Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Gojeni H

#876 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
To sto mi je daleko ne znaci da nemam pojma od cega sam otisao.
Nije Fudo japanac pa da nema pojma kako to fercera, i kavi ste banditi. :twisted:
Fudo

Ti si najgori od sve djece. Branis ljudima da se bave tobom umjesto temom. :D
Fudo387

#877 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
Fudo387 wrote:
To sto mi je daleko ne znaci da nemam pojma od cega sam otisao.
Nije Fudo japanac pa da nema pojma kako to fercera, i kavi ste banditi. :twisted:
Fudo

Ti si najgori od sve djece. Branis ljudima da se bave tobom umjesto temom. :D
Ma fakat ne razumijem kako im to uspijeva.
Na moje konkretne prijedloge oni vazda okrenu pricu i pocnu o Fudinim pustolovinama.
Mislim, dosadi to vise...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#878 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Ma jok, bezveze me provociras.
Kontas cmoljo je tu pa ces me navuci na tanak led da ti tetku spomenem. Vratimo se temi.
Ma jok ba. Ti na forumu kao Dijego Kosta ili birvaktile Gatuzo u fudbalu. Cista obraza odmah zuti karton pokazati :D

Zanosis se da znas nesto o BiH, a znas samo ono sto si ostavio, ni sanjati ne mozes u sta je mutiralo.

To tvoje pisanje na ovoj temi zorno pokazuje, a mozes dematovati do sutra. Sa i bez moje rahmetli tetke ;-)
palermo

#879 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Ma jok, bezveze me provociras.
Kontas cmoljo je tu pa ces me navuci na tanak led da ti tetku spomenem. Vratimo se temi.
Ma jok ba. Ti na forumu kao Dijego Kosta ili birvaktile Gatuzo u fudbalu. Cista obraza odmah zuti karton pokazati :D

Zanosis se da znas nesto o BiH, a znas samo ono sto si ostavio, ni sanjati ne mozes u sta je mutiralo.

To tvoje pisanje na ovoj temi zorno pokazuje, a mozes dematovati do sutra. Sa i bez moje rahmetli tetke ;-)

Zna Fudo podobro mašiti u svojoj priči...ali u ovih par zadnjih postova mu je priča dobra i istinita.
Elite se svugdje na isti način formiraju k<o što su i procesi njihovog legalizovanja prilično uniformni.
Fudo387

#880 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:ja ti upravo govorim o tome kako je ta nazovi elita generalno nesposobna da napravi taj iskorak.to je, recimo, Ganić uradio. koliko god mu djeca bila omražena, uradio je logičnu stvar u postratnoj, tranzicijskoj zemlji u situaciji u kojoj je bio. iako je imao poprilično nemoralnih postupaka (dobijanje kuće), i ne bih trunke žalio da ga vidim na sudu, opet je mačja guza kakvi su ostali.
Nije nesposobna, samo sto je to dugotrajan proces. Ne moze nista preko noci.
Ona njegova Oliva obecava, u svasta se kvarta i ne mozes reci da je glupa i nesposobna.
Pa cak i ako ona ne napravi nesto hvale vrijedno ostaje sansa za njenog potomka, i to ide tako dok ne ispadne nesto sto valja.
Sve se to vec desavalo u zemljama koje su danas napredne, razvijene i grabe 300 na sat.
I onaj prvi sto je dosao u Ameriku prvo je rastjerao i pomlatio Indijance, pa je onda zagradio koliko je htio.
Kasnije je njegov sin sve to podigao na whole another level, unuk je vec bio u kongresu i pravio zakone, uredjivao drustvo.
Mada, ima tu i niz negativnosti, recimo nekad se desi da taman kad mislis evo ga, to je taj, otesali smo ga, a on sve zajebe.
Eno, Trump.
Dozer

#881 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Fudo387 wrote:
Chmoljo wrote:ja ti upravo govorim o tome kako je ta nazovi elita generalno nesposobna da napravi taj iskorak.to je, recimo, Ganić uradio. koliko god mu djeca bila omražena, uradio je logičnu stvar u postratnoj, tranzicijskoj zemlji u situaciji u kojoj je bio. iako je imao poprilično nemoralnih postupaka (dobijanje kuće), i ne bih trunke žalio da ga vidim na sudu, opet je mačja guza kakvi su ostali.
Ona njegova Oliva obecava, u svasta se kvarta i ne mozes reci da je glupa i nesposobna.
Pa cak i ako ona ne napravi nesto hvale vrijedno ostaje sansa za njenog potomka, i to ide tako dok ne ispadne nesto sto valja.
Sve se to vec desavalo u zemljama koje su danas napredne, razvijene i grabe 300 na sat.
I onaj prvi sto je dosao u Ameriku prvo je rastjerao i pomlatio Indijance, pa je onda zagradio koliko je htio.
Kasnije je njegov sin sve to podigao na whole another level, unuk je vec bio u kongresu i pravio zakone, uredjivao drustvo.
Mada, ima tu i niz negativnosti, recimo nekad se desi da taman kad mislis evo ga, to je taj, otesali smo ga, a on sve zajebe.
Eno, Trump.
Za period od 20 godina, pa i 10, sigurno se ne moze reci da je "preko noci"... Al' hajd'...

A, mali problem je ovdje sto ta matrica babo-pa sposobnji sin-pa jos sposobniji unuk - ne pije vode.
Eno ti Alije i Bakira, zoran primjer.
Dodika i njegovog poletarca - jos bolji.
A ni ostali ne kaskaju za njima.
Ovdje ti je taj princip obrnut jarane - taraba babo-do bola smotan sin-unuk budi bog s nama :D

E - upravo zato oni rade sve ovo kako rade. Znaju da su im nasljednici odron odrona, pa se trude da im i okolinu kojom ce vladati prilagode, tj. da od nje naprave katastrofalni odron odrona. Inace se poletarci nece snaci, a s tim ode i dinastija u helac, i sve ono sto su oni "teskom mukom" uspjeli "stvoriti" (citaj: naklepati), kontas? :D
Last edited by Dozer on 01/09/2016 13:44, edited 2 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#882 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote: Zna Fudo podobro mašiti u svojoj priči...ali u ovih par zadnjih postova mu je priča dobra i istinita.
Elite se svugdje na isti način formiraju k<o što su i procesi njihovog legalizovanja prilično uniformni.
Ne kazem da nije generalno istinita. Spustimo li je u bh kontekst opasno se ljulja. Sve i da jeste u pravu, sta nama znaci sve to onda? Prodje zivot.
palermo

#883 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote:
palermo wrote: Zna Fudo podobro mašiti u svojoj priči...ali u ovih par zadnjih postova mu je priča dobra i istinita.
Ne kazem da nije generalno istinita. Spustimo li je u bh kontekst opasno se ljulja. Sve i da jeste u pravu, sta nama znaci sve to onda? Prodje zivot.
Život će ti svakako proći, i meni i tebi.

Uostalom nije li sam Kardelj davno rekao "sreću čovjeku ne stvara sistem niti društveno uređenje , nego on sam"......tako nekako
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#884 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by pici »

imam viska kalibra 7.62 od sijaca, treba mi par beba za RPG, da se menjamo...hvaaallaaa
edo_79

#885 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

Fudo387 wrote:
Eno, Trump.
Jarane de pročitaj ponovo ovo što si napisao. Izvini bogati ali ako je tebi zadnjih 20 i kusur godina preko noći, onda il sam ja lud ili nešto ne štima s tobom.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#886 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote:
Život će ti svakako proći, i meni i tebi.

Uostalom nije li sam Kardelj davno rekao "sreću čovjeku ne stvara sistem niti društveno uređenje , nego on sam"......tako nekako
To je jedina izvjesnost. Mi inace imamo obicaj da se preozbiljno shvatamo. A smrt bliza od kragne za vratom.

Nego bojim se da je Fudina poenta promasena. Evo, toliko je vremena proslo da dijete koje se rodilo kad je Dejton potpisan slijedece godine zavrsava fakultet. I citava jedna generacija se smijenila. I vidis li napredak?
PM72

#887 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by PM72 »

Nemojte mi Fudaru dirati.On bi volio da je sve tako kako piše ali je stvarnost surova.Veći sam bio patriota 1996 nego sad.
pirpa

#888 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by pirpa »

Dozer wrote:
Fudo387 wrote: Nije nesposobna, samo sto je to dugotrajan proces. Ne moze nista preko noci.
Eno, Trump.
Za period od 20 godina, pa i 10, sigurno se ne moze reci da je "preko noci"... Al' hajd'...

A, mali problem je ovdje sto ta matrica babo-pa sposobnji sin-pa jos sposobniji unuk - ne pije vode.
Eno ti Alije i Bakira, zoran primjer.
Dodika i njegovog poletarca - jos bolji.
A ni ostali ne kaskaju za njima.
Ovdje ti je taj princip obrnut jarane - taraba babo-do bola smotan sin-unuk budi bog s nama :D

E - upravo zato oni rade sve ovo kako rade. Znaju da su im nasljednici odron odrona, pa se trude da im i okolinu kojom ce vladati prilagode, tj. da od nje naprave katastrofalni odron odrona. Inace se poletarci nece snaci, a s tim ode i dinastija u helac, i sve ono sto su oni "teskom mukom" uspjeli "stvoriti" (citaj: naklepati), kontas? :D
Image
palermo

#889 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote:
To je jedina izvjesnost. Mi inace imamo obicaj da se preozbiljno shvatamo. A smrt bliza od kragne za vratom.

Nego bojim se da je Fudina poenta promasena. Evo, toliko je vremena proslo da dijete koje se rodilo kad je Dejton potpisan slijedece godine zavrsava fakultet. I citava jedna generacija se smijenila. I vidis li napredak?
Napredak koji postoji je nažalost zamagljen Dejtonskom košuljom....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#890 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote:
Napredak koji postoji je nažalost zamagljen Dejtonskom košuljom....
Ma ja mislim da je Dejton samo dobar izgovor.
prog321

#891 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Naravno da postoji napredak.
Dovoljno je proći ulicama.
Ali nije to na nivou razvijenih drzava jer su oni isto čekali nekoliko stoljeća da to sve poslažu .
hizo ramidovic

#892 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hizo ramidovic »

Исламисти из тзв. сарајева никако да се помире са чињеницом да је Република Српска, као израз жеља српског народа у тзв. БиХ, која је успут само привремена квазидржава, бољи и светлији део ове назовидржаве. У Републици Српској данас се далеко лепше и угодније живи него у муслиманском делу парадржавне творевине зване БиХ. Због те чињенице завидни и подли муслимански фундаменталисти и раде на укидању РС-а, али то им неће поћи за руком док је српских јунака
Last edited by hizo ramidovic on 01/09/2016 14:17, edited 1 time in total.
rodjeni_95

#893 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by rodjeni_95 »

hizo ramidovic wrote:Исламисти из тзв. сарајева никако да се помире са чињеницом да је Република Српска, као израз жеља српског народа у тзв. БиХ, која је успут само привремена квазидржава, бољи и светлији део ове назовидржаве. У Републици Српској данас се далеко лепше и угодније живи него у муслиманском делу парадржавне творевине зване БиХ. Због те чињенице муслимански фундаменталисти и раде на укидању РС-а, али то им неће поћи за руком док је српских јунака
Đesi junačino, nisam te poznao :lol:
edo_79

#894 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

hizo ramidovic wrote:Исламисти из тзв. сарајева никако да се помире са чињеницом да је Република Српска, као израз жеља српског народа у тзв. БиХ, која је успут само привремена квазидржава, бољи и светлији део ове назовидржаве. У Републици Српској данас се далеко лепше и угодније живи него у муслиманском делу парадржавне творевине зване БиХ. Због те чињенице завидни и подли муслимански фундаменталисти и раде на укидању РС-а, али то им неће поћи за руком док је српских јунака
Junaci idemo u rat ..... neki ćete da poginete, a neki ćemo da se vratimo :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
hizo ramidovic

#895 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hizo ramidovic »

Па само једна зграда Владе Републике Српске лепша је и квалитетнија него било који обекат у исламском делу тзв БиХ, а да не говоримо о другим стварима
dogtag

#896 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dogtag »

hizo ramidovic wrote:Исламисти из тзв. сарајева никако да се помире са чињеницом да је Република Српска, као израз жеља српског народа у тзв. БиХ, која је успут само привремена квазидржава, бољи и светлији део ове назовидржаве. У Републици Српској данас се далеко лепше и угодније живи него у муслиманском делу парадржавне творевине зване БиХ. Због те чињенице завидни и подли муслимански фундаменталисти и раде на укидању РС-а, али то им неће поћи за руком док је српских јунака
Objasni him, Hizo kralju!!! :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#897 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Chmoljo »

pirpa wrote:Image
đe zeina da se uvjeri u teoriju evolucije :D

inače, @Fudo, znam ja šta ti hoćeš da kažeš, samo te zeza malo što mi pominješ formiranja elita otprije dvjestotinjak godina. neuporedivo u današnjem kontekstu za šta imaš i u celofan upakovan naziv: tranzicija. ona bi ipak trebala da ide brže, jer su informacije i znanje nadohvat ruke. ali problem je očito u mentalitetu, koji voli sad i odmah, bez puno muka i na bezobrazluk, radije nego prekosutra, i više i duže... ali radom i ulaganjem.

jebiga.

neće se to zadugo promijeniti. ako ikad.
klaki

#898 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by klaki »

ne moj bezveze dadizes tenzije hizo, nerazumjem tvoju potrebu dase igraš sa vatrom. razumjem da volis svoj entitet al nemozes tako postupat. tibi da odje bu de rata?
SmokingMan

#899 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by SmokingMan »

hizo ramidovic wrote:Па само једна зграда Владе Републике Српске лепша је и квалитетнија него било који обекат у исламском делу тзв БиХ, а да не говоримо о другим стварима
Pa gdje više ta tačka na kraju rečenice bre. :D
animals

#900 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by animals »

Jedan bi Bosnu Dzeneralsku a drugi bi serijatsku..
Locked