Referendum(i) u RS-u

Locked
L u c i f e r

#876 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

benjen wrote:Ode radit u Njemacku slegne se ko zadnja para nigdje ga nema ne pozna jel mu sef Mehmed ili Claus radi svi zadovoljni.
Yebo majku nemoguce da ovdje na ovim prostorima niko ne valja ni Slovenac ni Makedonac ni Albanac ni Hrvat ni Madjar ni Bosnjak a samo da su jedni ispravni.To da bi funkcionisalo mora zivit u konstantnom stresu i psihozi od neceg,vikendom ujutro dok sav svijet gleda crtane na rtrs ili bn ide domaci ratni film o 2 svjetskom ratu ili neka od melodrama o paorima za vrijeme Turske :lol:
odlična dijagnoza, zaista je tako

ako ne drugi svjetski ili boj sa turcima

tu su ondak gusle, pa udri o junaštvu
Danguba

#877 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Ripicipi wrote:Sam Bakir je ovo i zakuhao, totalno nevazno pitanje je pokrenuo pred ustavnim sudom i sada imamo ovo.
Ili je ovo sve dio nekog plana, ili je stvarno glup.
:thumbup:

Majmun jedan. Pokretati takve stvari pred Ustavnim sudom umjesto da je cutao.
SkyLimit

#878 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SkyLimit »

Ripicipi wrote:
hAZNADAR wrote: Pa s'toga cudi zasto je Bakir bas ovo stavio pred sud. Ili ima nesto dobro za nas na umu, ili pomaze Dodiku da dobije izbore.
To sam i ja slicno rekao, totalno bespotrebno pitanje u ovome trenutku, pored toliko stvarnih problema kao npr. pitanje bosanskog jezika, on gura jebeni dan rs-a pred sud i sada imamo referendum.
Prije mislim da je naivan i glup, nego da ima neki plan, a i da je imao plan, to je ocigledno da osnazi Dodika jer Bosnjaci nikakve koristi od tog pitanja realno nemaju.
Bakir je zadnji put nešto planirao kad je planirao šta će obući na svadbi Erdoganove kćerke, to mu i jeste krajnji domet.
LBVIEW

#879 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LBVIEW »

Danguba wrote:
Ripicipi wrote:Sam Bakir je ovo i zakuhao, totalno nevazno pitanje je pokrenuo pred ustavnim sudom i sada imamo ovo.

Fokus se,po ko zna koji put,sa pitanja proutustavnog djelovanja manjeg entiteta prebacuje na bosnjacku stranu. :-)
Pravo je cudo kako jos uvijek nisu izronili delegati s pricom om "nabacivanju na volej/navodenju vode na mlin" i sl.
Last edited by LBVIEW on 15/08/2016 20:28, edited 1 time in total.
Ripicipi

#880 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

Danguba wrote:

Pretpostavljam da si ironican...

Sto se Bakira tice...
Nekada treba biti mudar, a ne glumiti "mangupa" pa udarati glavom od zid.
Da je 10-ti januar, a ne 9-ti, bilo bi kao ok?? znaci problem apsolutno bespotrebno iskonstruisan, barem u ovom trenutku gdje ima 100000 vaznijih pitanja.
Bradafilozof

#881 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

Ripicipi wrote:
Danguba wrote:

Sto se Bakira tice...
Da je 10-ti januar, a ne 9-ti, bilo bi kao ok?? znaci problem apsolutno bespotrebno iskonstruisan, barem u ovom trenutku gdje ima 100000 vaznijih pitanja.
ne biti glup i naivan. da nije 9 januar bio bi neki drugi razlog.
Danguba

#882 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Ripicipi wrote:
Danguba wrote:

Sto se Bakira tice...
Sustina je nesto drugo. Nemam vremena da ti sada objasnjavam...a dio odgovora ti je napisao kolega iznad.
Prpa.ba

#883 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Prpa.ba »

Sram bilo i one budale koji otkrise masovne grobnice pa se ispostavi da je stotinjak hiljada pripadnika pravoslavnih teroristickih formacija pocinilo etnicko ciscenje i genocid nad bosnjackim i hrvatskim stanovnistvom, trebali su biti pametni, kako cemo ovako ikad imati pomirenje i bratstvo i jedinstvo. :(
Ripicipi

#884 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

Bradafilozof wrote:
ne biti glup i naivan. da nije 9 januar bio bi neki drugi razlog.
Ja kako znam do sada nije bio nijedan referendum oko bilo cega u rs-u.
Ne kazem da Bosnjaci ne trebaju sporiti dan rs-a kada je u isto vrijeme i slava, ali mudrost je izabrati pravi trenutak za to, a ovo ne da nije pravi trenutak, nego nije ni medju 100 prioriteta koji su vazniji. I pored 1000 vaznih pitanja, sada povrh svega imamo referendum po prvi put oko za Bosnjake realno minornog pitanja u odnosu na npr. bosanski jezik sto vidim kao najveci problem.

Bakir kaze da je ovo "probni balon" za referendum o nezavisnosti rs-a, a onda na kraju zakljucuje da je taj referendum nemoguc :-)

Naravno da je navodni buduci referendum o nezavisnosti rs-a nemoguc, to vjerujem apsolutno zna i Dodik.
Last edited by Ripicipi on 15/08/2016 20:56, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#885 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Danguba wrote:

generalno mi seremo

mogli smo lepo da ostanemo srbi, al jok mi navrli da bežimo od matice

ili da smo se barem vratili u veru pradedova, sami tražimo belaja
channel10

#886 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

Ide lagano i bosanski jezik. Ne može sve tako brzo. Bosanski jezik će doći do Strazbura. Samo polako.
Last edited by channel10 on 15/08/2016 20:58, edited 1 time in total.
Danguba

#887 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Po mnogima nista nije trebalo dirati ni zastave i grbove, nazive mjesta, njihovu monetu, tablice...sve radi mira u kuci.

Sve je bitno a apelacija je podnesena davno pa odluka Ustavnog suda a ovo(odluka o referendumu) je cisto stavljanje prsta u oko kako Bosnjacima tako i MZ, PIC-u i VP.

Ako ti neko gura prst u oko a ti ga fino zamoli da ti to ne radi.

Vaznost jezika je isto tako bitna. Vide da im prolazi krsenje Ustava ali dokle?

Vjeruj da nece dugo.
prog321

#888 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

Isti delegati razvodne diskusiju.
Sad su Bošnjaci krivi što je velikosrpski fašizam uzeo maha? :-)
Kad nemaš muda Uvijek je loš trenutak da ih pokažeš :-D
channel10

#889 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

Ma stoku samo treba direkt u glavu udarati. Iznenadio sam se da je onaj picic Izetbeg dao malo jaču izjavu.

Sto se tice referenduma, neće ni biti održan. Spriječit će to stranci jer i marva ide sa probnim i laganim izjavama i čekaju sta ce stranci uraditi.
Danguba

#890 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Dodik: Izetbegović je umislio da može odlučivati umjesto nas

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je večeras građane tog entiteta da izađu na referendum o Danu RS koji će biti održan 25. septembra i istakao da se "sve radi u skladu sa zakonima i demokratskim procedurama te da međunarodna zajednica nema razloga za intervenciju".
Dodik: Izetbegović je umislio da može odlučivati umjesto nas
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
"Referendum o Danu Republike nije nikakav probni balon, kako smatra Bakir Izetbegović, to je pitanje našeg statusa i pitanje naših života. Niko ne može minimizirati na taj način referendum o Danu Republike", rekao je Dodik Srni.

Dodao je da je taj referendum suštinski veoma važan.

"Pozivam sve građane RS da izađu na referendum i na taj način pokažu opredijeljenost u vezi sa Danom RS i da se suprotstavimo nastojanjima i umiješanosti Bakira Izetbegovića, koji je umislio da može da određuje nama datum Republike Srpske i da odlučuje u ime nas", rekao je Dodik.

Komentarišući Izetbegovićeve ocjene u vezi sa 2018. godinom, Dodik je rekao da je to pitanje te godine i tada će se odlučivati o tome, ali da "u svakom slučaju Izetbegović nije taj koji će o tome odlučiti".

"Stalno pozivanje međunarodne zajednice da ispunjava njihove želje govori o tome da su oni naučili na instrumentalizaciju međunarodne zajednice protiv Srba i Republike Srpske, ali i to je vrijeme prošlo i mi smo preživjeli i tu torturu", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike je poručio da niko više ne može da nameće svoje stavove Republici Srpskoj.

"Međunarodna zajednica nema razloga za intervenciju, ovo se sve radi u skladu sa zakonima i demokratskim procedurama poznatim u svijetu. Na taj način ne može niko da očekuje da ćemo mi prihvatiti neobjektivno i pristrasno ponašanje međunarodne zajednice u bilo kom smislu. To čujem od nekih ambasada, ali mislim da je riječ o naučenoj priči, da je najlakše okvalifikovati i osuditi Srbe i ostati u miru sa Bošnjacima, koji su, naravno, za njih prvi cilj i prva meta u očuvanju njihovih interesa", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, nikakvo nametanje visokog predstavnika Valentina Inzka i nikakve zabrane ne dolaze u obzir.

"Pozivam narod da izađe na referendum, čak i u uslovima ako bi Ustavni sud sramno, prema bilo kojoj osnovi, eventualno zabranio da izađemo na taj referendum", rekao je

Cim prije tim bolje. Hebo rahat patnju.
Alfons Kauders

#891 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

channel10 wrote:Ma stoku samo treba direkt u glavu udarati. Iznenadio sam se da je onaj picic Izetbeg dao malo jaču izjavu.

Sto se tice referenduma, neće ni biti održan. Spriječit će to stranci jer i marva ide sa probnim i laganim izjavama i čekaju sta ce stranci uraditi.
Ma hoce. Svakako nema nikakvu zakonsku tezinu, vec je savjetodavnog karaktera.

Meni s formalne strane nije toliko problematican, ono zaboli me kurac, potrose budale nekoliko miliona maraka da "slave" dan koji im je svakako praznik (samo vjerski), kao uostalom i cijeli Sveti Januar.

Moj problem s ovim cirkusom je sto uziva podrsku svih stranaka u RS, i siguran sam ogromne vecine gradjana. Ok, referendum je o debilnom pitanju, ali princip nije nimalo bezazlen - jer predstavlja ociti udar na Ustav i drzavne institucije, demonstrira da je vecina stranaka i gradjana RS za rat, odnosno za jednostrani izlazak iz okvira Dejtona.

To sto oni ko fol misle da je to moguce napraviti bez krvoprolica je druga stvar (ili ne misle, vec se samo prave budale, dok svjesno idu u novi rat).

Bakir moze kakiti po pressicama do sutra, nece me impresionirati. Vise bi me impresionirao da pocne povlaciti konkretne poteze koji ce umanjiti sposobnost RS da provede nasilnu secesiju, prije svega pripremom na krah drzavnih institucija (barem onih koje nisu smjestene u Sarajevu). Dakle, treba poceti razmisljati kako u kratkom roku "zamijeniti" institucije koje ostanu s druge strane linije, poput UIO, Elektroprenosa itd. Pored toga, da zaista ima muda kao sto to raja govori nakon ove izjave, Bakir bi trebao naloziti nizim nivoima vlasti (kantonalnim, gdje ne moze biti opstrukcija), da se pocnu pripremati za vanredno stanje, pocev od robnih rezervi do naoruzanja i opreme za policiju, posto vojske vise nemamo.

Posto Bake nema muda, sve ce ostati na praznoj prici... E sad, pitanje je hoce li svi biti merhametli kao Bakir, ili ce neko samoinicijativno krenuti da organizuje ljude i institucije na lokalnom nivou. Ne znam da bi se mnogo ljudi bunilo kada bi policija KS, TK i ZDK malo podebljala rezervni sastav i nabavila jos jurisnih puskica, zlu ne trebalo. RS se ocito vec odlucila - a to bi bila samo nasa reakcija na prijetnju ratom, potpuno legalna i legitimna.
channel10

#892 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

Poslušaj im samo današnje izjave i sve ce ti biti jasno. Opozicija ne zna da li bi jela ili bi srala sve zbog straha od reakcije stranaca. Sad je sve na njima i čeka se njihova reakcija.
Nisu oni toliko ujedinjeni kako se priča. Mislim na poziciju i opoziciju.
A ta priča da je referendum savjetodavnog karaktera je priča picica zbog stranaca. Kontaju da na tu foru uzmu strance, da referendum prodje pa da sutra ebu strance i ostale sa pričom kako je narod tako i tako odlučio.
Sad ih treba klepiti dobro po ušima da im vise nikad ne padne na pamet nesto slično u budućnosti.
Last edited by channel10 on 15/08/2016 21:26, edited 1 time in total.
Pedja123

#893 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Pedja123 »

Izgleda je referandum bila tema razgovora Bakira i Milorada a ne EU (ili samo usput EU)
I jednom i drugom pada rejting, a na Balkanu (pogotovo u BiH i RH) najbolji način za dizanje rejtinga jeste nacionalizam, i sad će kao Mile biti veliki Srbin koji će raspisati referendum i pokazati "muda" Evropi i Bosni, a Bakir će kao biti veliki Bošnjak i neće dati Miletu "četniku" da krši Ustav.
Last edited by Pedja123 on 15/08/2016 21:26, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#894 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

channel10 wrote:Poslušaj im samo današnje izjave i sve ce ti biti jasno. Opozicija ne zna da li bi jela ili bi srala sve zbog straha od reakcije stranaca. Sad je sve na njima i čeka se njihova reakcija.
Ma jesu, kada su ove stvari u pitanju, onda jesu.

A ta opozicija ce uskoro biti vlast... Prvi ko nakon SNSDa preuzme vlast nece docekati ni kraj mandata, takav ce biti socijalni pritisak.

I oni ce, prije ili kasnije, shvatiti ono sto su shvatili Beograd i SNSD - da im je rat jedina preostala opcija.
Danguba

#895 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

channel10 wrote:Poslušaj im samo današnje izjave i sve ce ti biti jasno. Opozicija ne zna da li bi jela ili bi srala sve zbog straha od reakcije stranaca. Sad je sve na njima i čeka se njihova reakcija.
Ite kako su ujedinjeni.
Kaze Tadic da ako MZ reaguje da je to voda na Dodikov mlin. Znaci ne treba reagovati pa da to prodje po zelji i pozicije i opozicije.

Pusti ti njihovu ''neslogu''.
red evil

#896 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by red evil »

Pitanje za referendum i sam referendum odnosno razlog zbog kojeg se održava je totalno debilan. Ali nije bezazlen jer bi u normalnim država Dodik i slični za vrlo kratko vrijeme letili u zatvor zbog državnog udara a nepoštivanje Ustavnog suda je državni udar. Dodik izaziva nove nemire, sukobe. Ako se slaže s odlukom suda, postoji milion načina na koji može da se izbori s pravne strane a ne referendumom.

Kod nas se svaka akcija deklariše kao predizborna, nebitno šta je. Predizborna ili ne, situacija nije dobra, s krupnim stvarima kupi poene ako je već predizborna.

Mi hoćemo pravnu državu ali samo za drugu stranu, za nas same ne, na nas mislim narod neke nacionalne pripadnosti. Ne može tako ili svima ili nikome.
channel10

#897 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

Danguba wrote:
Ite kako su ujedinjeni.
Kaze Tadic da ako MZ reaguje da je to voda na Dodikov mlin. Znaci ne treba reagovati pa da to prodje po zelji i pozicije i opozicije.

Pusti ti njihovu ''neslogu''.
Pa neka ide na njegov mlin, kad nemaju muda reci ne. Oni su u svakom pogledu donji.
L u c i f e r

#898 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

channel10 wrote:Ma stoku samo treba direkt u glavu udarati. Iznenadio sam se da je onaj picic Izetbeg dao malo jaču izjavu.

među oči :thumbup:
L u c i f e r

#899 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:

Ma hoce. Svakako nema nikakvu zakonsku tezinu, vec je savjetodavnog karaktera.

Meni s formalne strane nije toliko problematican, ono zaboli me kurac, potrose budale nekoliko miliona maraka da "slave" dan koji im je svakako praznik (samo vjerski), kao uostalom i cijeli Sveti Januar.

Moj problem s ovim cirkusom je sto uziva podrsku svih stranaka u RS, i siguran sam ogromne vecine gradjana. Ok, referendum je o debilnom pitanju, ali princip nije nimalo bezazlen - jer predstavlja ociti udar na Ustav i drzavne institucije, demonstrira da je vecina stranaka i gradjana RS za rat, odnosno za jednostrani izlazak iz okvira Dejtona.

To sto oni ko fol misle da je to moguce napraviti bez krvoprolica je druga stvar (ili ne misle, vec se samo prave budale, dok svjesno idu u novi rat).

Bakir moze kakiti po pressicama do sutra, nece me impresionirati. Vise bi me impresionirao da pocne povlaciti konkretne poteze koji ce umanjiti sposobnost RS da provede nasilnu secesiju, prije svega pripremom na krah drzavnih institucija (barem onih koje nisu smjestene u Sarajevu). Dakle, treba poceti razmisljati kako u kratkom roku "zamijeniti" institucije koje ostanu s druge strane linije, poput UIO, Elektroprenosa itd. Pored toga, da zaista ima muda kao sto to raja govori nakon ove izjave, Bakir bi trebao naloziti nizim nivoima vlasti (kantonalnim, gdje ne moze biti opstrukcija), da se pocnu pripremati za vanredno stanje, pocev od robnih rezervi do naoruzanja i opreme za policiju, posto vojske vise nemamo.

Posto Bake nema muda, sve ce ostati na praznoj prici... E sad, pitanje je hoce li svi biti merhametli kao Bakir, ili ce neko samoinicijativno krenuti da organizuje ljude i institucije na lokalnom nivou. Ne znam da bi se mnogo ljudi bunilo kada bi policija KS, TK i ZDK malo podebljala rezervni sastav i nabavila jos jurisnih puskica, zlu ne trebalo. RS se ocito vec odlucila - a to bi bila samo nasa reakcija na prijetnju ratom, potpuno legalna i legitimna.
suština cijele priče
Bradafilozof

#900 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

Vrijeme je da se formira bosnjacka vojska od oruzja os na teritoriji federacije. U nato svakako necemo nikad, barem necemo goloruki docekati prekid prekida vatre. Pa kom opanci.....
Locked