dobru proslavu... Kubni metri janjetine, cisterne rakije, more uniformi, pusaka i zastava, a u pozadini pice ciganske trube
I onda mi neko kaze da je NVZ nacionalisticka - a eto vidite, Srbi bi se rado odrekli 9. januara kako bi mogli praznovati ovakvih 5 dana