Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
ABH017

#876 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

Bodkin wrote:
ABH017 wrote:
Znaci oblace se drugacije? Ne postuju zakone?
asimilacija • ženski rod- Izjednačenje, izjednačavanje; gram. jednačenje (po zvučnosti, po mestu tvorbe glasova); psih. primanje u svest novog sadržaja (doživljaja) i njegovo prilagođavanje sastavu svesti

Gdje se tu spominje oblačenje i poštivanje zakona?
Nigdje. Nebitno. I ja lud sto takvim odgovaram[/quote]
Što matere ti?
Prije svega, mislio sam da znaš šta znači asimilirati se. To, kao što vidiš, ne znači poštovati zakone neke države i oblačiti se kao i domicilno stanovništvo. Svugdje postoji jedan dio domicilnog stanovništva, koje ne poštuje zakone i ne oblači se prema nekim ustaljenim društvenim normama. Jel' to znači da nisu asimilirani? Naravno da ne znači. Ubacio si se u priču k'o padobranac i očekuješ da neko, na temi burkini diskutuje o LGBT zajednici. Nisam je ja prvi ni spomenuo, već kad je nestalo argumenata, onda se poteglo pitanje diskriminacije LGBT u Sarajevu u vrijeme Ramazana.
insomnia78

#877 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Znas, policija inace hoda sa pistoljima ("sa sve" se ne pise na bosanskom, sta je "sa sve") sta predlazes, da se razoruzaju kad 'apse Arapkinje?
insomnia78

#878 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Pa dokleN vise, dokleN
Image
arzuhal

#879 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by arzuhal »

Connaisseur Karlin wrote:
"Sega" je sto su muzlimanke kosntanto diksiminirane od strane svoje religijske sredine,a tragedija je da su zene uvije meta diskiinacije bilo koje sredine!
Jah, ali niđže veze s jasnom intencijom mog posta, al' šta nas briga što nema veze, daj da povezujemo sve i svašta u našem razdraganom holističkom forumskom doživljaju :sretan:
Fudo387

#880 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Znas, policija inace hoda sa pistoljima ("sa sve" se ne pise na bosanskom, sta je "sa sve") sta predlazes, da se razoruzaju kad 'apse Arapkinje?
E jebo te, de mi ti sad drzi lingvisticke lekcije.
Sastavis na jedvite jade dvije prosto prosirene recenice i sad mene tu jebes oko nicega....bizi. :lol:

Ne treba da se razoruzaju, bez dva tenka, osam oklopnih transpotera i podrske iz zraka, ja toj napasti ne bih prilazio.
:roll:
insomnia78

#881 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Pa sta ce kad gospodje imaju sklonost "samoopaljenju"
Ne tako davno se jedna raznijela u stanu u Parizu prilikom policijske akcije
Connaisseur Karlin

#882 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Connaisseur Karlin »

arzuhal wrote:
"Sega" je sto su muzlimanke kosntanto diksiminirane od strane svoje religijske sredine,a tragedija je da su zene uvije meta diskiinacije bilo koje sredine!
Jah, ali niđže veze s jasnom intencijom mog posta, al' šta nas briga što nema veze, daj da povezujemo sve i svašta u našem razdraganom holističkom forumskom doživljaju :sretan:
e pa ja sam povezala ,tad ima veze :D :kiss:
insomnia78

#883 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Joj buljav je kraljica
Danguba

#884 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Danguba »

insomnia78 wrote:Pa sta ce kad gospodje imaju sklonost "samoopaljenju"
Pa ako su meta zene na plazi, valjda je logicno da se tamo posalju zene policajke...ili toga u Fr nema.
zunazu

#885 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by zunazu »

tututuuuu wrote:Takvi kao ti najbolje podsjete ljude zasto se ovo radi i zasto treba da se radi.
Takvi kao ti podsjete da fašizam nije pobjeđen.
Danguba

#886 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Danguba »

Obrukali se pa bi sada da uklone slike sa neta. :D
Fudo387

#887 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

Nema veze, qrcite se jos malo, svakako ce vam neki novi Adolf opet umarsirati u Pariz. :D
zunazu

#888 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by zunazu »

HAVANA wrote:Treba li pljeskat od srece? E jeste im ga predstavili ,u picku lijepe materine... :-) Ako je ono sto je izazvalo naelektrisanost predstavljanje islama...jebaji ga.
Ne znam o čemu pričaš i ko to "mi"? Ja govorim o predrasudama i nespremnosti da se prihvati neko ko je drugačiji. Amerika je sličan proces sa crncima davno završila. Prvo su ih ubijali, maltretirali, ponižavali, pa je onda došlo vrijeme da shvate da su i to ljudi, pa su mnogi crnci postali uspješni, pa je crnac postao predsjednik države. Evropa ima još puno toga da uči.
insomnia78

#889 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Danguba wrote:
Pa ako su meta zene na plazi, valjda je logicno da se tamo posalju zene policajke...ili toga u Fr nema.
A zasto bas zene?
Posalje se patrola koja se zadesi tu
Connaisseur Karlin

#890 Re: Burkini, Evropa i demokratija

insomnia78 wrote:Joj buljav je kraljica
:D :kiss:

a evo i ovo sam pronasla:

Image

gdje je HAVANA :skoljka:
Connaisseur Karlin

#891 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Fudo387 wrote:
Nema veze, qrcite se jos malo, svakako ce vam neki novi Adolf opet umarsirati u Pariz. :D
Fudo387 jesi ljubomoran jer ne zivis van BiH :D
Danguba

#892 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Danguba »

insomnia78 wrote:
Danguba wrote:
A zasto bas zene?
Predmet policijske akcije su zene na plazi a ne svakodnevno i redovno patroliranje.
Jos jednom te se zene ponizavaju skidajuci se pred muskarcem.

Sta mislis da se tako radi na granicnim prijelazima i aerodromima?
Fudo387

#893 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

Fudo387 wrote:
Fudo387 jesi ljubomoran jer ne zivis van BiH :D
bla bla bla bla....
tututuuuu

#894 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

zunazu wrote:
tututuuuu wrote:Takvi kao ti najbolje podsjete ljude zasto se ovo radi i zasto treba da se radi.
Takvi kao ti podsjete da fašizam nije pobjeđen.
Pa kad ste takvi kao vi bili "antifasisti". :lol: Znas kako je Hitler stajao s islamom. Osobito mi je interesantno citati postove tvoje i sl. tebi kad pocnete prizivati naciste kako su "znali" sa Zidovima i sad odjenom FASIZAAAAAAM kmeeeee :D . I onda idemo djeliti drugima epitete za fasizam. Ajde priznaj, koliko si puta danas rekao "fasizam"? Jesi vise puta nego je mali Perica podjelio bombona u skoli na svoj rodjendan? :D

Volim vas tolerantne muslimane koji volite Zidove itd... :lol: o jojjj bogo dragi... kad covjek ne zna ni sam sta govori a ni sta misli...
hAZNADAR

#895 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by hAZNADAR »

seln wrote:

Ovo gore ne bih komentirao, previse je gluposti.
Ovo o taborima... tabora je uvijek bilo, neki "mi" protiv nekih "vas".
Ono sto vecina kvaziljevicara ne shvata - prava linija razdvajanja je jos uvijek socijalna. Nista lakse nego nahuskati francusku fukaru na arapsku fukaru. Da, mrzimo nikab, ali bogate Arapkinje su dobrodosle u ekskluzivnim buticima u Nici, sa hidzabom, nikabom, burkinijem, kako god.

Shvatite, jebo vas Trump: elita je uvijek znala da baci kost sirotinji, da se o njoj zabavi i ne pita "zasto ste vi sve bogatiji, a mi sve siromasniji".
Juce komunizam, danas islamizam, a i sutra ce se sigurno naci neki izam.
A bogati klinci na instagramu ce i dalje kenjati u zlatnu cenifu i prati noge sampanjcem. Medju njima nema nacionalnih, rasnih i vjerskih razlika.
Druze se, jebu i zene-udaju samo medju sobom, cisti incest. Zajednicki otac im je kapital.
Krace receno, ne mozes validno odgovoriti jer koristim tvoju logiku protiv tebe u slucaju dimija.
A nisam takodjer nista pogresno rekao u ostatku - sto ne sjeda na tvoju logiku.
Tvoj odgovor je ma gluposti, ma neces da se zamajavas time baa, ma nemas vremena za gluposti,..

Isto kao kvaziljevicari koje spominjes kada ih neko rasturi argumentima,.. isti odbrambeni mehanizam. Plus tabor sa tribine koji aplaudira na svaku glupost.

Malo ti skrenu sa teme slucajno ili ne. Francusku fukaru nije potrebno huskati. Ljudi ne poznaju muslimane preko medija o nekoj zemlji tamo, tamo daleko - vec zive sa takvima. Gotovo nema Francuza da ne poznaje barem jednog muslimana licno, da ih nema kao kolega na poslu, da njihova djeca nemaju takve u raji bilo u skoli ili van, da nije konzumirao nesto od bogatog sortimana kulture porijeklom iz islamskog svijeta, da ih nema u komsiluku,... tako da ljudi znaju razluciti i napraviti razliku izmedju obicnih postenih ljudi i geto kriminalaca, terorista, kamiondzija u gomili,.. Proslo je vrijeme nahuskavanja i manipuisanja fukarom iz doba industrijalizacije, romantizma, kolonijalizma,... Danas su sve informacije dostupne svakome.
Ljudi su fasisti ili kosmopoliti, islamofobi ili ne,... licnim izborom. Mnogi i svjesno izabiraju opciju i stav gdje nema puno morala i tolerancije svjesni da to pogadja neduzne - ali interes je interes. A neki svjesno obrnuto iako decenije problema u muslimanskim getima pokazuju nesto drugo. Fukaru nije danas lako nahuskati kao prije. Desava se mnogo toga oko nas sto se ne moze sakriti a vidis svakodnevno ljude koje ne mozes izbjeci da upoznas bolje. Da je elita tako mocna i tako nastrojena - bilo bi daleko zescih reakcija poslije svih teroristickih napada a q bi ijedna izbjeglica iz Sirije ili migrant usao.
Francuska pored svih mana je opet zemlja koja tolerise islam ali ne radikalni.
U tvom prijevodu - pokrivene cure se mogu podnijeti, ali burkini bule ne.
Jer je jasno sta koja predstavlja i na sta asocira.
insomnia78

#896 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Danguba wrote:
insomnia78 wrote:
Danguba wrote: Pa ako su meta zene na plazi, valjda je logicno da se tamo posalju zene policajke...ili toga u Fr nema.
A zasto bas zene?
Predmet policijske akcije su zene na plazi a ne svakodnevno i redovno patroliranje.

Naravno da je svakodnevno patroliranje i prije ove akcije je uvijek bilo policije na plazama. Postoje cak i posebne policijske jedinice koje pokrivaju samo plaze pogotovo u turistickim mjestima
Osim toga zene se ne skidaju gole, niti se inace uopste moraju skidati (zabranjeno je ovako obucen biti na plazi, izadjes sa plaze i vise nisi u prekrsaju). Gospodja sa fotografije se "skinula" jer je zeljela policiji pokazati da ispod odjece ima kostim za kupanje. Kasnije se ipak predomislila pa je napustila plazu
Satori

#897 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Satori »

Danguba wrote:

U ovom konkretnom slucaju, teta je mogla ustati i reci "ma gon'te se u lijepi" i otici sa plaze. Sto je ostala? Kome je i sta dokazala? Zar nije zabranjeno da je muskarac koji joj nije suprug i mahrem, vidi bez burkinija?
seln

#898 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

hAZNADAR wrote:
seln wrote:

Ovo gore ne bih komentirao, previse je gluposti.
Ovo o taborima... tabora je uvijek bilo, neki "mi" protiv nekih "vas".
Ono sto vecina kvaziljevicara ne shvata - prava linija razdvajanja je jos uvijek socijalna. Nista lakse nego nahuskati francusku fukaru na arapsku fukaru. Da, mrzimo nikab, ali bogate Arapkinje su dobrodosle u ekskluzivnim buticima u Nici, sa hidzabom, nikabom, burkinijem, kako god.

Shvatite, jebo vas Trump: elita je uvijek znala da baci kost sirotinji, da se o njoj zabavi i ne pita "zasto ste vi sve bogatiji, a mi sve siromasniji".
Juce komunizam, danas islamizam, a i sutra ce se sigurno naci neki izam.
A bogati klinci na instagramu ce i dalje kenjati u zlatnu cenifu i prati noge sampanjcem. Medju njima nema nacionalnih, rasnih i vjerskih razlika.
Druze se, jebu i zene-udaju samo medju sobom, cisti incest. Zajednicki otac im je kapital.
Krace receno, ne mozes validno odgovoriti jer koristim tvoju logiku protiv tebe u slucaju dimija.
A nisam takodjer nista pogresno rekao u ostatku - sto ne sjeda na tvoju logiku.
Tvoj odgovor je ma gluposti, ma neces da se zamajavas time baa, ma nemas vremena za gluposti,..

Isto kao kvaziljevicari koje spominjes kada ih neko rasturi argumentima,.. isti odbrambeni mehanizam. Plus tabor sa tribine koji aplaudira na svaku glupost.

Malo ti skrenu sa teme slucajno ili ne. Francusku fukaru nije potrebno huskati. Ljudi ne poznaju muslimane preko medija o nekoj zemlji tamo, tamo daleko - vec zive sa takvima. Gotovo nema Francuza da ne poznaje barem jednog muslimana licno, da ih nema kao kolega na poslu, da njihova djeca nemaju takve u raji bilo u skoli ili van, da nije konzumirao nesto od bogatog sortimana kulture porijeklom iz islamskog svijeta, da ih nema u komsiluku,... tako da ljudi znaju razluciti i napraviti razliku izmedju obicnih postenih ljudi i geto kriminalaca, terorista, kamiondzija u gomili,.. Proslo je vrijeme nahuskavanja i manipuisanja fukarom iz doba industrijalizacije, romantizma, kolonijalizma,... Danas su sve informacije dostupne svakome.
Ljudi su fasisti ili kosmopoliti, islamofobi ili ne,... licnim izborom. Mnogi i svjesno izabiraju opciju i stav gdje nema puno morala i tolerancije svjesni da to pogadja neduzne - ali interes je interes. A neki svjesno obrnuto iako decenije problema u muslimanskim getima pokazuju nesto drugo. Fukaru nije danas lako nahuskati kao prije. Desava se mnogo toga oko nas sto se ne moze sakriti a vidis svakodnevno ljude koje ne mozes izbjeci da upoznas bolje. Da je elita tako mocna i tako nastrojena - bilo bi daleko zescih reakcija poslije svih teroristickih napada a q bi ijedna izbjeglica iz Sirije ili migrant usao.
Francuska pored svih mana je opet zemlja koja tolerise islam ali ne radikalni.
U tvom prijevodu - pokrivene cure se mogu podnijeti, ali burkini bule ne.
Jer je jasno sta koja predstavlja i na sta asocira.
Laprdaj ti, ne da mi se citati, ali ti slobodno nastavi.
hAZNADAR

#899 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by hAZNADAR »

Fudo387 wrote:

Kako su samo mocni, zajebani, sa sve utokama za pasom.
I ovo normalno?
Opkolis zenu na plazi naoruzan do zuba i kazes joj skidaj to sa glave?
O jebo mater al' smo napredovali k'o vrsta, halal nam qrac.
Koja patetika,.. pa sta su trebali, skinuti utoke koje inace nose. Mene su par puta isto legitimisali sa utokama za pojasom pa sta.
A nju nisu opkolili u mracnom prolazu vec u gomili ljudi. Mogla se fino dici i demonstrativno otici odatle. Niko je nebi ni pipnuo. Pa nije to alzirska ili egipatska policija da te prvo mlatne po glavi i onda pita.

Zena se nije digla i otisla vec skinula sa sebe burkini. Da joj je stalo do uzivanja bas u burkiniju - otisla bi na drugo mjesto. Ali je vjerovatno skontala da dalja predstava nece moci pa gotovo - vise nije zabavno. Provokacija i egzibicija trajala dok je mogla.
Fudo387

#900 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

hAZNADAR wrote:
Fudo387 wrote:

Kako su samo mocni, zajebani, sa sve utokama za pasom.
I ovo normalno?
Opkolis zenu na plazi naoruzan do zuba i kazes joj skidaj to sa glave?
O jebo mater al' smo napredovali k'o vrsta, halal nam qrac.
Koja patetika,.. pa sta su trebali, skinuti utoke koje inace nose. Mene su par puta isto legitimisali sa utokama za pojasom pa sta.
A nju nisu opkolili u mracnom prolazu vec u gomili ljudi. Mogla se fino dici i demonstrativno otici odatle. Niko je nebi ni pipnuo. Pa nije to alzirska ili egipatska policija da te prvo mlatne po glavi i onda pita.

Zena se nije digla i otisla vec skinula sa sebe burkini. Da joj je stalo do uzivanja bas u burkiniju - otisla bi na drugo mjesto. Ali je vjerovatno skontala da dalja predstava nece moci pa gotovo - vise nije zabavno. Provokacija i egzibicija trajala dok je mogla.
A dobro,

Nastavi sam.
seln wrote:Laprdaj ti, ne da mi se citati, ali ti slobodno nastavi.
Post Reply