Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kafanski_covjek

#876 Re: Huawei telefoni

Post by kafanski_covjek »

root na Honor 8? gdje? sta? kako? :D
diablobih

#877 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

kafanski_covjek wrote:root na Honor 8? gdje? sta? kako? :D
Kao i uvijek na xda

https://www.xda-developers.com/honor-8- ... nd-xposed/

Nemoj zaboraviti bootloader otkljucati.
Averus

#878 Re: Huawei telefoni

Post by Averus »

zrakomlat wrote:
Averus wrote:
caseytron wrote:Valja li ovaj Mate 10 Lite ili ima boljih telefona u ponudi za te pare? :-D
Moje pravilo je da ne uzimam nikad ništa Lite, pa...

Ako možeš neki Honor ili Mate 9 uzeti za iste pare - mislim da ćeš bolje proći

Najbolje bi bilo dodati koju stoju, pa uzeti Mate 10 :)
zašto ne Lite. Na osnovu čega si odlućio to uzeti ko pravilo :D ozbiljno pitam

Imam kolegu koji me odgovara svaki put od telefona ako kazem da je p9 ili p10 lite, ili bilo koji drugi lite al nema ni on objašnjenja, jednostavno smatra da su puni mahana :D

Lična iskustva su me naučila da je uvijek bolje uzeti top model prethodne generacije, nego lite (i slične "pojednostavljene") iz trenutne.
Proizvođači inače najviše love zarađuju na tim "jeftinijim" varijantama, baš zbog razloga što dođe mama u prodavnicu i kaže "Hoću Samsung za sina, ali da je do 400KM".

I sad, ona ne zna da za (ovo bubam) 400KM može uzeti Galaxy S5 koji će ga bolje služiti nego neki hafifni A5, ali će joj piljar hladno prodati noviji telefon koji je lošiji, jer njega ima na stanju.

Vraćam se na lite. Lite ti je u suštini kao auto sa osnovnom opremom. Voziš, imaš sve normala. Ali ako si uzeo Audi 2013.godište osnovni paket za 20000, bolje bi bilo da si uzeo Audi 2010. godište sa full opremom.

Na kraju se sve svodi na lični izbor, ali mislim da "flagship" znači i potpun ugođaj i iskustvo korištenja mobitela bez mnogo ograničenja, dok su svi ostali modeli iz serije nečim ograničeni - da li to bio nedostatak nekog senzora, slabija kamera, baterija, lošija optimizacija, neisporučivanje update-a, lošiji ekran, nema gorilla glass, kućište lohotno itd., da ne nastavljam nabrajanja.

Ne kažem da Lite nije odličan za određene osobe, nego je kupovina Lite telefona za 800KM van pameti, kad možeš uzeti ZVIJER flagship za iste ili slične novce.

Eto, toliko :)
zrakomlat

#879 Re: Huawei telefoni

Post by zrakomlat »

Averus wrote:
zrakomlat wrote: zašto ne Lite. Na osnovu čega si odlućio to uzeti ko pravilo :D ozbiljno pitam

Imam kolegu koji me odgovara svaki put od telefona ako kazem da je p9 ili p10 lite, ili bilo koji drugi lite al nema ni on objašnjenja, jednostavno smatra da su puni mahana :D

Lična iskustva su me naučila da je uvijek bolje uzeti top model prethodne generacije, nego lite (i slične "pojednostavljene") iz trenutne.
Proizvođači inače najviše love zarađuju na tim "jeftinijim" varijantama, baš zbog razloga što dođe mama u prodavnicu i kaže "Hoću Samsung za sina, ali da je do 400KM".

I sad, ona ne zna da za (ovo bubam) 400KM može uzeti Galaxy S5 koji će ga bolje služiti nego neki hafifni A5, ali će joj piljar hladno prodati noviji telefon koji je lošiji, jer njega ima na stanju.

Vraćam se na lite. Lite ti je u suštini kao auto sa osnovnom opremom. Voziš, imaš sve normala. Ali ako si uzeo Audi 2013.godište osnovni paket za 20000, bolje bi bilo da si uzeo Audi 2010. godište sa full opremom.

Na kraju se sve svodi na lični izbor, ali mislim da "flagship" znači i potpun ugođaj i iskustvo korištenja mobitela bez mnogo ograničenja, dok su svi ostali modeli iz serije nečim ograničeni - da li to bio nedostatak nekog senzora, slabija kamera, baterija, lošija optimizacija, neisporučivanje update-a, lošiji ekran, nema gorilla glass, kućište lohotno itd., da ne nastavljam nabrajanja.

Ne kažem da Lite nije odličan za određene osobe, nego je kupovina Lite telefona za 800KM van pameti, kad možeš uzeti ZVIJER flagship za iste ili slične novce.

Eto, toliko :)
kontam šta zboriš :thumbup:
zdruzdjo

#880 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

caseytron wrote:Ne kontam ljude oko kamere na telefonu, uzmi DSLR pa slikaj. ....... :D
Od prve minute postojanja telefona kao sprave koja ima foto kameru, nikad ni nije bila jasna ta pomama oko toga. Jos kad se pocnu gadjati mega-pixelima kao argumentom, jaoooo pucao bih u koljeno sebi.
Pojma nema ni sta je mega-pixel.
Na kraju sam skontao da je taj segment kod telefona presudan jedino ljudima koji su se sa fotografijom susretali preko "idiota" koje im je dajdzinica donosila iz "dojclanda" kad dodje u bosnu na odmor.
Svako ko se u fotografiju razumije imalo i zna kako to funkcionise zna da telefon jednostavno fizicki ne moze dati "dobru" sliku.
Jedino sto sam ikada vidio da je davalo prilicno dobre slike kvalitetom (ne megapixelima) je nokia N90. Ali obzirom na njenu konstrukciju i carl-zeiss optiku, pa bilo je i za ocekivati.
Na kraju krajeva: Audi allroad je odlicno auto i iako ima odlican pogon 4x4 i jede asfalt i po snijegu i suhom i podize se u zavisnosti od , jednostano nece moci se popeti na nekim mjestima na kojima ce lada-niva ili sl. vozilo briljirati.
zdruzdjo

#881 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

kafanski_covjek wrote:root na Honor 8? gdje? sta? kako? :D
Odmah da znas: Adio regularni update-i.
kafanski_covjek

#882 Re: Huawei telefoni

Post by kafanski_covjek »

cisto informativno :)
walk_M-A-N

#883 Re: Huawei telefoni

Post by walk_M-A-N »

jarobot wrote:
diablobih wrote:Ne kontam, mate 10 Pro 1600 KM (normalna cijena), a p10 plus 1500 KM, koji im je kurac ?
Što te čudi :
Huawei P10 pro na geekbuying 652 dolara a Mate 10 obični 679 dolara..
Zadnji put kad sam gledao cijenu Huawei, P7 je bio nekih 800 i nešto KM u Telekomu i time jeftiniji od Samsung S.
P je tad bio kao najbolji, ne znam šta je sad ovaj Honor.
Kakve su sad ovo cijene? Vidim da piše da su i drugdje slične, šta to znači, Huawei podigao?
Dzontra_Volta

#884 Re: Huawei telefoni

Post by Dzontra_Volta »

P10 Lite ili Honor 8?

Uzeo bih telefon preko BH Telecoma na rate, pa se dvoumim između ova dva.
P10 Lite je noviji, čini mi se da ima malo bolju kameru, dok je Honor 8 izašao prije skoro godinu i po, ali koliko vidim ima jači procesor, ima Gorilla glass (mrzim zaštitne folije i stakla).
Ostalo mi se čini isto ili približno isto.
jarobot

#885 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

Dzontra_Volta wrote:P10 Lite ili Honor 8?

P10 Lite je noviji, čini mi se da ima malo bolju kameru, dok je Honor 8 izašao prije skoro godinu i po, ali koliko vidim ima jači procesor, ima Gorilla glass (mrzim zaštitne folije i stakla).
U telekomu je honor 9 skuplji 100 km od honora 8 kupi njega ,a ako već biraš između P10 lite i honor8 tad honor 8
Dzontra_Volta

#886 Re: Huawei telefoni

Post by Dzontra_Volta »

jarobot wrote:

U telekomu je honor 9 skuplji 100 km od honora 8 kupi njega ,a ako već biraš između P10 lite i honor8 tad honor 8
Razlika je ipak skoro 170 KM (uz pretplatu mini15), što nije zanemarivo na ukupnu cijenu.
Jeste da je fakat bolji od oba, ali nisam baš siguran da mi je toliko jorgan dug. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#887 Re: Huawei telefoni

Post by Chmoljo »

Dzontra_Volta wrote:
Razlika je ipak skoro 170 KM (uz pretplatu mini15), što nije zanemarivo na ukupnu cijenu.
Jeste da je fakat bolji od oba, ali nisam baš siguran da mi je toliko jorgan dug. :D
odreži nokte na nogama.

:D
jarobot

#888 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

Dzontra_Volta wrote:
jarobot wrote:

Desiće ti se ono kao i obično joj što se zajba za 5 km mjesečno !!! :D
Bolji ti je P9 od P10 Lite ....
Dzontra_Volta

#889 Re: Huawei telefoni

Post by Dzontra_Volta »

Dzontra_Volta wrote:
jarobot wrote:

jarobot wrote:Desiće ti se ono kao i obično joj što se zajba za 5 km mjesečno !!! :D
Bolji ti je P9 od P10 Lite ....
Ma znam, ali ja sam prvo htio P10 Lite (rata 19 KM), pa mi pogled pao na Honor 8 (rata 23 KM) i kontam haj možda da se protegnem na tu ratu, ako vrijedi. Ali za Honor 9 rata je 31 KM, a to je već 12 KM više nego početnih 19 KM/mjesečno.
Jbg pare radije trošim na nešto drugo nego na neki sega mega mobitel.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#890 Re: Huawei telefoni

Post by konektovan »

Honor 8 je mrcina, nema se on sta porediti sa p10 lite.
beni-bu-man

#891 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

konektovan wrote:Honor 8 je mrcina, nema se on sta porediti sa p10 lite.
:thumbup:

protivnik sam LITE verzija :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#892 Re: Huawei telefoni

Post by konektovan »

beni-bu-man wrote:

Ma lite verzije nisu uopšte loše, ali je ukupnom izvedbom lošiji od honora 8.
nlt

#893 Re: Huawei telefoni

Post by nlt »

neku preporuku za huawei mobitel u rangu 300-400 KM?
beni-bu-man

#894 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

konektovan wrote:
beni-bu-man wrote:

Ma lite verzije nisu uopšte loše, ali je ukupnom izvedbom lošiji od honora 8.
treba li kome maskica za honor 8 (gratis naravno ) :mrgreen:
zdruzdjo

#895 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

Pa ovako
Honor 8 imam i nikad nisam ni jedne sekunde pozalio. Znaci radi ko' sat od prve sekunde. Nikad stao, nikad zastucao, kiksao, zaglavio. Ima nekih bubica ali to bi bilo sitnicarenje.
Sto se tice "lite" verzija. Kupio suprugi p9lite sa 3 gb memorije. Stvarno super telefon. Necu ga porediti ni sa honor 8 a ni sa p9. Jednostavno su bolji. Ali fakat telefon je bas onako kompletan. Bez i najmanje zamjerke.
Eto kao najvecu manu cu navesti to da ima samo 16 gb memorije. Mada tu je kartica i to pada u vodu.
Vidis brate za sta ti telefon treba i po tome krojis.

Ali za honor 8 cu uvijek dati preporuku. Bas bih volio da mi neko da recenziju honor 9 ko ga ima.
oldtajmer

#896 Re: Huawei telefoni

Post by oldtajmer »

pitanje za ove sto imaju honor 8,koji je SOT kod nekog prosjecnog koristenja :?:
Averus

#897 Re: Huawei telefoni

Post by Averus »

oldtajmer wrote:pitanje za ove sto imaju honor 8,koji je SOT kod nekog prosjecnog koristenja :?:
Dok sam koristio "normalno", a to je dosta telefoniranja, dopisivanje (viber, messenger), poneka igrica, instagram isl. SOT mi je znao biti i do 4h da spadne baterija na nekih 40% (nekad manje, nekad više). Napominjem, meni je sve vrijeme upaljen GPS, WiFi, Data Connection, Screen rotation i još poneka džidža

Otkako sam nabavio Mi Band, pa mi je stalno uključen Bluetooth (koji ništa ne troši), oficijelna Mi aplikacija i Mi Band Tools mi vuku bateriju, pa jedva sastavim 2 sata

Dakle, najveći efekat imaju instalirane aplikacije. Npr. ja nikad ne instaliram facebook app, nego koristim kroz browser jer fb app vuče k'o luda! Messenger imam.

Sve u svemu, ako imaš normalne aplikacije i normalno korištenje, vjerujem da SOT možeš komotno preko 2:30 ili čak preko 3 sata.
A kad manje koristim telefon i dan danas mi zna izdržati dva-dva i po' dana
zdruzdjo

#898 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

Eto za nas honor8-aše
Update 432B394 je bio smece samo tako. Bas su sranje bili napravili.
432B398 sve su ispravili i popravili. Od-do.
kokuz_sa

#899 Re: Huawei telefoni

Post by kokuz_sa »

Danas nabasah u jednoj radnji na Mate 10 lite
Malo ga procackah..
U ruci mi djeluje malo siri od p10 lite i veci..
Nimalo mi se ne svidja kamera na sredini i sto viri iz kucista..tako kad ga gdje spustis odmah se staklo kamere moze izgrebati i okvir od kamere
Ekran ide od ruba do ruba sto je super..al mi prodavac rece da izgleda nema opciju fast charge
Cijena je bila 520
shalla

#900 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

zdruzdjo wrote:
caseytron wrote:Ne kontam ljude oko kamere na telefonu, uzmi DSLR pa slikaj. ....... :D
Od prve minute postojanja telefona kao sprave koja ima foto kameru, nikad ni nije bila jasna ta pomama oko toga. Jos kad se pocnu gadjati mega-pixelima kao argumentom, jaoooo pucao bih u koljeno sebi.
Pojma nema ni sta je mega-pixel.
Na kraju sam skontao da je taj segment kod telefona presudan jedino ljudima koji su se sa fotografijom susretali preko "idiota" koje im je dajdzinica donosila iz "dojclanda" kad dodje u bosnu na odmor.
Svako ko se u fotografiju razumije imalo i zna kako to funkcionise zna da telefon jednostavno fizicki ne moze dati "dobru" sliku.
Jedino sto sam ikada vidio da je davalo prilicno dobre slike kvalitetom (ne megapixelima) je nokia N90. Ali obzirom na njenu konstrukciju i carl-zeiss optiku, pa bilo je i za ocekivati.
Na kraju krajeva: Audi allroad je odlicno auto i iako ima odlican pogon 4x4 i jede asfalt i po snijegu i suhom i podize se u zavisnosti od , jednostano nece moci se popeti na nekim mjestima na kojima ce lada-niva ili sl. vozilo briljirati.
Pa eto, meni ništa bolje od ovoga ne treba (Samsung S8)...

Image
Post Reply