Arapi u BiH, dobro ili lose?
- basicm
#876 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne citam otkako pisete romane, ali samo nastavite ako vam daje miran san.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gojeni H
#877 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fuade okano, ne daj da nas mrki Arapi porobe. 
-
Haman
#878 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Neko rece " pa od cega ce zivjeti naseljeni Arapi u Bosni, pa cak i ako rade ovdje je plata mala". Dobro pitanje ali odgovor je dat u ranijim komentarima a posebno u mom poslednjem. Jednostavno Arapi nece raditi, zivjet ce od novca koji ce dobijati iz zemlje svog dolaska. Lijepo ce kupiti kucu ili stan u novim naseljima koja ce se za njih graditi, sjedit ce, setati po carsiji da uponaju grad, paviti djecu itd.
Kad posiljalac novca dobije haber od njemu nadredenih da vise nece slati novac ako ne budu cinili ono sto se odnjih trazi, onda ce oni raditi ono vec vidjeno u islamskim zmljama od Avganistana do Libiji.
Dakle, letit ce kante za smece tamo gdje ima najvise ljudi. Naravno, bit ce slicnih desavanja i pred dzamijom ali i u dzamiji, jer su tako nauceni da rade. To po njihovom misljenju nije grijeh.
Drugi komentator rece da samo ovi iz inostranstva negoduju jer se nikad nece vratiti u BiH. Eto da mu ufatim mastuluk. Ja sam se vratio. Tek toliko da ga obradujem ili rastuzim.
Kad posiljalac novca dobije haber od njemu nadredenih da vise nece slati novac ako ne budu cinili ono sto se odnjih trazi, onda ce oni raditi ono vec vidjeno u islamskim zmljama od Avganistana do Libiji.
Dakle, letit ce kante za smece tamo gdje ima najvise ljudi. Naravno, bit ce slicnih desavanja i pred dzamijom ali i u dzamiji, jer su tako nauceni da rade. To po njihovom misljenju nije grijeh.
Drugi komentator rece da samo ovi iz inostranstva negoduju jer se nikad nece vratiti u BiH. Eto da mu ufatim mastuluk. Ja sam se vratio. Tek toliko da ga obradujem ili rastuzim.
- Sanjarko
#879 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
crazy_diamond wrote: jos je rusa 200 miliona
Ni u SSSR-u. Ni u SSSR-u.
Nas i Rusa 300 Miljona.
- Sanjarko
#880 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Gojeni H wrote:Fuade okano, ne daj da nas mrki Arapi porobe.
Torbicom ih Fudo.
Torbicom.
- insomnia78
#881 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Mezhebom hin
-
dezurni_ucenik
#882 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Tite ti, radis li ti fudo ista u zivotu osim sto komentarises arape na ovom forumu?
-
sarlo
#883 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne daj se Fudo! Ne daj se Bosno.
Peta kolona i polusvijet navalili. Prodali dusu djavolu za saku maraka.
Peta kolona i polusvijet navalili. Prodali dusu djavolu za saku maraka.
-
dezurni_ucenik
#884 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Inace dofu ce forumanjem da pokrene revoluciju i otjera mrske arape
. Vidim i sljedbenike ima

- Fudo Bosna
#885 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
dezurni_ucenik wrote:Tite ti, radis li ti fudo ista u zivotu osim sto komentarises arape na ovom forumu?
Prvo ga ti posipu difu laganini, pa odleprsaj prvom Arapu u straznji dio , sto dublje i jace !
Besposlicar i nepismenjak koji ima blizu 9000 postova na forumu , mene pita , da li ista radim u zivotu?
-
dezurni_ucenik
#886 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fudo Bosna wrote:dezurni_ucenik wrote:Tite ti, radis li ti fudo ista u zivotu osim sto komentarises arape na ovom forumu?
Prvo ga ti posipu difu laganini, pa odleprsaj prvom Arapu u straznji dio , sto dublje i jace !![]()
Besposlicar i nepismenjak koji ima blizu 9000 postova na forumu , mene pita , da li ista radim u zivotu?
Komentar ti je prijavljen, a sto se tice mojih 9000 komentara, ja sam skoro deset godina na ovom forumu.
Uzivaj u odmoru u banovicima
-
Lopov-eliminator
#887 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
E 'ebga sad, Fudo...
-
Hafis
#888 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Šibicari + Arapi
Koji će tu društveni mix za nekih dvadesetak godina nastati. Neiscrpno vrelo za sociometerijska znanstvena istraživanja
Koji će tu društveni mix za nekih dvadesetak godina nastati. Neiscrpno vrelo za sociometerijska znanstvena istraživanja
- Fudo Bosna
#889 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Hafis wrote:Šibicari + Arapi![]()
A svaku objektivnu kritiku, ( ne investiranja , ne dolaska arapskih turista, to jeste pohvalno i neophodno, nego nelegalne kupovine nekretnina i nelegalnog naseljavanja), pojedinci ili spustaju na nizi nivo personalnim vrijedjanjem ili trolanjem i spamanjem teme!
-
Hafis
#890 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Meni kada bi dvojica s obiteljima legalno doselila u susjedstvo......odselio bih iz istih stopa.Fudo Bosna wrote:Hafis wrote:Šibicari + Arapi![]()
!
A svaku objektivnu kritiku, ( ne investiranja , ne dolaska arapskih turista, to jeste pohvalno i neophodno, nego nelegalne kupovine nekretnina i nelegalnog naseljavanja), pojedinci ili spustaju na nizi nivo personalnim vrijedjanjem ili trolanjem i spamanjem teme!
Svaka čast svakome..kao dijete sam uživao u bajkama iz 1000 i jedne noći, pričama o Sinbadu moreplovcu, Aladinovoj lampi, Ali-babi i njegovih 40 pajda...ali uživo - hvala ne.
A inače, ovaj nagli trend je sve osim turizma i ''investicija''.
-
summerwine
#891 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Opet Kravice...
Napadnuti arapski turisti u BiH: Dva muškarca i jedna žena povrijeđeni
Objavljeno: 18. 09. 2016 - 17:02 Novosti » Crna hronika
Na adresu portala Avaz.ba stigla je zabrinjavajuća priča jednog od naših čitalaca.
Čitaoc, koji radi kao turistički vodič, svjedočio je napadu na jednu arapsku porodicu na vodopadu Kravice, nakon čega su se turisti pokupili nakon samo 24 sata provedena u BiH, te se vratili nazad u Kuvajt.
Evo šta se zapravo desilo:
"Moje ime je Senaid Hamidović i sezonski sam turistički vodič. Ono što želim reći je da se na lokalitetu vodopada Kravice desio još jedan u nizu napad na turiste iz arapskih zemalja.
"Do sad je mržnja bila očigledna, a sada to i primjenjuju na djelu. Oko 15:45 sati jučer, četvorica momaka su prišli mojoj grupi porodici iz Kuvajta, jedan ih je verbalno napao, dok je drugi izvadio sprej-suzavac i počeo da pršće po njima. Oni su u šoku počeli da bježe vani i da se žale na bolove u očima, pokušao sam pozvati policiju, ali nisu imali sluha za takav slučaj.
"Odmah smo se zaputili prema Domu zdravlju u Ljubuškom gdje su dobili medicinsku pomoć. Doktori su evidentirali lakše povrede dvojici muškaraca i jednoj ženskoj osobi. Inače, ova porodica je u BiH stigla tek prekjučer i imali su uplaćen cjelokupan aranžman od sedam dana.
"Međutim, zaprepašteni ovakvom situacijom u BiH, sutra se odmah vraćaju kući", dodao je naš sagovornik.
http://www.avaz.ba/clanak/255074/napadn ... ovrijedeni
Objavljeno: 18. 09. 2016 - 17:02 Novosti » Crna hronika
Na adresu portala Avaz.ba stigla je zabrinjavajuća priča jednog od naših čitalaca.
Čitaoc, koji radi kao turistički vodič, svjedočio je napadu na jednu arapsku porodicu na vodopadu Kravice, nakon čega su se turisti pokupili nakon samo 24 sata provedena u BiH, te se vratili nazad u Kuvajt.
Evo šta se zapravo desilo:
"Moje ime je Senaid Hamidović i sezonski sam turistički vodič. Ono što želim reći je da se na lokalitetu vodopada Kravice desio još jedan u nizu napad na turiste iz arapskih zemalja.
"Do sad je mržnja bila očigledna, a sada to i primjenjuju na djelu. Oko 15:45 sati jučer, četvorica momaka su prišli mojoj grupi porodici iz Kuvajta, jedan ih je verbalno napao, dok je drugi izvadio sprej-suzavac i počeo da pršće po njima. Oni su u šoku počeli da bježe vani i da se žale na bolove u očima, pokušao sam pozvati policiju, ali nisu imali sluha za takav slučaj.
"Odmah smo se zaputili prema Domu zdravlju u Ljubuškom gdje su dobili medicinsku pomoć. Doktori su evidentirali lakše povrede dvojici muškaraca i jednoj ženskoj osobi. Inače, ova porodica je u BiH stigla tek prekjučer i imali su uplaćen cjelokupan aranžman od sedam dana.
"Međutim, zaprepašteni ovakvom situacijom u BiH, sutra se odmah vraćaju kući", dodao je naš sagovornik.
http://www.avaz.ba/clanak/255074/napadn ... ovrijedeni
-
smijesni_ste
#892 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kao što već rekoh nedavno, shvatit će oni brzo gdje su dobrodošli i na kraju će se svesti sve na sarajevsku kotlinu 
-
Hafis
#893 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ovaj nemili incident je izgleda i težak udarac za mogući razvoj tržišta nekretinina u Ljubškom i široj okolici.....ništa od kupovine zemlje.
Taman će nam bosanci oteti potencijalne mušterije.
Taman će nam bosanci oteti potencijalne mušterije.
- Fudo Bosna
#894 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nas Balkanski primitivizam...
Ovaj incident na Kravici nije prvi, to je za svaku osudu i to nam moze samo naskoditi.
Policija bi trebala sprjecavati ovakve incidente !
Ovaj incident na Kravici nije prvi, to je za svaku osudu i to nam moze samo naskoditi.
-
Hafis
#895 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
To ti je isto kao kad bi policija sprječavala vrijeđanje na utakmicama.Fudo Bosna wrote:Nas Balkanski primitivizam...
Ljubuški nije Dubrovnik ili Rovinj, i vodici bi ipak trebali skrenuti pažnju tim, za pitomo hercegovačko oko, pomalo ''neobičnim'' turistima.
- insomnia78
#896 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Da im skrenu paznju na sta, da mogu izgubiti glavu zbog drugacije boje koze?Hafis wrote:To ti je isto kao kad bi policija sprječavala vrijeđanje na utakmicama.Fudo Bosna wrote:Nas Balkanski primitivizam...
Ljubuški nije Dubrovnik ili Rovinj, i vodici bi ipak trebali skrenuti pažnju tim, za pitomo hercegovačko oko, pomalo ''neobičnim'' turistima.
-
prog321
#897 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nema ništa pitomo u tim krkanima.
Nasli dvojicu muškaraca na četvoricu.
-
Hafis
#898 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa to ti je isto kao kad bih se zamotao hajdukovim šalom i trandao po Zagrebu...ili obratno.insomnia78 wrote:Da im skrenu paznju na sta, da mogu izgubiti glavu zbog drugacije boje koze?Hafis wrote:To ti je isto kao kad bi policija sprječavala vrijeđanje na utakmicama.Fudo Bosna wrote:Nas Balkanski primitivizam...
Mislim, upućen si relativno....u svijetlu globalnih dešavanja u svijetu, Arapi i nisu baš po popularnosti na prvom mjestu, a provincija je uvijek provincija
-
Hafis
#899 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ako su Arapi nisu krkani.prog321 wrote:Nema ništa pitomo u tim krkanima.
Što ne volim ove teorije.
- Fudo Bosna
#900 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
---------------Ops dupli !
Last edited by Fudo Bosna on 18/09/2016 22:49, edited 1 time in total.